Гримиране - идеи, техники и предизвикателства - 47

• 54 233
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
HOURGLASS - Veil Mineral Primer SPF 15

Имах доста солидна мострена опаковка, всъщност мини размер с палитрата пудри, и в началото, когато я нанасях под ФДТ, не бях особено впечатлена. После обаче започнах да поставям няколко капчици на лицето, после ФДТ и да ги разнасям заедно. Няма го онова мигновено заглаждащо усещане от силиконовите бази,

И таза база съдържа силикон.

http://www.sephora.com/veil-mineral-primer-spf-15-P210575

# 616

Може би в по-поносими граници Laughing
Както казах, не разбирам достатъчно и рядко чета състава на козметичните продукти - факт е, че някои ми се отразяват добре, а други - не чак толкова, и това е, което единствено има значение.

# 617
Аз пък обичам силиконите  Laughing
Всички бази, които имам, ги съдържат. Много ми харесва тази на Кларанс, в червеното бурканче - тя изглежда най-силиконова сякаш. На Гарние я гледах, гледах... но не я взех; без да съм настроена отрицателно към продукти от този клас (дори бих искала да харесам нещо, за да не харча толкова пари), все пак си казах, че ми е излишна: в момента имам на Кларанс, на Герлен, на bareMinerals - съмнявам се базата на Гарние да може да се сравни с тях.

Харесвам и силиконите в продуктите за коса; дори смятам за наложително, за добър вид на косата, отвреме на време да се използват.

Нищо не ми е повлиявало по-отрицателно на кожата, както някои натурални/био продукти. Не успявам да се разбера с тях: имат неприятна апликация, недобър мирис, от някои съм се обривала.

# 618
  • София
Аз имам базата за лице на Шисейдо. Тя е без силикон. Консистенцията ѝ и усещането са като на база за сенки. Даже първия път като я сложих четох повторно какво пише на нея, да не би да съм се объркала и да не е за лице  Laughing Изсъхва върху кожата и ФДТ сякаш залепва върху нея. Не заглажда чак толкова добре фините линии, както силиконовите бази, но ФДТ издържа в перфектно състояние с нея докато го махна, а това при мен може да се случи и след 12-13 часа носене  Peace

# 619
За коя база на Шисейдо става дума?

# 620
Нищо не ми е повлиявало по-отрицателно на кожата, както някои натурални/био продукти. Не успявам да се разбера с тях: имат неприятна апликация, недобър мирис, от някои съм се обривала.
О даааа и при мен. Приличах на маймуна с огромни, червени обриви след няколко био опита и оттогава заобикалям отдалеч такива оферти. Силиконите са злато в сравнение с тези чудеса.  Crazy Ползвала съм и двете бази на Герлен, излизали са ми пъпки, които стискам безмилостно /пристрастена съм към стискането на пъпки/ Whistling, но нищо фрапиращо. От базата на Ревлон се чувствах също добре. Сега обаче не ползвам бази и не смятам и да ползвам. Не нося фон дьо тен и няма нужда да си натоварвам кожата с излишни неща.

# 621
Oт силиконови продукти нищо не ми става, но има ли петрол вътре се обривам почти задължително.
Сега ползвам базата на Гарние, но оранжевата на Гош си ми остава фаворит. Ревлонската така и не можах да я изхабя. Има доста продукт в шишето, но не мога да го отворя  Tired

Иначе за косата не съм сигурна дали серумите които слагам имат силикон....по-скоро мисля, че имат и не са ми навредили изобщо. Косата ми е станала сигурно вече 80см ако не и повече. Не съм я подстигвала от мнооого време.

И сега един гримов въпрос Grinning Ползвал ли е някой минералните сенки на Пупа и как са като трайност и ронене?

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 15:33 от Jackie Lynne

# 622
  • в 1001-та нощ
На много места е обяснено защо точно силиконовите молекули не могат да запушат порите.  Simple Smile

Точно така, козметолозите в раздела също посочиха, че е абсурд силиконът в продуктите за коса - да запушват скалпа, просто - само силикон не е достатъчен в грижите за третирана коса  Peace иначе тпй е неутрален, има свойството - да се закрепва за косъма, а по него се прикрепват маска, затова много финиши са силиконово-маслени  Peace

За лицето - пъпките по-скоро са от комедогенни съставки, аз съм ползвала няколко бурканчета от бази на Кларинс и не съм имала проблеми  Peace

reproche - правилно си запомнила - аз харесвам и препоръчвам този ефект от мат и блясък  Blush

По другия въпрос - дай информация и за кожа, коса .....  Peace

# 623
За силиконите, но може малко дълго да стане. В списък от съставки се разпознават, защото завършват на -cone, с различни представки. Като съставка нямат реално пряко действие -  единствената им фукция е да създават хлъзгав, кадифен филм, и само индиректно действат чрез филма, който образуват.

Кожа

В продукти за нанасяне на лицето силиконите запълват бръчките и създават усещане за гладка, кадифена кожа. Почти всички бази за ФДТ/праймъри са на практика на силиконова основа, евентуално + други съставки, понякога без. Често срещана съставка са и на кремове за лице, особено против бръчки. Те НЕ хидратират кожата, изглаждат и ли подхранват реално - само нанасят филм. Затова като се нанесе ФДТ отгоре е като на гладко измазана стена.

Дали са добри или лоши: зависи от кожата. Някои кожи реагират бурно със сериозни запушени пори и подкожни пъпки - просто са предразположени да не понасят толкова добре силикони+ комбинацията от други съставки. Самите силикони като самостоятелна съставка не запушват порите, което не изключва такава реакция към силиконен продукт в неговата цялост.
Други кожи няма да забележат разлика със или без, освен чисто визуално.
Трети например обаче са склонни да се изпъпчват от мръсотиите във въздуха и средата най-вече - за тях силиконова база създава буквално предпазен филм, който спира мръсотията и на практика кожата изглежда по-добре в дългосрочен план.
Също така, за сухи и чувствителни кожи, особено през зимата, предпазния слой може да направи чудеса, въпреки че не хидратира директно - като ползването на силно емолиентен балсам за устни - бариерата с климатичните условия е нужна за да работи отдолу хидратиращата част на продукта.

Не може да се предвиди кой от кой тип е, така че е хубаво да се направи тест и така да се прецени. При всички случаи старателно измиване на лицето с не-прекалено мек продукт е задължително.

Коса

В продуктите за коса силиконите са почти винаги налични в някаква доза, обикновено био/натуралните марки ги избягват най-вече. Маски и балсами повече от шампоани, а продуктите тип 'кристали' са или само силикони, или силикони + малко масла. Отново силиконите просто образуват хлъзгав филм около косъма.
Положителното е, че косата се разресва по-лесно, не се заплита толкова, не се търка директно в  груби дрехи (особено сега, зимата със шалове, шапки и т.н.) което реално намалява механичното увреждане на косъма. При вече увредена или боядисвана коса ефекта е увеличен, и помага за намаляване загуба на влага. Дават блясък.

Отрицателно - ефекта е предимно козметичен отново и индиректен - не хидратират сами по себе си косата и не дават блясък чрез поправяне структурата на косъма. Прост пример - дама със бодисвана и увредена коса започва да ползва да кажем кристали за пръв път - косата става мека,блестяща и хлъзгава - супер, здрава е, си мисли жената, и не добавя други продукти. Само че в дългосрочен план състоянието на косата се влошава, защото силиконите са маскирали проблема, вместо да го лекуват.

Втория проблем със силиконите в продуктите за коса е отмиването. СТандартните шампоани ползвани нормално ги отмиват напълно и филма, създаден от тях не блокира проникването на други полени съставки към косъма. Но хора ползващи БИО шампоани, или такива предназначени за чувствителен скалп илли боядисвана коса могат да имат проблем - тези продукти често имат по-малко и по-меки пенители, които не винаги отмиват напълно образуванията, съответно в дългосрочен план косата става твърда и суха, с неприятни натрупвания по косъма. Същото важи за хора, миещи косата по-рядко.

Като цяло се отразяват добре на външния вид на косата и са 'благинка'. Просто трябва винаги да се отмиват добре, и да е наясно човек с плюсовете и минусите им, за да включи други продукти, когато е нужно.

В заключение, силиконите не са добри или лоши непременно, просто трябва да се познава как действат, как се отразяват на всеки, и винаги да се почистват добре.  

# 624
  • София
За коя база на Шисейдо става дума?

# 625
Въпросната база на Гарние я взехме миналата седмица за майка ми. Купихме и крем за лице и за околоочния на Билка с червеното грозде. Тя беше супер скептична. Принципно ползва на Шанел 2 серии(Сюблимаж и Ултра коректинг Лифт). Думите й бяха: "Е, как от Шанел на Гарние и Билка?" Казах й да ги вземе точно, заради позитивните мнения, които четох тук. Но така или иначе тя измазва всичко за отрицателно време. Да спомена само, че тя, а и всички в нашето семейство имаме суха кожа. Пъпки на никой никога не са му излизали. Още не ги е отворила май да ги ползва.
Но си признавам, че си нямам идея какво се съдържа в продуктите, които ползваме. Дори и да прочета състава, нищо не ми говори. Единствената съставка, която знам, че има в два крема, които имам е Овес. Миришат много неприятно, точно заради овеса, но той помага много при атопична кожа, склонна към всякакви алергии.
Мисля, че няма да е лошо да има пост на видимо място, в който са изброени  кои съставки да се избягват и защо.
Базата на Герлен мисля доста пъти е била обсъждана (метеоритната). На мен ми беше подарък и съм я ползвала само 2 пъти мисля. Не ми хареса. Беше ми много неприятна като усещане на лицето, а и не забелязах някаква разлика с или без нея.

# 626
  • в 1001-та нощ
....

И сега един гримов въпрос Grinning Ползвал ли е някой минералните сенки на Пупа и как са като трайност и ронене?

Жаки, дай пример за сенките, от които се интересуваш  Rolling Eyes  картинка, линк, име  Rolling Eyes

# 627
....

Жаки, дай пример за сенките, от които се интересуваш  Rolling Eyes  картинка, линк, име  Rolling Eyes
Не знам как се казват, видях ги на конзолата им. Типични минерални сенки, кръгли и леко заоблени.

# 628

Мисля, че няма да е лошо да има пост на видимо място, в който са изброени  кои съставки да се избягват и защо.

Ако имаш желание да направиш такъв пост, ще го включа в първа страница с удоволствие.

Аз лично не съм се захванала с подобно начинание по две причини:
1.Става въпрос за такава огромна маса информация, че има цели сайтове с под категории на подкатегориите посветени на проблема които все още не са успели да изчерпат всички съставки.

2.Съставките, за които има категорично мнение, че не трябва да присъстват в козметичните продукти и науката се  е произнесла след изследване на проблема просто са забранени и не се влагат (освен евентуално от китайците в реплики).

За всичко друго или се спекулира, базирайки се на анекдотична 'информация', или има непълни изследвания ( и с произнасяне категорично пак се спекулира), или има други чисто индивидуални фактори (например хора с чувствителна кожа избягват парфюмирани продукти - което не означа, че всички имат проблем с аромат в крем).

# 629
  • в 1001-та нощ
....

Не знам как се казват, видях ги на конзолата им. Типични минерални сенки, кръгли и леко заоблени.

Така и предположих  Peace на мен ми харесват, трайни са ми и не ми се ронят  Peace мога да взема да пробваш, а и на място може да се пробва - аз съм искала база и четка и съм пробвала на ръка - основно да видя пигментираност  Peace

Общи условия

Активация на акаунт