Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 852
  • 634
  •   1
Отговори
# 225
Въобще не ги оставям...Единствено при извънредни ситуации, неотложни.Случвало се е един път да сме на нощна сватба, и втори път-на концерт. Може би защото бабата все иска да се налага, и да ми дава тон в живота...не съм случила на добрата баба,достойно да ми гледа децата....

# 226
До 2 год и аз не съм си оставяла детето за повече от 1 -2  часа.Исках аз да си го гледам .Свекървата имаше огромно желание да й го оставям ,но аз не и давах да го гледа.Не че няма да се справи ,но се чувствах виновна ако го оставям.Сега е на 2 год и 8 м и ми е по спокойно ако го изведе на разходка ,че може да говори и каже какво иска.Но дори и сега ми е напрегнато ако не е с мен.

# 227
  • Някъде на път....
Веднъж годишно - за 2-3 седмици през лятото.

# 228
Абсолютно никога, без изключение! Sad newsm45
Въпреки че много ми се иска, но нямам баби. Майка ми  почина, а другата баба е на 83 години, едвам се движи и не е в състояние да гледа дете. smihesorry

# 229
  • София
Абсолютно подкрепям, че децата трябва да се отглеждат от родителите си и не разбирам жени, които раждат и от ден първи ги поемат бабите Naughty Не се замислят дали и на възрастните хора или не толкова възрастни ще им е лесно, дали имат сили за целодневни грижи за едно или повече кипящи от енергия малки човечета...виждала съм много стари жени, които едвам се държат на краката си, а са им оставили по едно прохождащо дете Thinking..а съдейки по собствен опит, нашите майки и баби са мъжки жени и никога няма да откажат, когато става въпрос за безценното внуче (разбира се, изключения всякакви).  Който си ражда деца, да си ги гледа, пък всякаква помощ е добре дошла Grinning Аз съм благодарна, когато нашите баби сготвят за малки и големи, пък гледането си е наша грижа с тати Heart Eyes Но някоя баба някога да е идвала в къщи да ми готви и чисти...не се е случвало Naughty

# 230
 Имам голямото желание да ги оставя някоя събота или неделя, но не ми се получава Heart Eyes Децата ми си ги гледаме само с мъжът ми  Whistling   

# 231
Голяма любов и хармония цари между баба и най-безценното на баба. Винаги мога да разчитам на майка ми. Гледм обаче да не я товаря много, за да има и тя своето време за релакс и самотност.
За децата е повече от важно да имат отношения с родителите на родителите им. Това е много интересна връзка в живота им.

# 232
  • София
Майките, които оставят децата си от малки на баби, лели, чичовци, стринки и пр. го правят, защото нямат възможност да ги гледат, длъжни са да се върнат на работа, чувстват се добре така, не се чувстват добре така, защото така искат, защото си е тяхна работа.
Майките, които не оставят децата си на баби, лели, чичовци, стринки и пр. го правят, защото имат възможност да си ги гледат, не са длъжни да се върнат веднага на работа, чувстват се добре така, защото така искат, защото си е тяхна работа.
Нямаме право никой да съдим защо е решил да остави или да не остави детето си и то на близък човек.
А ето аз как процедирах, и все още процедирам: Имам дете на 2 годинки. След раждането бях парцал, с множество шевове, вътрешни и външни, изведнъж получих хипер лактация и вдигнах 40 градуса температура, раната от епизотомията ми се беше възпалила, получих хемороиди, заради които виех от болк когато ходех до тоалетна, виех от болка и когато кърмех. Няколко пъти мъжо трябваше да ме води на лекар, защото с тия шевове вървях като пияно пате и въобще не можех сама да се оправям. Двете баби (свеки и майка ми) дойдоха да помагат за 1 месец, така се бяхме разбрали. та докато с мъжо висяхме по болниците те гледаха малката. И добре, че тогава детето правеше една голяма 6 часова пауза от 12 до 18 часа, та тогава само спеше, а аз бях спокойна. Никога не съм я оставяла за повече от няколко часа. Това е моето мнение. Не съм родила дете, за да го захвърля още съвсем малко на бабите, колкото и да им имам доверие. Навсякъде е била с мен - банки, лекари, градски транспорт, къде ли не. Единственото по-дълго оставяне беше след 2 РД, когато трябваше да се върна на работа за 2 седмици, за да ми се актуализира заплатата. Тогава я гледаше майка ми. И наесен ще има още едно оставяне, когато от 1 септември ще се върна на работа пак, а яслата почва от 15ти. Свеки предложи от 1 до 15 септември малката да иде при нея, т.е. изобщо да не е при нас за 2 седмици. Категорично отказах.

# 233
Майките, които оставят децата си от малки на баби, лели, чичовци, стринки и пр. го правят, защото нямат възможност да ги гледат, длъжни са да се върнат на работа, чувстват се добре така, не се чувстват добре така, защото така искат, защото си е тяхна работа.
Майките, които не оставят децата си на баби, лели, чичовци, стринки и пр. го правят, защото имат възможност да си ги гледат, не са длъжни да се върнат веднага на работа, чувстват се добре така, защото така искат, защото си е тяхна работа.
Нямаме право никой да съдим защо е решил да остави или да не остави детето си и то на близък човек.
А третия вариант е на комшийката ми.Не работи вече 5 година.Бабата ВСЕКИ ДЕН е там.Задължително с някаква друга леля вземат децата от градина.Купуват семки и бонбонки ,люлят ги по площадките и ги водят на майката.Сутрин ги води таткото на градина и после отива на работа.Всяка нова година са при баба и дядо ,мама и тате празнуват.Оставят ги системно за събота и недела+да прескочат я до Варна ,я до другаде.Това ,че не ходи на работа ,за нея не значи ,че ще си гледа децата,И това ,че децата са на градина не значи ,че ще почне работа.А иначе имат села ,но там имат прабаби ,които правят зимнината.Тя казва ,че хич я няма в това занимание.Просто спира джипката на свекъра и се почва примъкване на щайги и буркани.
Не я съдя,защото нямаше да стоя на една площадка с нея.Но го има и друго не е луд този който яде баницата ,а който му я дава.
Понякога и бабите са доста настойчиви и нахални да се месят в живота на младите.И създават караници с непрекъснатото  висене в дома на младите.

# 234
Не мога да разбера , какво е това постоянно "начукване на канчето "на хората , които не са като вас !! Нали Вие си гледате децата , какво ви бърка другите как си гледат своите !
За протокола , нямам баби и дядовци на разположение , но бих била много щастлива ако имах. Още от бебе моето дете е много ревливо , и ревеше сигурно 15 часа в денонощието , след 1 вия месец ревях с него от изтощение и безпомощност , според мен друго щеше да бъде ако имаше поне 1 час някой да го изведе аз да си почина и да поспя! Сега е голям , но аз пак на моменти ставам шесторъкия шива за мога да го заведа и прибера от градина , заведа на футбол , на плуване .
От септември е първи и клас и ми се изправя от сега косата как ще успявам да  се справя- отново  сама .Ходенето на елементарни неща като прическа и козметик , за мен са истинско изпитание и плануване поне две седмици напред ,защото таткото работи за себе си и е постоянно на работа !

# 235
Моя винаги си е с мене.И понеже винаги си е с мене и е свикнал,никога не мие правил мизерии ,нито на фризьор ,нито на козметик ,нито на опашка в общината....Просто защото не е като за първи път на 4 г да му се наложи да ме чака където и да било.На 4м беше като се изтипосах в ИТ с него ,защото нямаше на кого да го оставя.Ама да не отида ли ,като няма и кой да отиде.
Не страдам ,нито съм жертва на това ,че го гледам сама.

# 236
Какво е ИТ?

# 237
Инспекция по труда.
Трябваше да го изпиша цялото.Моя грешка. Peace

# 238
Ако жената не ходи на работи, а детето посещава детска градина, тогава е добре! Аз психически се изморявам. Работата ми е свързана с деца, в къщи дете, няма на кого и за половин ден да го оставиш. В периоди, когато се заемем с ремонти, е особено трудно. Правили сме поетапно ремонт на кухнята, после на банята, тази година - на детската. Като продължи ремонта по месец-два и вкъщи е разхвърляно, мръсно, си е доста трудно! Таткото не може да си ползва отпуските много-много. Само веднъж годишно за по 7-10 дни е отпуска. Така че е трудно! И сега като стане първи клас, същото си мисля и аз - как ще се справям! Ако разполагах с кола, щях да си пестя много време. А така чакаме на таткото да ни закара някъде.

# 239
Разбира се ,че е тежи на моменти.Но не мога да кажа ,че съм жертва или прецакана.То като седнеш да се оплакваш винаги има за какво.Те жените с баби помощници се оплакват.Че за нас какво остава.
А за първи клас смятам да си "купя" баба.

Общи условия

Активация на акаунт