Ноемврийското човече гушка се във мама вече! Тема № 1

• 36 258
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Здравейте мами!
Да ви де похваля и на вас:
първо мъничката ми дъщеричка днес прави 1 месец, нека ни е жива и здрава, да расте щастлива и игрива.
Ходихме и на доктор, вече е 52 см. и е 3630 кг.

# 106
Честито на всички с бебчета на месец   bouquet
Момичета да ви попитам днес цял ден ме боли корема все едно ще ми идва, а лохиите ми бяха спрели и вчера пак се почна, едно розово такова, да не би да ми идва. Има ли някой с менструални болки по време на лохиите?

# 107
Кадроваче, аз нямам болки, но иначе съм като теб, поспря за половин, един ден и после едно такова розово... newsm78 но предполагам, че е нормално.

И аз побутвам леко по носле и уше, когато малкия заспива, защото иначе ме е страх, че пие само предното мляко, особено през нощта заспива много бързо пак.

Шезлонг ми дадоха назаем и ще се опитвам да гослагам по малко, когато си покаже.

Лимонче, наистина за здраве е било при вас хубаво наръсване Grinning

Лек ден, мамчета и бебета Hug

# 108
Здравейте мами, да Ви пожелая един ден пълен с много бебешки усмивки днес Simple Smile

Ние ще ходим до педиатъра. На малкия пъпчиците по лицето се увеличиха много и се притесних. Почвам да си мисля да не са от претопляне все пак. На всичкото отгоре едното му оченце май е с конюнктивит от снощи и тази сутрин направо не можеше да си го отвори душичката.

Та, да питам колко облечени ги държите бебеците, завивате ли ги с нещо докато са будни ... Ту си мисля че му е студено, ту че му е топло  #Crazy

# 109
Да се запиша  и аз в новата темичка,не ми остава много време.
Първо да се оплача, че напоследък доста ни фърфори нослето и с помпичката за прохосмекачка изкарвам доста жълтеникав секрет,после и олеква, но днес чух и да покашля и съвсем се притесних.Утре сме на консултация и ще видим...Засега сме само на кърма,но вечер май не и стига,иска си през 1-2 часа,въздържам се да дохранвам,ще изчакам утре меренето и ще преценя дали има нужда.
И при мен течението ту спре ,ту дойде,напоследък стана по-ярка кръвта и май и аз съм с цикъл.Трябва да отида и на контролен преглед след раждането,казаха след един месец ама с тоя теч,не ми е  удобно,ще почакам да премине.

# 110
Ох,ама така си го написала Симона,чее разчувства всички ни...  bouquet

# 111
охх че хубава тема.Аз малко късно я виждам ама...... Браво Мони :*

# 112
Kamsita, ние сме обикновено облечени с един кат дрехи, ританки и боди с дълъг ръкав и чорапки, че иначе падат ританките и едно тънко одеалце, най-вече, когато суче, ние не седим все още много будни без да ядем. Когато спи през деня е със същото одеалце, но загърнат няколко пъти, а през нощта е с още едно одеало отгоре. Мен сякаш по ме е страх да не претопля отколкото да простудя... newsm78

При нас пък контролния преглед на майката е чак на 8 седмици, при ЛЛ...а първия контролен на бебчо пак при ЛЛ е на 5 седмици

# 113
Мимче, ние сме една идея по-облечени. Боди с дълъг ръкав, гащеризонче и е винаги завит с едно одеалце, което не е много тънко а вечер още едно. В стаята е 21-22 градуса. А при вас колко е топло?

Днес след прегледа се оказа че пъпките са хормонална реакция. Заради кърмата стават и вероятно ще ги има докато кърмя Sad поне не е претоплен. Така каза педиатъра, а за оченцето капки. Малко се ядосах че не го претегли и реално от как сме изписани не знам колко наддава. Консултацията ни е на 3.01 чак.

За лохиите и при мен са ту по-обилни ту хич ги няма, така си е нормално. Важното е че скоро трябва и с тях да приключваме Simple Smile

# 114
Здравейте и от мен!
Симонка ,сърдечни благодарности за отделеното време да направиш тази прекрасна тема!
Стихотворението "Като мама" много ме разнежи!:)

Mimche, аз уж моят син не го навличам много,но явно от време на време го прегрявам защото му излизат пъпчици  ,зачервяват се и бързо минават.Завивам гос тънко поларче на няколко ката и топли много добре!

# 115
  • Стара Загора
Здравейте мами, как сте?
Аз малката я обличам с боди с дълъг ръкав или камизолка и отгоре с един кат дрехи. През деня я завивам с едно по-тънко одеалце, а вечер с олекотена завивка.
Хубав и усмихнат ден Simple Smile

# 116
Здравейте и от мен!
Аз моя син го обличам с боди дълъг ръкав,чорапки и едно по дебело гащеризонче.Когато будува не го завивам с нищо а когато спи с олекотената завивка.

# 117
  • София
А пък аз дребната я държа по боди с дълъг ръкав и ританки, през деня я завивам с леко одеалце, нощно време с олекотена завивка.

# 118
Майчетааа,нашият господинчо расте с пълни сили хихих на 1м. и 11 дни е а вече е 5,200 и 55см. и от цели 5 дни гука,в началото беше поскоро ааааа,но вече си гука както си му е реда  Two Hearts

# 119
  • Sofia
Ох, май аз го навличам моя най- много. Първо беше по-леко облечен, но вкъщи е трудно да се поддържа постоянна температура. Парното ни в хола е слабо и от време на време пускаме духалка, става топло, спираме я и градусите непрекъснато се движат. Бебо е с ританки и боди и отгоре с гащеризон. През деня е завит ту с памучна пелена, ту с едно тънко одеялце, ту с двете, ако ми се вижда студено.
Вчера бяхме на първа консултация - на ръст не е качил Sick, което е странно, тъй като някои неща му умаляха и мисля, че по-скоро в болницана не е измерен правилно. Качил е около 700 гр от най-ниското си тегло, като основните от тях са през последната седмица. Обаче главичката е пораснала с цели два см, което си е притеснително Thinking

Общи условия

Активация на акаунт