Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 385
  • 634
  •   1
Отговори
# 480
Никога детето ми не е гледано от друг,освен мен и баща му.Ама няма болна съм,ревала съм цяла нощ и имам нужда просто от един час тишина и спокойствие,трябва да ида спешно на лекар или до магазин,еконт,банка...навсякъде с детето.Професията на таткото изисква постоянни командировки,често пъти си идва в събота вечерта и тръгва в неделя.Понякога има и периоди,в които си е вкъщи,но рядко за повече от три дни.
Не че не съм искала някой да го погледа час или два седмично,просто няма кой.Детегледачка търся от месеци и не намирам.И това при наличието на "баба",която живее на 5 минути от нас.

# 481
никога не съм разбирал хора,които заминават сами на море например и оставят за 10 дена детето да го гледат.Това е извън моя кръгозор.Нали точно това са най-хубавите мигове,за да са споделени.Не бих се чувствал добре и ще ми е виновно.Ще се върнем на втория ден вероятно.

# 482
  • София
никога не съм разбирал хора,които заминават сами на море например и оставят за 10 дена детето да го гледат.Това е извън моя кръгозор.Нали точно това са най-хубавите мигове,за да са споделени.Не бих се чувствал добре и ще ми е виновно.Ще се върнем на втория ден вероятно.
Много добре казано.Аз също съм на това мнение.Няма да ми е виновно,но ми е празно.Не обичам да ходя без нея.

# 483
Ние пък гледаме всяка година да заминем някъде за 7-10 дни без децата.
Бабите ни разбират напълно и никога не са отказвали да ги гледат тогава.
Не ми е виновно. Почивка с деца за нас не е почивка.

# 484
  • Куциндрел
Ако имах достатъчно отпуска и средства, бихме отишли веднъж с детето на почивка, а после то при баба, а ние сами някъде. Нооо за сега си мъкнем чадото навсякъде с нас.

П.П. Миналата година добре си отпочинах като детето беше при баба си, нищо че аз бях на работа. Най-малкото не готвих постоянно и гледах доста филми вечер.

# 485
Когато синът ми беше в детската градина, организираха ни родителска среща, на която ни говориха колко е важно родителят също да си почине, да не се амбицира всичко и навсякъде да свърши сам, че може да се прехвърли някои задължения на другите роднини. Напълно го споделям, само че при нас няма желаещи!

# 486
Може да звучи гадно, но за мен не е нормално да си оставя детето всеки уикенд на бабоотглеждане,защото искам да си почивам и да скитосвам по кръчмите ( говоря по жив пример) или  пък когато има официални почивни дни и са повече от 2 - същото, а още повече и по 10 дни около Коледа. Бих си оставяла детето 1-2 пъти месечно да му се порадват и то в рамките на няколко часа, никой не е длъжен да го гледа, просто ще ми е някак си виновно, че не му обръщам внимание,знам ли..

# 487
Ние пък гледаме всяка година да заминем някъде за 7-10 дни без децата.
Бабите ни разбират напълно и никога не са отказвали да ги гледат тогава.
Не ми е виновно. Почивка с деца за нас не е почивка.

Абсолютно подкрепям  ,същото правим  и ние   Simple Smile  И не  ми  е  виновно ,а  се  чувставаме  прекасно  и  заредени  с нови  емоции  и  истински  отпочинали  Simple Smile

# 488
Иска ми се да им ги оставям по-често, но уви не ми се получава. И не, не бих скитосвала по кръчките. Ще изчистя къщата, а след това ще седна пред дивана и ще гледам тъпо с  Popcorn в ръка, колко ми е чисто и подредено. И на тишината ще се порадвам.

# 489
И не, не бих скитосвала по кръчките. Ще изчистя къщата, а след това ще седна пред дивана и ще гледам тъпо с  Popcorn в ръка, колко ми е чисто и подредено. И на тишината ще се порадвам.
Именно. Не обичам кръчмите. Психически се изморявам на работа и вкъщи с детето.
Имам нужда да остана насаме със себе си.

# 490
  • Пловдив/София
За мен нито една крайност не е добра. Както ми е странно детето да е при баби всеки уикенд и лято (то кога го виждаш, като денем пък си на работа?), така и ми е крайно изказване като "ужасно е да си зарежеш детето и да идеш на почивка". Ами факт е, че почивката с малко дете (под 2г например, дотолкова ми е опитът) не е почивка. Но пък е разнообразие и нови впечатления за детето. Така че ние си го взимаме с нас, но не бих отказала по някой уикенд с половинката насаме. Досега само един път се е случвало, но идните месеци планираме още 1-2 пъти, а лятото по няколко дни (в които ще сме на работа, но поне вечер можем да излизаме). Тъпото е, че ще шофираме всеки уикенд да го водим и взимаме или местим от баба на баба, но мисля, че си заслужава- детето ще е на чист въздух и с близки, а в противен случай ще е на частна ясла или с детегледачка (аз работя и мога да взимам някои дни почивка, но не и цяло лято).

вие какво правите лятото (за работещите жени)? Нали е по-добре да не започва детето ясла, ако има вариант да е "разхвърляно" по баби + 2-3 седмици отпуска с нас?  Притеснява ме, че ще се събират поне по 5 дни денонощно без нас (извън София са), а пък ще е на 2 годинки само...Но пък мисля, че на чист въздух е по-добре от софийски жеги, само и само да ми е наблизо

# 491
А каква е вашата "норма" за срещи с бабите, ако зависеше от вашето усмотрение?

# 492
На мен 2 уикенда в месеца биха ми били достатъчни.

# 493
Всеки има право да си гледа детето както намери за добре Peace
От позицията на времето бих го оставяла по-често. До 1,5 години детето ми не е оставено на баби.
Ами как иначе, нали аз съм най-перфектната майка. 24/7 трябва да съм с детето и никой друг не може да го гледа като мен Embarassed Не само съм ходила в институции с него - банки, НАП...ами съм го влачила по сделки за земи...по полята с количката.
Сега съм наясно, че това е едно от хормоналните разтройства при жените. Да не се отлепяш от детето. Живот и здраве за следващото, ще го давам на всеки които има желание да го разхожда.
Освен майка съм и съпруга и жена. И ако мога да имам 30 минути за себе си...би било най-страхотното нещо.
И мъжа ти -към авторката- сигурно е прав.   bouquet
Страхотен коментар - и аз съм на това мнение, но само ако може да се разчита на съответните баби. В смисъл такъв ако те не познават детето, а техните деца са били деца преди 30 години - съгласете се, че ще е голяма емоция за всички  Joy

# 494
Когато моето дете беше малко съм го оставяла много често на бабите....с тяхно желание разбира се,  Simple Smile.....защото когато стана на 8 месеца се върнах на работа, но не доброволно...! Mr. Green Работата ми е натоварена, по цяло лято дъщеря ми прекарваше при моята майка....книгите се прочитаха, рисуваха се читателски дневници  Simple Smile.....благодарна съм й, че ми е помагала толкова, много, защото тя живее далече и през учебната година след работа аз учех и се занимавах с щерката....дойдеше ли отпуската винаги я взимахме с нас на почивка, ми нали заради нея отиваме, да смени въздуха, да потича сред природата.....Още вендъж благодаря на милата ми майчица......сега обаче вече сме гимназисти, само аз мога да  склоня тийнейджърката да направи нещо, което не иска или примерно да учи сериозно  Simple Smile
Надявам се аз като стана баба също да мога да помогна на детето си, а и ще ми е изключително приятно! Simple Smile Дай Боже.... Praynig

Общи условия

Активация на акаунт