Ноемврийското човече гушка се във мама вече! Тема № 1

• 36 242
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София

Разбирам, че този Виброцил доста често го изписват, но скоро прочетох, че май трябвало да се дава след 1 година...
Помня,че с малкия на подобна възраст слагах Коларгол 1%,но е факт,че сега за бебето педиатърката каза да слагам Виброцил.

# 631
  • София
Qlena, а как мериш температурата? На нас педиатърката ни каза (а и аз почетох), че най-точно се мери в дупето и от резултата се изваждат 0,5. А за рахита - нали се доказва с кръвен тест, доколкото знам. Много сложно да се прецени кое е притеснително поведение и кое не...
Аз пак да питам - къде са ни лентичките, така не се ориентирам кое детенце на каква възраст е. Или аз нещо не ги виждам  newsm78

# 632
  • Стара Загора
Да, много е неудобно като ги няма лентичките.
Температура меря с термометър-биберон, взехме и втори и той показва същото. В дупето не съм пробвала, и аз знам, че трябва да се извади половин градус, а ако е под мишницата - да се добави половин градус. Но и аз сама си го усещам, като му пари главичката.

# 633
Момичета,аз започвам да се притеснявам за какво ли не.Все намирам нещо,което да ме тревожи.Я някой обрив,я някоя зачервяване, я нещо друго. Сега съм се шашнала,че много качва малкият.
На 3 месеца и 6 дни е и е около 7 кг.Като чета вашите бебета по колко кг са и се паникьосвам съвсем. На АМ сме. Яде си детето 6 или 7 пъти на ден , от няколко дни яде по 130 мл, 4 лъжички АМ, а до преди това бяха 120 мл.Сега се опитвам да му разреждам храненията да не са на 3 часа,а поне на 3,5 или 4.
Вашите бебета колко кг се родиха и по колко наддават?

# 634
  • На десетия....
Момичета и аз постоянно се притеснявам за нещо: най вече стига ли ни кърмата.
Включвам се по темите........
Температурата я меря под мишницата, мерих я и в дупето един път, но като извадя 0,5 е същото. Димана също, ака веднъж на 2 дена, на кърма сме и педи каза, че не е притеснително, но за бабите всичко е притеснително.
Още щях да пиша, но ще се храним и после на разходка, тези дни времето е благосклонно  Simple Smile
iiiveto___ ние се родихме 3000гр в момента сме 5400гр /2месеца и 18 дни/ първият месец качи 1500гр/педи беше леко притеснена/ вчера бяхме с плюс 900гр/педи е доволна/, но всеки път отбелязва, че вървим по дълги, вече сме 62см,  а се роди 50см.
Момичета относно лентичките
Скрит текст:
в настройките на профила  избирате Настройки Изглед и Подредба и от там трябва да махнете отметката от Не показвай подписите на другите потребители.

# 635
Biskvitka87, и аз мисля, че смяната на млека не е препоръчителна. Даваш ли пробиотик? На някои бебчета Био Гайа им действа мнг добре. Щом не се мъчи и не го боли коремчето според мен си е ок детенце.
И на мен ми е странно за този Виброцил. На нас ни даваха в началото едни капки с 3 вида натрий и адреналин, а после и Виброцил ни бяха изписали. Мисля си, че не е добре да се капят заради носната лигавица, дори в аптеката ми казаха изобщо да не ги слагам, ама ми се наложи няколко пъти.
Меря температурата само в дупето и на беба и на сина ми. Там е най-точно.
Аз живея под непрекъснат стрес за малката, незная какво е това чудо. Трябва някак да се успокоя, но не мога. Sad
Днес я водих да й вземат носен секрет, казаха ми, че най-вероятно чак в понеделник следобед ще излязат резултатите. В петък сме на консултация, само ще я мерим и теглим.
За ваксините - не искам да ги слагаме скоро. Натиска ме педи, но докато не видя има ли няма ли бактерии в носа, няма да стане. Мнг ме е страх. При условие, че и хрипти носа, въпреки че няма сополи за мен не е напълно здрава.
Ние сме с овлажнител и пак свири нослето, при нас явно не е от сухият въздух.
Вие извеждате ли бебчетата всеки ден и по колко? На мен ми е мнг съвестно, че не ги извеждам редовно. Днес бяхме навън за час, но на прибиране видях голям зор - малкият батко се тръшка и не иска да се прибира, реве и т.н. Дано да се постопли още малко, поне да спре вятъра и зор не зор ще ги извеждам, че вкъщи се побъркваме.
Ако всичко е наред с бебчетата и са здрави до 6тия месец не се правят изследвания, водят се само на ортопед. На 6ти месец се пуска кръв и урина, следи се хемоглобина, тъй като тогава се изчерпвали запасите на бебетата от желязо и трябва да се набавя постепенно с храната. Препоръчително е да се заведат на очен лекар и когато изникне първото зъбче на стоматолог. Синът ми не съм го водила на очен, на зъболекар все се каня, че искам да му създавам навици за профилактика отсега, дано скоро успея да го заведа.
iiiveto___, какво казва вашият педиатър за наддаването? Някой бебчета така си качват просто. Вие ако сте едри с мъжа и бебо ще е едричък. Моята се роди 3330, 1ви месец качи 800, 2ри 1200, 3ти - ще разбера в петък.
tsvetencet, и ти си имала преживявания! Радвам се, че всичко се е развило добре!

# 636
Благодаря за мненията. Аз също мисля да не му сменям млякото. Той явно си харесва това, а четох че вече са си изградили вкус и трудно ще приемат друго мляко. Био гайа давам. Понякога помага, друг път-не. Мисля, че е най-ефикастно когато я дам на гладно преди първото хранене на деня.
Относно наддаването - Дени се роди 2900. Сега е на 3 месеца и половина и е около 7000-7100. Качва доста като се има в предвид, че яде по 5 пъти. До скоро ядеше по 120 мл, а от около седмица му правя по 150 мл, но не винаги го изяжда. Шишко  Hug
А за излизането - откакто застудя не сме излизали  Sad При нас на морето много духа и не е много подходящо. А и нашия татко все си мисли, че ще го разболея и голям проблем прави като излизаме и е под 10 градуса. Иначе много ми е и на мен съвестно. Изкарвам го на терасата за по малко. И все не мога да събера смелост да го оставя да спи навън... Май и аз съм страхлива

# 637
  • София
KuKumqlka, много благодаря, оправих си лентичките, вече ги виждам  Hug
Момичета, къде водите бебетата за изследване на секрет от нослето, за София ме интересува. И в лабораторията ли вземат секрета или на УНГ се ходи?

# 638
Здравейте
аз рядко успявам да пиша но ви чета редовно.
Моята бебка въпреки че е на кърма трудно се изхождаше,но педиатъра ни препоръча Чай за разхлабване Blevit L.Давам и на ден към 50-100 мл и започна да се изхожда всеки ден.
И моята дундичка доста качва роди се 3 000 а преди месец беше 5200 сега ще видиме след седмица колко ще е.За излизането гледам да я извеждам по малко,но при нас е доста ветровито и за това няколко дена не съм я извеждала.
Приятен ден момичета и много целувки на мъниците  Heart Eyes

# 639
KuKumqlka, много благодаря, оправих си лентичките, вече ги виждам  Hug
Момичета, къде водите бебетата за изследване на секрет от нослето, за София ме интересува. И в лабораторията ли вземат секрета или на УНГ се ходи?

Значи аз си купувам стерилни тампончета за взимане на секрет от санитарните аптеки около Военна болница, сутрин на непочистено с физиологичен разтвор носле се прави, и после го давам на таткото да го носи в Цибалаб, струва 30 лв, ако нямаш направление.

# 640
Никол се роди 3.370кг сега е на 3м и 2дни и е 4.710кг средно е качвала около 500гр на месец ,явно е от бавно надаващите бебета ,излизаме почти всеки ден ,но тук е хубаво времето в Малта няма зима тем са +16+17 и когато не вали сме на вън поне за 1ч-2ч ,че повече ми е скучно сама  Simple Smile.Само кръв са и взимали до сега ,даже на ортопед тук не пращат ако не са установили проблем ,и ваксини ни сложиха 2ри прием ,тук са по една по различен е календара за ваксини има още една в 4м това е 3ти прием и после чак на 12месеца е следващата  Simple Smile,преди ваксините не ги преглежда лекар .Тук е много по различно на едно място ходим за ваксини ,на друго място ходим да я теглят и мерят ,а педиатър само при проблем ако има ,общо взето голямо разхождане пада от една болница в друга за всяко нещо но така е ... Rolling Eyes

# 641
Мамчета, температура мерите, защото си мислите, че са болни бебчовците или? Аз досега не съм мерила newsm78 В нослето също виждам по малко секрет понякога, понякога си излиза сам, чува се и лек шум в нослето особено като бърза да суче, но мен това не ме притеснява, малко не ми е ясно защо всички смятате че нещо им има на бебетата ви?

Ние излизаме всеки ден, тука вятър има почти всеки ден, температурите са между 0 и 5 градуса, но го опаковам, отгоре с дъждобрана да го пази от вятъра и сме навън, то това и без това му е единственото дълго спане за деня.

Сестрата ми каза тука, че кърмените бебта може и до седмица да не се изхождат, така че и за това не бих се притеснявала, но ние сме в другата крайност, по няколко пъти на ден, и като пръцка пак излиза по нещо  Mr. Green

Лимонче, пишеш, че си в постоянен стрес за бебка, защо така? Какво точно те притеснява? Когато е първо дете е ясно, че са малко повече притесненията, защото не знаеш кое как е и всичко е за първи път, но ти имаш вече опит Hug ако няма конкретни причини за тревога, сигурно всичко е наред Hug
Iiiveto, KuKumqlka - и за вас   Hug не се стресирайте излишно, ако трябва питайте в другите подфоруми, особено в кърмаческия за кърменето ще получите винаги бързо съвет

# 642
За килограмите - Зара се роди - 2630 гр.. Първия месец беше качила 800 гр. , втория - 1200 гр., третия месец - 700 гр. Преди 15 дни на консултацията бяхме - 5300гр. Ние излизаме всеки слънчев ден за 1-2 часа. Дано скоро се затопли трайно, за да сме по-цял ден на вън Wink

Хубава вечер  bouquet

# 643
Магнетче, забравих да питам какво става с теб, хиперлактацията още ли те мъчи или се подобриха нещата?

# 644
  • София
Мимче,да кажем че съм по-добре Simple Smile мерси,че питаш Hug
За хъркането на нослетата,бях писала,баткото беше направоооо ужас,няма такова хъркане,грухтене и т.н, а сега и на Лили хърконти нослето от време на време, а по време на кърмене ако сме в легнала поза,даже излиза малко мляко със сополче като че ли от едната ноздра, но не ме притеснява това Simple Smile

Мимче така е, с първото детенце хората се притесняват много повече отколкото вече с второ дете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт