Ноемврийското човече гушка се във мама вече! Тема № 1

• 36 259
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
desive78, 2см са ок, в нормата е.

Обиколката на главата, както вече стана дума, има много по-важно значение за преценяване нарастването на мозъка на бебето, отколкото размерите на фонтанелата. По време на раждането тя е около 35 см. След това се увеличава ежемесечно отначало с по 2 см, а след това с по 1 см, така че за цялата първа година нараства с около 12 см. Измерването на обиколката на главата е работа на сестрата и на лекаря.

из
http://www.kak-da.com/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0 … %D1%82%D0%BE.html

# 121
Здравейте, мамчета  Hug
Малко късно се включвам, но покрай малката не остава много време.
Симонитка темата е прекрасна, а със двете стихотворения ме разплака.
Аз я обличам с боди с дълъг ръкав, блузка, ританки и чорапки или боди с дълъг ръкав и отгоре гащеризонче с дълъг ръкав, докато е будна не я намятам с нищо. Докато спи през деня е с тънка пелена, а през нощта с олекотена завивка. От няколко дни вече много ясно гука и се смее на глас.
Относно шезлонга: според мен по добрият вариант е от тези, които са комбинирани и имат функция за люлеене. Нашият пее и вибрира и бързо и омръзва и се налага да я люлея в столчето за кола-много и харесва.
Хубав ден и много бебешки усмивки 

# 122
Момичета, звънна ми сестрата на доктора ми по ЗК да ми каже, че имаме право на изследване на кръв и урина до 42 дни след раждането, та който иска може да си ги пусне.

# 123
А каква температура се опитвате да подържате за бебчовците. Аз гледам да е към 21 градуса, а като къпя до 24 някъде. Понякога обаче ми се струва, че си е студено... Thinking

Лимонче това не разбрах за майката или за бебето се отнася?

# 124
Относно температурата на нас педиатърката ни каза,че трябва да е 22 градуса през деня и 18 през нощта. Но честно казано 18 ми се вижда студено и гледам да си  поддържам 23-24 през цялото денонощие. Само при къпане вдигам на 26-27 и после проветрявам стаята.
Майчета,вие какви капки против колики използвате?

# 125
  • София
Заредила съм се с  Лефакс в случай на нужда.

# 126
Май аз най-голо си държа детето  Rolling Eyes Адриан е само по пижамка дълъг ръкав или само по гащеризонче или пък боди дълъг ръкав, долнище и чорапки....спи с тънко одеалце. Просто не си представям да му облека повече неща тъй като на мен ми е ужасно топло...вкъщи е около 21-22 градуса и аз съм по тениска или потник. Обличането си е много индивидуално...зависи как се отоплява дома, еднаква ли е температурата навсякъде..
За колики не давам нищо..но май и не са толкова силни,аз щом го усетя да свива крачета и да се зачервява в лицето и веднага го вземам да го кърмя.
Аз имам друг въпрос...моля ви споделете по колко време бодуват вашите бебета. Нашият мъник е буден всяка сутрин от 7-8 до към 1 на обяд...не плаче , но въпреки това накрая се поизнервя докато заспи. Има ли и други, които стоят толкова дълго време будни?

# 127
Чудесна тема! Благодарности на Симонитка Simple Smile
Да са ни живи и здрави дечицата и много, много да ни радват!
Моят Криско от няколко дни вечер е много изнервен, до като заспи милият се къса да реве и нищо не го успокоява. През деня е много спокоен, яде, спинка, вече будува повече и гука и се смее и разглежда Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 128
Аз също обличам малкия по- леко. В къщи поддържаме температура между 23-24 градуса, но той самия не обича да му е горещо, изнервя се и започва да плаче. През деня е с боди с дълъг ръкав и гащеризон, а вечер с боди с къс ръкав и нощница и се чувства добре.
kamiTG, ние сме от най- неспящите бебета. Изгради си железен режим и от 8 сутрин до 2-3 следобед  спи на пресекулки от по 10-на мин, общо около час. После поспива около 2-3 часа, будува до 12 полунощ и спи до 8 с пауза за кърмене в 4 сутринта. Нашето будуване е съпроводено с много рев и линкане за успокояване Tired

# 129
  • София
Аз, след като беба се изпъпчи, поддържам 20-21 градуса. А за коликите лефакс и колийф ползвам, както и грейка с гел за топъл компрес слагам на коремчето.
Ние днес сме на първата консултация, стискайте палци.

# 130
Лимонче това не разбрах за майката или за бебето се отнася?
За майката!  Peace

# 131
Аз поддържам температурата в стаята през деня 20-21градуса а вечер като го къпя е 24-25градуса след което проветрявам докато градусите паднат отново на 21.За коликите най-съм доволна от колийеф.Ние също много будуваме през деня събужда се в 7-7,30 и заспива около 11ч за около 20ина мин и то ако го люшкам през цялото време после заспива чак към 14,30ч и спи до 16ч защото е в количката и навънка и след това вечерта около 22-22,30ч заспива като се събужда в 1,30ч да яде и оттам насетне на всеки 2-3 ч да яде,но това си е режима му от самото раждане.Когато будува иска да е постоянно на ръце като отвреме навреме сменяме позите.Но хубавото е че поне нощно време спи,още преди да си е свършил млякото се унася.

# 132
  • Sofia
И Деян будува дълго. С първия ми син не беше така, той с спеше между всяко хранене. Този сутрин се събужда към 7-8  ч., после заспива, като през цялото време пъшка и приревава, явно това е времето ни за колики, знам ли. В 11 ч яде и започва голямото будуване до 14 ч. поне, когато пак яде и заспива до 17,30-18 ч. и това е най-голяма пауза между храненията. После пак спи до към 21 ч. и вечерта заспива към 23-00 ч. По принцип не се буди през нощта, но и това се  случва. Проблемът е, че като будува дълго се изнервя и започва да мрънка.

# 133
И ние сме на Колийф капки, намерих и Лефакс, но го давам само ако се засилят коликите. Мисля че капките Колииф са много добри  Peace

За режима, при нас е доста непостоянен. Храни се през около 3 часа и понякога заспива между храненията и спи и трите часа, а понякога изобщо не заспива. Странното е че няма никаква закономерност понякога спи повече през деня, а вечерта ми разказва играта, понякога обратното.
Вчера и днес обаче иска да яде по-често. Не знам какво му стана буди се и рев докато не му дам на 1,5 -2 часа.
Лека вечер

# 134
Майчета,какво стана с групата във ФБ, само аз ли съм изхвърлена от там? Сега видях че вече не съм в нея. Моля обяснете какво става. Вчера видях списък с хората който пишат по-често в нея, днес не мога да вляза. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт