Съпруги на военнослужещи - 7

• 58 459
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Право на лечение имат член семейство-съпруг/а и деца до 26 г. ако са учащи редовна форма и не са
встъпили в брак. За тези без брак не знам как беше.Носи се ЛАК и бележка от поделението,че си член семейство.Наредбата ми е на работа, но ако искаш звънни на регистртурата на ВМА София и ще ти кажат точно-02/92 25377- от 7.30 до 14.30 ч.понеделник -петък.

# 106
  • Пловдив
Здравейте и от мен, и аз не съм съпруга все още но вече чакаме нашия наследник, ако разрешите и аз се присъединявам към групата Simple Smile    bouquet лека бременност на всички мами Simple Smile. С някои сме се срещали в други теми Wink   Hug

# 107
  • в рaя
Здравейте, момичета! Simple Smile
Аз не само съм съпруга на военнослужещ, но и съм военнослужещ Simple Smile Ще ми е интересно да ви чета. Вече сме на вълна почивки за лятото и есента. В една стара тема от 2010 г. прочетох мнения за бунгалата в Обзор, но ще съм ви благодарна за по-скорощни мнения(условия, цени), а аз още ще търся по темите Simple Smile На есен живот и здраве ще отидем в Рибарица.

# 108
О,само след месец темата ще живне около предстоящото разпределение на картите за море и ще имаш достатъчно информация за всеки един курорт.

# 109
Добре дошли на новите момичета.

Инфо за всички бази има в предишната тема, виж постовете от май нататък. Simple Smile

Последно наши приятели ходиха на Обзор тази година, казаха че си е ок, стига да си падт епо такъв тип почивка ( с готвене и т.н.). От темата едно момиче беше пуснало и снимки, вътре къщичките са много добре обзаведени.

# 110
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Привет! За да не става така, че само чета без да се представя- та аз съм съпруга на военнослужещ в БА. Към момента сме в Асеновград с надежда да се преместим някога.

Много актуална гледам че е темата за почивните бази и картите. За съжаление моят съпруг не желае да ползва  такива и си ходим по почивки свободно.

Само сме ползвали лятото  басейните на военната станция на Хисаря, а също преди години станцията на Пампорово, но то беше още преди ремонта, а беше и лято, щото не сме любители на зимни спортове.

Иначе следя постовете и много се радвам, че сте активни. А също и че няма момичета от типа мрънкащи.

bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug

# 111
  • някъде там и аз незнам
Момичета, има ли на някой мъжа да лети за Кабул  Cry

# 112
  • в рaя
Maryse, много ти благодаря! Аз с търсачката попаднах на някакви стари мнения от 2010 Simple Smile

# 113
kativita благодаря , ще звънна и ще споделя какво са ми отговорили относно ползването на болниците за военни. Аз ползвам ВБ ВАРНА , но имам карта за допълнително здраво осигуряване и просо съм си избрала тази болница , а и съм много доволна , но бих искала да знам , как може да се лекува детето там и в случай , че вече нямам такава карта , какво следва от тук нататък с мен.
Между другото работя в банка , ако мога да съм полезна с нещо , насреща съм

# 114
  • Пловдив
 Hug изтървах ви ..

# 115
  • Разпиляна във въображението
Здравейте, момичета. Честита 2014!

Влязох точно да прочета мнение за Олимп. Семейството от утре сме там. Притеснявах се какво има и няма в апартаментите, както да очаквам като условия. Никога не съм се възползвала от подобни почивки, тъй като половинът е бургазлия и морето ни е безплатно. Толкова много багаж сме взели, че направо ме е срам Embarassed заради тези пет дни почивка. Само дебелите панталони са ни цял сак. И вие ли сте така, или само аз се презастраховам newsm78

Няма ли да се засека с някой от вас? Grinning

# 116
miriel,ние сме на Олимп от 19.01,апартамент.Ако имаш време,ще е хубаво да споделиш мнение за хотела,храната.....,дават ли халати за сауната и басейна,изобщо каквото се сетиш.Благодаря и приятна почивка!

# 117
Да ви кажа какво ми отговориха във Военно медицинска Академия София , на въпроса ми може ли детето ми, не аз , детето ми да ползва услугите на болницата с преференции и какви са те , троснат глас ясно и категорично каза -Нямате никакви права ! Което така успя да ме изкара от кожата , че ако  с този глас ми го бяха заявили на живо , собственикът му щеше да отнесе минимум два шамара.
Заела съм се обстойно да проверя нещата , в цялата болница има надписи Военнослужещите и техните семейства се преглеждат с предимство , на където и да се обърна това пише -говоря за Военна болница Варна , а някой си позволява да ми държи такъв тон , бясна съм.

# 118
Няма смисъл да се ядосваш.
Кой знае колко хора и задават този въпрос постоянно.
Моите спомени са, че отдавна премахнаха клаузата "........техните семейства...."
Но спокойно можеш да използваш услугите на всички военни болници  ти и детенце като си вземете направление .Но ако се налага манипулация , която не се покрива от Здравната каса, или само частично се покрива- се налага да се доплаща.
Само да допълня - на 100 процента сигурност- във военните болници не правят оперативни интервенции на деца - поради факта, че нямат детски анестезиолози, което си е съвсем разбираемо.

# 119
Можеше да ми отговори съвсем човешки , че не касае семействата на военно служещите и всички тези бележки са от преди 10 години примерно , които виждам.
До край на месеца трябва да реша дали да взема за детето здравно осигурителна карта като моята или да знам дали ползва военна болница безплатно. Ще му купя карта, която струва 150 лева но поема прегледи и изследвания , за 1 година .
А на мен и е необходима заради прегледи от специалисти , да не ми правят детето на парцал преди да ми дадат направление , а да отивам директно ако е зле. Ще купя карта , благодаря момичета.

Общи условия

Активация на акаунт