Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 352
  • 634
  •   1
Отговори
# 540
Нашта едната баба е зъболекарка и направи две пломби на детето докато беше при нея и после се обади да ми каже, че хич не била плакала!  Shocked
Мен много ме ядоса, че ми го съобщи като свършен факт...
Но после реших да не дигам скандали, все пак детето е било добре в крайна сметка.
Иначе съм оставяла щерката няколко пъти за по 3 дни, единия път беше на зъболекар, другия път беше с рани по гърдите, като питам какво е това - котката я била надрала...ама това, че бабата държи да я носи на ръце и единия път е паднала с нея на улицата ми беше спестено.
Та така, сега чакам като я оставя следващия път да се върне с обици... Joy

# 541
  • Оптимист по принуда
Не ми се мисли, ако бабата може и татуировки да прави. ooooh!

# 542
  • Куциндрел
Деми, аз па са пъна с кръщенето, че нещо не съм фен на БПЦ. newsm78
Явно ще е избор на детето като порасне.

# 543
  • Оптимист по принуда
Деми, аз па са пъна с кръщенето, че нещо не съм фен на БПЦ. newsm78
Явно ще е избор на детето като порасне.
Нищо лошо не виждам в това. Даже напротив, Цец. Peace

# 544
  • София
Като ви чета и ми настръхва косата. Аз успешно съм дресирала майка ми и свекърва ми  Sunglasses
И двете се придържат изцяло към това, което с мъжа ми сме преценили за правилно относно щерката. Оставяме я често, за по 2-3 дни. Най-дълго сме я оставяли 2 седмици, беше на 4, не е имало никакви проблеми.

П.П. Цеце, обичам новия ти подпис  Heart Eyes

# 545
  • Куциндрел
П.П. Цеце, обичам новия ти подпис  Heart Eyes
newsm03  Hug

# 546
И аз не бих допуснала да се кръсти детето ми зад гърба ми.
Религиозните убеждения на човек хич не са за пренебрегване, че за такива неща войни стават. Mr. Green
Все пак има известна разлика между кръщене и религиозни убеждения, не мислиш ли  newsm78
Аз не бих допуснала да ми го индоктринира, но кръщене, особено в бебешка възраст, е точно като философския въпрос "Вдига ли шум дърво, което пада в гората, ако няма кой да го чуе?".

Нашта едната баба е зъболекарка и направи две пломби на детето докато беше при нея и после се обади да ми каже, че хич не била плакала!  Shocked
При малките деца понякога кариесите се развиват за дни. И ако не се оправят докато са само на повърхността, така че да не боли, после може много да боли. А е много важно първият опит на детето на зъболекарския стол да е безболезнен, така му идва смелост за по-нататък. Обикновено децата не се доверяват на напълно непознати хора. Колко по-добре е зъболекарката да е собствената баба на детето, така се спестява много голяма част от стреса, който то би могло да изпита.
Чак пък толкова голяма вреда не ви е нанесла жената, че да побеснявате.

# 547
  • Куциндрел
И аз не бих допуснала да се кръсти детето ми зад гърба ми.
Религиозните убеждения на човек хич не са за пренебрегване, че за такива неща войни стават. Mr. Green
Все пак има известна разлика между кръщене и религиозни убеждения, не мислиш ли  newsm78
Аз не бих допуснала да ми го индоктринира, но кръщене, особено в бебешка възраст, е точно като философския въпрос "Вдига ли шум дърво, което пада в гората, ако няма кой да го чуе?".
Ъъъъ, как точно кръщенето е различно от религиозните убеждения?
Нали точно с кръщението човек става християнин, той се представя пред Бога и се очаква от него да спазва религиозните традиции и обичаи. Crazy
Или ти и мислиш, че кръщенето е като ходенето на МОЛ?
Ако си мислиш, че не е особена работа, можеш да отидеш при някой мюсюлманин и да му обясниш теорията си. Mr. Green

# 548
Обикновено децата не се доверяват на напълно непознати хора. Колко по-добре е зъболекарката да е собствената баба на детето, така се спестява много голяма част от стреса, който то би могло да изпита.
Не съм казала, че съм "побесняла", а че "много съм се ядосала", има разлика, или поне за мен има  Grinning
Не е въпроса във вредата, а във факта, че съм "прескочена" като родител. Не ми е поискано нито мнението, нито разрешението.
А не вдигнах скандал точно поради тази причина - че в крайна сметка за детето е било по-добре така...но самата постъпка е дразнеща, да се правят физически интервенции върху детето ми без да искат съгласието ми. Според мен не е правилно и това, че не направих забележка тогава на момента го отчитам като грешка.

# 549
#Crazy
Ъъъъ, как ли? Ами едно бебе на 6 месеца като го кръстят и то става религиозно убедено и започва да спазва религиозните традиции и обичаи, така ли?!  Laughing

# 550
Скрит текст:
Обикновено децата не се доверяват на напълно непознати хора. Колко по-добре е зъболекарката да е собствената баба на детето, така се спестява много голяма част от стреса, който то би могло да изпита.
Не съм казала, че съм "побесняла", а че "много съм се ядосала", има разлика, или поне за мен има  Grinning
Не е въпроса във вредата, а във факта, че съм "прескочена" като родител. Не ми е поискано нито мнението, нито разрешението.
А не вдигнах скандал точно поради тази причина - че в крайна сметка за детето е било по-добре така...но самата постъпка е дразнеща, да се правят физически интервенции върху детето ми без да искат съгласието ми. Според мен не е правилно и това, че не направих забележка тогава на момента го отчитам като грешка.
Ле ле, .........Ужас! Гледай ти какви неща правят на детето ти! И ти какво щеше да кажеш?

# 551
А ти разбираш ли от стоматология и какво по-различно мнение би имала, ако те бяха питали? Например, че детето няма кариеси?
Аз разбирам за какво си ядосана, просто искам да ти представя ситуацията в не толкова драматичен оттенък. Не се увличай да търсиш само лошото в нейните действия, виж и хубавото.

# 552
  • Куциндрел
#Crazy
Ъъъъ, как ли? Ами едно бебе на 6 месеца като го кръстят и то става религиозно убедено и започва да спазва религиозните традиции и обичаи, така ли?!  Laughing

Предполага се, че семейството му е християнско и то ще го научи на християнски обичаи и религия.
Това, че в България религията е само проформа, не значи, че кръщенето не е религиозен акт. То е основно и само такъв. И след този акт вече детето бива възпитано като християнче. А с религията идват и религиозните убеждения.
Има хора, които не са християни и не искат децата им да се кръщават. Има хора, които изповядват течения на християнската религия и не искат децата им да се кръщават в православна църква. И т.н, и т.н.

# 553
Ами ето, ти сама потвърждаваш, че е нужно религиозно възпитание от страна на семейството, за да стане християнче детето. Ако е в семейство на атеисти и бабата го вземе тайно за един ден, кръсти го и им го върне, без родителите да разберат изобщо някога какво е станало, това как ще промени религиозните убеждения на детето? Само защото е преживяло обреда кръщение това ще му промени ли някак мирогледа?

# 554
  • Куциндрел
Ами ето, ти сама потвърждаваш, че е нужно религиозно възпитание от страна на семейството, за да стане християнче детето. Ако е в семейство на атеисти и бабата го вземе тайно за един ден, кръсти го и им го върне, без родителите да разберат изобщо някога какво е станало, това как ще промени религиозните убеждения на детето? Само защото е преживяло обреда кръщение това ще му промени ли някак мирогледа?
А какво ще стане, ако един от родителите изповядва юдаизъм или ислям? И родителите са решили, че детето им няма да се кръщава на този етап?
Приеми, че доста хора не са като теб като става дума за религия. Религията не е шега работа. Wink
Да не говорим, че някои атеисти са по-зли и от религиозните.
Ако става въпрос за атеисти тип "християни по празниците", то кръщенето няма да е такъв проблем.
Приеми също, че бабата НЯМА дума в тези неща, а и в други, освен ако не е настойник на детето.
Важи и за медицинските манипулации по внучето, освен ако не става въпрос за спешно състояние.

Общи условия

Активация на акаунт