ЕВРОВИЗИЯ - Copenhagen 2014, "JOIN US"! (тема 17)

• 51 375
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Избраните полуфиналисти на Малта и техните едноминутни откъси:
И Richard Edwards няма да участва тази година???  Shocked
Шегувам се  hahaha (те имаха правило след участие да нямаш право да се явяваш в рамките на 3 год.),но бях свикнала да е в селекцията.
Glen Vella бях сигурна,че ще се яви отново. Grinning

Corazon – Secretly тази ми харесва,но не съм прослушала всичко.Случих само на балади.

Жалко,че няма да участваме Sad

# 631
България няма да участва на Евровизия.
Току-що прочетох съобщението на БНТ  - добре е акцентиран с оранжев цвят текста  "след първоначално подадената предварителна заявка". Продължаваме да се самоизключваме, вероятно и догодина, и подогодина, и т.н. - може би ще участваме през 2018 г.? 
И при това деклариране от БНТ на финансов недоимък, едва ли някой (публика, жури) ще си помисли, че у нас ще може  да се проведе Детската Евровизия, а оттук и песента на Крисия  предварително е обречена да не е на първо място.

# 632
България няма да участва на Евровизия.
Току-що прочетох съобщението на БНТ  - добре е акцентиран с оранжев цвят текста  "след първоначално подадената предварителна заявка". Продължаваме да се самоизключваме, вероятно и догодина, и подогодина, и т.н. - може би ще участваме през 2018 г.? 
И при това деклариране от БНТ на финансов недоимък, едва ли някой (публика, жури) ще си помисли, че у нас ще може  да се проведе Детската Евровизия, а оттук и песента на Крисия  предварително е обречена да не е на първо място.

Детската Евровизия не е задължително да се домакинства от победителя в съответната година - това е една от разликите с голямата. А и тези домакинства никога не се финансират от бюджетите на телевизиите така или иначе. За участието ни във Виена, ще видим.

# 633
Пълните версии на 20-те евровизионни песни на Малта вече са качени в http://www.youtube.com/watch?v=5u9DzyLulXo&list=PLR7Pp6DrS1K … EGDxXqM7p4Ec-gmjj  и автоматично следват една след друга. Моят фаворит е № 14 Chris Grech – Closed Doors.

# 634
Аз бях си харесала Chris Grech, Trilogyi и Lawrеnce Grаy. Сега  прослушах само техните песни.
Според мен е най-хубава песента на TRILOGY - Chasing A Dream. Има още какво да се желае по изпълнението и, но като мелодия ми е фаворит. След това подреждам тази на Lawrеnce Grаy.

# 635
 Във франкофонската телевизия на Швейцария са получени 26 песни. От тях жури ще избере 6 да се представят на сцена на 7 декември в Цюрих. Ще може да се гледа онлайн. От тях 2 ще продължат в националния финал на 31 Януари. В немскоговорящата телевизия са получени 206 заглавия за които  ще може да се гласува от идния понеделник, от тях 3 се класират. Да им имам демокрацията - кой нормален човек ще седне да слуша 206 песни, за да гласува? Италиано езичната телевизия има 28 песни, които ще бъдат оценявани от жури. То ще избере 1 песен.  Нещо малък ми се вижда финалът - само с 6 песни.  Rolling Eyes
Други години мисля са по 10.

# 636
  • MJF
Поздрав на компанията ни тук  с песента победител за 2014 година в това изпълнение

# 637
Шоши, много мило че ни поздравяваш, но не ща и да чуя за песента победител. Confused
Има избрани вече двама представители за догодина.
Черна Гора - Knez изпълнител на 47 години, типичен балкански изпълнител.
Белгия - Loïc Nottet - млад 17 годишен талант от Тhe Voice Белгия, завършил на второ място.

# 638
Шоши, чудесно изпълнение на шампионката на “Skate Canada” Анна Погорилая. Интересен коментар за хореографията й: „Преобразование певца в бородатую Кончиту Вурст, Анна показала в танце мучительное преобразование брюнетки в блондинку”. Е, всеки си има мнение, но не за първи път се представя хореография с преобразяване на изпълнителя.
От мен поздрав с един добър кавър на песента - победител  "Rise like a Phoenix" - Amanda Rådman & Dennis Eriksson

В сряда, 12 ноември, е финалът на Македония, но не намирам 20-те песни – само са изброени. Защо толкова ги пазят?  Е, с нашия евровизионен опит Grinning  ще ги оценим до 30-та секунда.
Започвам да прослушвам щвейцарците http://esc.srf.ch/en-ch

# 639
  • MJF
Isis , докато разбера от къде е цитата голямо чудене падна. Аз защото съм чела интервю с инфо кой е избрал песента, кой е хореограф... и  newsm78 докато се сетя да погледна коментари под видеото.  Laughing Hug на мен изпълнението и интерпретацията на леда от Анна много ми харесва. На лед преди години ми хареса и испанското предложение за 2008 "Baila el Chiki-chiki"- в сезон 2008-2009 звучеше в състезателна програма на танцов дует. Като цяло наблюденията ми са че европейската публика бързо реагира на музики от евровизия по ледените пързалки когато ги чуе за първи път/не знае че ще звучат.  Simple Smile
Аз хвърлям периодично по едно очо  Simple Smile тук, да съм в течение на нещата за следващото издание.

# 640
Швейцарските песни аз лично ще ги прослушам направо на 31 януари на финала, който ще дават на живо по SRF1. Тогава ще бъдат само 6 на брой. В началото бях започнала да ги слушам, но след като попаднах на много плява, реших, че не мога повече да си причинявам това мъчение и ще изслушам направо избраните песни. Швейцарците имат малко тромава и дълга система за избор, но според техните критерии - доста справедлива, като се има предвид, че немска, френска и италианска Швейцария ще имат свои представители със сигурност на  първия и втория кръг. На третия ще бъде "каквото сабя покаже". В момента (от 3 до 17 ноември) тече първият кръг на гласуване от интернет потребителите, които могат да гласуват максимум за 4 песни. Същевременно и журито също избира своите песни. Общо интернет потребителите и журито ще изберат 9 песни, които ще се явят на втори кръг, който ще е на 17 ноември. Тогава експертно жури ще избере от тях 6 песни, които на 31 януари ще се явят на живо в предаване на националната телевизия. Всеки изпълнител ще представи освен своята песен и един кавър на друга песен. От тях отново публика и жури заедно ще изберат 1 песен, която ще представи страната следващата година във Виена.

# 641
Аз докъдето стигна с прослушването на швейцарските предложения, но ми е интересно кой и как участва и да чуя някоя хубава песен, която може да не се класира за финала. От буква "А" (в тази група има и 4 английски предложения, 2 от Испания и 1 от Германия) ми харесаха швейцарците "Same Stars" - Arbresha и  "Porto il mondo con me" - Asanty

# 642
  • DE
Не разбирам логиката на БНТ. Пращат наше дете, но ние не може да гледаме  Crossing Arms Колко хора в България гледат БНТ HD? Лично аз нямам и ме е яд. Щом е съвместно с БТВ, защо не се излъчва и по двете?

# 643
Дане, погледнах програмата на БНТ - ще се излъчва от 20.00 в събота. Така, че  - споко!
Дайте да раздвижим малко темата. Вашите прогнози за класирането на Крисия?
Давам топ 3 или поне топ 5. Grinning

# 644
  • DE
Цитат
Дане, погледнах програмата на БНТ - ще се излъчва от 20.00 в събота.
Видях го   bouquet
Тогава, защо анонсират само по БНТ HD  newsm78
Както и да е, ще гледаме. Успех на детето, макар че изобщо не съм и фен.

Общи условия

Активация на акаунт