Интериорен стил по аматьорски 18

• 61 501
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
Давайте, показвайте украси, та дано ми дойде коледното настроение
Тази година нещо хич го няма, нито ми се украсява нито нищо, камо ли да правя елхи от брезови клони
Ама вашите са направо страхотни, браво и на двете!
Аз днес с една питанка за кабелите в къщите. Това нещо е  в състояние да ме подлуди, честно. Особено тв кабелите, откакто всеки тв върви и с декодер и с две дистанционни, направо полудявам. Най-вече в селската ни къща, където тв е монтиран на стойка на стената за да може да се върти и да се гледа от две различни посоки, и се влачат тия ми ти жици  #2gunfire
Споделете как се справяте?

# 91
Lois, аз се надявам скоро да покажа и друга украса... и аз тази година се захванах да правя голяма част сама - разни звезди, снежинки изрязвам, боядисваме с децата дървени шаблончета... нямам достатъчно търпение обаче.
Кабелите... за телевизора - имаме само един - и те са зад шкафа, а до шкафа са навряни в лайсна с улейче. Става. Под компютъра е големия проблем... направихме си 4 контакта под бюрото, за да нямаме разклонител поне. Това добре. Обаче всичко останало си е на топка под бюрото. А и обмислям да го преместя, та 4те контакта ще си останат насред нищото  Joy

За изрязването на дърветата.... тук пък нямаш право да изрежеш дърво без специални документи... баща ми три години води битка с общината да отрежат една липа пред къщата, и то не защото е грозна, а защото клоните й се оплитат в жиците и няколко пъти имаше късо и по цялата улица хората оставаха без ток! Веднъж им изгърмяха и много електроуреди, но не - пак не разрешиха да се отреже. Наскоро най-макрая кандисаха (отделно, че беше старо дърво, повдигнало тротоара и заплашващо да падне...) Та така - въпрос на подход явно  Mr. Green

Днес се обсъждаха подови настилки у дома... сега питам принципно, не сме стигнали до поръчване - ако сложим светло сивичък ламинат в дневната, можем ли да го комбинираме с тъмно сиви (графитени примерно) плочки в кухнята? Тя е част от помещението, но все пак си е в отделна ниша, контактът между двете е метър-метър и 20. (Мисля си за издължени правоъгълни плочки, наредени на слонова кост, примерно...) И в такъв случай, какви плочки ще са пдходящи за гръб над плота? (засега вратичките са предвидени много бледо тюркоазени или светло сиво/сини някакви)
Благодаря!

# 92
  • Sofia
Давайте, показвайте украси, та дано ми дойде коледното настроение
Тази година нещо хич го няма, нито ми се украсява нито нищо, камо ли да правя елхи от брезови клони
Ама вашите са направо страхотни, браво и на двете!
Аз днес с една питанка за кабелите в къщите. Това нещо е  в състояние да ме подлуди, честно. Особено тв кабелите, откакто всеки тв върви и с декодер и с две дистанционни, направо полудявам. Най-вече в селската ни къща, където тв е монтиран на стойка на стената за да може да се върти и да се гледа от две различни посоки, и се влачат тия ми ти жици  #2gunfire
Има специални пластмасови улеи с които могат да се скрият кабелите,но точното им наименование не знам,дълги са към 2м.,могат да се режат.Може да провериш в магазините за ел.и строителни материали ...Слагахме и ние такива на вилата,поставят се лесно,с клик
    Сега открих,че се казват кабелни канали http://cdn3.amcn.in/lcd.alle.bg-fr38dcbde9-352-351-dups-ri-qv442y1l4g.jpg

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 10:46 от Doli

# 93
Аз днес с една питанка за кабелите в къщите. Това нещо е  в състояние да ме подлуди, честно. Особено тв кабелите, откакто всеки тв върви и с декодер и с две дистанционни, направо полудявам. Най-вече в селската ни къща, където тв е монтиран на стойка на стената за да може да се върти и да се гледа от две различни посоки, и се влачат тия ми ти жици  #2gunfire

Трябва да се мислят тези неща предварително, щото после наистина боли глава Simple Smile Ако ТВ виси на стената, кабели ще има... Вариант според мен е да превърнеш дефекта в ефект. Пластмасовите кабелни канали са грозни дори и за офис. Аз бих ги сложил в метална тръба - малко "индъстриъл" идва и сигурно няма да подхожда на всеки интериор, но е вариант. Другото е - тесличката и копаеш в стената Simple Smile

П.П. Ето една интересна идея още:
http://www.coffeewithginger.com/wp-content/uploads/2013/04/florafil-1.jpg

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 11:05 от Тhe Мask

# 94
  • София

При нас има вкопана в стената тръба, която в горния край завършва с тези кръглите отвори с капаче, за бюро, от долу има шкаф, без гръб и контакти зад него. Общо взето не се виждат никакви кабели.

# 95
Слава богу всички кабели са ни в стената! Това с кабелите ми е ужасно!

Покрай вашите дръвчета по стените се зачудих дали да не си направя и аз  Thinking  Но много клони ще ми станат - имам едни перманентни във ваза, имам сега временни в стъклено шише със сини играчки по тях и ако и дръвче от клонки сложа..., ще пресоля манджата май  Thinking

# 96
Едно късно добро утро от мен Grinning. Заповядайте!

И текст по картинки.

Малкият има рожден ден съвсем скоро; в нашата къщата партита са тематични, а тази година за него Коледа е най-голямото вълнение. Ще има снежен рожден ден и по случая и аз рязах снежинки до главозамайване. Броих до 150, после сметнах, че не искам да знам остатъка Laughing.
Ще висят от повечето врати, прозорци, завеси, полилеи и пр. В неговата стая обмислям да ги залепя директно на стъклата, но не съм на 100% убедена колко добра е идеята. От една страна лесно ще дърпам завесите, ако са залепени. От друга, ако там ги оставим до Коледа после как ще се чистят лепенките Thinking... Имам пет дни за размисъл.
/от тук/
Имаме аксесоари за снимки, на които единствено клечките не са прикрепени.
Тук се вижда вида на моята украса. Лента, подобна на тези, които правехме някога от гланцово блокче в училище, но в случая е шит текстил. Топките са облепени с текст от Малкият принц.
Другото, което ще се ниже съвсем по празниците е това
Има няколко не мое производство играчки. Бродираните са ми много ценни, тъй като са правени за мен от скъпа приятелка.
Другите - дървените куклички са ни подарък; от тях мисля, че има още, но не ми се ровеше повече Blush

Стигам до детската стая.
Припомням двете срещуположни стени, в частта за игра, такива каквито направихме преди около година и половина. 1... 2...
Промяната на стаята се наложи от промяната на потребностите. Тъй като стените бяха прилежно налепени, надупчени и надраскани трябваше да променим и тях. Тапети не ми се сменяха, а дупките трябваше да замажем. И боядисахме върху тапетите.
Има четири нови мебелчета - скрин, етажерка, библиотека, масичка + няколко големи кутии. Общата им стойност малко надвиши предвиденото от мен, но пък нали винаги има една графа "харесва ми, искам го" или "непредвидени"
Другите неща - рафтчета, малки кутийки, хартийки бяха налични и преди, но са разместени и/или преправени.
Идеите са взимани от тук, разбира се.
1... 2... 3...

Това, което липсва на снимките, а е различно, са разместените легло и скрин за дрехи, но те не са интересни към момента Laughing. За над скрина имаме идея, която е в процес на изработка и по-нататък ще покажа. Но не бързаме с нея никак.

Нещо различно; говорих с приятелка днес. Помолих да си наснима стаята. Подсетих се за нея на два пъти в последните теми - веднъж сега, четейки за скучните масови къщи и веднъж преди тема-две, покрай проекта със спални на различни жени. Надявам се скоро да споделя Grinning.

... И наистина пиша от сутринта! Crazy Crazy Crazy

# 97
  • софия
Визи,  smile3501 smile3501 smile3501

# 98
Визи, винаги е интересно, когато се появиш!

# 99
 Визи, чудесни идеи, а стаята е станала страхотна!

# 100
  • Майничка
Визибъл, прекрасна стая е станала, влюбих се в контурите на къщичките! Heart Eyes

И две лампи в тон с лилавата стая за Богиня
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51CMupia%2BDL._SL1000_.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51QD0pA6-RL._SL1000_.jpg

# 101
Визибъл, много е хубава детската стая.  Grinning

# 102
  • Варна
Visible, както винаги - ЧУ-ДЕС-НО!
Искам още снимки. Още!!!

Гаргамела, благодаря.

# 103
Титина, много весело това с пъна! Laughing

Ванилия, много хубаво дръвчето, браво!

Шшшш, нямах време да разгледам снимките внимателно, но все пак ги видях. Готино е, изобщо май цялата къща е много пипната! Ако наживо ламинатът не седи твърде пластмасово, супер е.

Визи, както винаги - wow! Heart Eyes Всичко ми хареса и всичко забелязах, но специално искам да кажа, че много ми харесаха "къщичките" в детската!!
(Такива снежинки и аз рязах до откат преди 2 години, киригaми ли се наричаха Laughing)

Актуални снимки от мен, клик на снимката и нататък в албума:

Преди

Аз пък си снимах кухнята и ви я пускам да си повихрите въображението.  Bulb
Кухнята е на 15-16 години, наследство от свекърва ми, която е фен на екстремния рустик. Simple Smile
На една от снимките се вижда как я заварих - с една лампа с бели къдрички и със странното решение за стена от зелени плочки за баня.
Лампата я смених, изместих над масата и добавих 4 насочващите се спота за повече светлина, преди не достигаше (сама си правих ел. инсталацията:))). Плочките покрих с панел от фазер, който боядисах с боя за черна дъска.
Махнах масата със столовете, понеже нямам изобилие от работен плот, а столовете все ми се пречкаха пред масата и не можех да използвам ефективно и нея. А и масата беше потресаващо грозна, с плот от фалшив мрамор, същия материал като плота на кухнята. На мястото на масата окачихме за стената дървен плот без крака и табуретки, които влизат изцяло отдолу.
Планирам, че когато махнем плочките и сложим дървен под навсякъде (извинявам се на редовните стари потребители в темата, сигурно вече изглеждам с психични отклонения с моите бълнувания за паркет, дето никога не се случват Joy), той сигурно ще е или боядисан в плътно бяло, или някакъв вариант на избелено дърво, обаче без силно изразени нишки. Нямам интерес да подчертавам специално дървото на пода, тъй като целият таван е от дървени греди и изобщо го имаме в изобилие, а и ще се бият. Къщата е стара, селска, абсолютен рустик Wink, обаче аз не съм никак фен на къдравия рустик, който включва текстил на рози, каренца, детайли от ковано желязо и т.н. Предпочитам по-изчистени решения, без претрупване и с поглед към модерния дизайн. Всичко това сякаш ме доближава до нещо като скандинавската естетика, без обаче да ми е непременна цел. Peace Та, когато сменяме пода, кухнята така и така ще се разглобява, тогава ще е моментът да се направят по-генерални промени. Не изключвам пребоядисване, но ми е на последно място в желанията. Предпочитам да я запазя такава, а да се сменят само плота и гърба с нещо готино. Thinking В момента те са еднакви, от някакъв изкуствен материал, имитация на мрамор, не знам дали не е това, което се нарича "термоплот" - във всеки случай много здраво нещо, не е мръднал.
Кухнята е отделена от хола с плъзгаща се врата, това е вратата, отляво на шкафа.
След толкова обяснения, давайте си сега идеите за цветове и материали и помнете, че подът няма да е като на снимките, а дъсчен, бял. Crazy ooooh! Laughing

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 17:07 от Barbabeau

# 104
Ваниля, много ти е хубаво дръвчето Heart Eyes

при нас това правилата е малко ту мач, започва се с цветовете на фасадата, оградата, смени си тревата защото е пожълтяла, басейна ти е позеленял въдят се комари и т.н ги разбирам, но получихме писмо че чадърът ми се подава над оградата и при повторно нарушение ще ни глобят. И да си призная не ми е и първото писмо, в началото особено имахме доста.
Откъде намират време, че и в двора заглеждат...

Общи условия

Активация на акаунт