Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 371
  • 634
  •   1
Отговори
# 600
Не живеем с нея,от цял един ден,тя избираше да дойде точно вечерта.Казвам,че нямам сили да седя вече,обаче тя си идва и хич не и пука.Грубо от моя страна,но добре че хвана вирус,та не идва до края престоя си,че направо побелях от нея.Даже и с вирус искаше да идва де,обаче казах,че нямам сили да гледам болно бебе и се отървах  Whistling

# 601
  • Куциндрел
Не живеем с нея,от цял един ден,тя избираше да дойде точно вечерта.Казвам,че нямам сили да седя вече,обаче тя си идва и хич не и пука.Грубо от моя страна,но добре че хвана вирус,та не идва до края престоя си,че направо побелях от нея.Даже и с вирус искаше да идва де,обаче казах,че нямам сили да гледам болно бебе и се отървах  Whistling
А вие с мъжа ти не можете ли да й обясните, че след определен час, не е добре да идва на гости?
Мисля, че ако й обясните, че след 19:00 часа не е удобно, тя ще ви разбере.

/на мен не ми звънят след 20:00 часа по телефона даже, освен ако не е жизненоважно..../

# 602
Нали била за малко тук,искала да се нарадва на детето...
Пробвах да и обясня,че не му е времето,че в 20ч я къпя,яде и заспива,но тя не иска да чуе.После извърта нещата и ме изкарва винаги лошата.А и като нахраня малката(с мляко,против повръщане) започва по корем да я дърпа по спалнята,а имам и фобия от повръщане и само треперя.Смяната с нормално мляко се падна точно като хвана вируса,та нямаше инциденти.Като казвах на мъжа ми,че съм изморена и не мога да чакам да си тръгне,почваше да ми обяснява как майка му се оплакала от мен,че съм я отделяла от детето,а не е вярно.Тя идва винаги когато нямам грам сила,започва да ми пълни главата с разни непоискани съвети.И мъжа ми много пъти и прави забележки за различни неща,но тя не чува и дума от това,което и се казва...
1 път само сме се карали-още като дойде и казах,че в устата на детето не се бърка,биберона и не се маха от никой,особено с ръце,докосвали пари.Още на сутринта искаше да махне залъгалката,но и напомних...Вечерта и казах,че мъжа ми на тъкмо сменените чаршафи няма да седне с мръсните дрехи,че цял ден е пипал пари и 10000000 пъти е докосвал панталона,и тя реши да ми го върне,като взе залъгалката на детето с пари в ръката  #2gunfire Полудях,но не казах нищо,завъртях количката и си тръгнах.Като се прибра мъжа ми,каза че тя се оплакала,че нещо съм я обидила.Аз не исках да се занимава той,че ще излезе че го настройвам и му казах да забрави случая,но той не...И като вдигна тая баба скандал,че не съм я поздравила,че съм селянка...Търпях 2 минути и и напомних,че не бяхме само 2-те и има кой да потвърди думите ми,тя започна да лъже най-нагло...Оплете се в лъжите си и повече не отвори дума.
Ще кажете,че издребнявам,но 100000000 пъти я предупредих точно за това.Ужасно са ми гнусни парите,за мен те са най-мръсното нещо на света и просто не искам детето да се докосва до тях.

# 603
Напълно си права за парите....това е най мръсното нещо на земята...ако бабата имаше поне малко здравна хигиена щеше да знае, че бебе и биберони се пипат само с измити ръце....с очите си съм виждала как някои хора си вадят парите от гащите...
 Sick

# 604
  • Варна
А даващи биберона от земята с "дезинфекция" облизване...  Shocked #2gunfire
Ето защо не давах да го пипат, особено непознати хора,  дори и да ми се сърди някой. Нека ме вземат за дръпната и особена майка. Разни хора, разни идеали...

# 605
А даващи биберона от земята с "дезинфекция" облизване...  Shocked #2gunfire
Ето защо не давах да го пипат, особено непознати хора,  дори и да ми се сърди някой. Нека ме вземат за дръпната и особена майка. Разни хора, разни идеали...
Това с облизването също е голяма простотия, бактриите от развалени зъби, болно гърло, гъбички и вирусни афти отиват при бебето ooooh!

# 606
Гнус!А съм ставала свидетел на друго-моя позната с изгнили зъби(буквално),как облизва всяка лъжица,която дава на бебето,на същото бебе пък баба му дори не облиза залъгалката,паднала на земята,а директно я бутна в устата му...Може да не съм права,но като ме е гнус от нещо,пазя и детето от същото.Като порастне-да прави каквото знае и иска,но сега не мога да позволя,дори да не е правилно Sad

# 607
Вчера на площадката имаше едно сладурче на около 1г и 2-3м. Бибата му беше вързана за джобчето с една пластмасова верижка. Тази биба омиташе земята всеки път малкия като се наведе, след него по пързалата, в градинката и накрая таткото му я пъхна в устата  Shocked
Беше само с татко си, представям си ако майката разбере...

# 608
Така е момичета и за да сме сигурни че няма да има такива изцепки бебет неотлъчно с нас.... Hug
Бандида, случайно да си лекар?

# 609
# 610
Защото при повечето хора липсата на здравно хигиенни навици се дължи на неграмотност и незнание по темата....
Имам една приятелка, ходи на козметик, козметичката обезкосмява всички с една шпатула....питам я как може да идваш тук....може да хванеш всичко? Е какво всичко? ми отговаря тя? Не е чувала за гъбички, папилома вирус, хламидии, херпес, кондиломи...
 Shocked

# 611
  • Оптимист по принуда
Истината е, че много хора имат ниско ниво на хигиена, а камо ли някакви познания в областта. И аз имам приятелка, която облизваше бибата на детето си, при това непосредствено след като си е изпушила цигарата.
Не случайно е забранено да се целуват новородени и бебета по лицето и ръцете - децата нямат изградена имунна с-ма и един херпес може да бъде дори фатален. Скоро в тукашните новини имаше такъв случай - бебето е било на прага на смъртта, заради целувка от баба, носител на херпес.
Тъй че бабите не бива да се сърдят и фръцват, а малко да се поогледат отвъд собствения си кеф да 'нагушкат и намачкат' детенцето.

# 612
 Sick Баба ми беше болна от диабет и беше луда на тема чистота.Преди да почине ме караше да чистя целия апартамент по няколко пъти дневно.От тогава станах много гнуслива,не прекалено до болест,но от много неща ме е гнус.Знам,че е проблем и наистина се боря със зъби и нокти да не влияе на малката,но не мога да я гледам как си лапа мръсните обувки,майките ми казват "Е нали трябва да се запознае с микробите".Позволявам да лапа разни гадости,но нейни си,не от земята или например кремове,парфюми и разни подобни.Бабите естествено ме съдят,свекървата дори напук прави,но поне до 2-3 годинки трябва да я пазя-така го чувствам. Embarassed Не чистя къщата всеки ден,нямам никакво време,защото я гледам сама от както е родена и не искам да боледува,предимно за това предупреждавам бабите,но не слушат.Те ще си тръгнат,а аз ще остана с болно дете.По-добре да се гърбя сама,но да ми е здраво детето.

# 613
Това пък да правиш напук на гърба на собственото си внуче #Cussing out

# 614
  • София
Ооо, много ги има такива! Майка ми поне 30 пъти е наливала сина ми с портокалов сок, като изрично знае, че е алергичен!
Жената не е възрастна, преподавател е, обаче от време на време и хрумват такива безумни експерименти върху децата, че думи нямам. И то в 99% от случаите ги прави, за да докаже, че аз не мога да се грижа за тях, а тя ще измисли нов метод и ще се грижи по-добре! От както реши да се направи на баба, борбата е почти всекидневна.
Напоследък ме е оставила да си поема дъх, поради разни обстоятелства, но я усещам че няма търпение да нахлуе у нас с бутонките и пак да започне.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 16:59 от Free Agent

Общи условия

Активация на акаунт