Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 308
  • 634
  •   1
Отговори
# 90
е то пък голяма философия да смениш един памперс
егати превземките

Е, позволи на някои да изживеят своя прицески миг.

# 91
е то пък голяма философия да смениш един памперс
егати превземките

Зависи колко е пълен  Joy

# 92
  • София
Какво общо имат смяната на нааканите памперси от таткото и гледането на децата от бабите?  newsm78
Или темата вече се изчерпа, докато аз се включа.

# 93
На пръстите на двете си ръце броя памперсите, сменени не от мен.

И не защото съм принцеса, а просто не знам защо всички така се
шашкаха. Чак се зачудих- абе след като аз с НУЛА опит подхванах бебето
от първия ден, тия хора нещо мозъчно увредени ли са...

Имахме предвид, че понякога дори някой друг да го гледа, се държи
дразнещо неадекватно и те вика за аварийните моменти- а то целта
на почивката е да се отпуснеш и да не си "на повикване". Иначе рутината
всеки я може на автопилот, но два часа без подръпване и аварии- това е раят!

# 94
Аз помолих в родилното една от сестрите да ми покаже нагледно как се сменя памперс. Тя ме изгледа доста особено, но ми показа  Laughing Може да не е философия голяма, но държах да ми се покаже, а не да експериментирам. И къпането ми показаха веднъж. От тук нататък сама се оправях и с двете.
И защо пък жените, гледащи сами децата си, да са обсебващи  newsm78 Докато бях по майчинство 2-те години само за зъболекар и лекар съм го оставяла на баба му. По институции и всякакви други места е бил с мен. Вярно, че като подивя като стана на 1 година по-трудно беше, но пък и по-интересно  Mr. Green Важно е, че и таткото помага много - не е като съвсем сама да съм се справяла. Не е и бил само с мен - виждали сме се с други деца, който иска да ни дойде на гости, е добре дошъл. Това че не го гледат баби и дядовци, не значи че общува само с нас с баща му.
Сега го гледа майка ми като боледува или е ваканция детската. Но още не е спал нощем отделно от мен. Но не се е и налагало - влачим го навсякъде с нас. А и той обича да ходи на гости и да се вижда с различни хора.

# 95
Мамасита, твоето дете си е твое дете. Аз своите съм ги подмятала без особен страх, но на чужди гледам като на особено застрашени и опасни видове.

# 96
Мамасита, твоето дете си е твое дете. Аз своите съм ги подмятала без особен страх, но на чужди гледам като на особено застрашени и опасни видове.

Също така е и на таткото, поне 50% генетично.  И на бабите, 25%.
Освен това никое бебе не се е разпаднало от смяна на памперс.

Все пак възрастен с акъл би трябвало да може да се оправи с бебе.
Дори да е на Филанкишията.

# 97
Абе, то е и 12,5% на духа на прабаба си, нали. Разбираш за какво говоря. Инак си философствай, де.

# 98
Разбирам де, страх ги е да не ги наранят нещо и майката да
се разсърди.

Това е абсурдно, защото ако си преодолеят притесненията, ще
се грижат добре за бебето, не е кой знае каква философия. Но
за някои хора явно е приятно да се стягат и да се правят на примадони.

Особено при случай на ужасяващ памперс.

# 99
Не разбирам хората, които отказват да помогнат на някоя близка - снаха, дъщеря, комшийка, приятелка. Ако никога не си гледал дете е разбираемо да си притеснен, но да си майка и да отказваш да помогнеш на близък е егоистично. Още по-странни са ми баби, приели да помогнат, но постоянно мрънкащи колко е ужасно детето и колко се натоварват като го гледат - като че ли става дума не за собствено внуче, а за някой натрапен им чужд човек  ooooh!

# 100
Да напомня ли, че повечето са хора, които са приритвали да имат внуче?

# 101
Какво общо имат смяната на нааканите памперси от таткото и гледането на децата от бабите?  newsm78
Или темата вече се изчерпа, докато аз се включа.
Темата е вечна.Пиши си спокойно.

# 102
Наистина ме разсмяхте много с тези памперси и "свекървещиците" Joy hahaha
Аз започнах работа когато детенцето ми бе на 1 годинка и 2 месеца, обаче имах щастието да мога да работя почти целия месец (с няколко дни изключение) от вкъщи и дори когато имах по безсънни нощи връчвах бебка на майка ми в 7 сутринта. Тя я гледа целодневно (когато имах работа) а когато нямах и обръщах нужното внимание. Така смятам, че съм допринесла много за играждането на здрава връзка м/у мен и малката. Все още работя от дома, но сега е към 50-60% не почти цялото време и имам повече работа, но пак когато мога отделям време за нея. Майка ми не работи и се занимава с детенцето ми когато сме в Бургас. На свекърва (бивша) не съм оставяла детенцето си за повече от4-5 часа общо и слава богу... Иначе най-добре е детенцето да се гледа от родител при възможност, ако не -няма как от бабите Simple Smile На майка ми и имам огромно доверие, защото много се е грижила за детенцето ми и разбира от всичко, доста  я разбира и й е хванала цаката както се вика  bowuu

# 103
Ама не да гледат внучета ,а да разнасят албуми със снимки и да питат наборките от махлата дали техните дъщери /снахи не са ялови ,че още нямат внуци.И туй е докато не си намерят по добра тема на разговор..

# 104
Ама не да гледат внучета ,а да разнасят албуми със снимки и да питат наборките от махлата дали техните дъщери /снахи не са ялови ,че още нямат внуци.И туй е докато не си намерят по добра тема на разговор..
Joy

Парадоксалното при мен беше, че хем се дуеше свекървещицата как е "две деца изгледала",
хем като стане работата за реакция, пак аз по тревога, щото си е мое. Но то там беше борба
за територия, друга драма...

Общи условия

Активация на акаунт