Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 321
  • 634
  •   1
Отговори
# 120
На мен пък ми е чудно как хем се бият в гърдите, че сами си гледат децата, хем децата не били лесни/ ревали, не спяли и т.н /, хем имат време да висят във форума, чак теми да пускат?!
Аз се чудех как да си открадна 5 мин за WC не да ми остане време за форум.

# 121
Е 24/ 7 е прекалено и ненужно и за двата страни.
Иначе съм категорично за отглеждането на детето в дом. обстановка миниум 3 години. Но тая "дом. обстановка" не е наложително да включва само майката.  Simple Smile

# 122
Е, аз пък висях пред градината ,тайно ходех и наблюдавах и сърцето ми се късаше .
Бррр, ужасно беше .
На  7 месеца беше като го оставихме мисля за ден или два при това не заради работа ,а да си починем ,гадове сме  Grinning
Иначе сега си е навсякъде с нас ,обича да пътува и му е много интересно .

# 123
На мен пък ми е чудно как хем се бият в гърдите, че сами си гледат децата, хем децата не били лесни/ ревали, не спяли и т.н /, хем имат време да висят във форума, чак теми да пускат?!
Аз се чудех как да си открадна 5 мин за WC не да ми остане време за форум.
Много лесно - когато детето спи /защото все спи понякога/ вместо да се скъсва майката от работа, виси във форума. За тоалетната е лесно - първите 2 години малкият идваше с мен - първо с проходилката, после и без  Mr. Green После разбра, че няма кой знае какво за гледане и ме оставя и сама да ходя  Laughing

# 124
Е, аз пък висях пред градината ,тайно ходех и наблюдавах и сърцето ми се късаше .
Бррр, ужасно беше .

Не го разбирам: значи не бачкаш, имаш време да ходиш да висиш
пред градината...защо детето изобщо е на градина?

# 125
Моята гадина пък спеше само в ръцете ми.

# 126
Бррр, ужасно беше .

Не го разбирам: значи не бачкаш, имаш време да ходиш да висиш
пред градината...защо детето изобщо е на градина?
Да да ,време бол имах  Joy
Почти не съм спирала да работя .

# 127
Моята гадина пък спеше само в ръцете ми.
Ти пък гадина - златно бебе ти е било детето. Щом спи само в ръцете ти, значи докато спи и ти трябва да спиш или поне да си почиваш, а може и лекинко да измъкнеш през това време едната си ръка и да си пишеш спокойно във форума  Laughing
Аз в началото като заспеше моя все гледах да свърша всичката домакинска работа и той като се събуди аз съм вече скапана и хич не ми е забавно да се занимавам с него. Затова смених режима - спи ли детето - и аз спя, или почивам и си върша мои си неща. После заедно работим - като бебе само ме гледаше как снова насам-натам, после взе и да се включва.  Mr. Green

# 128
Моето беше много келево, не даваше да мръдна , да шавна, веднага се будеше.
Но аз тъкмо завършвах магистратурата си тогава и си слагах лекциите до мен, та поне четях, докато той спеше. Mr. Green

# 129
Никога, защото бабите са далеч. Понякога имам чувството, че никога повече няма да съм човек, защото нито в банята, нито в тоалетната, камоли за нещо друго съм сама.
Имам чувството, че ще полудея и ще си умра не намерена с ревящо дете край мен... Tired Но какво да се прави - всеки прави своя избор.
От друга страна пък, няма да се обърнат някой ден и да ми кажат, че те са ми отгледали детето. Mr. Green

Имало е моменти, когато ми се е искало поне за един ден да има кой да ме отмени и тайничко съм завиждала на приятелки, които като си тръшнат децата при бабите и ги забравят, но то и това не е кой знае колко хубаво. Имам примери пред себе си. И все се оплакват за почти всичко.
Е, не съм такъв човек и няма да бъда  Naughty

Станала съм родител с ясното съзнание, че е основна моя отговорност АЗ да си гледам детето, а не нечия друга.

# 130
  • където ми харесва
Мъжът ми даже напоследък твърди , че съм се вманиачила , но какво да направя?! Обичам си детенцето и не съм спокойна , когато е далеч от мен. Вие колко често оставяте децата си на бабите или на други роднини? Да уточня - говоря за деца до 2 годишна възраст , естествено че на по-късен етап те самите може би ще искат да погостуват на баба и дядо!
Първо това ще коментирам-да, това си е вманиячаване и много майки страдат от него, което не е много полезно. И аз си обичам децата, и да, никой не може да ги гледа като мен, но това не означава, че нямам доверие на майка ми, мъжа ми, или неговата майка.
Дъщеря ми не съм я оставяла никога за повече от 2-3 часа. Сина ми също не обичах да го оставям на бабите, но ми се е случвало, и то след като навърши 4 години, да го оставям за по 2-3 дена на бабите. Единствената причина за това е, че когато бях по-млада, нямах толкова ангажименти и освен това, имах адски много енергия. Напоследък (последните 2 години), усещам умората, напрежението и прочие. Понякога малкия остава със сестра си за 8-9 часа, нямат проблем, гледат се прекрасно двамата. Понякога отиват двамата при някоя от бабите за уикенда, по собствено желание.
По принцип е най-добре мама и тати да си гледат лапетата, обаче в някои случаи е добре и за майката, и за детето да се разделят за по един-два дни.

# 131
Aбе, не е зле децата да бъдат гледани от време на време за по няколко часа и от бабите и дядовците. Моята майка навремето така си ни гледаше сама, защото живеехме в различни градове, и до ден днешен не чувствам никаква близост с възрастните, дори не се сещам да им звъна с месеци.

# 132
И мен основно ме гледаха баба и дядо.И пари те ми даваха.Като починаха
сякаш останах без родители.Родителите ми са живи.Не сме близки обаче.

# 133
  • Варна
Да са ми живи и здрави майка ми и свекървата! Много ни помагаха, за да мога да работя. Но моята беше толкова кротко и спящо бебе, че всички я искаха да я гледат! Grinning

Аз изпитвах ужас детето да не се задави, че беше много лакома. И все питах за това по телефона, докато беше пеленаче. Embarassed

# 134
Mr. Green Сигурно Simple Smile Аз, като ще съм САМО свекърва, голям кеф начи!

Голям кеф, ще ти резервирам съседния хамак, докато снахите тренират сменяне на памперс с една ръка и вързани очи Mr. Green Мисля да има и видеонаблюдение като в детски клуб.

Общи условия

Активация на акаунт