ЕВРОВИЗИЯ - Copenhagen 2014, "JOIN US"! (тема 17)

• 51 381
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • DE
В украинският фактор прекрасно изпълнение на Rise Like a Phoenix  Hug

# 616
Сигурно знаете, че България се завръща на Евровизия. Но Украйна няма да участва.

# 617
Да, освен България също Сърбия, Кипър и Босна и Херцеговина се завръщат на Евровизия следващата година.
Преди десетина дни Австрия обяви и мотото - Building Bridges.

Снощи в Германия се проведе Bundesvision Song Contest 2014, който обаче няма нищо общо с европейския. Провежда се традиционно за десети път и на него отделните германски провинции се състезават за най-добра песен, подобно на Евровизия. Победител е известната немска група Revolverheld (Bremen), на второ място е Jupiter Jones (Rheinland-Pfalz), а на трето - Teesy (Sachsen-Anhalt).
Revolverheld - Lass uns gehen
Jupiter Jones - Plötzlich hält die Welt an
Teesy - Keine Rosen

# 618
Сигурно знаете, че България се завръща на Евровизия.
Явно БНТ се е активизирала -   до 10 октомври трябвало да се уточнят всички подробности. http://eurovision.bnt.bg/eurovision-2015/

hellymod, Хареса ми третата песен на Teesy  "Keine Rosen"(Берлин); също и тази на четвърто място - Marteria - "Mein Rostock". Хареса ми и Sebastian Hackel- "Warum sie lacht" класирана на последното 16-то място.

# 619
Швейцария –вече се качват евровизионните песни на немската SRF/RTR уеб-платформа  http://esc.srf.ch/en-ch (до 27.10.2014 г.). От тях ще бъдат избрани  9 изпълнители (50/50%), които заедно с други шест кандидати, предложени от RTS(френската част) и три от RSI (италианската част) ще се представят на 7.12. 2014 г.   От тези 18 кандидати ще бъдат избрани  шест изпълнители (трима на SRF/ RTR, двама на RTS и един на RSI)., които на националния финал на 31 януари 2015 г. ще представят  песента си заедно с кавър версия на друга песен.

- 12 ноември (сряда) -  Македония първа ще избере евровизионната си песен на Skopje Festival с 20 финалисти. Победителят ще бъде определен от 50:50% гласуване  на зрителите и международно жури;
- 21 ноември –Малта: полуфинал
- 22 ноември - Малта: финал

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 23:10 от Isis

# 620
Швейцария –вече се качват евровизионните песни на немската SRF/RTR уеб-платформа  http://esc.srf.ch/en-ch (до 27.10.2014 г.).
Благодаря че го съобщи. Не знех. Обичам да слушам швейцарските песни, макар че никога не ги прослушвам всичките. Прекалено много са.  Grinning

# 621
Швейцарските предложения определено са разочароващи – то не беше „The Beat Of The Meat”/”Ритъмът на месото”, който да те откаже от месна храна;  песен на фона на медицинска операция  („Open Heart Surgery”) и т.н. Добре че се появи поне една донякъде добра песен „Travelling On My Own”, че иначе ги бях съвсем отписала.

Тази вечер Малта ще обяви 20-те полуфиналисти - в 20.45 СЕТ  http://www.tvm.com.mt/live/ . Очаква се избраните да изпеят част от своята евровизионна песен.

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 20:16 от Isis

# 622
Честно казано не смятам, че това са официалните швейцарски предложения, от които догодина ще се избере песента, която ще представлява страната на Евровизия. На страницата на SRF така, както е написано, всеки може да качи свой клип, с който да се кандидатира за участие. Но явно хората не са разбрали за какво точно става въпрос. Иначе нямаше да има невероятни недоразумения и "изпълнители" от Ирландия, Лондон, Турция, Курган и т.н., които едва ли са швейцарци и следователно не могат да представляват страната.

Песента на Джон Хени и мен доста ме изненада. Той има издадени няколко албума, а стилът му е нещо като поп, нещо като фолк... трудно е да се каже с една дума какъв е.

Аз очаквам истински стойностните предложения да се появят на по-късен етап. Тези, които сега са там, ми се струват доста несериозни.

# 623
Избраните полуфиналисти на Малта и техните едноминутни откъси:
1. Glen Vella - Breakaway (Kevin Borg & Simon Gribbe)
2. Trilogy – Chasing a Dream (Paul Abela & Joe Julian Farrugia)
3. Karen DeBattista – 12, Baker Street ( Jan Van Dijck & Emil Calleja Bayliss)
4. Franklin – Still Here (Alexander Rybak)
5. Deborah C - It’s OK (Elton Zarb & Matthew Mercieca)
6. Ekklesia – Love and Let Go (Philip Vella)
7. Lawrence Gray – The One That You Love (Elton Zarb & Lawrence Gray)
8. Amber – Warrior (Elton Zarb & Matthew Mercieca)
9. Daniel Testa – Something in the Way (Mins Ek & Charlie Mason)
10. Jessika – Fandango (Philip Vella & Gerard James Borg)
11. Christabelle – Rush (Elton Zarb & Matthew Mercieca)
12. Chris Grech – Closed Doors (Chris Grech, Edward Mifsud, Peter Borg & David Cassar Torregiani)
13. L-Aħwa (Dorothy, Samaria, Gianluca Bezzina, Paul, Vincienne … – Beautiful to Me  (Erik & Anjou)
14. Raquel Galdes – Stop Haunting Me (Elton Zarb & Matthew Mercieca)
15. Danica Muscat – Close Your Eyes (Elton Zarb & Emil Calleja Bayliss)
16. Lyndsay Pace – Home (Boris Cezek)
17. Corazon – Secretly (Corazon)
18. Iona Dalli – Could Have Been Me (Philip Vella)
19. Domenique Azzopardi  – Take Me as I Am  (Adrian O’Connor).  Доменик е участвала с цели 5 песни в предварителната селекция
20. Minik – Once in a While (Elton Zarb & Rita Pace)

# 624
Песента на Крисия за детската Евровизия е качена във Фейсбук.
https://www.facebook.com/video.php?v=720520854689750&set=vb. … ype=2&theater

# 625
Харесах клипа във Фейсбук - успех на Крисия!

16 държави ще участват в "Детската Евровизия" на 15.11.2014 г.:
- Армения Betty - People Of The Sun                
- Беларус Nadezhda Misyakova - Sokal                
- България Krisia, Hasan & Ibrahim - Planet of The Children                
- Грузия Lizi Pop - Happy Day                
- Италия Vincenzo Cantiello - Tu primo grande amore                
- Кипър Sophia Patsalides - I pio omorfi mera                
- Малта Federica Falzon  "Diamonds очаква се               
- Русия Alisa Kozhikina - Dreamer                
- Сан Марино The Peppermints - Breaking My Heart                
- Словения Ula Ložar - Nisi sam / Your Light                
- Сърбия Emilija Djonin - Svet U Mojim Očima / World In My Eyes
- Украйна Sympho-Nick - Pryyde vesna                
- Холандия Julia - Around                
- Хърватия - Josie "Game Over"  очаква се                
- Черна гора - Maša Vujadinovic & Lejla Vulić - Budi dijete na jedan dan    
- Швеция Julia Kedhammar 'Du är inte ensam'                

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 21:49 от Isis

# 626
България няма да участва на Евровизия.

# 627
България няма да участва на Евровизия.

Ееее, пак ли!

Децата са страхотни!

# 628
На детската Евровизия ще участва България  Peace

А нашите деца са страхотни, направо настръхнах като чух песента...Дано да спечелят
Невероятна Крисия, както винаги, а Хасан и Ибрахим- абсолютни виртуози на пианото...Браво на децата Heart Eyes

# 629

А нашите деца са страхотни, направо настръхнах като чух песента...Дано да спечелят
Невероятна Крисия, както винаги, а Хасан и Ибрахим- абсолютни виртуози на пианото...Браво на децата Heart Eyes

Според мен италианчето и русначето са им основната конкуренция. Много талантливи деца.

Общи условия

Активация на акаунт