Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 771
  • 634
  •   1
Отговори
# 390
Какво не бих дала свеки да СИ ги поиска само за 1 ден, даже без преспиване. Живеят на 25км. от нас в едно село със страхотна природа, ама им се радва само по празници и то задължително в наше присъствие.

# 391
...Моля??? Кого ще вземеш???...
Внучката си. Тя си е нейна внучка. Нормален начин на изразяване. Търсите под вола теле. В крайна сметка и вие, и тя сте искали същото, жената тактично е изчакала вие да повдигнете въпроса, без да се меси. С думите си просто е показала готовност, че приема решението ви.
Изумявам се понякога как хората изкривяват съвсем нормални думи  Confused
На ваше място бих се извинила.

# 392
Аз съм зла, луда и... и много други лоши неща! Имам доверие само на майка ми, но живеем в различни градове. Свекървата ми е съгражданка, но не я харесвам и ледена пот ме облива, само докато я гледам около детето! Не искам да я пипа, не съм я оставяла за 1 час на бабите, откакто се е родила! Опитвам се да се боря с чудовището в мен, повтарям си, че "пришълец-бабата" има само добри намерения към детето! След което виждам "лицето на дявола", припомням си изречени от нея лъжи и интриги, и отново ме обземат желания да грабна щерката, и "с 300" да напусна не само "бойното поле", ами и градО!Та, такива мисли "плуват" в болния ми мозък на "единствената и най-добра свръх мама"  Blush А знам, че не съм права...

# 393
  • София
Обичам да чета тази тема.
За да ми напомня колко съм щастлива, че не съм заболяла от майчин героизъм.  Mr. Green
Майка и татко и в момента гледат внука СИ  Laughing през по-голямата част от работната седмица.
И съм им много благодарна.

# 394
Ако мама беше при мен, и аз щях да си почивам от психопатния ми "героизъм". Птички и пчелички щяха да жужат около мен, вместо сегашните ми мисли за средновековни мъчения и издигане на крепостни стени около чадото! И все пак - продължавам да се боря с това ми Аз Simple Smile

# 395
Имам две дъщери с малки деца. На едната отивах да ги гледам в тях/за часове/, когато бяха малки за да не си сменят обстановката. Сега когато решат ги носят в къщи. Децата свикнаха и понякога сами искат да дойдат. На другата е едно и плътно за майка си/освен когато не е на градина. Когато го оставят и ги няма другите, детето страда определено. Ако бабите имат желание да ви ги гледат, оставяйте ги по често!

# 396
  • Куциндрел
^Jade^, детето ти е още мъничко и сигурно още е залепено за теб. След година нещата ще са други. Ако не можещ да се пречупиш, то пращай мъжа си с детето ви при свекърва ти, Peace
Свекърва ти може да е ледена с теб и невероятна баба за детето ви.
Децата трябва да поддържат връзка с роднините си, стига те да ги обичат.

# 397
Така процедирам за момента - виждат се без мен. Но, ако останем да живеем в този град, неизбежно ще трябва да се грижи за нея често... и ми е неприятно. Защото е лош човек, лъже и дори не говори правилно. И се притеснявам да не повлияе лошо на детето. Ако беше друг тип човек, щях да се радвам и аз на общуване с нея! Децата имат нужда от бабите си, само че защо ни е такава бабата  Laughing

# 398
  • София
Аз съм зла, луда и... и много други лоши неща! Имам доверие само на майка ми, но живеем в различни градове. Свекървата ми е съгражданка, но не я харесвам и ледена пот ме облива, само докато я гледам около детето! Не искам да я пипа, не съм я оставяла за 1 час на бабите, откакто се е родила! Опитвам се да се боря с чудовището в мен, повтарям си, че "пришълец-бабата" има само добри намерения към детето! След което виждам "лицето на дявола", припомням си изречени от нея лъжи и интриги, и отново ме обземат желания да грабна щерката, и "с 300" да напусна не само "бойното поле", ами и градО!Та, такива мисли "плуват" в болния ми мозък на "единствената и най-добра свръх мама"  Blush А знам, че не съм права...

Shocked Shocked Това все едно аз съм го писала.

# 399
Ако вие сте на война с жената, отгледала мъжът ви, не очаквайте тя да ви носи само рози. Казвам го добронамерено. И аз не одобрявам всичко, което свекърва ми прави за детето и с детето, но тя няма как да е като мен, а и не трябва да е като мен. Детето има нужда и от различни модели на поведение.

# 400
Ако вие сте на война с жената, отгледала мъжът ви, не очаквайте тя да ви носи само рози. Казвам го добронамерено. И аз не одобрявам всичко, което свекърва ми прави за детето и с детето, но тя няма как да е като мен, а и не трябва да е като мен. Детето има нужда и от различни модели на поведение.
Не приемам такова нещо. Различните модели объркват детето, нищо хубаво няма в това. Детето се гледа по модел, определен от родителите. Ако някой иска да го гледа, спазва го, ако не, не го гледа.
Което съвсем не значи, че се постига с война.

# 401
Аз не казвам да се нарушават правилата на родителите и да се позволява това, което те не позволяват. Правилата са правила, дори и да се спазват на 100 %, човекът, който ги гледа влага нещо от себе си и прави модела неминуемо по-различен. Това е полезното в разнообразието, а не това, че при родителите заспива в 8, а при бабите - в 12. Освен това желанието бабите да гледат внуците обикновено идва от родителите, а не от бабите.

# 402
  • Куциндрел
Така процедирам за момента - виждат се без мен. Но, ако останем да живеем в този град, неизбежно ще трябва да се грижи за нея често... и ми е неприятно. Защото е лош човек, лъже и дори не говори правилно. И се притеснявам да не повлияе лошо на детето. Ако беше друг тип човек, щях да се радвам и аз на общуване с нея! Децата имат нужда от бабите си, само че защо ни е такава бабата  Laughing
В момента прекарваш образа на свекърва ти през своята призма. Не знаеш каква баба ще е за внучето си. За правоговора.... то доста хора не говорят/им правилно.
Да не казвам, че това зло е родило и отгледало мъжа ти, които е баща на твоето дете.
Най-добре е да дадеш шанс на бабата, разберете се със съпруга ти как точно да процедирате като си тровиш ти по-малко нервната система. Peace

Скрит текст:
Моята майка научи детето ми на диалектни думи, ама здраве да е. С нея си имаме периодично търкания, особено с възпитанието на детето. Но това е нормално и не бих я спряла да контактува с малкия. Даже я поканих на гости другия месец.
Нямам свекърва, за добро или лошо, но доста ми лиспва на моменти баба под ръка, т.е. в града, в който живеем.

# 403
Аз не казвам да се нарушават правилата на родителите и да се позволява това, което те не позволяват. Правилата са правила, дори и да се спазват на 100 %, човекът, който ги гледа влага нещо от себе си и прави модела неминуемо по-различен. Това е полезното в разнообразието, а не това, че при родителите заспива в 8, а при бабите - в 12. Освен това желанието бабите да гледат внуците обикновено идва от родителите, а не от бабите.
Но пак трябва да е одобрено от родителите. Защото ние например позволяваме да си ляга, когато поиска, не съм съгласна да бъде обратното, а именно да я натискат да спи  Laughing

# 404
  • Куциндрел
Не приемам такова нещо. Различните модели объркват детето, нищо хубаво няма в това. Детето се гледа по модел, определен от родителите. Ако някой иска да го гледа, спазва го, ако не, не го гледа.
Което съвсем не значи, че се постига с война.
Майка ми има различен от моя модел на общуване с малкия. Горе-долу се съобразява, но забравя какво съм й казвала, та се налага да повтарям. Да не казвам за моята баба, тя пък вече ни се води, ни се кара, ни от дума разбира. Обаче не бих спряла да им пращам детето за по 2-3 седмици лятото.
Миналото лято така се оглези малкия, че като се върнахме много страда, че забаленията не са му под носа като във Варна. hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт