Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече!

• 23 718
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте и от мен!
Аз само ви бройкам от време на време, защото все още съм на работа и ми изпиват соса като за последно. Нарочно предупредих шефката още като си направих теста, че ще ползвам болничен от началото на третия месец, с цел да разпредели работата между останалите колеги отрано. И каква стана тя - затрупа ме с работа, като за последно да се свърши каквото може и сега даже не мога да си ползвам спокойно болничния.  За втори път ме тръшна настинка - пак съм с хрема, червено гърло и температура, ама съм на работа, за да угодя на шефовете. Много се ядосвам, ама пусто като сърце не ми дава да хвърля всичко върху колегите, които и без това са затрупани от задачи.  Няма да си простя, ако направя някоя беля, защото съм мноого съвестна...Оплаках ви се, извинявайте Embarassed

За пола и аз нямам търпение да разбера, но сигурно по-нататък ще стане. Аз съм на преглед утре - дано всичко е наред.

# 436
  • Варна
И аз искам много момиченце,но предчувствието ми е,че ще е момче,не знам защо,след последния преглед придобих такова усещане,но важното е да е живо и здраво Hug

И аз съм така. Много искам момиченце, но от първия ден, в който разбрах, че съм бременна вътрешно усещам, че ще е момченце. Няма лошо, само да е живо и здраво, каквото и да е!

# 437
Здравейте момичета, и аз напоследък съм много зле, гади ми се, нямам апетит и май почвам и да слабея.Почти нищо не ям, вече трета сутрин като стана имам напъни за повръщане, но нищо не мога да повърна,явно няма материал:) Малко почвам вече да се плаша дали няма да навредя по този начин на бебо....Не знам какво да правя.Ядат ми се само цитроси, банани и таратор ......Месо изобщо не мога да погледна.Бъдещият татко само ми се кара,че трябвало малко да се напъна и да ям месо, ама как да му обясна,че само с напъване не става ......Другата седмица съм на лекар, дано всичко да е наред

# 438
За пола може да се види по раничко, някой лекари правят предположение само според броя удари на сърцето в минута.Смята се, че при момичетата е над 140удара в минута , а при момчетата под 140 метода е верен на около 80%.Със сигурност обаче могат да ви кажат какъв ще е пола след 16г.с., защото едва тогава външните полови белези са напълно "завършени" така да се каже
Гледам по напред сте коментирали шофирането и колана.има едни приспособения http://prodavalnik.com/kolan-za-shofirane-za-bremenni-i36241331  аз го ползвах през първата си бременност смятам да го ползвам и сега, защото ми е много ужасно когато нямам колан.Навик си ми е да ме стяга Crazy
Да се включа и аз с второ Юлче.Моята кукла е на 28.07, а новото човече го чакаме на 24-и и ми е доста притеснено как ще се оправим с рождения и ден, но смятам да запазя заведение и да поръчам тортата, когато влезна в 9-я месец, за да ми е спокойно, че всичко е приготвено предварително.
Пак се отплеснах ама ша ма извинявате  Hug

# 439
Здравейте ,от много време ви гледам от балкона и ме е страх да пиша ,тъй като иман няколко неуспешни бременности и тази за която съм в 7г.с и 6 дни (чухме сърчице) ми е адски притеснено,и все пак се престраших да пиша .Термина е 28.07.2014г. но от сега съм се шашнала .Принципно ми наближава датата за цикъл и снощи така ми боля корем ,че.... не можах и да спя,и аз сънувам драматични сънища ,понякога се плаша от тях.С първата бременност нямай никакви проблеми ,а с тази то гърдите ме болят,то зацапвания често,гадене от време на време ,забелязах че от месото ми се гади и не ми се яде сладко ,а преди умирах от сладко,Изписаха ме утрогестан 2*2 и ношпа 3*2 .От София съм .Казвам се Диди и ходя в МД при д-р Сашо Георгиев ,но ми иска някъде наблизо да си намеря свестен АГ в Люлин 10.Благодаря ви че ви има,чета ви всеки ден ,даже се чудя как успявате ,аз не смея и да ставам ,само лежа .На трети преглед ще съм на 18.12.13. Хубав ден и от мен засега .

# 440
Здравейте ,от много време ви гледам от балкона и ме е страх да пиша ,тъй като иман няколко неуспешни бременности и тази за която съм в 7г.с и 6 дни (чухме сърчице) ми е адски притеснено,и все пак се престраших да пиша .Термина е 28.07.2014г. но от сега съм се шашнала .Принципно ми наближава датата за цикъл и снощи така ми боля корем ,че.... не можах и да спя,и аз сънувам драматични сънища ,понякога се плаша от тях.С първата бременност нямай никакви проблеми ,а с тази то гърдите ме болят,то зацапвания често,гадене от време на време ,забелязах че от месото ми се гади и не ми се яде сладко ,а преди умирах от сладко,Изписаха ме утрогестан 2*2 и ношпа 3*2 .От София съм .Казвам се Диди и ходя в МД при д-р Сашо Георгиев ,но ми иска някъде наблизо да си намеря свестен АГ в Люлин 10.Благодаря ви че ви има,чета ви всеки ден ,даже се чудя как успявате ,аз не смея и да ставам ,само лежа .На трети преглед ще съм на 18.12.13. Хубав ден и от мен засега .
Добре дошла  Hug мисли позитивно и всичко ще е наред, добавих те на първа страничка нямахме мама на 28.07  newsm10

# 441
Благодаря ти Мимето 14 ,забравих да кажа че лежах една седмица в МД ,защо видях леко кървене и реших направо там да ходя да ме наблюдават,много са мили там,но забелязах че ако лежа постоянно както беше в болницата нямаше проблеми ,но от как съм в къщи и малкия ме юрка напред назад се получават и тези зацапвания най вероятно.

# 442
mama_angel, добре дошла и се пази !

# 443
  • Варна
Здравейте! Аз съм с нови радени вълнения, гледам и вие. Моя малчуган нали ходи на ясла. Вчера като го вземах гледам бележка - под карантина - еди кой си с варицела..  ooooh! Ами сега?! Моя може и да прехване, може и да не, ама аз за него не се притеснявам, за себе си се терзая. Мама каза, че съм карала и дано спомените не я лъжат. Мисля да пусна все пак едно изследване и да се види карала ли съм, не съм ли, че четох не е шега работа.

За пола - на мен предния път ми го казаха на втората ФМ в 20г.с., но аз не бях ходила на първа. Пък моята гинеколожка беше с един ехограф от втората световна война.  Crazy Сега се надявам на първата още да ми загатнат поне. Иска ми се момиче, но каквото такова.

1905vv ама чак аз се ядосах, така да знаеш. Как така ще те натоварват все повече и повече, защото наближава да излезеш в болничен и те го знаят. Няма да се мъчиш, работиш колко можеш и няма да го мислиш- кой когато иска тогава да я свършва. Тя работата няма край. Да не говорим колко се оценяват усилията... Дано при теб не е така и оценяват това, че даваш всичко от себе си, но обикновено не е така. 2 месеца преди моята първа бременност моя колежка имаше неуспешна бременност и като разбраха за мен - шефа много се беше стреснал и само подскачаше насам натам, но познай преди да стане инцидента с нея дали някой се впечатляваше? Затова умната!  Hug

За неразположенията при мен като че ли тези дни отминаха. Поспря това гадене, пу-пу. Нещо ме придърпва корема и някой ми напомня за себе си, но гледам да не се натоварвам. Относно храната аз и с предната бременност и сега почти не ям сладко(а обожавам и без него трудно минавам обикновено), наблягам на солени, тестени и немазни храни, както и салати и плодове. Манджите също не ми се нравят много. Кога беше пък много ми се хапваха картофени кюфтета и запретнах ръкави, а като ги направих едвам ги гледах, чак ми се догади от тях....  Crazy Бременелска работа! И пак почнах да си губя ума. Онзи ден изпрах и се сетих, че не сложих прах едва когато вадих прането да го простирам, вчера пък сложих всичко и след половин час се усещам, че не натиснах копчето и нищо не се пере..  Joy  Embarassed

mama_angel добре дошла! Пожелавам ти една лека и безпроблемна бременност.   bouquet

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 12:11 от MiRa^

# 444
  • София
Успех ти желая mama_angel, дано всичко мине нормално този път, почивай си повече и се пази. На кой етаж лежа в МД?

# 445
Здравейте момичета !

Аз днес съм пак на преглед и нямам търпение! Хем се вълнувам, хем умирам от страх! Само броя часовете !!

Относно храните. На мен вече много рядко ми се гади, но забелязах, че не ми се яде любимото нещо, а именно шоколад и сладко като цяло. Преди бременността изяждах огромни количество сладко. Поне един шоколад на ден + още някакви неща(тортички, бисквитки). Сега нищо, нищо. Даже ми е неприятно. За сметка на това ми се ядат мандарини, лимони..кисело като цяло.  И аз минах през периода, в който не ми се ядеше месо, супи , манджи. Вече ми попремина и си хапвам, макар и не всеки ден.

За сънищата - и аз сънувам странни неща,даже бълнувам от време на време. Никога не бях сънувала толкова преди.

Добре дошла и на mama-angel -  желая ти лека и безпроблемна бременност до термин!

josi_josi : Сигурна ли си, че всички тези неща против гадене (като деган) са подходящи при бременност? Внимавай, че сега е много важно какво пиеш. Пробва ли чай от джинджифил?На мен много ми помогна.

# 446
  • София
Monik@, не съм пробвала чай от джинджифил, за пръв път от теб чувам, откъде мога да си го купя? Всичко, което до момента съм пила ми го е давала майка ми, която е акушерка в МД и то след консултация с лекаря, който ме наблюдава. Освен това не съм прекалявала с нищо, по няколко приема имам и като видя, че няма ефект го спирам.

# 447
  • Бургас
Добре дошли на новите момичета!Лека и безпроблемнна бременност ви пожелавам!
Относно пола на бебето, някой от лекарите имат предположения около 11-12 седмица, имам предвид за специалистите по фетална морфология.Ето едно интересно клипче:
http://www.babycenter.com/2_inside-pregnancy-girl-or-boy_10313041.bc

# 448
  • София
Добре дошла mama_angel Hug лека бременност пожелавам, и началните неразположения бързо да преминат;

Гледам, че обсъждате пола на бебетата Simple Smile и на мен ми се иска да знам още сега, ама ще поизчакаме. Е, тези момичета, които са по-напред, може да разберат по-скоро. Иначе и аз момиченце искам Simple Smile Аз и за имена почвам да се замислям, макар че нищо конкретно не ми идва на ума, а ММ отказва да обсъждаме темата засега Mr. Green

Готвено и на мен не ми понася. Готвя любимите си неща, а после ги гледам в чинията като пребити и умъртвени Sad И туршии не ми се ядат. Все очаквах да ми се приядат кисели краставици, но не. Карам на пресни салати, фрешове, шейкове, плодове и печени филийки с чубрица Grinning

MiRa^, трябва да си направиш изследване за шарката Confused стискам палци всичко е наред;
Цитат
Нещо ме придърпва корема и някой ми напомня за себе си..
това много ми хареса Heart Eyes

leaaa, не се притеснявай, че не успяваш да ядеш месо и др. Яж само каквото ти се яде, организма ти си знае работата  Hug

Днес и аз съм на преглед Party

# 449
Бях в спешното на МД от 4.12 до 9 на 5 етаж Сектор В в седма стая.В градината на сина ми от преди месец имаше варицела и аз го спрях ,за да не ме зарази ,тъй като за мамите е мн опасно.То всеки вирус е опасен

Общи условия

Активация на акаунт