Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 782
  • 634
  •   1
Отговори
# 360
Само през лятото.

# 361
Здравейте!
Аз се доверявам на бабите на моето дете. Може да не правят нещата както аз съм си наумила, но по-добри от тях не виждам за мои помощници. Аз имах страхотни баби и чудесни спомени покрай тях, сега е ред на детето ми. За мен бабите са важна част от щастливото детство на детето ми.

# 362
  • Пловдив/София
Аз съм от хората с нелеко майчинство (говоря психически, в началото някой повдигна темата), може би защото детето ми много ревеше (още реве, но след годинката си е друго). Определено имах нужда от помощ и от третия месец свеки идваше 1 път седмично за 2-3 часа, много се притеснявах, но и беше голямо облекчение да изляза.  Лятото тя не беше в София и го гледах съвсем сама 3-4 месеца, но той беше малко по-голям, вече пълзеше и беше поносимо. Периодът до 7-8ми месец беше много, много труден и ако имаше кой да ми помага по-често, щеше да е голяма благодат. ММ работи до късно и само уикендите се включваше, но го гледахме заедно, не излизах (моя грешка може би, но исках да сме заедно тримата поне тогава). Сега имам помощ от баба и дядо, пак не е редовна, но поне 2 пъти седмично по няколко часа. Много по-спокойна съм, той е по-приятен за гледане на 1.2 години (играе, бърбори, смее се, а не само да реве и да се мръщи) и не ми е гузно. Преди ми беше адски гузно, че натоварвам бабата с ревящото бебе.

Проблемът при нас е, че бабите имат и други внуци (освен това и работят) и не мога да им го оставям често. Скоро мислим да го оставим за 2 дена и отсега ми е гузно как ще ги натоваря и че няма да могат да си видят другите внуци...

Догодина като стане на 2 мисля да го оставяме за по-дълго, връщам се на работа и лятото на няколко пъти за по 1-2 седмици мислим да го пращаме при бабите извън София. Дали ще е ок или още ще е много малък за такива дълги раздели? Иска ми се да идем и на почивка единия път, но не знам дали ще стане...

# 363
Веднъж сме я оставяли на моите родители не само да й се порадват, но и със задължение да я хранят, къпят, приспиват. Пътувахме извън града за 1 нощ, тогава беше на 1г3м. Иначе се е случвало да помоля баща ми да дойде да играят докато съм на лекар/зъболекар/фризьор. Идва вкъщи,гледа я докато се прибера. Навсякъде си я взимаме с нас. Преди 2 седмици пътува с нас до Германия.
Нямам проблем да я оставям на бабите и дядовците й, просто не ми се е налагало. Баща й я гледа ако изляза, както и обратното. Тя си е малка дивачка и аз съм изцедена като лимон в края на деня, не мисля, че родителите ни могат чисто физически да й насмогнат. Затова предпочитам да не ги товаря. Това не значи, че не я виждат, напротив, гостуваме им както и те на нас. Дребната много ги обича и има силна връзка с тях Simple Smile Живот и здраве догодина тръгва на ясла, а аз на работа и времето на заедно по цял ден изтича  Simple Smile

# 364
Аз лично бих си оставяла детето само в крайни случаи. Една позната само ми се оплаква - сутрин излиза и се прибира късно вечер- 11/12, сещате се колко си вижда детето. Петък - неделя - на ваканция при баба, ама буквално няма търпение да го стовари там, дори не се погрижва да му остави нормални дрехи  Grinning .. много са ми интересни такива хора, които предпочитат кариерата пред майчинството, ама хайде да не се обаждам.  Grinning

# 365
  • На село (близо до Лондон)
Никога не са оставяни с баби.

# 366
Никога не са оставяни с баби.
И моите. Вероятно, защото аз от бебе до първи клас живеех изключително при баба и дядо. Май забивам в другата крайност.

# 367
И моите не са оставяни при баби, освен за няколко часа при майка ми, с която живеем в една къща. Свекърва ми дори не ги е гледала и няколко часа без наше присъствие. Иска ми се само за 1 ден да не са при нас, за повече не бих била спокойна. Когато беше малък синът ми сме го оставяли на майка и с мъжът ми сме излизали вечер, но сега двете не можем да ги оставим.

# 368
  • На село (близо до Лондон)
Уйш, нагледала/изпитала на последствията при излючително гледане от баби, не бих оставила. Но и нямам желаещи и живи такива с изключение на моята баба (на 83г), която иска да оставя й оставя за цяло лято 12г, 8г и 5г момчета. Има желание жената, но по-скоро ще отида с тях да я видим. 

# 369
  • София
Синът ми не ходи на градина от около година /има проблеми/, така че майка ми редовно идва да го гледа, за да мога да изляза да свърша нещо.

# 370
За съжаление бабите ни са много далече. Иначе с удоволствие бих им оставяла децата, даже за по 2-3 дни и повече.

# 371
  • Пловдив
И моите не са оставяни при баби, освен за няколко часа при майка ми, с която живеем в една къща. Свекърва ми дори не ги е гледала и няколко часа без наше присъствие. Иска ми се само за 1 ден да не са при нас, за повече не бих била спокойна. Когато беше малък синът ми сме го оставяли на майка и с мъжът ми сме излизали вечер, но сега двете не можем да ги оставим.
И ти това наричаш "не са оставяни"? Почвам да се смея Laughing Laughing Laughing Laughing

# 372
И ти това наричаш "не са оставяни"? Почвам да се смея Laughing Laughing Laughing Laughing
Е, не е като от 01.06 до 14.09 все пак.  Laughing

# 373
  • Пловдив
От 01.06 до 14.09 е отглеждане от бабата, а по няколко часа 2-3 пъти седмично си е точно "оставяне" на бабата. Че то аз, която я ги гледа някой за 3 часа два пъти в месеца, я не и на това му казвам "да, оставям ги на баба им." Два пъти в месеца за по два-три часа.

# 374
Ми за мен гледане 2-3ч. не са оставяне. Оставяне щеше да е ако им събера багажа и  ги оставя поне за ден-два. Ама кой както иска да го разбира.

Общи условия

Активация на акаунт