Отговори
# 630
Jos, това твойто детенце си е направо дете-мечта...пупу. Не мога да повярвам, че има такива бебета.  Аз случих с две неспящи, ококорени, любопитни дечица. Откакто Вико започна да се обръща по корем, нито гимнастика, нито масаж, та аз едвам успявам с крем да го намажа. Гоня го из леглото Laughing
Хубави съвети ми даваш Simple Smile, ама съм пробвала всичко...не става. Не е от най-гушкавите бебчета. Не стои на едно място. В леглото го оставям да заспи сам ако е нахранен, измит, нагушкан, нацункан. За два дни забелязвам, че започва да посвиква, не е постоянен рев. Това е метода 5-10-15, не го оставям да си реве ей така. Заспива за ок. 15 мин. Моля ви, не ме съдете строго Praynig, познавам си бебчето, не го лишавам от майчини ласки.

Аз точно така я научих да заспива сама, но съкратих времето на 5-7-10-12

# 631
  • София
Ние продължаваме да се приспиваме на ръце, ритуала при нас е да пусна фолклорен канал с народни песни и да си отпусне главата на рамото ми. Това е на всяко заспиване, баща й я научи ooooh!. Аз като малка й пусках Ричард Клайдерман ,действаше и той. Не мога да я оставя да реве, пък ММ въобще . Работя с доста деца, чуждите ми е неприятно да плачат и се опитвам да го предотвратя, та моята рожба ли да оставя.

Много рядко излизаме само двамата. И ние си я гледаме почти сами. От време на време имаме по някой да ни помага, но аз тогава гледам да ходя само на работа и съм скапана за да излезна някъде. Всъщност 2 пъти ходихме на масаж с ММ, но единият път бях се схванала толкова , че хич не беше приятно
Šunšhine браво на сватовете ти, много благородна постъпка

# 632
добро да е утрото Simple Smile и много снежно.
само наминавам да видя как сте.

някой новини от Belle?

rosan4e, браво за опитите ти да заспива Вико сам.
разбира се, че едва ли ще имаш съдници тук, всяка майка познава детето си най-добре и се старае да прави всичко най-добро за него.

Sunshine, и аз им казвам евала на твоята свекърва и свекър.
браво на тях!

слънчев ден на всички,
ако някой мисли да ходи на планина, ние сме се наканили от средата на другата седмица, може би до неделя, да сме на Боровец, живи здрави, ще се радвам да се видим с някое бебоче там Simple Smile

# 633
Ние до ега не сме излизали без Ния,освен до магазина набързо.Нашия татко не иска да я оставяме,иначе баба ми помага всеки ден я гледа по 30-минути час за да мога д аизчистя или да ида до магазина.Да мие  жив аи здрава баба.На мен срашно ми се излиза ама

# 634
Здравейте  Hug при нас вали от сутринта и трупа скоростно. Вече два пъти ринах сняг, но сега  не  личи. Когато спре ще си направя голям снежен човек.  Simple Smile
rosan4e всеки избира най-добрия вариант за себе си и детето си. Не мисля, че някой трябва да се осъжда за избора му, защото универсални решения няма.
Аз приспивам Деси на гърда. Не съм го искала, просто така се получи. Вечер след къпането, преобличането и играта се гушкаме, давам и да суче и тя заспива. През деня тя заспива след обедното сукане, а ако и се доспи по друго време заспива гушната в мен. Преди се бях притеснила дали ще заспива в друг, ако ме няма и съм пробвала да променя нещата. Нищо не се получи - не дава да я галя или пипам докато заспива, ако запея се сърди, ако я оставя сама в леглото реве с цяло гърло, продължително време. Накрая реших, че няма смисъл и продължих да я приспивам на гърда, без да променям ритуала. За мое учудване тя заспива в баща си или баба си без проблем, достатъчно е да я гушнат.

И ние не сме излизали сами. Няма на кой да я оставя. Свекърва ми живее на долния етаж, но е възрастна и не съм спокойна, ако трябва да я гледа сама за повече от половин час и аз не съм наблизо.

# 635
Здравейте, ние не сме излизали сами не помня вече от кога. През лятото с количаката е водехме с нас насам-натам. Тя си спеше и не беше проблем. Но вече няма как. От съвсем скоро й отпадна храненето в 0:00 ч, та мисля скоро да се възползваме от тази "промоция" и да извикам майка ми да я погледа. Тя живее в съседен град на 20 км, та не й е проблем.

И при нас вали сняг. Почти нямаме ден, в които не сме излезли, но с великото снегопочистване чувствам, че карам танк. Вчера сигурно свалих 1 кг  Joy

Я да питам нещо във връзка с храненето. Според вас удачен вариант ли е сутрин да й давам каша, за обед зеленчуково пюре (скоро ще го редувам с месно, но още не съм я захранила), а следобед да й давам супичка. Не мога да правя попари и такива неща, тъй като аз съм АБКМ и тя няма да яде млечни скоро. Та въобще не знам каква друга закуска да й правя. Два пъти каши на ден май не ми се иска. Ако някой има друго предложение съм отворена към варианти.

smile3525

# 636
Момичета, един бърз, може би даже леко тъп въпрос....С колко АМ/кърма правите кашите. Ако се спазва указанието на опаковката за млечно хранене, трябва да е 100 мл мляко+100 вода+ 4 лъжици каша. Това си чиста течност и разбира се аз го правя на око, само че тъй като ние ядем и сутрин и следобед каши, си мислех, че 100мл мляко е малко. Алекс не наддава никак. Муси се на пюретата на обед, не иска попари и кус куси. И въобще още 1 въпрос: Как успяхте да ги прилъжете да прекарват малко по-големи парченца през устата? Това моето не ще...давам бисквитки, коричка хляб...смуче ги, дъвче. Обаче като усети нещо по-едро дадено с лъжица спира да яде.

Много Ви се радвам на успехите с преспиването! Браво, момичета!!!!  bouquet

Исках само да Ви пиша нещичко, за детските обувчета и за прохождането. В къщи, както се писали и Вие, детето трябва да ходи босо (в смисъл с терлик, чорапки или нещо, което му дава свобода да усети всяка неравност). Става въпрос за прохождане и първи стъпки! 70% от информацията, която е обработена и изпратена от мозъка, за да се "случи" движението е подадена първоначално от около 200 000 нерви в крачето. Колкото повече детето усеща земята, толкова по-лесно и бързо схваща баланса и прохожда.
Обувката обаче при вече проходило и излизащо особено навън дете има защитна и опорна функция. За тази цел буйките на КК са твърде меки и неподходящи. Дечицата са родени с 26 направо плаващи кости в крачето и те във възрастта на прохождане не са се свързали.Имат нужда от допълнителна опора. Трябва широка предна част, гъвкава подметка - най-добре каучук, която обаче да е достатъчно грапава или с малки грайферчета. Въобще размера и ширината са много важни, защото крачетата са пухкави и не всички стандратни обувки 17/18 номер пасват. Точният размер ще даде свобода и скорост на малкият изследовател:) Да не забравя стабилна пета и най-вече естествени, дишащи материали. Детското краче се поти два пъти повече от на възрастен човек. Всичко това е важно не само за развитието на крачето, но и за гръбнака!

# 637
Здравейте Simple Smile
Аз минавам да кажа, че малката от вчера следобед не е вдигала температура  Praynig, беше 37,1 - 37,2 градуса, а не 38,5 като онзи ден.
Ние също вечер след баня, както и през ноща заспиваме на гърда, а през деня я слагам в кошарата, завивам я, давам и  любимата кукла и я чакам да заспи.
Ние също никъде не ходим без нея, просто искаме да е с нас. Simple Smile
Приятен и снежен ден   Hug

# 638
Здравейте мами, скоро не съм писала, но все не ми остава време.
Моята кукла от 2-3 месеца си заспива сама, в началото с малко рев, но беше за около 4-5 дни. Сега просто я оставям в кошарката и тя си заспива, но задължително трябва да не съм в стаята иначе се разсейва много.
Не знам дали сте коментирали по назад, но вашите бебчовци ядат ли по твърда храна? Аз удрям на камък. Предлагала съм от детския кус кус на Плазмон, но като усети, че не е пюре или каша плюе. С попарата е по същия начин. Мислех, че вкуса не й харесва, но ако ги пасирам ги яде. При вас как е?

# 639
Здравейте,ние вечер заспиваме много лесно,къпя го слагам пижама давам АМ и докато си пие млякото заспива някъде към 22.00 и чак сутринта ме търси към 8.00,но спането през деня е невъзможно два часа бутане в количката за 20 минути сън ooooh!.От няколко дни направо е някакъв ужас по цял ден мрънка вика не може да се спре кротък тъка пищи,все едно го колят.                                                                          Нашият режим за хранене е тъка;8.30 попара;12.00 супа или пюре,а по някога му давам и от нашето ядене зависи какво съм сготвила;в 15.00 плод или плодово пюре;в 18.00 каша и в 21.00 АМ 270мл+2 бисквитки.

# 640
ilieva, браво, значи върви към подобрение, дано спадне вече т  Hug

presi,
може би е трудно, но дано няма алергия.
може да опиташ да даваш кус-кус, бисквитена торта без мляко, киноа и елда с натрошени бисквити и плодове, печена ябълка с канела, овесени бисквити с вода, палачинки само с жълтък, ако си захранила с него, макарони или спагети с различни сосове. има много неща, с които може да разнообразиш менюто.
супи може би може, ако ги приема, но със сухар, за да заситят, а пък и да са по-леки, за да не товарят.
а сирене може ли да опиташ да захраниш или извара, питай педи.
тогава много десерти може да правиш.
нишестета давам с вода само на бисквитена торта, иначе нищо полезно няма в тях, ако не са с мляко правени... кисел никога не съм давала на Милица, както и на Наско досега.

hirondelle,
не е готово бебето, ако не иска, опитай бавно и полека с нещо да гризе, да не е в каша или пюре с лъжица, в която очаква само пасирано, просто дай парче бисквита, сухар, морков да гризе.
кашите ги правя с вода, в купичка и е под 180 гр. цялото количество.
слагам вътре разни неща, сирене, плодчета, рядко е само кашата. изяжда около 130-150 гр, мисля.

otito,
ако искаш опитай да даваш парче ябълка да гризе, сухар, аз давам обикновен, на елидис, бисквита закуска от дебелите, на победа. бебешки не давам, много се трошат и стават на пихтия.
така ще е интересно да чеша венците и може да се заинтригува, мачкай с вилица банан и авокадо, и дай така, парченца са, но обикновено бебоците харесват комбинацията.

svetli,
само 2 пъти ли даваш мляко/млечно хранене? не са ли малко за тоя месец още?

само коментирам, с цел да съм полезна. че Наско спи и седнах да пощракам малко.
ще ходя да правя застраховки на колата, но ще изчакам да се събуди Simple Smile
после и за Мили ще ходим, а как трупа, може с кенгуруто да излезем, а не с количката.

хубав ден

# 641
Ами и аз искам да пие поне по 3 пати на ден АМ,но той категорично отказва,но аз във в пюретата слагам АМ,а и кашата дори и да е млечна я правя с АМ,а не с вода,та гледам да компенсирам това,че не иска да пие мляко с шише като му го давам в другите храни.Надявам се да не е грешно това което правя.Вашето мнение какво е?

# 642
Ilieva_08, браво, дано не вдига повече температура  Hug
hirondelle, благодаря за информацията   bouquet Кашите аз ги приготвям с вода и не мога да съм ти полезна.

За големите парчета храна и аз мисля от известно време и започнах с тренировките Simple Smile Когато приготвям пюрета започнах да пасирам с ръчния пасатор /едно такова метално кръгче с дупки и дръжка/. Разбира се не винаги минава номера, но в половината случаи яде. Тази сутрин и правих пюре от ябълка с каша от елда - ябълката я настъргах и така я задуших, после намачках малко с вилицата и прибавих кашата. Изяде половината, вчера и приготвих същото, но пасирано и си изяде всичко. Друго - правих и тиква с ориз, малко пасирах, колкото зърната да не са цели. Това го изяде цялото. Забелязах, че когато и приготвям нещо с по-едри частици вътре го яде само, ако е по-гъсто /да не пада свободно от лъжичката/. Ако го приготвя по-течно се задавя 1-2 пъти, мръщи се и стиска устата. Вчера четох във форума, че може да им се сложи парченце хубаво сварен картоф, морков или др. между бузата и зъбите. Така сами се учат дъвчат.
Важното за мен е да става бавно и полека, да не я задавя сериозно, да я стресна и да ми откаже да се храни въобще с твърда храна. И без това яде малко, различна от мляко храна.

svetli2013 нали е важно да приема достатъчно мляко. Не мисля, че задължително трябва да го пие.

# 643
svetli,
от това, което написа в предния си пост останах с впечатление, че млечно хранене е само 18 и 21 ч,
и малко сирене в попарата сутрин.
предполагам, че разнообразяваш, но ми се стори малко като количество мляко.
ако съм сгрешила, съжалявам.

# 644
Старая се да  разнообразявам храната,вече действам по-смело относно храненето понякога вместо плодово пюре след обяд давам кисело мляко с бисквити. А да ви попитам давате ли от тези дуетите където са в бурканчета готови?

Общи условия

Активация на акаунт