Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече!

• 23 720
  • 730
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Може би не е времето да питам , но какви са симптомите. Имаше ли притеснения или стана неочаквано. Знам , че и други мами имат опит , да споделят и те ако не е твърде болезнено. Аз честно казано се притеснявам, защото забелязвам , че това е често срещано , а аз засега съм ходила един път на преглед. Уж чух сърцето , но да не се окаже друго накрая  Sad

Не си мисли такива неща, на мен също ми минава какво ли не през главата, но не трябва да подхождаме така.. Трябва да мислим положително, а в крайна сметка ще стане каквото е писано.

# 331
малко ми е кофти след поста на мммони да пиша, но и аз днес чух сърчице и се ошашавих тотално и забравих да питам доки за другите неща.
моето ембрионче по мерки отговаря на 6 седмици и 3 дни и тази разлика от 2 седмици доста ме стресна, но аз си знам точно кога съм заченала и трябва да е 8 и 3 дни, но според моята лекарка няма място за притеснения и безпокойство, още са толкова мънички, че може да не го е измерила добре, а си има и сърчице. Аз не знаех, че трябва да нося първа стерилна урина, така че кръв и урина ще правим на 21.12.

хем и вярвам на моята доки, хем реших да се презастраховам и помолих мама, която е доктор но друг, да звънне на нейна приятелка също акушер-гинеколог и тя също еднозначно каза, че разликите в седмиците особено толкова рано са повече от нормални, че щом си има сърчице и сме го чули всичко е на шест и аз се поуспокоих, даже новото ходене след 2 седмици е супер, щото пак ще си чуя и видя ембриончето живот и здраве. Praynig

Пиша толкова подробно за всички момичета, които се притесняват от разлики в седмиците... доколкото знам 2 седмици разлика е в рамките на допустимата грешка

За ЖК- аз си имам направление вече, но и моята бременност не е регистрирана. По плана, получен от доки за ЖК, в 10-12 седмица се правят кръвни излседвания, урина и в моя случай токсоплазмоза, така че и на този фронт не се притеснявайте, има време за всичко. Hug

Третото ходене, в моя случай ще е четвъро, трябва да е в 12-14 седмица за УЗ за измерване на нухална транслуценция, микробиология и цитонамазка

П.С. Гледм че пишете за *екс и ви завиждам, при мен явно ще е мираж, т.к. все повече се очертава да си гледам сама бебчето, но важното сега е да сме добре и то, и аз, а всичко останало е второстепенно

Голямо гуш н всички и извинете дългия пост, но аз от работа не мог да пиша

# 332
мони кураж и всичко ще е наред следващия път. за съжаление пак ще се повторя всяка втора жена има по един мисед.(за съжаление).
Така е трябвало да стане. На мен винаги са ми казвали едно! Природата си знае работата, когато едно нещо не е добро, то тялото го изхвърля!!
Така че, всяко зло за добро. Ще видиш следващия път всичко ще е нарде, повярвай!!!

Хей момичета вие не се притеснявайте и не го мислете сега
м иванова Simple Smile , Дудана !!

Аз още , докато писа Мони бях малко по директна, да не гради надежди, защото пък после още повече си боли-психически е мн. лошо да те свалят от "небето" на "земята"
При Мони беше друго,.
7-8-ма седмица й казаха, че нищо още не се вижда, ако не се лъжа  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 333
  • София
mmmoni,  Hug Много съжалявам!

Може ли след това да се случи ... изобщо мн въпроси....
Може. При мен имаше сърдечна дейност в 7-ма г.с., а в 8-ма вече нямаше...Никакви други симптоми нямаше при мен. Но наистина положителното мислене е най-важно, момичета! (и малко медицинска помощ, когато се налага).

# 334
  • София
mi_ivanova, не се притеснявай излишно. При мен ембрион има , но не и сърдечна дейност, ако правилно съм разбрала. Доктора твърди че някъде около 6-та седмица е спрял да се развива. Причина не се знае. Вариянти има много. Да аз наистина го очаквах, въпеки че вътрешно все още се надявах това да бъде моето коледно чудо, но уви. Това , което отдавна ме притесняваше е , че изведнъж преди около 3 седмици всички симптоми при мен изчезнаха. Просто не се чувствах като бременна, което ми изглеждаше много странно за толкова ранна седмица. Не знам дали това е така при всички с тази диагноза, но при мен това беше знака. Иначе зацапване не съм имала, нито капчица.

# 335
Мони, много съжалявам за това, което ти се е случило.  Hug

# 336
Мони,горе главата и с Бога напред!На всички ни минават разни мисли през главата и когато симптомите поотшумят си мислим глупости,вместо да се радваме,че ще имаме безпроблемна бременност,много е важна силата на позитивното мислене макар и да ни е трудно,тъй като не става въпрос само за нас

# 337
mmmoni  едно голямо гуш и от мен, явно така е трябвало да стане. Следващия път всичко ще е наред!
Аз също нямам изявени симптоми освен големия апетит, който ме гони и от време на време болки в корема.
Относно ЖК мен още на втория преглед в 6г.с. и 5 дни, след чуване на сърчицето ми направиха картон и ми взеха секрет за микробиология и ми дадоха направление за кръвни изследвания  Thinking

# 338
  • Варна
Здравейте,аз тотално се обърках.На 29.11-бях на преглед.Гледаха ме с вагинален ехограф.Не се видя нищо конкретно.Само предположения.И една киста.Извика ме на 09.12.На 02.12 отидох при друг лекар.Гледа ме с коремен ехограф.Видя плоден сак 7мм.По ехограф 5г.и 3д.Изписа ми утрогестан 3 по 1.Днес ходих при първия лекар.Гледа ме пак с вагинален.Видя плоден сак 12мм.И каза че това било 4 седмица.Очаквах вече да се вижда ембрион.Утре пак съм на лекар при втория.По принцип цикъла ми е 28-29 дена.На 3-4 ден от закъснението теста все още беше отрицателен.Та затова се надявам да съм забременяла по-късно.

Да не би да е имал предвид, че отговаря на 4 седмици, но не гестационни, а от оплождането. Т.е. да е 6г.с...  newsm78 Какво и да е, не се шашкай, бъди положителна и недей да търчиш от единия при другия. Спри се при единия и му имай доверие.

мммони съжалявам мила!  Hug Hug Hug Мнооого много кураж и сили и дано когато сметнете, че е дошъл момента, веднага да ви сподели чудото.  Praynig Hug

# 339
  • Ispania
mmmoni, сьжалявам мила 4е трябва да минеш през подобно нещо. Желая ти бьрзо да преодолее`вси4ко и скоро да се похвалиш , 4е 4акате беб4е Hug.

# 340
mmmoni  едно голямо гуш и от мен, явно така е трябвало да стане. Следващия път всичко ще е наред!
Аз също нямам изявени симптоми освен големия апетит, който ме гони и от време на време болки в корема.
Относно ЖК мен още на втория преглед в 6г.с. и 5 дни, след чуване на сърчицето ми направиха картон и ми взеха секрет за микробиология и ми дадоха направление за кръвни изследвания  Thinking

bee_di, какво значи картон?  newsm78 на мен от първия преглед ми връчиха една папка, в която е следенето по ЖК по семици, снимките от ехографа със съответното листче, на което пише дата, какво е правено и установено, килограми и кръвно и вътре се събират. Казаха ми на всеки преглед да си я нося с мен. Сега се зачудих, още нещо конкретно ли ще ми дадат и какво ще пишат в него  Confused

# 341
mmmoni, кураж и от мене! Ще имаш бебче. Бъди силна, не губи надежда, всичко ще се оправи, повярвай  Hug Дано по-скоро да ти се случи  Praynig

# 342
  • Бургас
mmmoni, съжалявам за случилото се.Следващия път всичко ще е наред.
Моето ембрионче изоставаше с около 9дни, разлика в гестационни седмици и това, което показва ехографа.Но при последния ми преглед в събота всичко си отговаряше точно, принципно забременяването ми е по -късно.

# 343
Здравейте и от мен. Аз съм Виктория на 22 год от Плевен, първа бременност. Термина ми е на 04.07. 2014. Пожелавам на всички лека бременност и живи и здрави бебчета, които да ни радват. Обръщам се към вас с молба за съвет. От няколко дни ме тормози влажна кашлица, а на всички лекарства вкъщи пише да не се прилагат при бременност. Искам да попитам настоящи и бъдещи майки, които са имали подобен проблем с какво са се лекували. Благодаря предварително.

# 344
  • София
Мони, съжалявам много за загубата  Sad голямо гуш и от мен Hug Следващия път ще се получат нещата Hug

Здравейте и от мен. Аз съм Виктория на 22 год от Плевен, първа бременност. Термина ми е на 04.07. 2014. Пожелавам на всички лека бременност и живи и здрави бебчета, които да ни радват. Обръщам се към вас с молба за съвет. От няколко дни ме тормози влажна кашлица, а на всички лекарства вкъщи пише да не се прилагат при бременност. Искам да попитам настоящи и бъдещи майки, които са имали подобен проблем с какво са се лекували. Благодаря предварително.
Добре дошла Hug да ти се връщат хубавите пожелания Hug Hug
Аз с подобни симптоми пих шуслерови соли номер 4 (и съм много доволна от тях, но все пак си прочети за тях), а също става и хомеопатичен сироп Стодал, ако не се лъжа Peace Другото, което се сещам на прима виста, е, че можеш да си направиш инхалации с лайка

Общи условия

Активация на акаунт