Ноемврийското човече гушка се във мама вече! Тема № 1

• 36 255
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте мами! Как сте? Много се радвам, че темата ви харесва. Постарах се, защото отдавна чакаме да преминем в раздел "Родени". Толкова желание и любов вложих в нея, защото преминахме през много неща заедно. Последните девет месеца споделихме интимни неща една за друга- неща, които не бихме казали на никого, понякога дори и на половинките си. Помните ли какви трепети бяха в началото, когато чухме сърчицата на нашите две чертички, помните ли как се радвахме, как се смеехме, как мърморехме, мрънкахме, повръщахме, дрискахме, имахме запек, брояхме хемороиди, борихме гъбички и бактерии в Орината? Помните ли как при някои секса стана мираж, а други опознаха интересни нови пози, заради шкембетата? А помните ли  как се радвахме на коремите си? Още от третия месец ги снимахме и си мислехме, че вече ни личи, вярвахме си, че ни личи? Хубаво време беше, нали? Всички знаехме, че с нас се случва нещо велико, нещо необяснимо с думи. Всяка секунда мислехме за бебчетата си и нямахме търпение да ги докоснем, да ги целунем, да си ги гушкаме. Ето дойде този момент. С цялата ти сила, с цялата красота, която природата му е дала, с цялото величие на любовта от майката към нейната рожба. Все още не знам къде се намирам. Все още стоя над главата на малкото ми синче и в очите ми напират сълзи от умиление, кожата ми настръхва, а думите секват. Единственото нещо, за което мога да мисля в този миг е, че не мога да си представя живота без него. Това е най- силната, най- чистата, най- безрезервната и най- отдадената любов, която някога съм изпитвала. Обожавам го!!!

Желая в този раздел отново да споделяме трепети на щастие за всички първи неща на нашите съкровища- първо гукане, първи зъбки, а после и стъпки и т.н. Прекрасни мигове желая за себе си, за семейството си и за вас и вашите семейства, мили приятелки (да, вече ви чувствам точно като приятелки)!

Не знам доколко е ясен поста ми, но явно имам емоционален момент и имах нужда да изкажа всички тези думи... всички тези чувства!

Целувам ви!

По повод на новата тема, сменям цвета на писане- вече ще съм в синьо  Simple Smile

Мони,успя да ме разплачеш- разбира се от щастие ! Благодаря ти !

# 91
ivelinagt добре дошла Simple Smile

Симонка .... нямам думи  Hug

Някой да е взел и да ползва вече шезлонгче за бебчето? Чудя се дали е полезна придобивка? Thinking

# 92
Здравейте момичета,
и ние сме ноемврийчета, как мога да се включа във фейсбук групата и също в списъка с новородените-ние сме родени на 29.11, бебе Сияна, 3360гр, 50см

# 93
  • Sofia
Ние имаме шезлонг, може и без него. Но ми е удобен, когато бебето е по-голямо, стои по-изправено и гледа, може малко и да се полюлее. Подариха ни го, иначе може би не бих си купила.

# 94
Здравейте ноемврийски  мами, честити ви бебчета на всички да са ви много здрави и щастливи.

Аз съм от октомврийските мами, но се включвам при вас с едно предложение. По стечение на обстоятелствата имам известно количество замразена кърма, която за мое съжаление няма да мога да използвам при неоходимост, ако на някоя мама ще и е от полза може да ми пише на лични, аз съм от Ст. Загора.

Хубав ден всички

# 95
  • Неизживени спомени
Здравейте момичета и бебчета  Heart Eyes!
Искам да попитам кърмещите от вас, дали имат проблем с повръщане след кърменето. Зная, че е нормално да върне малко след "ядене", но Моника повръща почти цялото количество което е изсукала  Cry , след това започва да плаче, че е гладна и.... абе чудо. Днес пробвах с АМ и, няма никакъв проблем, връща мъничко- в границите на нормалното. Още не съм се консултирала с ДЖП-то, исках да ви попитам сблъсквали ли сте се с нещо подобно.

# 96
Запис и от мен в новата тема -страхотна е! Благодаря, Симонка!

# 97
Kamsita ние имаме шезлонг и съм много доволна не бих го заменила за нищо,малкия също много обича да стои в него.Ползвам го и за приспиване а също и когато го свалям в хола също стои в него вместо на ръце.А след време когато започнеш да го захранваш също може да го ползваш Ащото има няколко положения на гръбчето.Днес моят синковец става на 40дни и му правихме питка а като че ли вчера бях бременна,толкова бързо минава времето.

# 98
Здравейте, мами! Как са бебоците?

Добре дошли на новите ноемврийки! Бъдете много щастливи с малките бебоци! Нека са ви живи и здрави!

Относно моя пост- явно е толкова въздействащ, тъй като и моето състояние е изтъкано от емоции в момента и по скоро не пиша думи, а чувства. Сигурна съм, че всички се чувствате като мен.

Относно шезлонга- ние купихме на Светли и си го слагам в него, но мога да кажа, че не е най- необходимото нещо и определено го купих от мерак да му купя нещо. Не е най- разумната покупка.

Моето съкровище сега е в другата стая с неговата баба, а аз седнах малко да видя кой какви ги върши. След малко ще дойде време за къпане и после хапване и надявам се сън. Не се справих с кърменето и основно се храни с АМ. Много зле се чувствам от този факт и със сигурност аз не съм подходила правилно по отношение на кърменето, но не знам какво да направя. Сега хапва от мен по веднъж, максимум по два пъти на ден. До вчера си хапваше всичко от шишето без проблем, но днес цял ден ми заспива на половината количество. Заспива толкова дълбоко, че не мога да го събудя, съответно не мога да му дам цялото количество АМ. Изхвърлям го и после малкия се събужда с боен рев от глад. Вие как се справяте с това заспиване? Как успявате да си събудите мъниците, ако ви заспят по време на хранене?

Това е от мен за сега. Изпращам ви много целувки- на вас и на бебоците!!!

# 99
Симонка, аз тея дни съм с обратния проблем, не ще да спи по 2 часа, че и повече след хранене, после пък заспи и става много голям интервал между храненията. Обаче дори да й се спи яде в просъницата. Пробвай да го бутах по ръчичката или по бузката, така ни караха в родилното, ама мен ми е жал де.
Ние нямаме шезлонг, ползваме коша за кола, но рядко.

# 100
Момичета благодаря за споделения опит с шезлонга, ,мисля да вземем. Надявам се да стой в него и да не плаче Simple Smile

За заспиването, милите как да ги събудиш и на мен ми е жал. Добре, че Борис в повечето случаи яде и в просъница. При нас за събуждане действа закачане по шийката/ключицата по скоро. Малките не обичат да ги пипат там. Това ми го показаха в родилното и определено има ефект.

# 101
Симонка, пробвай да го уригнеш, при Веско действаше в повечето случаи. И той ми правеше такива номера преди 1 седмицал. Не изхвърлях и млякото, нищо няма да му стане ако стои 40-50 мин.

# 102
Наде, Светльо е много скаран с оригването. Рядко  го прави. И аз не изхвърлям яденето в рамките на около час, ама вчера нямаше кой да ме отрази. Дано днес не е такъв поспалив. Сутринта в 6 си изяде всичко и преди да изкарам бибата от устата повърна страшно много. Не ми е правил този номер. За втори път го виждам толкова много да повръща. Аз сега отивам да гладя и после сме на конултация и ще слагат на малкия ваксина. Вън времето е ужасяващо студено и ми призлява само при мисълта, че ще излизаме.

Хубав ден ви желая, мами и бебоци!

# 103
Момичета знаете ли , че АМ е годно за консумация най-много 1 час след приготвянето му.
 Аз мляко което е седяло повече от 45 мин не давам и това защото Абоколикена трвябва да седи 30 мин в млякото. Изхвърлям и правя ново.

# 104
Симонка, благодаря за темата, мнг си вложила в нея и се е получила невероятна, и аз ревах на поста ти, нещо днес рева от сутринта, гледах док, която ми прави секциото при Гала и пак ревах и така.   bouquet
Ралица вчера направи 40 дни и я водихме на църква. Беше заспала и попа така я напръска с една огромна връзка здравец, потопен в светена вода по цялото личице, че милото ми момиче се стресна жестоко и опищя църквата. Толкова много я намокри, че не можах да махна водата само с ръка, но да ни е здрава, нали за това го направи! Нещо от около 10 дни се опъпчи по личицето, според док от някаква материя и ту завехват пъпките ту пак се възпаляват. Ще изчакам още малко и ако не минат ще я водя на дерматолог някъде. Момата почти не спи през деня и е решила задължително да ака нощем и то до ушите.
Още щях да пиша, но забравих какво Embarassed Мъжът ми го няма за 7 дни от които са минали само 3 и ми идва доста нагорно, но пак съм благодарна на свеки, че стой с малката докато сутрин закарам синчето на ясла, вечер пак ми помага, но главно всичко си е на мой гръб.
За шезлонга - с баткото ми беше мнг полезен и си отрасна в него, а сега още не съм го ползвала, че е на вилата, но при първа възможност ще го вземем. С него мога да я нося във всички стаи и да ми е 'под ръка', например докато готвя в кухнята да си стой при мен. Има гриф с играчки, които скоро май ще влязат в употреба и вибрация, дано й хареса там. Та за мен си струва тази покупка, но пак си зависи дали бебчето ще иска да седи в него.
Симонка, аз на моята и бъркам нежно в ушето и тя се събужда или я изправям на рамо.

Общи условия

Активация на акаунт