Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 338
  • 634
  •   1
Отговори
# 60

И да, имала съм периоди с недоспиване и без време за хранене. Смятайте
каква свекървещица съм имала, след като предпочетох това пред присъствието й.
Недоспиване е едно, липса на сън- друго. Ако пък е системно- трето.
Никой не може да издържи да не спи по цяла нощ, по цял ден да обгрижва детето и това да продължи с месеци или година.

# 61
  • Пазарджик
Една от най-добрите ми приятелки издържа. Просто няма кой да й помага. Аз направо й се възхищавам, и детенцето й беше ревливо. Сега чака второ и пак ще е така, хем и друго малко има, защото на 4 години си е още малко детенце.

# 62
И аз съм била на ръба на недоспиване и нежелание за храна. Но на никой не съм искала да си дам детето. Кукувица пълна. Никой не печели от това  - детето най-малко.
Силно съветвам всички млади майки - когато имате възможност - почивайте, оставяйте бебетата за по час - два и излизайте или просто спете , защото така ще сте в пъти по-пълноценни майки.

# 63
Чакайте сега - задължение на бабата е да гледа внуците, само ако те са деца на дъщеря й, ако са на синовете, не дължи никаква помощ. Така усещам аз нещата, питах свекърва ми - на същото мнение е. Пък и като чета "с какво ви дразни свекървата", естествено че не няма да ви гледат оръфляците. Все пак снахата си има родна майка да я жали и да й гледа децата. Логично е да е така, защото повечето работа и грижа по отглеждането на децата се пада на майката, тя е тази, която си остава вкъщи, докато мъжът е на работа и съответно тя има нужда от помощ. Ако съм свекърва, но и тъща, много ясно, че ще отменя собственото си дете.

# 64
Една от най-добрите ми приятелки издържа. Просто няма кой да й помага. Аз направо й се възхищавам, и детенцето й беше ревливо. Сега чака второ и пак ще е така, хем и друго малко има, защото на 4 години си е още малко детенце.
Ако не виждах, че си от Пазарджик, щях да реша, че описваш мен.
Но това не е работа, излишно е, ненужно е, ако имаш кой да те отмени.
Аз съм заспивала с детето си в ръцете, както го люшкам.
Олюлявах се, виеше ми се свят, веднъж за малко да изгубя съзнание от умора и липса на сън.
Бях станала 45-6 кг.
Хем през деня ми помагаха майка ми и свекървата.
Затова не приемам с лека ръка твърдение, че повечето майки минавали през това и се оправяли сами.
Не е вярно, повечето майки идея си нямат какво е ревливо и трудно бебе, затова се бият в гърдите, че се оправят сами.
Затова и не приемам осъждането и присмиването, защото не излизали сами на разходки.

# 65
Аз съм толкова страхлива, че като родих направо подивях от щастие, че бременността и раждането са зад гърба ми, въобще не ми пречеше ни бебе, ни нищо на този кеф  Laughing
Но и никога не съм гледала бебето сама, все пак има и баща, ако изцяло сам човек го гледа, със сигурност е по-натоварващо.

# 66
Не само, че никой не печели, но неадкватната майка може да стане опасна за бебето. Случвало ми се е - от недоспиване - заспала съм с бебето върху мен, събуждам се и гледам, че съм се обърнала насън и съм го сложила до себе си. Ама как, кога - никакъв спомен.

# 67
Тези жени с две дъщери да си мятат въжето а тези с по 2 сина печелят билети за екскурзия до Хавай.Честито на печелившите. Sunglasses

# 68
  • Пазарджик
2 сина печелят билети за екскурзия до Хавай. Sunglasses
Ох, супер, аз ще съм с две момчета. Може да ме отсвирят.

# 69
2 сина печелят билети за екскурзия до Хавай. Sunglasses
Ох, супер, аз ще съм с две момчета. Може да ме отсвирят.
Чакай ме, да ходим заедно. Sunglasses
Тези с принцесите да се пекат на огъня, нали все свекървите са лоши.

# 70
И все пак не разбирам невероятната необходимост някой
"да дойде да къпе бебето" в първите дни.

А най-съм мразела като оставя бебето и уж върша нещо свое,
да ме викат на пожар за проблем, който не могат да разрешат.
Ми аз като съм сама, как съм го разрешавала? Мислиш, действаш.
Не съм викала Неволята.

Та така, давала съм го уж да се радват, но пак с едно ухо съм
слушала, плюс бойна готовност да се справям с проблемите,
като възникнат. Свекървещицата нямаше честта дори да смени
един добре наакан памперс с пълно самоучастие.

То и таткото де. Голям кеф- ти си почивай, не се грижи за нищо.
Опаа, само сега скачай на пожар, че бебето се о*ра ужасно и само
майката може да понесе такава гледка...майтапи.

# 71
Моля ви се, как ще си оставя внученцето да го гледа там... някаква.  Naughty Laughing

# 72
  • София
Двамата с мъжа ми гледаме малкия и не сме го оставяли на никого. Справяме се.

# 73
Моля ви се, как ще си оставя внученцето да го гледа там... някаква.  Naughty Laughing
Точно така, даааааа. Повече такива тъщи ни трябват. Колкото повече, толкова повече. Laughing

# 74
То и таткото де. Голям кеф- ти си почивай, не се грижи за нищо.
Опаа, само сега скачай на пожар, че бебето се о*ра ужасно и само
майката може да понесе такава гледка...майтапи.

Joy
Разсмя ме Simple Smile
Не съм имала такъв проблем, но си мисля, че като не скочиш 1-2 пъти, ще понесе гледката и той, всичко се учи  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт