Отговори
# 615
Снощи съм взела Виктор да го кърмя в леглото и съм заспала. След време се събуждам и чак се учудих, защо е при нас #Crazy newsm78. Полудявам ли или е от преумора??? Не съм свикнала да спи при нас и не ми е удобно. Веднага си го пренесох на неговото си легло.

Kаnye, той спи с цяла пижама и олекотена завивка, не се отвива.

Šunšhine, и моят син не ги обича, но като му направих пилешка супа и то с цели парченца яде доста. Днес ще ядем свинско и ще му отделя едно малко парченце. Пробвай така, и без това месо не се дава всеки ден.

Момичета, на днешният ден преди 13 години се бракувахме с моята половинка. married Колкото и банално и странно да звучи, обичаме се и се подкрепяме повече, отколкото тогава. Може би Канада ни промени за добро... txtloves

# 616
Съншайн,и Гого не иска месни пюрета. Вече се чудя какво да го правя и как да му ги давам.
Той спи с боди с дълъг ръкав,с цял гащеризон и е в чувалче. Така вече не ставам по 20 пъти да го завивам.

# 617
Извинявам се за поста, ако можете помогнете ... Sad ...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=762574.msg27302362#msg27302362

omm omm omm

# 618
добро утро Simple Smile надявам се да сте добре всички.

rosan4e, честита ви годишнина, и златна да дочакате и да правнуци заедно!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
сигурна съм, както пирамидата на Маслоу посочва, че задоволени ли са пъвичните физиологични нужди, нуждата от хляб и дом, човек започва да задоволява емоционалните си нужди, да се чуства добре и щастлив, затова има нещо вярно, че спокойствието на живота ви в Канада, е оказало влияние на щастието ви, нека бъде винаги силна любовта ви!

СГГ, за такова нещо не мисля, че е нужно извинение.
дай Боже, по-малко такива нужди да има..

Sunshine, Наско вече сяда с нас на масата, т.е. и му даваме от нашата храна,
така захраних Милица, така и Наско опитвам,
аз готвя обикновено, рядко си поръчваме отвън да ни донесат, обикновено по поводи или като не ми се готви, но винаги има супа или манджа за Милица.
вчера наобяд дадох на Насе мусака с телешко, само я намачках с вилица, в заливката освен кисело мляко имаше желтък, без белтъка от яйцето.
снощи яде кисело мляко с бисквити, оня ден от нашата супа - пилешко съм го сварила, пасирала, направих кюфтенца за супа топчета - вътре риган, червен пипер, съвсем малко хималая сол, 1 картоф на кубчета, фиде (без яйце и яйчен прах купувам), настъргани морков и парче тиква, целина. само намачках с вилица с малко сухар вътре.
зеленчукова правя с настърган картоф, алабаш, червено цвекло, целина, ориз.
кърмя на поискване, само след месо наобяд поне 2.5 часа не кърмя.
вчера яде печена ябълка и печена тиква.
та, имам предвид, опитай месо в супичка, от бул.она където вариш месото, да слагаш в пюрето, той също е полезен.
иначе, купувам на хип, на ганчев месни - пилешко със зеленчуци, пуешко, на гербер - заешка супа.
са чисто пилешко, пуешко, телешко на хип захраних първия път като давах такова месо.
купувам си от фантастико прясно месо, мелят ми го за кайма, не му давам от месото, само бул.она от варенето.
пилешко имам замразено домашно и от него давам или пюрета, но месо чисто се събира най-много 2-3 лъжички.
по-скоро бул.она.
мисля тоя месец или другия да захраня със с.омга, или бяла риба, ще видим.
предпочитам да е речна де, или с.омга от някое пюре, на гербер или ганчев помня бяха хубави.
други марки не купувам, на нестле бяха хубави едно време, но не ги намирам, писала съм им да видим дали ще ми отговорят.

целувки за всички, мисля днес да шия едни пердета за детската, малко да сменя интериора,
миналата седмица уших нови за хола, от един готин креш, чак ми се прииска рокля да си ушия.
ама да видим дали ще имам сили и време.

# 619
Здравейте  Simple Smile

rosan4e, честита годишнина, пожелавам ви да се обичате и подкрепяте още дълги години!   bouquet

# 620
Здравейте  Hug

rosan4e, Честита годишнина и от мен! Пожелавам ви да се обичате, уважавате и да сте си опора един на друг още поне 50 години!   bouquet

Аз да се оплача, ние още сме с температура Sad Педи каза, че гърлото ни е добре, така че явно може би са зъбите Sad Ще видим, дано не вдига повече.
Приятен ден Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 11:51 от Ilieva_08

# 621
  • София
rosan4e, честита годишнина и от мен. Пожелавам още много години съвместно съжителство с любов и разбирателство.

Жос ти си идол  Heart Eyes, и преди със ти писала. 2  деца и смогваш и да сготвиш и да изчистиш и да шиеш чак. Аз чакам Симона да заспи , за да сготвя, не ме оставя намира иначе, все или трябва да си играем заедно или да ходим или да се носим. запоена е за мен  Laughing. От около месец почна да пищи и да се плаши от прахосмукачката, та чакам баща й да се прибере и да я занесе в др стая . А преди даже я успиваше този звук  newsm78, не знам защо тази промяна. Преди две седмица и от принтера така пищя  ooooh!, все едно много плашещ шум. направо се замислям дали да не сменим прахосмукачката с Ровента, онази от рекламата с котката , ходихме да я гледаме и настина е много тиха.

Ilieva_08 дано бързо ви мине и  от зъбче , а не настинка

да ви попитам , дали е подходящо да ползвам спрей за разресване на косата за бебе. Симона направо е като пумпал през нощта и е без ластиче и на сутринта има заплетени кичури, който няма как да разреша  ooooh!. вчера гледах , че има такива спрейове за деца, но не знам дали са подходящи за бебета??

пак написах чаршаф. поздрави на всички и много целувки

# 622
Здравейте,дано сте добре.Малкият от няколко дни направо е невъзможен,постоянно пищи,вика за най-малкото нещо се изнервя много е нервен направо започвам да се притеснявам дали тези нерви са нормални за бебе.Вода не иска да пие та то вчера му давам по малко с спринцовка от панадаол,каква игра е докато му дам по 10 спринцовки му давам,та да може поне по 50мл да пие за деня.А иначе през нощта се отвива много като се пробудя го завивам и той пак се отвива,пробвах с спален чувал,но то диването не иска рита,бута.реве абе основно отвит си спи Mr. Green,а Т в спалнята е 23 градуса и е постоянна понеже там постоянно е включен радиатор.Хубав ден на всички. Hug

# 623
Ilieva,
дано да спада, колко варира т, до колко стига, подути ли са венците?
хич ли не я спада? даваш ли температуропонижаващо?
дано не е някой вирус, и да нямате вече т  Praynig
наблюдавай все пак до колко вдига, колко поддържа.

Kanye,
благодаря за милите думи, колко майки има подобно на мен, че и с повече деца, гледат ги добре,
за мен е важно щастието и вътрешната хармония. след случилото се гадно нещо миналата година, хармонията ми отиде по дяволите и сега се опитвам да си я възвърна, не искам повече да страдам,
затова гледам да се отдавам на неща, които ми харесват Simple Smile
обичам много да рисувам, но имам малко време за това.
гледам да отделя време и за дечицата освен за мен и мм.
днес му дадох на Наско да разлиства една дебела книга с твърди корици и лъскави букви като позлатени, ей голяма игра. вече разбира като му кажа да не я яде  Mr. Green с двата си зъба.
Kanye,
опитвай се да я оставяш за по половин час с нещо да се заиграва, да не е залепена до теб, че и навън ще й бъде трудно после. разбира се, че ще си я гушкаш, ще играете заедно, но ако имаш работа - сядаш и й обясняваш - те разбират освен ако не й се спи Simple Smile)) тогава светът може да им е крив.
пък, ако сте решили, живот и здраве, да си има компания братче или сестриче, по-натам, ще е по-лесно като си играят заедно.
... и аз дълги постове пиша понякога, ама сори.

как сте другите?

п.п.искам да заведа мм на театър
Скрит текст:
и ще видя някоя вечер баща ми да гледа децата малко кофти, не знам дали ще се получи, пък като се върнем ще кърмя Насето. той се справя с децата въпреки годините си и наистина само той безкористно и винаги ми помага след като вече майка ми я няма.
вие излизате ли с 1/2 някъде вечер без бебо?

# 624
Ехе,от както се роди малкият, да ни е жив и здрав с ММ не сме излизали вечер сами.На  нас няма кой да ни помага,сами сме си.Добре,че ММ работи на график та два дни е на работа три е почивка,та да ми помага с бебо и за да мога да си гледам домакинските задължения.Ама като порасне малкият ще си наваксаме Grinning.Да са ни живи и здрави дечицата на всички пък за всичко се намира време и начин.

# 625
Здравейте момичета    bouquet .... много сте писали едвам ви изчетох , но ме радвате много Hug
Росанче , честита годишнина  Hug
Жос , наистина си уникална , браво! На мен ми е трудно да седна да се нахраня , а не да готвя. Е нямам избор - слагам Криси в столчето за хранене и е с мен в кухнята. Готвим , говорим си , играем и така.
За излизането вечер ние успяваме. За две седмици имаме поне едно излизане. Моите родители живеят в града , на 15 мин. път ни са , но работят и двамата , но когато имат възможност винаги се радват Криси да им гостува. А свекър ми и свекървата живеят на горния етаж Mr. Green , те също ми помагат , но са приемно семейство и сега гледат момченце , по-малко от Криси и ми е неудобно да ги притеснявам , но помагат хората колкото могат , разбираме се и добре че са те. Simple Smile

# 626
Благодаря ви момичета за пожеланията  Hug
Докато бяхме само с едно дете излизахме, но мн. рядко. Оставяхме я на приятели. Обикновено я мъкнехме навсякъде. Сега с две не можем да излизаме, освен ако не ги оставим на гледачка, ама Вико е още малък.
Jos, и аз на дъщеря ми и давах от нашата храна, ама гледах да е с малко сол. Тя си ядеше всичко и и беше интересно. Тоя дребният Rolling Eyes, едвам, едвам хапва, много е труден. Бавно върви захранването.

kanye, и аз чакам Виктор да заспи за да сготвя. Той успява да се заиграе за малко, ако и каката е около него, но напоследък много се изправя, а не е стабилен и все го дебна и наблюдавам да не издрънка главата. Абе постоянно съм нащрек. Дъщеря ми не беше така, тя си тътреше дупето и не се изправяше. Направо проходи.

svetli2013, 23 градуса не е ниска темп., така, че даже и да е отвит няма проблем. Обличай му боди и пижамка и е достатъчно. Като заспи му мятай по-тънка завивка, а пък колкото издържи-толкова Grinning

От два дни пробвам малкият да си заспива сам и имам голям напредък, но трябва да стисна зъби и да издържа на рева 10-15 мин. Снощи даже не рева, а нещо си гукаше в леглото. Не мога да го дондуркам вече, скапват ми се кръста и ръцете. Ако някой (напр. майка ми) гледа отстрани ще ме утрепе с камъни дето си "мъча" така детето smile3512

Вие как приспивате вашите малчугани?

# 627
rosan4e, наистина как издържаш на такъв рев...
аз като спи бих го тунтуркала, ако не иска никак да заспива.
предполагам имате ритуал, не е ли по-лесно с него.
нашият ритуал започва с измиването, смяна на пампи, пижамка, гимнастика,
после го оставям на спалнята по гръб да помаха с ръце и крака, ама с такава скорост го прави, че може да хвръкне  Joy
и така наско го приспивам като лягам да го кърмя на спалнята, цункам го,
после го слагам в леглото му и го завивам с одеалцето, то е чершафосано, давам му да гушне един много готин-мек мечок, и той си играе с него и завивката, върти се малко и заспива.
или веднага като го накърмя и сложа в леглото му ми се усмихва и затваря очи и заспива.
когато не го кърмех, го приспиваше татко му, или на ръце или си играят на спалнята и той заспива, ако се събуди да го кърмя го взимам при мен и после заспал го слагам в леглото му.
един път аз го приспивах, гушках го и той заспа.

