Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 319
  • 634
  •   1
Отговори
# 615
Точно,уж много го искаше и чакаше да стане баба,а сега...А като и кажа,че искам още 2 деца полудява,все едно я карам тя да ги гледа или издържа.И все повтаря,че след 2-то ще спре да ми пука и няма да забелязвам такива според нея "дребни" неща. Crossing Arms

# 616
Ооо, много ги има такива! Майка ми поне 30 пъти е наливала сина ми с портокалов сок, като изрично знае, че е алергичен!
Майка ти.....? Rolling Eyes Че майка ти ти е най близкия човек на земята, как може да прави напук на родното си дете и внуче ooooh! ooooh! Моята е с моите разбирания, възпитание и съвест, по точно аз със нейното, нали тя ме е учила....винаги е на моя страна, дори ако предложа нещо ново и по полезно което като по млад съвременен човек съм разбрала, прочела или научила... Simple Smile

# 617
Ооо, много ги има такива! Майка ми поне 30 пъти е наливала сина ми с портокалов сок, като изрично знае, че е алергичен!

E, това и след милион години не мога да го разбера!!! Понеже моето има подобен проблем и бяс ме хваща!

# 618
  • Оптимист по принуда
Мими, не се учудвай. Нещо им става спрямо внучетата  Crazy. И майка ме караше да слагам по малко сол в пюренцата, как така безсолни нямали вкус, как няма да ги плюе  Simple Smile.

# 619
Мими, не се учудвай. Нещо им става спрямо внучетата  Crazy. И майка ме караше да слагам по малко сол в пюренцата, как така безсолни нямали вкус, как няма да ги плюе  Simple Smile.
Боже и аз ли ще стана така... Whistling

# 620
  • Оптимист по принуда
Не сме застраховани от нищо, аз това си повтарям.  Simple Smile

# 621
Леле, ако изкуфея така, то честно казано по-добре да не доживявам , отколкото да вредя така на внуците ooooh! ooooh! ooooh!

# 622
  • Варна
Хах, аз също така казвам и дано и стане!

Относно хигиената и аз съм много стриктна и гнуслинва от нечистотии.  За това и не давах да пипат детето и т.н. Изобщо не намирам да е в повече. Аз като родител ако не си пазя детето и да го уча на нещата, които са нормални-кои? Не може да няма хигиенни навици, а аз не бих пренебрегнала своите. Винаги съм се чудела на хората как не виждат и не се сещат, че нещо не е редно и то не защото аз така мисля, а защото но всеки би трябвало да е известно и видимо какво е завладяно от бактерии. С бабите нямаме такива проблеми, защото са като мен, за което много се радвам.
Да споделя, че днес дребен беше отново сам с баба за 2ч. Е, всичко ок, ама не си ял следобедната закуска, а бисквитки, защото ги видял и то защо-защото баба ги дала като станало време за закуска да си изберял какво ще хапне. Поне е следобедна закуска, та го преглътнах. Жената дала да си избере каквото иска, но защо и това е извадила кой да ти каже. Поне не е най-голямата злина, а и наистина малко я оправдавам, че е следобед. Вчера беше готвила спаначна супа и ми се обади да му донесе(ние с ММ не ядем). Май има надежда да влезем в поне 90% синхрон.
П.с. сега се замислям какви примери си даваме. Вече със страх и потрес ще четем темата като не се знае какво следва. За това пропускам примерите сега, а и те са в изобилие. Как да ги опише човек..

# 623
Не мога да разбера неистовото желание на някои да целуват малки деца по устата. Не че за големи го одобрявам.
 eli70o0, май твоите близки ще се окажат "цвете" пред другите.

# 624
  • Варна
И аз започнах вече да се радвам, че проблемите не са кой знае какви, въпреки, че ги има. Да не дърпам дявола за опашката, че не се знае и аз какво ще видя. Съжалявам за всички майчета, които имат сериозни проблеми особено свързани със здравето на детето, а ако се наложи и в един момент да разчиташ на бабите, а не просто да гледат детето за взаимно удоволствие.

