Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 367
  • 634
  •   1
Отговори
# 525
  • Оптимист по принуда
Тази баба има само една конкурентка - една дето беше кръстила детето тайно от родителите. ooooh!

# 526
Не мисля, че може да става сравнение. Какво му става на човек, след като го кръстят? Нищо.
Моята баба така е направила - кръстила ме е тайно от майка ми, защото е разбрала, че самата тя е против и няма да го направи. И голяма работа.

# 527
  • Оптимист по принуда
 Изобщо не съм съгласна, но няма да споря. Peace

# 528
Същото е - налагане на всяка цена, незнайно защо, на чуждо мнение по някакъв въпрос, който касае родителите и детето единствено.
Родителите може да са атеисти. Как така някой ще им кръщава детето?

Въобще подобни груби намеси от сорта на кръщене, остригване, бръснене, дупчене на уши, забелване, захранване и т.н. не бих толерирала. А хич не съм от майките-квачки Thinking

# 529
Не мисля, че може да става сравнение. Какво му става на човек, след като го кръстят? Нищо.
Решението за подобно нещо е само на родителите. Може те да са атеисти, може да са от различни религии, може да искат детето само да вземе решение като стане на 18г. Изобщо не е работа на бабата да се меси в такива неща.

# 530
Решението за подобно нещо е само на родителите. Може те да са атеисти, може да са от различни религии, може да искат детето само да вземе решение като стане на 18г. Изобщо не е работа на бабата да се меси в такива неща.
Че как няма да се меси? Нали другите не разбират, не знаят и тя е по баба от всички, щото е свекърва.

# 531
  • Winterfell
Моето вчера се върна от свекървата- подстриган.Категорично не давах, ама що си иска баба, това си прави.Особено на пук. Преди месец го беше взела да го води при роднини на гости в друг град- завела го на хирург да го забелва. Слава Богу нищо не му е правено. Ама колко акъл трябва да имаш,че да направиш такова нещо, че и докато си на гости  в друг град. Приключиха нашите гостувания с преспиване при едната баба.

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 10:56 от Marceline

# 532
  • Оптимист по принуда
Не ми се влизаше в обяснителен режим - Така си мислят и въпросните баби, което е повече от недопустимо. Може би ще е прекрасно, ако другата баба е мюсюлманка, да хване детето да му направят обредно обрязване, да го въведе в религията. Голяма работа. Или ако е будистка, да му остриже до голо главата. Тайничко така. Голяма работа.

# 533
Казвам именно, че това сравнение е неуместно, защото при християнското кръщение на детето нищо не му става. Не го подстригват гола глава, не му режат части от тялото. Нищо не му правят. Всичко е един символичен обред, в който попът малко е попял.
А ако родителите са атеисти, те ще знаят, че кръщенето не влияе. Човек може да стане християнин само като повярва, а не като му изпеят нещо.
Както казах, моята баба ме е кръстила тайно, майка ми в началото много се е ядосала, но после е осъзнала, че никаква вреда реално не ми е нанесена и няма смисъл да се карат за глупости.
Аз съм убеден атеист, така че действието на баба ми е било напълно безсмислено. Имало си е смисъл само за нея. Аз напълно я разбирам и оправдавам.

# 534
  • Куциндрел
Казвам именно, че това сравнение е неуместно, защото при християнското кръщение на детето нищо не му става. Не го подстригват гола глава, не му режат части от тялото. Нищо не му правят. Всичко е един символичен обред, в който попът малко е попял.
А ако родителите са атеисти, те ще знаят, че кръщенето не влияе. Човек може да стане християнин само като повярва, а не като му изпеят нещо.
Както казах, моята баба ме е кръстила тайно, майка ми в началото много се е ядосала, но после е осъзнала, че никаква вреда реално не ми е нанесена и няма смисъл да се карат за глупости.
Аз съм убеден атеист, така че действието на баба ми е било напълно безсмислено. Имало си е смисъл само за нея. Аз напълно я разбирам и оправдавам.
Ами, ако родителите са решили в кръщенето да стане в определено време и на определено място, а бабата вземе решение вместо тях?
Кръщенето не е работа на бабите, дядовците и т.н. роднини и родителите са в пълно право да й се ядосат.
Твоят случай си е за теб само.

# 535
Мои познати не си доверяват бебетата на бабите, защото не ги слушат относно храненето. Общо взето са на приципа "ти си говори каквото искаш, а аз ще си правя кавото аз реша". Били изгледали н-брой деца и всичко знаят.

Поради същата причина и аз не давам дъщеря ми на свекървата.Казвам и,че детето яде 7 пъти- "Ааа,много са!Остави ми я за ден и ще видиш как ще прояде по 3.",а малката не ядеше въобще,тъкмо прояде и тя пък...Няма 9 кг още,а мина годинка.А и от следващия ден започна да яде 6 пъти.
Вчера пък ми заяви,че трябвало отдавна да я отуча от нощното хранене-нямало смисъл от него,да съм я залъгвала с вода.Е да,обаче след водата не заспива,а плаче-иска си млякото.Казах и,че ще и давам до 2 години,по препоръка на педиатрите-тя пак "Те не разбират!".
Друг момент е тъкмо нахранено дете(което пие АМ АР заради повръщане) да бъде дърпано по корем на спалнята-направо думи нямам.И все иска да и я оставя да я разхождала,пък аз да си върша работата.Да,обаче кой знае какво ще и бутне в устата,или пък детето ще плаче гладно,а тя ще си обикаля,щото трябвало да яде 3 пъти... Crossing Arms И тя: "Аз 2 деца съм изгледала,с първото е така,с второто няма да се връзваш толкова."

# 536
Ние пък я кръстихме заради свеки, проби ми мозъка....ама на щерка й детето още не е кръстено,....че и брат си покани на нашето тържество, супер нахално Simple Smile

# 537
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Направо нямам думи! Какви са тези баби? Как така взимат решения за деца, които си имат родители?

Кръщаването според мен е личен акт, аз даже децата си не съм посмяла да кръстя, защото смятам, че това е решение, което трябва да вземат сами, та камо ли внуците, и то тайно.
За подстригването непрекъснато споря с приятелки, които щом детето е при тях, решават да го подстрижат, щото "да му е леко". А бе как така ще решаваш - има си майка, питай.

Не, не - като ви чета, се хващам за главата.

Преди време бях влязла в темата за свекървите и избягах през глава оттам - толкова дребнави снахи не бях виждала. Но като чета сега тук за свекървите, чак не ми се вярват някои неща...

# 538
  • Куциндрел
И аз не бих допуснала да се кръсти детето ми зад гърба ми.
Религиозните убеждения на човек хич не са за пренебрегване, че за такива неща войни стават. Mr. Green

Моята майка пък изпада в истерия всеки път като се появим лятото при нея и малкия е остриган 0-ла номер.  hahaha hahaha hahaha

# 539
  • Оптимист по принуда
Светълче и свекървенската, и тази теми са доста образователни  Grinning
 Цеце и аз това казвам. И съм съгласна донякъде и със Светълчо, че може би е по-добре да оставяме детето си само да реши един ден. Е, аз отнех вече този избор на дъщеря ми  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт