ОКТОМВРИЙКИ - Тема 1

• 29 701
  • 635
  •   1
Отговори
# 585
Не е ли рано да захранвате в третия месец? Интересно ми е какво ви е казал/а доктора. Ние ще започнем в 5-ти.

# 586
За ранното захранване ама хич не ги слушайте тия глупости , ние така уж да го захраним от рано, че да не седи гладничко само му докарахме ужасни колики и сме на свещички за акане, че да му се нормализира изхождането.

Решила съм чак в 6-ти или 7-ми месец с тия захранвания да започна.

# 587
Пропуснах да се запиша за първата страничка:) Ние сме с бебе Ивайла, роди се на 4.10.2013 със секцио по спешност 2400 кг - 49 см. Пъпната връв беше на възел около нея, но лекарите не бяха видяли, почнаха да падат тоновете и по спешност ме оперираха. Слава богу всичко завърши с щастлив край.Simple Smile

# 588
Здравейте и за много години! Да сме здрави, да ни радват малките слънчица  Heart Eyes, да са здрави и да се обичаме! И по-малко безсънни нощи!
Нямахме интернет, заради преместването - от седмица сме в новата квартира, още има много за пренасяне, но поне основните и тежки неща са ок newsm44
ще ви изчета днес надявам се, а за сега да питам - май ми идва  Angryпочти 3 месеца от раждането, само на кърма сме, общо взето на поискване. Чудя се дали ще има проблем с кърменето... за сега е ок. Трябва ли да стимулирам нещо допълнително?
Другото е, че нямаме още режим, т.е. не спазваме стриктно някакви часове за хранене, само горе-голу на 3 часа яде. Прави и паузи по 4/5 часа, но не през нощта Tired искам да го приуча да спи в креватчето си, само да го пренесем и започвам. Мислите ли че има смисъл - ще е на почти 3 месеца. Идеята ми е да поспиваме по-дълго...

# 589
Slynchitse и на мен ми дойде вчера и ние се кърмим казаха че можело не е проблем но на мен ми е адски дисконфортно

# 590
  • София
roverandom, в момента бебето е на антибиотик и лекарката препоръча да давам и капки Биогайя. Можеш да питаш лекарката си за тях като помощно средство.
И Калина точи лиги и иска да дъвче нещо от 1-2 седмици насам. Виждам, че венците ѝ са подути, но е далече още от първи зъбки, засега само под венците нещо се наместват. На каката първото зъбче се появи чак на 8 месеца, едва ли и на Буболината ще пробият скоро.
Slynchitse, напоследък вечерно време бебка се наяжда, взимам я в леглото при мен, там не иска вече да суче, а си засмуква ръцете и заспива така. Ако се събуди за хранене през нощта (веднъж е), я кърмя и я слагам в кошарата. Когато е сънена, си заспива без проблеми там. Ама това си е до бебе, предполагам, а и всеки родител си изработва подход към детето.
За захранването - моята педиатърка, макар и възрастна дама, е доста широко скроена и информирана. Първоначално с каката на 2 месеца ме пита дали вече давам сокчета. Отговорих ѝ, че ми се струва много рано и мисля да захраня чак след петия-шестия месец, а соковете - още по-мататък. Тя просто ми каза, че има и такъв подход, с късно захранване и че мога да се водя по него, ако съм решила. Наистина захраних около шестия месец, тя ме съветваше кога, как и в какъв ред.

# 591
Shushka, според мен си взела правилното решение. Щом на малката и е добре така, а и на теб... Иначе как си вече?
Портокалче, и моята кърма е по-малко вечер. Но доколкото съм информирана това е нормално. И малката е по-нервна и понякога и писва и си заспива Grinning
За захранването и аз мисля чак в шестия месец да захранвам. Тук така съветват.
Включете се във фейсбук групата. Там се обсъжда много. А и е доста приятно и никой с никой не се хапе  Mr. Green

# 592
Габи, коя е фейсбук групата?

# 593
  • in Wonderland
Shushka   https://www.facebook.com/groups/567723606641214/
 Всички са добре дошли ! Heart Eyes

# 594
напоследък вечерно време бебка се наяжда, взимам я в леглото при мен, там не иска вече да суче, а си засмуква ръцете и заспива така. Ако се събуди за хранене през нощта (веднъж е), я кърмя и я слагам в кошарата. Когато е сънена, си заспива без проблеми там. Ама това си е до бебе, предполагам, а и всеки родител си изработва подход към детето.
И аз така процедирам. Напоследък си изгради някакъв режим, но не такъв какъвто на мен ми се иска. Буди се за хранене към 4.30, вечер суче към 9.30 и заспива половин-един час по-късно. Може да се опитам да изместя вечерното кърмене с един час, пък дано да спи до сутринта.  newsm78 Нямаме определени часове за хранене засега, което ми затруднява доста дневната програма, ако трябва да ходя някъде голямо планиране пада. Нашите стомашни проблеми засега се оказаха не толкова сериозни. Гастроентеролога пак изписа само пробиотици, аз съм на диета без кравешки продукти, но бебето продължава да е разхлабено. Ще видим докъде ще го докараме.

# 595
roverandom, имай малко търпение и аз съм на диета, а малкият на Био гая и хомеопатия при нас нещата се оправиха след 10-15 дни, така, че имай търпение. Не е зле да изключиш освен храните с краве белтък така и храните с консерванти и по възможност пилешкото месо да е домашно, а не от магазина, както и хистамин образуващите храни като банани и пресни домати, както и яйцата заради белтъка.

Успех и дано скоро се похвалиш с подобрение.

# 596
Взех че си направих Фейсбук и аз, щом там е по- оживено  Grinning, но не му разбирам още и ще си чета и пиша и тук разбира се  bowuu

# 597
Момичета, за тези лепенки за поставяне след ваксините ли става дума?
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9654&cat=50

# 598
  • in Wonderland
Шминки да за тях става въпрос  Simple Smile

# 599
Момичета, за тези лепенки за поставяне след ваксините ли става дума?
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9654&cat=50

при нас не подействаха,вдигна 38т,но при всеки организъм действат различно

Общи условия

Активация на акаунт