Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 323
  • 634
  •   1
Отговори
# 75
Моля ви се, как ще си оставя внученцето да го гледа там... някаква.  Naughty Laughing

Аз и затова не го дадох на свекървещицата. Щото не беше просто- дай да ти
погледам детето, а "Я дай това бебе тука, да ти покажа, че ти за нищо не ставаш!"

При което превърнах самостоятелното гледане на бебе под 2 г. в шампионска дисциплина
на средни разстояния...

# 76
Не съм оставяла дъщеря си на никой до 3г.7мес. Сега е на детска и много ми липсва времето, когато бяхме заедно.
Наистина имам много кротко дете, което никога не ми е пречило да работя, да ходя по институции, на лекар или на фризьор. Обикновено хората се радват на малките деца и винаги са били много мили с нас.
Емоционалната връзка, която изградихме е незаменима. Усещам я само с поглед, имам желание да споделя с нея всичко смешно и интересно, което ми се случва. И имам физическа нужда да е с мен, когато денят ми е кофти.

Налични баби нямаме.

Исках само да напиша защо за мен беше важно да съм с детето си непрекъснато докато е съвсем малко. Защото моята майка не беше. Отгледана съм от няколко месечна от баба ми. Никога не успях да изградя истинска връзка с майка си, не я чувствах близка, нямах й доверие сякаш.
Усещах се някак предадена от нея.
Не съдя никой, въпрос на избор и вътрешно усещане е.

П.П. Извинявам се да дългия ферман.

# 77
Отдъхнах си, защото и аз съм с 2 момчета  Mr. Green
Не знаех, че липсата на баби, се смята за геройство. Приемам 2 тиквени медала с гордост, благодаря.

# 78
2 сина печелят билети за екскурзия до Хавай. Sunglasses
Ох, супер, аз ще съм с две момчета. Може да ме отсвирят.
Може да се видим в самолета...

# 79
  • София
Е то ако съседката ме гледаше какво правя, какво ли щеше да напише...
Първото дете редовно го извеждаше лелята, просто защото и правеше кеф.
Аз си цъках във Форума. Mr. Green
С второто дете почти не излязох първите 2 месеца, аз бях много зле и беше зима.

# 80
  • София
Дъщеря ми беше на 1 г. и 3 мес., когато се върнах на работа. Бабата на мъжа ми, която по онова време беше на 75 год., дойде да живее при нас, за да гледа детето. На 3 г. малката тръгна на градина и бабата се прибра в нейния си град.

Свекърва ми не е гледала детето - просто няма желание, което за мен е добре дошло.

Майка ми от една година живее у нас, но много рядко й оставям детето, за да се вея аз нанякъде, а и няма как, понеже тя работи през уикендите.

# 81
Моля ви се, как ще си оставя внученцето да го гледа там... някаква.  Naughty Laughing
Точно така, даааааа. Повече такива тъщи ни трябват. Колкото повече, толкова повече. Laughing
Аз в качеството си на бъдеща свекърва го казвам. И тъща. Имам син и дъщеря, но то не се знае в днешно време.  Laughing

# 82
То и таткото де. Голям кеф- ти си почивай, не се грижи за нищо.
Опаа, само сега скачай на пожар, че бебето се о*ра ужасно и само
майката може да понесе такава гледка...майтапи.

Joy
Разсмя ме Simple Smile
Не съм имала такъв проблем, но си мисля, че като не скочиш 1-2 пъти, ще понесе гледката и той, всичко се учи  Laughing
Ооо, да, да. Моят мъж преди 1 месец се научи да сменя памперси, преди това никога не го беше правил, ама се научи  Mr. Green
Ми извинявайте, ама не може всичко майката да прави  Crazy

# 83
"Исках само да напиша защо за мен беше важно да съм с детето си непрекъснато докато е съвсем малко."

И за мен беше така. Може отстрани да изглежда маниакално, но по времето на
майка ми гледането на деца е било състезание по отделяне и обособяване на
новото човече. А и някакво откъсване. Спане отделно, да не свикне да го носят,
ей такива.

А разходки с количка са ми омразни. Създава илюзия, че може
да стигнеш далеч- докато малкото не втаса от умора или липса на кеф,
а ти си далеч от дома.

# 84
То и таткото де. Голям кеф- ти си почивай, не се грижи за нищо.
Опаа, само сега скачай на пожар, че бебето се о*ра ужасно и само
майката може да понесе такава гледка...майтапи.

Joy
Разсмя ме Simple Smile
Не съм имала такъв проблем, но си мисля, че като не скочиш 1-2 пъти, ще понесе гледката и той, всичко се учи  Laughing
Ооо, да, да. Моят мъж преди 1 месец се научи да сменя памперси, преди това никога не го беше правил, ама се научи  Mr. Green

Забележка: не просто напишкана пеленка, ами от ония драматични
diaper blowouts при новородени кърмачета, при това ящни. То е нещо
като по филмите на Куентин Тарантино, много ужасно.

А мъжете нали по природа са нежни и гнусливи...

# 85

То и аз не знаех как се сменя. В болницата родих по време на някакви отпуски и никой никакви съвети не ни даде за гледането. Като се прибрах за първи път смених памперс, по-точно първо мъжа ми, че аз бях секцио и ме гледаха като писано яйце, нищо че си се бях възстановила  Blush

# 86
е то пък голяма философия да смениш един памперс
егати превземките

# 87
Преди да родя, не бях къпала бебе, ами справих се, не е чудо невиждано. А баща му се научи да сменя памперси, когато стана на 10 месеца, ама се научи. Не сме незаменими, всичко е въпрос на желание от страна на другите около нас.

# 88
е то пък голяма философия да смениш един памперс
егати превземките
Ами за мъжете си е философия. Особено нааканите  Mr. Green

# 89
  • Mars Hotel
Не съм я оставяла нито веднъж, докато беше кърмаче - близо три години. Бабите са далече, нямаше кой да ми помага. Докато беше бебе излизахме точно в радиус 100 метра, защото ревеше много, не стоеше в количката и спеше само вкъщи. До година и половина се будеше на всеки 2 часа, като по часовник. Оцелява се.  Grinning
Сега е на 5, оставяме я лятото за по седмица-две при бабите и всички са щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт