Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 779
  • 634
  •   1
Отговори
# 375
  • Куциндрел
Моето дете започнах да го оставям при баба му от миналата година за 2 седмици, тази пак смятам да повторя. Иначе майка ми идва през 2 месеца, някъде, за по една седмица на гости. Тогава се гледат с малкия по цял ден.

# 376
Аз имам нужда точно от такова оставяне по 2-3 часа през седмицата, ако ще и веднъж месечно да е. Ама няма. Бабата я ползваме само, ако е болен и двамата с баща му сме на работа. За "глезотийка" не смея да я ползвам жената, че и на нея ѝ идва нанагорно.

# 377
  • Куциндрел
На мен ми липсва помощта на майка ми. (детето ми има само една баба)
Ако живеехме в един град, сигурно щеше доста често да си общуват.
Като отидем при нея, детето ми изгражда връзка и с моята баба, леля, братовчедка и т.н. Което е хубаво, все пак трябва да се общува с читавите роднини. Mr. Green

# 378
  • Пловдив/София
напоследък имаме проблем с оставянето на баба и дядо. Преди си оставаше доброволно, а сега реве истерично като си тръгна. Но казват, че щом изчезна, до 1 мин се успокоява. Освен това нощем заспива трудно, с часове, иска да ме държи за ръка и ако мръдна, скача с вик "мама"! (и по няколко пъти на нощ пак така) На 18 месеца е и уж има период на страх от раздяла сега. Но се чудя да намаля ли оставането с баба и дядо (в момента е доста често- една вечер седмично и още 1 или 2 пъти по 2-3 часа, подготвям го, защото след месец започвам работа и ще остава още повече). Или напротив, да си караме както досега, за да не свикне да е залепен постоянно за мен и като се налага оставане да е още по-голяма драма?

Чувствам се малко виновна, да не би този страх от спане сам да е защото често е разделен от мама и си компенсира нощем...? Не искам да му създам комплекси, но съм на мнение, че за децата е добре да имат повече фигури в живота си, не само мама, за след годинката говоря де.

# 379
Чувствам се малко виновна, да не би този страх от спане сам да е защото често е разделен от мама и си компенсира нощем...? Не искам да му създам комплекси, но съм на мнение, че за децата е добре да имат повече фигури в живота си, не само мама, за след годинката говоря де.
Всички сме минали през тази вина. Сякаш е неизбежна. Гледай да не се поддаваш на това чувство, защото наистина е по-добре в живота на децата да има повече хора, които да обичат и да ги обичат. Мама и татко пак ще са най-важните.

# 380
  • Пловдив/София
Всички сме минали през тази вина. Сякаш е неизбежна. Гледай да не се поддаваш на това чувство, защото наистина е по-добре в живота на децата да има повече хора, които да обичат и да ги обичат. Мама и татко пак ще са най-важните.

Благодаря. Просто се чудя как да му помогна по-леко да мине през периода. Плаче и като вляза в тоалетната, а беше спрял.

# 381
Не съм най-добрият съветник. Когато за пръв път оставих сина ми за по половин ден, за да севърна на работа (имах възможност за 4 часа) от чувство за вина всеки ден се прибирах с някакво подаръче за него. Хем той изобщо не плачеше и не страдаше, ама ей на, аз май повече страдах. Но и това минава.

# 382
  • София
Малката често ми боледува откакто стана на 3 години и тръгна на градина. За справка в яслата въобще не боледуваше, но може би, защото я кърмех. И така, при всеки нов вирус (разбирайте три дни на градина и седмица-две у дома) викаме бабите, няма как. На последната визита повдигнах въпроса пред  свеки как мисли, ако я изпратим за известно време в Симитли. И отговорът беше доста нагъл от нейна страна: "Ами аз мислех да СИ я взема с мен, когато си тръгвам"  ooooh! Моля??? Кого ще вземеш??? Това, което ти си родила, което ти ли си откърмила? Това ли дете ЩЕ СИ вземеш???? Еййй, побеснях! Споделих на мъжо, той тропна с юмрук по масата, чиниите подскочиха и отсече: Детето няма да ходи никъде!  Blush 

# 383
  • Пловдив/София
Малката често ми боледува откакто стана на 3 години и тръгна на градина. За справка в яслата въобще не боледуваше, но може би, защото я кърмех. И така, при всеки нов вирус (разбирайте три дни на градина и седмица-две у дома) викаме бабите, няма как. На последната визита повдигнах въпроса пред  свеки как мисли, ако я изпратим за известно време в Симитли. И отговорът беше доста нагъл от нейна страна: "Ами аз мислех да СИ я взема с мен, когато си тръгвам"  ooooh! Моля??? Кого ще вземеш??? Това, което ти си родила, което ти ли си откърмила? Това ли дете ЩЕ СИ вземеш???? Еййй, побеснях! Споделих на мъжо, той тропна с юмрук по масата, чиниите подскочиха и отсече: Детето няма да ходи никъде!  Blush  

Ех, как преиначавете думите и добрите намерения на хората. Показала е жената, че изпитва обич и приема детето като нейно, нейно внуче разбира се. Идва на всяко ваше повикване. И ви предлага безценна помощ и на по-чист въздух, което разбира се, че може и да не приемете. Но да има желание не е малко. Има баби и дядовци, които отказват да си гледат внуците. На едни приятели им казали, че им пречат и не могат да ги гледат (пенсионери са,в добро здраве). Според мен трябва да оценявате отношението на бабата, а не да се тръшкате за една частица на езика, дребнаво е. Дано не се обидите, но така звучи отстрани, казвам го най-добронамерено.

# 384
Шугърче, и аз мисля, че бабата е била добронамерена. Просто се е изцепила не особено тактично. Но не си отрязвайте заради такива неща възможностите за помощ, особено ако детето боледува често и няма как да си вземате болнични с таткото.  Peace

# 385
sugar baby, много самодоволен емотикон си лепнала.
Инициатор на разговора си ти, а не свекърва ти. И при последващата ти реакция свекърва ти е нормално да стане по-хлъзгава и от масло, когато се раздава за удобството ти да балансираш между болести, ходене на работа, крепене на здравето на детето и каквито още нужди ви засърбят.
Поколението, което ни е създало не е задължено на нашето поколение и на поколението, което ние създаваме. Всичко, което правят е единствено плод на добри намерения.  

# 386
Ех, тази ревност към бабите. Радвайте се, че се интересуват от децата ви, че ви предлагат помощ! Иначе е много трудно!
При нас положението е: не ми помагат. Не искат, нямат възможност, на възраст са, но пък и с други работи си запълват времето! Майка ми почина и разбрах каква огромна помощ оказват майките на майките. В училище не става по-лесно. Напротив, трябва да го носиш и вземаш в точно определен час! Големият ми син ( те са с доста разлика във възрастта в сравнение с малкия) си ходеше сам на училище от първи клас. Но сега не е така. Ваканциите също трябва да има някой да го гледа. Втори клас е, но не остава сам никога вкъщи. Такива са времената!

# 387
  • Куциндрел
Малката често ми боледува откакто стана на 3 години и тръгна на градина. За справка в яслата въобще не боледуваше, но може би, защото я кърмех. И така, при всеки нов вирус (разбирайте три дни на градина и седмица-две у дома) викаме бабите, няма как. На последната визита повдигнах въпроса пред  свеки как мисли, ако я изпратим за известно време в Симитли. И отговорът беше доста нагъл от нейна страна: "Ами аз мислех да СИ я взема с мен, когато си тръгвам"  ooooh! Моля??? Кого ще вземеш??? Това, което ти си родила, което ти ли си откърмила? Това ли дете ЩЕ СИ вземеш???? Еййй, побеснях! Споделих на мъжо, той тропна с юмрук по масата, чиниите подскочиха и отсече: Детето няма да ходи никъде!  Blush 
Божеее, кой знае какво е казала жената.... Може просто да го е казала в подкрепа на твоите думи - т.е. съгласява се с теб.
Като я викате "свеки" едва ли тропате с юмрук по масата, сигурно сте мили и любезни.  Crazy
Дано жената да не е взела присърце твоята реакция.

# 388
Ако след години снахата ми се фръцне така, ще си губя времето да гледам внучето, ама друг път.

# 389
"Детето няма да ходи никъде", ама бабата ще идва, нали?

Общи условия

Активация на акаунт