Отговори
# 570
# 571
http://www.minimod.bg/13435/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA … D0%BE%D0%B6%D0%B0

Взела съм тези буйки.
Добър избор ли са?  newsm78

# 572
Здравейте мами,
не съм влизала от новата година, та реших днес да вляза да напиша някой и друг ред..пък после ще се пробвам и да ви попрочета.
Честита Нова Година, здраве, любов и късмет на всички!
Бяхме болни по празниците- и аз и каката и беба. Аз го откарах 20 дена. Тъкмо се оправих и от вчера пак нещо носът ми е запушен. Направо не мога да се позная..имам чувството , че се разпадам.
Иначе беба е добре, има 6 зъба вече, всяка нощ се буди обикновенно по веднъж ( поне)...предната вечер се събуди 5 пъти Tired
Захранила съм Ели с почти всички зеленчуци, сега  е ред на зелен боб, царевица. Захранила съм с пуешко, заек и пилешко. Най- обича три неща- пилешко със зеленчуци, карфиол и тиква. На обяд давам зеленчуково-местно пюре - вече изяжда по 170 гр. и следобяд някой път давам каша, някой път плод. От плодовете съм дала само ябълка и банан. Пак имаше гъбички, и когато е болна, или има гъбички спирам захранването и дни наред сме само на кърма. Хич не бързам с това захранване..виждам, че много я тормозят зъбките и гледам да суче повече, за да се успокоява.
Ох, това с качване на снимки се оказва по сложно, май трябва първо някъде да ги кача в интернет..така че няма да мога да кача снимка на колана за прохождане, та нашия  е възможно най-опростения вариант, само каишка....
Скрит текст:
нещо такова ( изрових го от интернет):

Аз правих една презентация, та вместо да влизам във форума като имам време се занимавах с нея.
Надявам се всички да сте добре. На работа положението се е влошило и познайте кой е в най-неизгодна позиция от работния колектив от настъпилите структурни промени- моя милост. Shocked Хич не знам как ще я карам  Close

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 12:08 от reniboro

# 573
  • София
Жос не ви ли се размина  Sad, дано поне дечицата са добре. Сега с тези хапчета как кърмиш? И аз така съм чувала, че в началото само нови обувки, т.к. обувката се оформя по формата на крачето.

Рениборо дано и при вас бързо да се размине . От вкъщи ли само работиш или ходиш и до офиса? Аз започвам да обмислям вариант за детегледачка за 2-3 часа , 3 пъти седмично, но ММ засега категорично се дърпа . иначе се регистрирах в системата за ДЯ , някой знае ли кога ще излезнат свободните места за яслени групи. Хич не е  ми ясен техният сайт.
 СГГ аз гледах подобни на КиК, но там номерата не са единични 17,18,19, а са преходни 17/18
19/20 и явно затова ми се видяхме огромни . Във Вис виталис съм виждала пак такива буйки , но на др. марка, не се сещан коя беше. Може събота да ходя до там. Най-добре малката стъпва като е по чорапки, с обувки се спъва, но като излизаме ( нали не ползваме количка) и иска и там да ходи) .Досега беше с 16 номер буки , но вече са й малки .
 rosan4e и при нас положението е подобно, през деня е малко по-спокойна, но вечер след къпане таткото я държи. иначе и аз давам играчка, за да се занимава с нещо.

# 574
здравейте!
И ние скоро купихме буйки. Криси обича да стои прав но рядко се опитва да прекрачи. Най му е кеф да скача като пружинка.
Ето такива са нашите. Мисля че са почти същите като на СГГ

А ето го и Криско с буйките и с кака.

Иначе съм чувала че е по полезно да ходят босички когато е възможно.
Спокоен ден на всички!

# 575
kanye, за работата
Скрит текст:
Аз трябваше да почвам да чета за изпит за главен асистент от януари и чат пат, ако нещо има да се прави, но не много активно  да поработвам от вкъщи. Но ходих на един съвет и като видях, че на работата има сериозни проблеми..временно ще си трая, няма да се натискам да държа тоя изпит, защото има много недоброжелатели, които ще ми създадат проблеми и май ще заработя като се завърна на работа официално на 16 май( като Ели стане на годинка). Ще работя на по 4 часа. Детегледачка няма да можем да си позволим с тези разходи по каката, но аз обмислям варианта за консорциум от майки за почасово гледане на деца. Но до май месец има време.
За яслите и аз се регистрирах, но не ми дава да кандидатствам. Кога точно ще можем не е ясно, трябва да следиме.  
белег БЦЖ- имаме, педката каза, че изглежда много добре
зъбите- с нищо не мажа, не сме имали истерични ревове..понякога примрънква, но като я гушна и всичко е наред.
Jos, леле милата ти си се измъчила..аз пък нали си падам малко мазохистка, решавам като съм болна, че няма да пия никакви лекарства само един биозин заради кърменето..то и затова няколко дена съм здрава и после пак болна..какво беше това чудо не знам. Като аз си ги гледам децата като съм болна по- добре да кърмя, така беба ако се е зарази ще го изкара по-леко (само веднъж до сега тя боледува с мен)..другите пъти беше болен здрав носи Laughing Давах въпросния осцилококсимум, по 1/2 ампула два пъти дневно.
И ние имаме подобни буйки, но още не ползваме..в къщи сме по чорапи върху чорапогащника или с терлици, а навън с  буйки, като ботуши.
Иначе щъкаме насам натам с проходилка и разтребваме, всичко е в устата, държа я и на ръце да ходи, но определено сме далеч от прохождане и пролазване
месо, засега е яла само готови местни пюрета

# 576
привет, мадами Simple Smile
честит първи сняг за тая година, надявам се да понатрупа, да си призная Simple Smile

Kanye, за съжаление 3 дни няма да кърмя, пия аб за първи път в живота ми, но какво да се прави...
и един сироп несъвместим с кърменето, пък какво да се прави,
после и аз така като reniboro мисля, и вируси да предам, по-лесно се карат като кърмя бебо.

Reniboro, и ти, милата, с тия болести, и на мен ми падна имунитет много, какво стана... от 2010та кърмя с няколко месеца прекъсване от средата на бременността само, и си върнах предишните килограми, и стреса, хаха, може и годинките, всичко май оказа влияние, толкова на док не съм ходила не помня откога.
браво, че кърмиш, браво. пък дано се закрепим вече, че с тия боледувания, като почнат ясла пак през вирус ще ги караме май колективно...
и аз регистрирах Насе в системата, като обявят местата за чисти ясли може да кандидатстваме,
а за яслени групи в одз чааак на 9ти май е класирането, видях го в календара.
каката е в ЦДГ и там няма яслена група, та дано се класираме някъде в квартала.  Praynig
дано всички се класират, които кандидатстват де, че другите варианти са по-кофти.

Мики-маос, Криско е голям мъж вече, и с каката - супер, да са ти живи и здрави Simple Smile
и аз знам, че докато не стъпи стабилно по-добре да е босо бебето, у дома особено, навън, ако не е увито - може с обувки, да не му е студено, да. пък и после е по-добре босичко колкото може повече.

айде, мами, отдавам се на лека почивка, че от 1ч не съм спала, как ли не се лекувах да успокоя кашлицата, и Насе се буди 2 пъти иска да го кърмя, та го залъгах с водичка.. каката и тя по едно време се събуди, мм и той кашля, ама е по-добре от мен, според док, ама оная нощ става нон-стоп и сега не ми се будеше.

# 577
Знам, че често се обсъжда темата, но понеже за пръв път успях да създам някакъв читам рижим от както я захраних, та да питам така добре ли е според Вас

7:30-8:00 - кърма
9:30-10:00 - плодово пюре
12:00 - зеленчуково пюре
15:00 - каша
18:00 - кърма
21:00 - кърма
05:00 - кърма

Притеснява ме и това, че пюретата и  кашата ги приготвям без мляко, тъй като не мога да се цедя въобще, а АМ не искам да давам, че малката е предразположена към АБКМ
Та освен самия режим, според вас полючава ли достатъчно мляко?

# 578
Здравейте  Hug и честит сняг и от мен! Дано измрат вирусите и да натрупа достатъчно сняг за пързаляне.  Wink
Първо да пожелая на всички болни бързо оздравяване  Hug

presi_vt чела съм препоръки, че до края на първата годинка всяко хранене трябва да е млечно. От друга страна нашето педи ни препоръчва за тази възраст поне едно безмлечно хранене /обедното/ + закуска и следобедна закуска, но кашите, приготвени с мляко. Аз не се съобразявам с тези препоръки, за сега всяко хранене при нас е + кърма. Пробвала ли си да се цедиш на ръка, при мен се получава по-добре и по-лесно, отколкото с помпата.

Четох по напред за проблем с пюренца Бебивита - другите майки около мен ги ползват доста и са доволни. Конкретно тези, с броколи и пуешко, може да имат проблем в тази партида - напр. с високо съдържание на нитрати /броколите ги натрупват обикновено/ и да са предизвикали обрив или разстройство.
Аз по-рядко давам готви пюрета, защото трябва да избягвам някои плодове и зеленчуци в менюто на Деси.
Много  Hug и целувки от нас  Heart Eyes

# 579
Пробвала съм с две механични помни,  с една електирческа и на ръка. За 30-40 минути я изцедя 10-15 грама, я не. Чувала съм, че на ръка наистина е по-успешно, сигурно не правя нещо като хората. Ще потърся някой клип в нета.

# 580
presi,
щом на детето му е добре, няма за какво да се притесняваш за режима.
ако си се съобразила с това кога става, кога спи преди обяд и следобяд, кога заспива вечер, както и да съобразиш времето за игра през деня, то на бебо не му трябва друго.
а ти захрани ли със сиренце, жълтък?

аз днес дадох авокадо с банан, намачкани с вилица, хареса го много.
тия дни нали не кърмя и рекох по-лесно да приеме нещо ново, та случих, де.

в закуската на Насе към 9.30-10 пак има млечно нещо, кърма, млечна каша.
безмлечно ни е само обядът, в редки случаи - не е.

сега ми е малко кофти, защото аз АМ не давам, но компенсирам с друго дозата мляко за деня, но със сигурност не е като с кърмата, а гърдите ми ще се пръснат и само се цедя...
и на мен на ръка сега ми е по-лесно.
но си има чалъм,
да с клипче от консултантите е най-добре, просто сега нямам сили да потърся,
виж в началото на темата, имаше

хубав уикенд на всички

# 581
Не съм давала нищо млечно и няма да мога докато не навърши 1 година, тъй като аз съм с АБКМ и тя е предразположена. Малко по-предпазливо го карам в тая насока

# 582
здравейте на всички смятате ли да записвате бебоците на детска кухня ,разбрах  че трябвало бележка от  докторката при която сме записани Simple Smile

# 583
Да, трябва бележката, че детето няма алергии. Мисля да я запиша най-малкото защото храна е същата, която дават в яслите, та да свикне с нея

# 584
и аз смятам да се записваме ,познавам майки доволни са от храната която им дават там

Общи условия

Активация на акаунт