Математически турнири - 25

• 77 271
  • 702
  •   1
Отговори
# 330
# 331
Утре ще е първото математическо състезание на сина ми. В тази връзка някои неща не са ми особени ясни и ми трябва информация.
Има ли допълнителни листи, които да ползва като чернова или той трябва да си носи?
Опитвам се да му обясня, че е хубаво за някои задачи да помисли повече, да не бърза да пише отговора, ако трябва някои междинни изчисления да си ги запише първо и т.н. Колко ме чува и доколко ще последва съветите ми, ще видим утре.

# 332
  • най-шареното място
Дай му листи за всеки случай.
Другото ще се нареди Simple Smile
Успех и на двама ви! Той да е доволен, а ти - подкрепяща.

добавям: обяснете на първолаците да пишат на бланката с химикал. Ако искат с молив е ОК /ще могат и да коригират/. Но да омастилят накрая непремено.

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 10:16 от арт мама

# 333
И аз се чудя дали ще може да се пише на отделен лист. Или първо с молив, за да може да изтрие, ако бърка и после с химикал?
Има някои задачи, които много трудно могат да се решат, без да се пише нищо в страни.

ston, успех на сина ти!

# 334
Може да си пише на отделен лист, дайте им че някой път са кът на организаторите...
после по тези листа може да се ориентирате какво е решило детето, когато са малки трудно обясняват:)
За ходене по състезания за тренинг, да докато са малки... Тези състезания каляват много и психиката и концентрацията, развиват логиката и каквото положително се сетите в децата, но също така ако са много трудни  спрямо възможностите на детето могат да имат обратен ефект, като аз не мога,  не зная и тестовия формат не ми е силата.... е нямам идея дали някой иска да прати детето си на важен изпит с такова чувство в душата.

# 335
За първокласниците- не зная дали е добра идея и да не подведа някого, но за моето дете беше добра.

Миналата година на първото състезание го изпратих с химикал, който е изтриващ се , с гума за химикали.
Не се е наложило да се трие по бланката, но детето беше по-спокойно, че ако сбърка, ще може да поправи.

Листи винаги му давам, независимо дали ще им раздават допълнителни или не.

Успех на всички!

# 336
  • София
Знам, че ще го изтълкувате като дребнаво заяждане, но не мога да не го кажа: листи са онези по дърветата, а това от хартията е листове  Peace

# 337
  • Русе
 Стара Загора са готови с резултатите на Салабашев.
            http://smbsz.free.bg/

# 338
  • София
Знам, че ще го изтълкувате като дребнаво заяждане, но не мога да не го кажа: листи са онези по дърветата, а това от хартията е листове  Peace
Листи са предизборните такива,а листа е мн. число при органите на растенията  Wink
късмет на всички дечица утре  Hug

# 339
....а листа е мн. число при органите на растенията  Wink

" Дадох на детето три карирани листа за чернова".  Wink
 " Давам на детето допълнителни листове за чернова".
Съществителните имена от мъжки род,  означаващи предмети, животни, явления имат и бройна форма, но това е за темата по БЕЛ. Вероятно след малко ще го изтрият с пълно право.  Grinning

# 340
  • София

Листи са предизборните такива,а листа е мн. число при органите на растенията  Wink
късмет на всички дечица утре  Hug

Тези листи, предизборните, са множествено число на листа, което е друга дума и е в женски род. А растителният лист в мн.ч. е листа и листи, като второто се използва по-рядко и е по-остаряла, но все още "активна" форма, най-често в поезията се ползва, например "вятърко листи в гората пилей....". А хартиеният лист има мн.ч листове. Но пък не бива да се бърка и да се казва например: "дай ми 5 листове" .... в този случай се казва "дай ми 5 листа".
Извинявам се за отклоненинето по български език в най-математическата тема  Blush

# 341
Кога  излизат окончателните резултати на Салабашев? Май само  Варна  и Бургас остават, а те обикновено  са  с много  високи  резултати, нали? Там  към училищата продължават да  си  функционират  школи и кръжоци за децата, които  имат  интерес и желание.

# 342
Още  един въпрос. Съществува ли списание "Математика"още и публикуват  ли  там  за  малките  ученици  теми от  състезания ? Благодаря предварително  за отговорите.

# 343
Все още го има списанието, но за малките има много малко в него. Повечето е за големите.

# 344
  • София и там където не се пуши
Още  един въпрос. Съществува ли списание "Математика"още и публикуват  ли  там  за  малките  ученици  теми от  състезания ? Благодаря предварително  за отговорите.

За малките имаше Рикчо http://www.triviapress.com/Rikco/ с различни предмети включително и математика, ама в интерес на истината скоро не съм го срещала. Там дори публикуваха доста пъти примерни задачи от състезания.

Общи условия

Активация на акаунт