Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 369
  • 634
  •   1
Отговори
# 510
  • Куциндрел
Обаче.... баба им вече ще е пенсионерка. Twisted Evil
Идеално! Тъкмо ще има свободно време за внучето.  А удвоените джобни вършат чудеса при по-големите братя и сестри, които при вида на парите стават много сговорчиви и готови за бейбиситване. Laughing
Мечти... да очуваме първо първото, а ако се появи второ - перфектно.

# 511
  • Пловдив
Аз как съм се прецакала, разликата не е достатъчна за да може голямото да гледа малкото.

# 512
Аз как съм се прецакала, разликата не е достатъчна за да може голямото да гледа малкото.
Ооо, сигурна съм, че ти само да викнеш "Мирно! Равнис! Който не слуша, няма да получи пълнени чушки!" и тримата юнака започват сами да се гледат. Даже най-малкият като бебе сам си е сменял памперса, само и само като порасне да получи заветните чушки.  Hug

# 513
  • Куциндрел
Хипотетично при теб почивката в Бали е по-близо от моята хипотетична почивка... ако родя 2-ро.

# 514

Ох, изисквания да ходя на вилата, да отглеждам там растения с натяквания, че съм мързелива, че не успявам в нищо.. и т.н. Ама аз си имам конфликт с баща ми.
Нямам претенции към гледането на детето, те просто не го гледат. Но пък баща ми вече е на възраст и е вдовец, а и си има баба-приятелка.

# 515
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
На 10 месеца сме и нямам и желание да го оставям!
Моите баби не са идвали да го гледат, да разхождат а още по малко да помагат. Така пожелах аз! Ако се налага да изляза го оставям на съпруга ми или намиран начин да сме заедно!
Ако се наложи да отидем някъде със съпруга ми бих наела квалифицирана детегледачка!

Това мнение ме смути...
Особено императивната удивителна накрая.
Не мога да си представя, че има баби, които са дотолкова непригодни да гледат внучето си за няколко часа.
Никоя квалифицирана детегледачка няма да обича бебето ви повече от баба му. А на 10-месечна възраст то има нужда най-вече от храна, защита  и гушкане. Сигурна съм, че всяка баба може да удовлетвори тези нужди.

# 516
Има, има...
Моите родители и свекървата са идеален пример!
Но може би защото аз и ММ сме били редовно захвърляни на бабите ни.
И колкото повече детето расте, толкова повече стават изцепките им... Crazy

# 517
Чак пък да не може да се справи с дете за няколко часа, пък да се търси детегледачка? newsm78
Или пък защото е майка/свекърва всичко се гледа под лупа?
Аз понякога гледам децата на дъщеря ми, за няколко часа или с преспиване.
Не мисля, че нарушаваме правилата с глезотии или пък с храната. Четейки за причините, които в тази тема се изтъкват, даже понякога съм питала, дали това е дразнещо. До сега не е имало такъв момент.
Казвала съм понякога: повече няма да идвате, щом правите еди какво или не ме слушате, или ще идвате по един, или сега колелото няма да се вади, защото няма кой да тича след теб или вас. Понякога има тръшкане или имитация на плач. Нормално е според мен.
Това всичко, обаче го казвам преди децата и пред тях на родителите им, за да няма после интерпретации.

# 518
  • Winterfell
Моите от късна есен, до ранна пролет ходят 2 пъти месечно уикендите при моите родители. Много им харесва там. Единия е партия с майка, другия с татко ( малкия и баща ми са като Маша и мечока  Joy ). Щуреят здраво и четиримата  Crazy Сега пролетта нашите са всяка седмица на село и взимат само големия, малкия като порасне още малко, и той ще ходи. Мнгого се радвам, че имат такава връзка, а и че има огромно желание от страна на нашите. Просто на децата им се отразява много добре. Свекърва ми има възможност да взима малкото, ама не е от изгарящите от желание да се занимават с деца, та 1 път месечно ако го вземе с преспиване   ехеее.... Аз не съм от майките, дето се взират във всяко действие на бабите, обаче при нея определено се радвам, че ходи по-рядко ( тая тема просто не е място за обсъждане на такива изцепки).  Не мисля, че тия гостувания могат да се нарекат отглеждане, че даже и помощ чак. То си е общуване с внуците.  На мен опъването на каиша ми е през седмицата и когато са болни, тогава се оправям сама.

# 519
 Marceline,   bouquet
И аз мисля, че децата само печелят от това, но я виж по напред какво са писали!

# 520
Мои познати не си доверяват бебетата на бабите, защото не ги слушат относно храненето. Общо взето са на приципа "ти си говори каквото искаш, а аз ще си правя кавото аз реша". Били изгледали н-брой деца и всичко знаят.
Моите за всичко ме питат, даже прекаляват и не се изживяват като баби-всезнайки, даже казват, че въобще не помнят точно кое, как и кога. Та с такива хора е лесно да се разбереш. Мисля, че дори човек, който никога не е виждал бебе през живота си, ако следва 5 прости инструкции, ще се справи чудесно. Нищо чак толкова трудно няма в гледането на дете.

# 521
На моите родители мога да я оставям без проблем, но тя сама не иска да ходи там. Ако те дойдат у нас да я гледат,  няма проблем. Горе долу всяко лято за по една седмица ги викам на гости. Справят се идеално. Е, имаме някои разминавания във възпитанието, но пък на детето съм обяснила, че като я гледат баба и дядо, те отговарят за нея и трябва да ги слуша. Ако нещо я притеснява, като се прибера ще ми сподели. До сега нищо фатално, освен, че повече я пазят на площадката, ама това е съвсем нормално.

На свекърва ми не мога да гласувам доверие. Веднъж пробвахме да пием кафе, като беше малката на 8 месеца. Оставихме я спяща, а тя тогава спеше по 3 часа на обяд. Да ама баба решила да я завие едно хубаво, както баба знае и бебето се събудило. Стреснала се, че е на чуждо място и рев. И така поне 30-40 минути, защото баба е "дебела глава" и не ни се обади. Добре, че 6-тото ми чувство ми каза да звънна, а не да чакам 3-те часа сън. Като се прибрахме вече беше червена от рев. До тук с опитите, но като гледам и баба не проявява интерес.

# 522
Цитат
Мои познати не си доверяват бебетата на бабите, защото не ги слушат относно храненето. Общо взето са на приципа "ти си говори каквото искаш, а аз ще си правя кавото аз реша". Били изгледали н-брой деца и всичко знаят.
Мдааа, а че детето има непоносимости-голяма работа  Naughty
И че после аз ще вися по болници, доктори, лаборатории-няма значение-то детето си било искало!
И то само това да е....
Тъй че понякога се оказва, че на чужд човек може повече да се разчита.
Съжалявам, аз не гледам под лупа, но пък и тоталното нехайство и правенето на пук на майката-сори ама като препатила, разбирам жената за детегледачката (стига и тя да е читава де).

# 523
Аз имах детегледачка година и половина. Страхотна жена е. С голяма любов ни гледа детето, а то милото още си мисли, че тя му е истинска баба и продължаваме да й ходим на гости.

С нея беше добре, че няма през деня да шета, да готви и т.н., че да се опитва да вкара детето в някакви рамки, защото има работа. 9 часа плътно беше зад дъщеря ми. На обяд докато малката спи, тя седи в ъгъла на дивана и 3 часа пази тишина и не мърда. Не съм я карала аз така да прави. Даже съм й казвала, че ако има работа може на обяд да я приспива у тях, че да може да си свърши това-онова, отказваше.

# 524
Съжалявам, аз не гледам под лупа, но пък и тоталното нехайство и правенето на пук на майката-сори ама като препатила, разбирам жената за детегледачката (стига и тя да е читава де).
Правенето напук е страшно нещо, не го разбирам, честно ooooh!
На моя приятелка щерката имаше страхотни дълги руси коси и двете много държат на косата. Бабата все повтаряше колко е неудобно, трудоемко, топло държало и какво ли не. Приятелката ми замина на море и остави детето за 3 дни при нея. Първото нещо, което направи жената е да й отреже косата Sick При това отишли на фризьор, детето изпада в истерия, фризорката казва, че просто не може и не иска да продължи и бабата довършва работата.
Сега се чудела защо аджеба не й дават внучката...

Общи условия

Активация на акаунт