Отговори
# 585
Здравейте, Честит сняг и от мен Simple Smile Дано да понатрупа Simple Smile
Много хубави обувчици сте взели. И аз си мислех за нещо подобно от естествена кожа. Ние още нямаме буйки, тъй като само в къщи стоим прави и тогава е по чорапки или терлици, а навън сме с ботушки от ескимостчето.
Аз също мисля да я записвам на детска кухня, но след 10-тия месец, защото отгава започват кухнята.
Приятен ден  Hug

# 586
presi,
разбрах те, това по препоръка на педи ли?
дано няма алергии.
все пак не знам за каква кухня ще се запишеш с беб, но май е млечна детската кухня.
не сме ползвали освен един път на ян-бибиян от любопитство с каката.

ние днес няма да излизаме, но утре мисля с шейната, ако натрупа Simple Smile  живи-здрави

# 587
presi,
разбрах те, това по препоръка на педи ли?
дано няма алергии.
все пак не знам за каква кухня ще се запишеш с беб, но май е млечна детската кухня.
не сме ползвали освен един път на ян-бибиян от любопитство с каката.

ние днес няма да излизаме, но утре мисля с шейната, ако натрупа Simple Smile  живи-здрави

Да, по препоръка на педиатъра това, а и като съм чела по въпроса май е по-добре. На първо време мисля да я запиша на частна кухня. Имат диетично меню. Ще си избирам неща без млечни, които в това меню са доста за моя радост, в останалите дни ще продължа да й готвя. След 1 годинка, дай боже успешно да я захраня с млечни ще я запиша на държавната за да свикне и с техния вкус, че тя е точно по яслите.

Нямам търпение да спре да вали и да изведа малката на снега
Сигурна съм, че много ще се радва

# 588
Ех,блазе ви на тези дето имате сняг при вас,аз сняг не съм виждала от 2 години и малкият няма възможност да му се порадва.Тук при нас много рядко вали сняг сега на вън вали един гаден дъжд.

# 589
Момичета имам въпрос : колко време след месното пюре не трябва да се дава мляко?
 Върти ми се в главата нещо за 2 часа, но не съм сигурна. Търся в нета от сутринта, естествено на почивки, че малката е ужасно крива и само крещи  Sad.  Не можах да намеря нищо, а преди бях чела една статия, а си спомням, че тук коментирахме също.
Ще съм благодарна за малко информация.  Вчера за първи път и дадох месо, но си иска млякото и изтрая само час и половина с много дундуркане.

# 590
Момичета имам въпрос : колко време след месното пюре не трябва да се дава мляко?
 Върти ми се в главата нещо за 2 часа, но не съм сигурна. Търся в нета от сутринта, естествено на почивки, че малката е ужасно крива и само крещи  Sad.  Не можах да намеря нищо, а преди бях чела една статия, а си спомням, че тук коментирахме също.
Ще съм благодарна за малко информация.  Вчера за първи път и дадох месо, но си иска млякото и изтрая само час и половина с много дундуркане.

Аз до колкото знам нищо лошо няма да  се случи ако дадеш мляко, просто някой неща от месото не се усвояват напълно. За това мисля, не се слагат в едно ядене. Но определно нищо няма да му стане на детето, ако дадеш мляко

# 591
Здравейте Hug
Имам въпрос , към мамите , чийто дечица вече имат горни зъбки. По - трудно ли пробиват от долните? Имали някакви по - различни признаци ? На Криси горе на венеца му се е появило едно кръгче , прилича на афта. Педи го гледа вчера и каза , че това е признак , че ще му излезе зъб ... но аз за пръв път чувам подобно нещо. Мажа го и с гел за венци и с мехлем за афти , но много го боли явно , защото от няколко дни е ужасно крив. Някой сблъсквал ли се е с това ?  newsm78

# 592
  • у дома
Привет момичета Simple Smile
При нас още няма сняг, но чакаме!
Купихме днес буйки - http://www.k-k.bg/shoes/product_info.php?f=69&products_id=932
преходен номер 17/18 - леко големички ми се виждат, но предния номер 15/16 ми се вижда съвсем точен, а то нали трябвало да има малко аванс. Сложихме ги веднъж днес, много доволно стъпва, хах Simple Smile
Преси, за яденето ние сме така:
6,30 - 7ч - 210 мл АМ
10-10.30ч - попарка (излиза около 130 гр) и му давам около 60 мл АМ (но не го изпива цялото)
13.30-14 ч - зеленчуково пюре / зеленчуково-месно/ жълтък - това ядене ни е изцяло заместено отдавна
17.30-18ч - млечно-плодов десерт 190 гр. (каши не предпочита, чат-пат му правя с АМ, но едва ги яде, затова минахме на плодови десертчета с йогурт или само плодово пюре). Това ядене го заместихме отскоро
21-21.30ч - 210 мл АМ

Sunshine, горните зъбки са трудни. При нас дори единия клепач повече от месец беше постоянно червен, явно големи напъни отвътре са били с тези горни зъбчета. Резултат - в един Peace ден ни избиха двете предни горни. Тъй че споко.

# 593
Sunshine, при нас определено пробиха много по-трудно и по-болезнено от долните. Афти сме нямали, но и беше много подут. Тогава за първи път започнах да я мажа с гел за венци, както и панадол съм давала, когато я е боляло много. Ето тази вечер също много я боля поредното зъбче Sad Охх, да излязат веднъж, че вече.. и да и олекне малко.
Smile smile, аз също като presi_vt знам, че месото се усвоява по-трудно или не напълно.
Приятна вечер Simple Smile

# 594

Аз до колкото знам нищо лошо няма да  се случи ако дадеш мляко, просто някой неща от месото не се усвояват напълно. За това мисля, не се слагат в едно ядене. Но определно нищо няма да му стане на детето, ако дадеш мляко

Месото печено/варено се разгражда за около 4 часа.

# 595
  • София
Жос дано бързо  се оправиш. А сега какво му даваш на Насето, АМ ли? Иначе ние ще кандидатстваме за ОДЗ, има 2 , който сани през един блок в ляво и в дясно. За щастие като преминавах от самоосигурявщо се лице във фирма , регистрирах адреса на фирмата на домашния , което, ще ни донесе допълнителна точка.

Рениборо дано и вие бързо се оправяте, а ти Ели веднага след годинката ли ще я дадеш на ясла? То май до септември трябва да  почакате. Аз съм склонна на дететгледачка, т.к работатами е право пропорционална на парите, които вземам, т.е. като ходя по-често на работа , мога да си позволя дететгледачка за 2-3 часа, докатоо се прибере ММ. Той обаче е категорично против, или поне докато детето не проговорело  ooooh!.

Днес ни проби и 6-тото зъбче  Mr. Green. при нас пробиха по-трудно от долните ( не ги усетих тях), докато с горните й се развали нощният сън , мрънкаше и проплакваше. през деня не съм усетила да е по-р=нервна отпреди, но тя не е спокойно детет по-принцип.

За месото и аз не получих конкретен отговор. Отложила съм въвеждането му след глутена(може би още 3 седмици). От другата седмица почвам пшеница , след като я издирвах 1 седмица. давам само пилешко на 3 дни един пъти тогава е ад , защото го няма любимотот й шише с АМ.

В Карфур има намаление на детски дрешки 50%.  Якенца за 10 лв., клинчета за 4-5 лв. Аз взех чоропогащници 2 бр за 4.50 , нали съм фен на роклите .

Засега това от мен. Много здраве на всички.

П.С. Може дадавате предложения за ново заглавие на следващата тема , за да пусна анкета

# 596
привет, момичета  Hug

искам да ви почерпя макар и виртуално, пък като се пооправи и време, и ние и наживо пожелавам да срещнем бебоците, за здраве, днес Наско закръгля 9 месеца  Heart Eyes

Kanye, браво за зъбките  Hug Hug

smile, аз като давам месо (захранила съм с пуешко, пилешко, заешко и телешко) и не кърмя поне 2.5 часа, това като минимум, да не е толкова тежко за стомахчето, иначе месото или части от него може да се разграждат още няколко часа, като приемливо се счита интервал от 4 часа, зависи колко месо си дала като грамаж. аз давам по малко.

чакам с нетърпение следобяда, за да мога да кърмя Насе, иначе така направих менюто тия 3 дни, че да не му липсват течности и тн.
замразена кърма му давах първия ден, но с лъжичка, той от шише не пие, някой път само вода, шише имам предвид онова преходното не с беберон, а с дупките с мек накрайник
или чай.
ам не давам, давам кисело мляко на домлян, един път и верея, млечни каши и на нестле йогурт десерти едни в комплект по 4, които са, сирене.
той ми прокашля още по малко, но се надявам да минава, давам му осцилококцинум 3 дни и калциев глюконат.

той е още с 2 зъбчета, и голямо лигавене, ама не знам кога ще излязат другите  newsm78
иначе си хрупа бисквити и сухари  Mr. Green

здраве на всички  Heart Eyes

Майските бебоци правят първи стъпки и подскоци
Майски мами без кръст остават, бебетата вече на крака застават

може и само Майски бебета - Simple Smile

по-натам и аз пак ще се включа в правенето на темите   bouquet

# 597
jos честити 9 месеца   bouquet
Благодаря на всички за отговорите  Hug
Деси изяжда не повече от половин бурканче пюре /от 190 гр/. Сега и добавям от месната заготовка на Хипп към зеленчуковото пюре, защото трудно намирам готови месни пюрета без морков или пащърнак. Та затова и питах, защото и без това яде малки количества твърда храна, поне да успее да усвои нещо полезно от тях.
При нас вали все още сняг и преди малко го показах на Деси, а тя започна да му маха за здрасти  Grinning
Приятен и усмихнат ден на всички  Hug  Heart Eyes

# 598
Не съм писала скоро и минавам да ви се обадя.
 Jos,честити 9 месеца.
Гого не иска да яде зеленчуковите пюрета,в частност картофите, и месото. Вече си мисля да пробвам да сложа пилешко в тиквата,че да яде. От вчера му давам сухари,дано поне попарата да яде,че много малко неща мога да предложа.
Няма още зъби,но са му много подути венците и се лигави. Уж ги чакаме всеки момент.
Не съм му вземала още обувки-имаме пантофи,а навън го извеждам с термо чорапки с пришити нещо като буйки. Не знам дали сте ги виждали по магазините.
Вода не иска да пие. Явно млякото му засища и жаждата.
Вчера му купихме проходилка,още се чуди какво да прави в нея. Надявам се да свикне.

# 599
 smile3501 Jos - Честит 9-ти месец.

Има сняг  Simple Smile, но не колкото на мен ми се иска  Sad. Липсва ми снежна Добруджа Sad.

Болните да се възстановяват по-скоро.

И един въпрос: Нормално ли е бебо да сваля кг.?  / Преди месец беше 7740гр., вчера за първи път решиш да го претегля вкъщи, но кантара показа отслабване Sad -300гр.

Общи условия

Активация на акаунт