ако нямате ритуал,направи,
по-лесно е, каката като бебе я приспивах като я накърмя й давах книжка, с твърдите корици, тя си я гушкаше, разтривах й гръбчето и заспиваше в легълцето си.
и сега заспива като й разкажа приказка история, почешам я по гръбчето, гушка си плюшена играчка.
е, понякога заспива при нас на спалнята от някоя страна и я местим в леглото й.
по-скоро ако чувам дълъг рев, не бих го оставила бебето да плаче, сърце не ми дава да заспива от плач и умора така, минута-две може би, ако е от някакъв каприз.
но ако ме вика и плаче толкова дълго, има нужда от мен, от някого, от топлина.

просто опитай да не го друскаш на ръце, а да го гушнеш до себе си, да му шепнеш нещо, да му пееш нещо, ама тихичко, да му разтриеш петичките, челото, да го цункаш и така до теб и топлината ти ще заспи без плач предполагам.

лека на всички,
ето за пример - ние тримата сме в хола, оставила съм Наско в леглото с играчката си, бях при него 10 мин като го накърмих и го оставих сам да си заспи.
ако плачеше щях да стоя докато не заспи.

# 628
Благодаря ви момичета за пожеланията  Hug
Докато бяхме само с едно дете излизахме, но мн. рядко. Оставяхме я на приятели. Обикновено я мъкнехме навсякъде. Сега с две не можем да излизаме, освен ако не ги оставим на гледачка, ама Вико е още малък.
Jos, и аз на дъщеря ми и давах от нашата храна, ама гледах да е с малко сол. Тя си ядеше всичко и и беше интересно. Тоя дребният Rolling Eyes, едвам, едвам хапва, много е труден. Бавно върви захранването.

kanye, и аз чакам Виктор да заспи за да сготвя. Той успява да се заиграе за малко, ако и каката е около него, но напоследък много се изправя, а не е стабилен и все го дебна и наблюдавам да не издрънка главата. Абе постоянно съм нащрек. Дъщеря ми не беше така, тя си тътреше дупето и не се изправяше. Направо проходи.

svetli2013, 23 градуса не е ниска темп., така, че даже и да е отвит няма проблем. Обличай му боди и пижамка и е достатъчно. Като заспи му мятай по-тънка завивка, а пък колкото издържи-толкова Grinning

От два дни пробвам малкият да си заспива сам и имам голям напредък, но трябва да стисна зъби и да издържа на рева 10-15 мин. Снощи даже не рева, а нещо си гукаше в леглото. Не мога да го дондуркам вече, скапват ми се кръста и ръцете. Ако някой (напр. майка ми) гледа отстрани ще ме утрепе с камъни дето си "мъча" така детето smile3512

Аз издържах двата дни мрънкане и сега я оставям в леглото винаги когато е време за сън и заспива до 2-3 минути. Наистина е трудно няколко дни, но после е по-лесно и за детенцето и за родителя. А колкото и да е странно, откакто оправих заспиването през деня ми отпаднаха две нощни хранения

# 629
Jos, това твойто детенце си е направо дете-мечта...пупу. Не мога да повярвам, че има такива бебета.  Аз случих с две неспящи, ококорени, любопитни дечица. Откакто Вико започна да се обръща по корем, нито гимнастика, нито масаж, та аз едвам успявам с крем да го намажа. Гоня го из леглото Laughing
Хубави съвети ми даваш Simple Smile, ама съм пробвала всичко...не става. Не е от най-гушкавите бебчета. Не стои на едно място. В леглото го оставям да заспи сам ако е нахранен, измит, нагушкан, нацункан. За два дни забелязвам, че започва да посвиква, не е постоянен рев. Това е метода 5-10-15, не го оставям да си реве ей така. Заспива за ок. 15 мин. Моля ви, не ме съдете строго Praynig, познавам си бебчето, не го лишавам от майчини ласки.

Общи условия

Активация на акаунт