Отговори
# 600
  • Бургас
jos, честито, да ти е жив и здрав Насето!  Heart Eyes

Честити зъбчета на Симона!

Кърма давам поне 2 часа след месото.

Болните да оздравяват!

В тези месеци може да не качват повече от 100-200 грама, но чак да отслабват не е желателно, не е фатално, просто увеличи млякото примерно или някоя друга храна. И ако детето го приеме естествено.

# 601
Здравейте,как сте
Аз слава богу не мога да се оплача от Ния-яде всичко и по много.При нас режимът е такъв
8.00- попара,кус кус,грис,каша,палачинки яде вчера(само с жълтък и вода направени)
12.00- пюрета с месо,жълтък, напоследък аз и правя повече и яде повече от 200 гр.Днес изяде едно 220гр и 5-6 лъжили леща
16.00- плодово пюре или каша,грис,кисело млко с бисквити
18,30-19.00 Ам
21.00-21.30 Ам Тези яденета са и малко нагъсто ама няма как да ги откаже още
Нямаме зъби и май скоро няма да излезнат

# 602
Здравейте дано сте добре,при нас няма нищо ново за сега.Ето и малко предложения за новата тема,                                  Simple SmileПърви стъпки първи крачки,правят МАЙчетата наши.  МАЙското човече,МАМА казва вече. Леви-десни,леви-десни ние сме МАЙчета чудесни.

# 603
благодаря, мили момичета  Hug
и вие, и бебоците да са живи и здрави  Heart Eyes
и много усмихнати Simple Smile

СГГ, не би трябвало да сваля, малко му е храничката сигурно като дажба.
ако си мерила правилно и миналия път де.
по колко изяжда на едно ядене? ако изяжда по 170 давай му 190 гр.
може, както ти е писала Мон да не наддаде, да порастне на гърдички например, месец-два, Насе по-миналия не беше наддал никак, 60 гр, плюс минус, може и дето се вика да е спаднал 20-30 гр, но знам, че беше от храната, малко го кърмих, аз бях тра-ла-ла, нямах и време да го храня, навън ядеше... и така

Мон, вие как сте?
ние днес излязохме още в 10 цялата тумба, даже баща ми дойде, да ни помогне да тупаме персийския, и в снега до 12.30 ч бяхме, Насето по едно време заспа в количката, голяма радост беше тоя сняг Simple Smile дано са излезли всички вируси вече, с идея по-добре се чустваме всички от въздуха навън и играта.
чак и аз се пусках с Милица с шейната по едно баирче  Joy
следобяда сега накърмих Насе, много щастлива усмивка ми даде.

във вторник сме на консултация, ама не знам дали ще ходим, може за контролен да идем въпреки гриповете, че кашлица минава бавно..

# 604
МАЙчето красиво с белите си зъбки вече учи се да прави първите си стъпки!

# 605
jos, Честит 9-ти месец! Бъдете живи и здрави Simple Smile
СГГ, твоя кантар с този при лекарката едно и също ли показва друг път? Моя в къщи дава разлика с този при педи.
kanye, Честито 6-то зъбче! Simple Smile
Ние цял ден сме с температура Sad, утре ще ходим при педи. Мисля, че е от някой кътник, ама...
Едно предложение от мен: МАЙското човече, учи се да ходи вече!
Приятна вечер  Hug

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 18:22 от Ilieva_08

# 606
МАЙчето красиво с белите си зъбки вече учи се да прави първите си стъпки!

Така не звучи ли по добре:
Майчето красиво с бели зъбки
учи се да прави първи стъпки.

Пие по 210 мл. мляко, а пюрета, каши и др. по около 230 гр. похапва, чай вече пие около 400-450мл.
Преди 3 седмици му увеличиха Еутирокса Sad , но едва ли е от това.
Дано на консултацията да бъде поне същите кг.  

Само първия месец съм го теглила вкъщи - 750гр. и толкова беше при консултацията.

# 607
По - добре е , наистина  Peace
Ние сме в застой с кашите и пюретата. Давам му след обяд по една коричка хляб и хем си чеше венците , хем хапва малко. Но като цяло последните дни не приема никаква твърда храна , мъчат го горните зъбки.

# 608
  • София
Жос да ви е много здрав и безгрижен малкия. Колко бързо лети времето, сякаш онзи ден чакахме бебоците да се родят  newsm53

smile smile аз съм се запасила спюрета чисто заешко и пуешко на плазмон и мисля да ги добавям към домашно приготвените зеленчукови. Само пиле успях да намеря домашно. а деси от шише пие ли? При нас е налице същият проблем - изяждаоколо 100-120 максимум пюре. През два дни давам пилешко и вместо с АМ, детето се налива с вода, засега още не съм измислила друг вариант как да й давам месни пюрета. В този ред на мисли при нас всичките хранения са млечни, само когато давам месо.

Нанинка браво на Ния,нека си хапва детето, поне затова да не се притесняваш. При този режим на хранене,означава  ли , е вече не се буди за храна през нощта.

Да ви попитам, как завивате малките през нощта. Симона е с пижама от две части и олекотена завивка. Непрекъснато се върти обаче и се отвива . свикна като спи в леглото си и да си качва  краката на решетката или ако е до мен си ги качва върху мен  ooooh!

# 609
Жос да ви е много здрав и безгрижен малкия. Колко бързо лети времето, сякаш онзи ден чакахме бебоците да се родят  newsm53

smile smile аз съм се запасила спюрета чисто заешко и пуешко на плазмон и мисля да ги добавям към домашно приготвените зеленчукови. Само пиле успях да намеря домашно. а деси от шише пие ли? При нас е налице същият проблем - изяждаоколо 100-120 максимум пюре. През два дни давам пилешко и вместо с АМ, детето се налива с вода, засега още не съм измислила друг вариант как да й давам месни пюрета. В този ред на мисли при нас всичките хранения са млечни, само когато давам месо.

Нанинка браво на Ния,нека си хапва детето, поне затова да не се притесняваш. При този режим на хранене,означава  ли , е вече не се буди за храна през нощта.

Да ви попитам, как завивате малките през нощта. Симона е с пижама от две части и олекотена завивка. Непрекъснато се върти обаче и се отвива . свикна като спи в леглото си и да си качва  краката на решетката или ако е до мен си ги качва върху мен  ooooh!

Във връзка с пюретата чисто месо искам да питам нещо. На етикетите им пише, че месото вътре е 40%, останалото добавки. При това положение колко смятате да слагате като количество в зеленчуковото пюре, след като вече бебето е захранено напълно със съответният вид месо?

# 610
  • София
аз мисля да започна с половин зъжичка и да стигна до 1/3 от бурканчето.Тези на плазмон са по 80 мл, т.е някъде по 25-30 мл на пюре

# 611
Кание, тя се буди понякога ама не за ядене от 2 месеца не давам ядене през нощта дори и да се буди.Но вечер и слагам по две бисквитки хипп в млякото ,може би от тях има ефект

# 612
Според вас проблем ли е, ако част от кашата е направена с кърма, а останалата част с вода? От няколко дни се опитвам да се цедя. Никога не съм имала успех, но сега с цедена на ръка сякаш нещата са малко по-добре, но все още не успявам да изцедя нормално количество за едно ядене. Надявам се до няколко дни да успея, но до тогава мисля да ползвам колкото изцедено имам, а другото с вода.
И колко течност слагате вие за едно пълно ядене с каша? Сухото вещество е ясно, че колкото поеме

# 613
Здравейте
kanye, Деси спи при нас и я завивам с моята завивка. Не пие от шише, понякога се излъгва да пие от чаша с мек накрайник. Последните две седмици почти никаква вода не е пила и това се отрази вече. Понякога нощният памперс не е достатъчно пълен и изпражненията и са оформени и твърди.
presi_vt, аз купих пуешко на хипп и наистина пише, че е 40 % месото. Давах така: първи ден 2 ч.л., втори ден 4 ч.л., сега 4 дни почивка и после по 1/3 от бурканчето към 100 гр. от зеленчуково пюре. Тя най вероятно ще изяжда половината от количеството.
Кашата можеш да я приготвиш и само с кърма, не виждам проблем в това. При нас се получи проблем вчера. Понеже кашата стана гъста, а нямах повече вода, прибавих кърма и кашата се втечни от ензимите в кърмата. Деси я отказа. Предполагам трябваше да добавя още сухо вещество, но нямах време и я накърмих.
Да си допиша ..... приготвям половин порция каша с 50-60 мл вода и 1 с.л. инстантна оризова или елдена каша на хипп.
Ох, днес освен ревлив ден, явно ще е и с опити за падане от високо  ooooh!

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 12:52 от smile smile

# 614
Момичета препоръчайте ми марка , чиито месни пюрета се харесват от децата / а също и кой вид /. Криси направо се отвращава от месно пюре newsm78

Общи условия

Активация на акаунт