Съпруги на военнослужещи - 7

• 58 498
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Зачетох че сте захванали темата за разходите по курсовете, та и нашия татко е на курс в София и то замени негов колега, който беше възпрепятстван да отиде. Първоначално не бяхме много ентусиазирани. Аз оставам съвсем сама с две деца, едното още мъничко, другото на училище. В тия студове ходи пеша сутрин. Ама пък какво толкова и ние едно време ходехме сами на училище рано сутринта.  За разхода, верно се вдига. Все пак е едни да се храним общо у дома домашно сготвена храна, а друго си е да си пращаш отделно. Приблизително каза, че му излиза по 15 лв храната на ден. Събота и неделя се прибират, но понеже са 5 момчета от тук та си делят разхода за пътните.
Но като цяло искам да кажа, че на този етап сме много доволни от този шанс, защото курса ще му е много полезен, все пак създава и контакти, нови знания, и т.н. много плюсове има. Аз много се радвам на неговата кариера и го подпомагам в издигането във службата с каквото  мога. дано успее да влезе в академия, разбира се когато стане време за това.
Иначе е много досадно да си сам с децата... Малкото прави тортички от ПлейДо и раздаде на мен, на каката. На таткото тортичката я сложи пред входната врата. Така ми стана мъчно.

# 181
Моето дете също ходеше цяла зима само на училище , а вечер в сняг и студ ходех с бебе на няколко месеца да го прибирам, без баща му да е бил на курс. Просто излизаше в 7 ,прибираше се в 7 и като се върнеше почти не го виждаха, защото си носеше работа и в къщи. И това за "добре дошъл" от Афганистан, понеже според някои там се ходи на курорт и печалбарство и като се върнеш трябва да ти излезе през гъ..Нито можа да си вземе дни за раждането на бебето , нито за смъртта на баба си. Докато други негови колежки си вземат дни за гледане на болно куче или съпруг с гастрит, но това е друга тема...
Цитат
Приблизително каза, че му излиза по 15 лв храната на ден.
То това е според чергата- ако не можеш да ги отделиш ще караш на банички.

# 182
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
 armyhousewife, като ти четох поста, а и избора на ник, ама толкова добре си го избрала. За жалост понякога живота на армейската съпруга не е толкова лесен, както си мислят някои незапознати хора. А също и на децата. Смяна на град, училище, приятелчета... Съвсем сами... Напоследък ми е болна тема. Ама да не ви занимавам чак толкова.

За парите за храна-  споменах приблизителна сума, защото има дискусия по въпроса. Но при всички случаи, не е като да не се отразява на семейния бюджет.

# 183
armyhousewife, моя мъж като е на дежурства и го няма по 30часа, вместо 24ч., какво? Сигурно е по-приятно за децата?
Имало е случаи, когато не се е прибирал по 2-3дни, или се прибира, спи...събуди се за вечеря и на сутринта в 6ч. пак е излязъл.
В частните фирми да не мислите, че е по-добре, по-весело, или по-малко се работи?
Но пък има и места, където в 16.30ч. затварят поделението и всеки се прибира по домовете си. И няма дежурства и т.н.
Така че...въпрос на късмет, желание, или нещо друго.

# 184
Здравейте, и аз съм съпруга на военнослужещ в Асеновград, надявам се да ме приемете в отбора Grinning

# 185
Здравейте!!!
Моля Ви бихте ли споделили Вашите мнения за военните детски градини по специално за София - доволни ли сте, ако не защо.
Благодаря предварително Simple Smile

# 186
Здравейте, и аз съм съпруга на военнослужещ в Асеновград, надявам се да ме приемете в отбора Grinning

Добре дошла Simple Smile

# 187
Здравейте!!!
Моля Ви бихте ли споделили Вашите мнения за военните детски градини по специално за София - доволни ли сте, ако не защо.
Благодаря предварително Simple Smile
И аз се интересувам   bouquet

# 188
Здравейте и аз ако може искам да се включа към групата.Имам  едно питане за базите ,за почивка и по точно тази в Хисаря.Ходил ли е някой,какви са условията и цените за цялото семейство.Кой има отстъпка и какъв е реда.

# 189
  • софия
" Калероя " в Хисаря е санаториум, ако питате за него. Малко по- назад се обсъждаше в темата.
Ние лично сме запазили 01-05.05. за Флагман, апартамент с 2 стаи. Извън сезона е прекрасно там.

# 190
На морето, за този флагман ли става въпрос, ако да, може ли да ми кажеш как е там, ние миналото лято бяхме във Фрегата, да ви кажа честно бях приятно изненадана,за първи път от 14- годишна служба ползвахме военни карти.Тази година смятаме пак да вземем карта, но незнам в другите хотели как е?Може ли да споделите?

# 191
  • софия
ESTELITA да за този хотел става въпрос. Там не сме били в силния сезон, а само така, през май месец за няколко нощувки. Тогава няма така хора, в апартаментите с 2 стаи има вана, минерална вода, СПА центъра е на разположение...По- назад в темата има мнения за морските хотели.
Последно с военна карта сме били на море преди 3 години- на Фрегата. Да, добре беше за цената, която платихме, но нищо повече. И така приключихме с картите, омръзва ни 10 дни.

# 192
Че си омръзва, си омръзва, особено пък на мен,аз на море повече от 4-5 дни не мога да стоя, но този път издържах цели 10 дни.За миналия ноември се бяхме записали за карта на Боровец,не знам за кой хотел беше, но точно тогава си купихме и апартамент и се наложи да я оставим,колега на мъжа ми ходи там, останал е доволен.

# 193
VANIIIVI, базата в Хисаря е за долечение и рехабилитация и е със статут на болница.
Изключително трудно можеш да си запазиш места за там ако ти няма нищо (тоест няма да се лекуваш).
Звъниш в началото на месеца и питаш дали има нещо свободно. Това е.
Иначе е страхотно, парка разкошен, стаите не са нищо особено. Храна няма по принцип, оправяш се сам.
Мъжа ми ходи всяка година за лечение на бъбреците.

ESTELITA, Флагман е на първа линия, до плажа имаш точно 10стъпала и си долу.
Стаите са хубави, храната е най-добра от всички военни бази по морето.
Има карти и за 7, и за 9дни. Така че който не може 10 си взема по-малка.
Този месец би трябвало да разпратят картите по поделения (които никога не се виждат в това на мъжа ми), а май месец ги пускат за свободна продажба.

# 194
Maryse аз знам къде е Флагман,лятото ползвахме басейните им, особено детския.На децата толкова им хареса че не искаха да ходят на плажа.То между другото плажа им не е много хубав, става изведнъж дълбоко, доста вълни се образуват.Интересуваше ме, как са стаите вътре, за което благодаря!
Мъжа ми има познат в щаба и като дойдат картите го вика да си избере, иначе едва ли ще докопаме нещо  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт