Ноемврийското човече гушка се във мама вече! Тема № 1

• 36 246
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, а бебетата ви като имат сополки, изследвали ли сте носен секрет? Моето бебче има стрептококи в нослето, вече три различни локални антибиотика сме ползвали (капки за очи), но няма промяна, все си има сополи, кога повече, кога по- малко. Двама различни педиатри ми казаха, че ще се оправи само с антибиотик през устата, а това ще стане, когато вдигне температура и се разболее. Според тях при него сега просто си седят бацилите и от време на време се възпаляват и не се води болен. Даже щяхме да слагаме ваксина миналата седмица, но отложихме заради грипната епидемия. Обаче от два- три дена той пак започна да хрипти и сега го самолекувам с Виброцил, пък да видим...

# 616
  • На десетия....
Днес бяхме на консултация, минаха почти 40 дена от предишната заради тази грипна епидемия.... пораснали сме с 4см и качили 900гр / вече сме 5400гр и 62см/, а аз се притеснявах дали кърмата и стига.
tsvetencet благодаря за това, което си споделила относно рахита...плашещо е, но честно казано по добре е да сме запознати, пък дано да са ни напразни притесненията Simple Smile
Ние имаме бистри секретчета в нослето, но днес  ни сложиха ваксината за втория месец, но само едната..след 15 дена и другата, според доки така е по добре за беба.
Според мен хриповете  са от сухия въздух в стаята / поне при нас / започнах вечер да слагам мокра  кърпа на радиатора и изчезнаха.

# 617
  • София
Здравейте, Стефи, все още давам на Калина 150мл вода и 5 лъжички АМ, като в някои часове на деня си иска още и започнах на храненията в 11ч, 14ч и 17ч да давам вода 180мл и 6 лъжички АМ, които не винаги изяжда. Тя вече е на 3м и 20 дни, 5500гр.
Вече се шашнах с това изпотяване - на Калина ръчичките и крачетата са потни и студени, а понякога и косата е мокра, когато е спала и съм я гушкала от страната, на която се е опирала в мен и матрака. Сигурно това е от топло, но ръцете и краката?!  newsm78 Ние сме много назад с ваксините и това ме притеснява, но нали се роди доста малка 2350гр и беше няколко дни в кувиоз, изписаха ни на 10 дни 2400гр. та педиатърката забави малко ваксините, ама сега и грипа не ни подмина и се отложиха ваксините пак. За сега имаме само повторната за хепатит и това е. Чудя се още, не трябва ли да са пускани други изследвания - нап. кръв, урина... Ние само на ортопед сме били до сега. Вие на какви изследвания сте водили вашите бебета? И на очен лекар ще я водя, има малко разминаване на очичките, малко е и нали има физилогично кривогледство до 4-5 мес, но все пак...Днес нещо съм се притеснила, може и да прекалявам, но ми се вижда много рядко ходенето при педиатъра...
И сополки има, доки каза, че е нормално и не са много, не сме изследвали секрет. Лелееее, много неща станаха...
А къде newsm78 са ни лентичките?!
Хайде за сега

# 618
  • Sofia
Доколкото помня на 6 месеца се дава направление за ПКК. Четох, че вече се дава и за ехография на коремни органи на тази възраст. Ходихме на ортопед също така. Ние имаме корички в носа, но според мен секретите са от сухия въздух. Имам овлажнител ,обаче с големия го оставих веднъж с вода дълго време и той зеленяса. На практика няма никакъв отвор освен за наливане на водата и не знам как може да се изчисти newsm78
Ние ходихме вече три пъти на детска консултация, но се случи така, защото отложихме първата ваксина. Следващата е 43 дни след последната. Европа, защо те притеснява отлагането на ваксините, аз даже си мисля, че колкото по-късно толкова по-добре.
Гледам, че доста похапвате, колко пъти на ден са тези милилитри. Деян има 6 или 7 хранения. Едното е през нощта и в зависимост от първото будене се ориентирам колко пъти ще яде през деня. Така ако е 7 пъти му давам по 120-125 мл , а ако е 6 пъти- по 130-140 мл. кърма.

# 619
  • София
desive78, вакслините по принцип ме притесняват, но няма как. Тъй като при Калина са забавени ме притеснява дали няма да се натрупат много в по-кратък инервал, за да наваксаме, защото календара на  ваксините е доста натоварен.
Относно хапването - има 6 хранения на ден, през нощта не се събужда. Последните две хранения не изяжда всичко. В различните часове на деня иска различно. Честно казано, не знам на ден колко изядено се събира. Сега като ме питаш  се замислих, че трябва да проследя.

# 620
Здравейте, момичета. Като ви чета и разбирам, че и вие сте с вечни терзания. Все има някакъв проблем, за който да се притеснявам. Първо много ядеше и много качваше, после пък не акаше. Заради това смених млякото ( от Нан на Фризолак). Ама проблема се разреши само временно. Ака си през 2 дни и яко пълни памперса. Пробвах с прехвалената Лактана био, ама хич не му харесва и яде по по-малко от 100 мл. Сега пак върнах на Фризолак и си хапва нормално. Вече и аз съм в чуденка какво да правя.  newsm78 Не знам дали да пробвам и розовия Хип, който също е с пробиотици. Или пък да си го оставя да си ака когато си иска. Щом не се мъчи и напъва може да си му е ок... Как мислите?

# 621
  • София
evropa, да не те притеснава забавянето на ваксините,нищо няма кой знае колко и как да се натрупа, на Лили сме с леко забавяне на ваксините ,ще видим другата седмица дали въобще ще ги бием също,че сме болни в къщи. С малкия имахме забавяне с ваксините 2 или 3 месеца и не е имало проблем.

Не се притеснявайте за потенето на бебетата,да някои бебета се потят и това не е никакъв проблем. Синът ми много се потеше,ама много,вир вода ставаше и една умница ми каза-"о ама бебетата не се потят,моите деца чак след 2 годишна възраст започнаха, сигурно ти е болен"-и като се вкарах в едни филми, четене,ровене, накрая си поговорих с педиатърката и се кротнах, ама бях откачила с тоя рахит. Crossing Arms

# 622
Моето детенце също е със сополки, закашля се и има хрипчета, опитах с виброцил, но пак си е със сополките. Утре сме на ваксина- тази втората, всъщност те са 2, притеснено ми е с тези ваксини

# 623
  • София
Разбираемо е да ни е притеснено, дано всичко е наред с децата ни Praynig
Междудругото и на моето бебе слагам Виброцил,даже давам и Имунокинд,че брат й тежък вирус кара Confused

# 624
  • София
Момичета, благодаря ви за отговорите, успокоихте ме.
Бисквитка, през 2 дни акане не е проблем. и аз четох по темата. Щом не му е дискомфортно на бебчето и не се мъчи, пълни си добре пелената не мисля, че има място за притеснение.

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 00:04 от evropa

# 625
Европа, и аз така ама аман от баби. Свекървата само обяснява на ляво и на дясно как съм мъчела детето и онзи ден пристигна с пюре от круши  Rolling Eyes Като й казах, че няма да го давам и тя в шок и ужас. Та тя преди 30 години е давала на нейните деца....как да й обясня, че от тогава медицината е напреднала  Close Така че продължавам да си "мъча" детето...

# 626
Добро утро, момичета Simple Smile
evropa - и при  Зара се потят крачетата и ръчичките по някога, но мисля, че не е проблем. И ние сме назад с ваксините, имаме само първата ваксина, за хепатита. Аз не бързам да ги поставят, ако имаше начин бих ги отказала. За изследванията ние сме ходили само на ортопед и на гастроентеролог, защото и откриха алергия към белтъка на кравето мляко Sad Други изследвания нямаме Simple Smile
Biskvitka87 -  не се връзвай на бабите  Wink Ти си знаеш, най-добре как да си гледаш детето Simple Smile
Това е от нас, ставам, че малкия звяр се събуди  Laughing

Хубав и спокоен ден

# 627
И при нас го има това с потенето, но не мисля, че трябва да е повод за притеснение. Всяко дете си е различно, някои се потят повече, други по- малко. Важното е, че са жизнени и усмихнати, хапват си и спинкат Grinning Като майки, от тук нататък все за нещо ще се главоболим, то е неизбежно, но е хубаво да не се заглеждаме в най- малките детайли, а да се радваме повече на хубавите моменти... така бързо ще отлетят Heart Eyes

# 628
  • Sofia
Моето дете пък никога не се е потило... Но пък сега се наака, а пак спряха водата Joy

БАбите могат да са много досадни. Въпреки че тотално съм игнорирала съветите им, които не струват, много ме натоварваха с първото дете. Все имаш усещане, че трябва да се оправдаваш или обясняваш, а те все своето си знаят.  Whistling Този път не се бъркат особено, та с пюре круши не са ми пристигали Mr. Green  Бисквитка, не сменяй толкова често млякото, остави това, на което е свикнало.
Но пък се дразня на мъжа ми , който час по час пита, кога бебо ще откаже нощното хранене. Ами не знам кога, питай го сам. При това него по никакъв начин не го засяга кога яде Деян, не става да го храни все пак.
AliTia, права си за отлитащите моменти, но все успявам да се вторачвам в дребни неща и губя ценни моменти.

Аз да ви кажа така свикнах да не излизаме навън. Стоя си на топло в една стая, дори хола вече не топля през деня и си мързелувам. Има дни в които не готвя и не чистя и единственият ми ангажимент е да се цедя Mr. Green

# 629
  • Стара Загора
Здравейте, момичета! Благодаря ви за посрещането!
Първо нещо да споделя - тази седмица ходихме на педиатър (частен), тъй като от няколко дни е с температура над 37 градуса до 37,3-37,4, постоянно. Не му откриха болест, но пък ни казаха, че е доста "мек" и с нисък мускулен тонус. Така че трябва сериозно да наблегнем на ежедневната гимнастика (аз досега му раздвижвах само малко крачетата) и увеличаваме витамин Д на 2 капки. Като чета за рахита, почвам доста да се притеснявам, защото и другите неща си ги имаме - стряскане и подскачане от резки шумове, включително от покашляне или кихане на някой друг, въртене на главичката, най-вече преди да заспи или преди да се събуди. За потенето при хранене къде трябва да проверявам, защото не съм забелязала, но пък с АМ храненето продължава не повече от 10 минути? Ръчички и крачета съм забелязвала потни. А тази температура изобщо не е нормална, но възможно ли е да е примерно от венците - и ние непрекъснато дъвчем ръце и всичко, което хване, и му текат лиги постоянно.
За ваксините -
Скрит текст:
няма как да се натрупат, задължителната пауза до следваща ваксина е 30 дни. Могат да си се отлагат с месеци и да се проточат до 2 години, няма никакъв проблем. Реално те ви трябват за записването в ясла и градина.
Относно храненето,
Скрит текст:
ние през третия месец ядяхме 6 пъти по 130 мл + 4 л мляко. Към края на месеца забелязах, че май не наддава много и започнах на последното и на първото хранене да му правя по 5 л АМ. После и на второто хранене. Сега гледам почти всеки път да правя 150 мл + 5 л АМ, не всеки път ги изяжда, като цяло преди обед е по-гладен. Обаче се получава нещо друго, интервалите стават по-големи и накрая храненията се оказват 5 вместо 6, а не знам не е ли рано за това. Започна да се буди и по-рано нощем, както беше в първия месец, а преди си изкарваше до 6-7 сутринта. Май в момента изобщо не съм сигурна как трябва да яде детето, но съм го оставила на собствената му воля.
Разбирам, че този Виброцил доста често го изписват, но скоро прочетох, че май трябвало да се дава след 1 година...

Общи условия

Активация на акаунт