# 625
Bandida

Просто нямам думи, като чета историите ти. Нашето бебче ще се роди скоро и аз вече полудявам, че нещо толкова чисто и свято, ще бъде докосвано с пушаческите ръце на баби, дядовци и там подобни и че ще искат да го целуват.. Мноооого обидени ще има - усещам го от сега.
Аз както съм им насъбрала на всички през тази бременност , ще има война  #2gunfire

Ако пък свекърва ми ми прави такива номера, ще й сипя с големия черпак - няма да се сдържа вероятно..
Не съм конфликтна личност, но съм много ревнива и предполагам, че ще е цяло чудо ако не смотая някой още на изписването  Laughing

Вече след годинката, след като малкото човече има някакъв имунитет и ако самото то иска да е с бабите и  дядовците, предполагам, че ще е друго. Thinking

Вчера на площадката имаше едно сладурче на около 1г и 2-3м. Бибата му беше вързана за джобчето с една пластмасова верижка. Тази биба омиташе земята всеки път малкия като се наведе, след него по пързалата, в градинката и накрая таткото му я пъхна в устата  Shocked
Беше само с татко си, представям си ако майката разбере...

Майката ако разбере, на тоя татко ще му стане тесен света  Laughing

Жената не е възрастна, преподавател е, обаче от време на време и хрумват такива безумни експерименти върху децата, че думи нямам. И то в 99% от случаите ги прави, за да докаже, че аз не мога да се грижа за тях, а тя ще измисли нов метод и ще се грижи по-добре! От както реши да се направи на баба, борбата е почти всекидневна.
Напоследък ме е оставила да си поема дъх, поради разни обстоятелства, но я усещам че няма търпение да нахлуе у нас с бутонките и пак да започне.

Малеее, не се изненадвам тя и моята може да ги свърши същите - много ще се караме..

# 626
  • София
Внучетата на нашите баби се увеличават Simple Smile Понеже второто ми дете скоро ще навърши два месеца и е малък за море, а пък каката боледуваше доста често от бронхити, майка ми предложи да я заведе на море. Поканихме и другата баба (свекърва ми) и сега Вики е в Китен с двете баби. Детето е на 4 годинки, всички са много щастливи. Бабите - че сме им гласували доверие, детето - че е на море с бабите. Това всъщност е второто ни голямо разделяне. Първото беше когато отидох да раждам и ни задържаха в болницата седмица.

# 627
  • Пловдив/София
Как се справяте първите дни след раздяла с детето, криво ли ви е?
Ние за втори път го оставяме и отново съм като болна. Постоянно го мисля, липсва ми, чувствам се виновна, че не съм до него...Спокоен е при баба си е на чист въздух извън София, има си коли и много играчки, като се обаждам винаги звучи добре, но на мен пак ми е криво. Може би защото е малък (2г) и се налага този път да го оставим за 10 дена (за първи път такъв дълъг период).
Тъпото е, че не мога да се фокусирам върху работата,а  имам много, нали това беше идеята да остане.

Оплаках ви се, сигурно някой ще ме разбере. Иначе едно време изпитвах облекчение като го оставя за няколко часа, но първо е за кратко, второ сега е много по-сладък и ни е по-силна връзката някак си...

# 628
Разбирам те...  1-вата седмица на август беше при едната баба, сега тази е при другата...
Криво ми е ,мъчно ми е, но всичко това го правим с цел да не ходи на ясла през август. Да си почине малко.

Когато се сетя си казвам  "какво пък толкова" и бабите имат нужда да се порадват на детето.
А и като знам , както каза,че съм го пратила на чист въздух извън София, с играчки, в къща с двор, има и други деца, а не стои в тоя мор в апартамента... И се успокоявам. По-добре му е на детето там.
И моето е на 2г., за справка.

# 629
Моите са по-големи, малкия ми е на почти 4г и вече ходят с много голям мерак при баби. Но докато станат десет дена и вече имам чувство, че много отдавна не съм ги виждала и ми е много мъчно.
Нашите от юни ги редуваме при бабите и дядовците, но ги виждаме почти всеки уикенд. Взе да ми омръзва вече да сме без тях и се радвам, че септември наближава Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт