Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече!

• 23 719
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
Здравейтеее момичета!!!Днес е първият ми работен ден, на два три пъти усетих леко придърпване, но го отдавам на това че съм седнала зад бюро,а последните няколко седмици почти не съм ставала от леглото.Не искам да се притеснявам излишно, затова не се вглабявам много...     Такааа мисля че все още не сме засегнали една важна тема...секса по време на бременност...сигурно на повечето не им е до това сега, но пък исках да се информирам, а доки не събрах смелост да го попитам...Ще се радвам на мнения, благодаря...

# 301
Monik@ Я кажи откъде си ги взе и горе долу какво представляват.Аз все още си влизам в панталоните, но от време на време разкопчавам едното копче Simple Smile

# 302
  • Пловдив
Здравейте!
Стиснати палци за момичета на преглед днес.
Nina_88, ние имаме забрана за секс. Не е срамно да питаш. Сексът  предизвиква спазми на матката, спермата също. Ако нямате проблеми, сигурно може да се обичате.

# 303
  • София
аз съм на преглед в сряда следобяд и нямам търпение вече! тия неща, дето ги прочетох на последната страница, за липсата на симптоми, ме хвърли в ужас Confused опитвам се да не мисля за това и да се успокоявам, че все някакви мижави симптоми имам, като онова с дългото пишкане и лесното уморяване..

аз също нямам кой знае какви симптоми, освен че от няколко дни ми се гади непрекъснато (даже не особено силно изразено, но достатъчно, че да не ми е приятно) и пишкането и може би съвсем леко наедрели гърди (аз не забелязвам, но май е радост за половинката).. то вярно, че и аз не съм ходила на преглед скоро (чакам съботата, тия дни ми се виждат цяла вечност..) но все си мисля, че всичко ще е ни е наред Simple Smile

(забравих да добавя, че ми яде многоо и непрекъснато, какво е това чудо не знам!)

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 16:31 от Duduna

# 304
  • Бургас
Здравейте, дами!
Стискам палчета на mmmoni за днешния преглед.
Относно симптомите, усещам много силно миризмите, от определени харни ми се повдига с извинение, има дни се чувствам толкова отпаднала, все едно не съм спала, с една тежест в главата.Постоянно за симптомите мислех.Но съм си казала, да я карам по - леко, че много се хабя психически.До скоро ми беше едно свито,будех се сутрин към 05,30 и все едни мисли, дали всичко е ок.Казах си, край!Само положителни мисли.Утре официално ще се записвам на ж.к.Относно секса, случват се нещата, разбира се, по -внимателно.

# 305
  • София
Nina_88, щом си лежала дълго, по-добре си питай доктора - не е срамно, напротив, така ще си много по-спокойна и в двата случая Peace Аз не съм го питала моя, просто покрай другите емоции забравих  Grinning но при мен всичко е наред.
Duduna, абе имаш си симптоми, гадене, напрегнати гърди, туй онуй.. Laughing Hug взехме да си ги мерим Mr. Green Но права си, трябва по-позитивно да го даваме Simple Smile

# 306
leaaa : Моите ги взех от h&m , но такива модели има и на много други места. Те са си класически. Ето такъв тип са :
Скрит текст:
Имаше и едни с тесен ластик ( а не така, да обхваща целия корем), но на мен лично си ми стягаха и се отказах).  Общо взето влязох в пробната с всички модели по 2 номера( защото не знаех кой ще съм) и излязох наструпах вътре общо към 20 чифта, защото само врънках мъжа ми да ми носи още и още  Laughing В крайна сметка си взех с един номер по-голям, отколкото нося по принцип. И моя си ми ставаше, но не посмях. Все пак тепърва ще ги изпълвам  Rolling Eyes

Nina : Моят доки каза, че ако всичко е наред (няма кървене) може да се прави, но много леко и внимателно. И все пак препоръчва по-скоро след 3 месец.

# 307
Аз си знам и без да питам за това доки....само докато си помисля за секс и започват контракции...едната нощ чак се събудих...бях сънувала някакви приятни неща в тази насока  Blush
и хоп, веднага ме почнаха...чак ми се струва ненормално....а дали в началото е така заради хормоните...после може да се нормализират малко нещата и да ми е по-спокойна матката....иначе 9 месеца не знам как се издържа...

# 308
  • Варна
Такааа мисля че все още не сме засегнали една важна тема...секса по време на бременност...сигурно на повечето не им е до това сега

Не ми е до това ли?  Blush Все по-често се чудя няма ли да заспива това дете вече, че..  luvbed Да ти кажа не съм питала доктор, но предния път ми бяха казали, че при нормална бременност, няма проблем. Та засега бременността ми не е дала сигнал за проблем, така че.  Mr. Green

За симптомите не бих се притеснявала. Има безпроблемни бременности завършили с пухкаво бебе, чиято мама не знае какво е симптом и неразположение. Моята първа бременност може да се каже, че беше такава - гадило ми се е само от силни неприятни миризми на гладен стомах, което и при равни други условие предизвиква същото. Отделно нито гърдите ми са били(и сега не са) напрегнати, болезнени или нещо подобно, не съм пишкала повече от обичайното до 7-8-9 месец, повръщала съм 2 пъти след прием на витамини на гладно, а сега веднъж след дълго пътуване. И като дръпна чертата май симптомите, които имам са, че често се уморявам, не ми се пие кафе и не ми се яде сладко.  Laughing

Стискам палци на всички, които днес са по доктори. Аз съм чак на 20ти. Тогава ще се регистрирам и ще пускам изследвания. Днес и аз пазарих с перспектива - купих си няколко дълги блузи, който мога и сега да нося, но и с корема вече ще мога.

# 309
Оф, момичета.....гледам, че всички пишат че ги регистрират в 10та г.с ! Мен чак след 12та. ! Защо така? Искам по-скоро да ми вземат вече кръв, урина...да ми се направят всички изследвания.....как може да се чака чак след 3тия месец, ми аз ще вляза в 4тия и още нито изследвания, нито ще съм регострирана..ами БХС, ами ФМ? Кога ще ги правя? Как да си запазя часове като дори не ме водят бременна, а и скоро няма да стане? това си е още цял месец? Нормално ли е според вас? Аз ли нещо съм с грешка? Ама вече мн започвам да се замислям и да се притеснявам! А и аз първо трябва да дам офиц. док-т на работодателя ми. сиг ще трябва да изчакам най-малко 2 седмици за да ми намерят заместник.....и чак после да мисля за болничен, а честно казано не се чувтвам работоспособна! Спи ми се по цял ден, мисля за бебо....тук на работа, нито мога да се храня нормално...само някакви сухи храни..не мога да си домъкна манджа в офиса. Sad след обеда вече започва да ме понаболява коремчето, кръста.....не ми е добре да седя 10 часа седнала зад комп-а. Sad казах му на моя АГ и той абсолютно ми отказа да го коментираме....това било нормално...трябвало да си изчакам поне 12 г,с за болничен...а регистрацията преди 3тия месец била невъзможна?! Задължително се изчаквало да приключи 3тия месец!? Е как да го разбирам това сега?!

# 310
  • Телиш/Плевен
Стискам палци за всички, които имат нужда. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Hug

Аз броя дните до 21-ви, когато е и моята ЖК, но си има още доста време, уви... Sad

За секса - аз си питах докторката и тя каза, че засега нещата при мен се развиват добре и няма причина да не правя секс. Разбира се, трябва да сме по-внимателни. И действително нямаме проблеми. Sunglasses Е, нямахме, сега ММ е в командировка и съм си самичка, ама като се върне... luvbed Embarassed

# 311
Nelita_Lolita : АМи и аз съм като теб. Ходя през 2 седмици на преглед при моя лекар, който ще ми води и ЖК, но категорично каза, че трябвало да се запиша чак в 12г.с. В сряда ми е последен преглед при него (извън ЖК) и после каза да се записвам. Да видим.. И аз съм притеснена за скрийнига, защото реално това трябва да се случи  ей сега, тия дни. Но съм му казала, че ги искам. Знае го. Така, че мисля да му се доверя.

# 312
  • Пловдив
Nelita_Lolita, как така отказват да те запишат. Хммм, доста ми е странно. Ние чухме сърчице в 7 седмица и тази ме записват за ЖК.

# 313
Ми мен ме записаха миналия път в 8-ма седмица. А сега зареди проблемите изчакваме до 12 седмица след БХС и ФМ, но вече ми е пуснала и списък с всички изследвания и другия четвъртък с всички резултати ще правим картон - дори вече си платих и пакета за проследяване след като изрично я питах за да може да мина на БХС иФМ че те са на 16-ти а при нея съм на 19-ти. Може би всеки лекар си решава - аз знам че след чуване на сърдечен пулс се счита че има наличие на бременност и може да се регистрира

# 314
Nelita_Lolita, как така отказват да те запишат. Хммм, доста ми е странно.

Pival, не че ми е отказал човека, просто каза, то си има срокове....и преди 12 г.с не мога да те регистрирам...звънах и на ЛЛ и тя така каза...а тук чета друго....и за това реших да попитам...само аз ли съм така или има и други...за да знам все пак, ако трябва да търся решение и да реагирам на време...
Monik@ благодаря за отговора, сигурно такава е практиката и за това го считат за нормално чак тогава. Просто на мен ми е притеснено, защото на веднъж ще бъде всичко и ще съм супер ошашкана и не мога така да проследявам нещата....ако е едно по едно би било мн по-лесно и ясно...но каквото такова...няма значение....важното е да сме здрави, и бебчетата да са наред! Мн. гуш и благодарности на всички. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт