Отговори
# 150
# 151
Skapa mi se kredora...

No kato za posledno bih kazal,4e programata za sravnjavane na IP adresi se prodava svobodno v magazina...Ako njakoj iska neka se dopita do moderatora ili administratora в таzи тема,кой кой е....
Za men temata prikliu4i.

# 152
ясно .  Laughing

# 153
Уважаеми форумисти,
Дани се подобрява значително благодарение на положените усилия на екипите грижищи се за него!  Hug
Той вече си е вкъщи и се радва на всичко познато като за първи път  hahaha
Искам да изкажа изключително искрените си благодарности към хората които бяха съпричастни с неговия проблем и се молеха за неговото подобрение и оздравяване!   bouquet
God bless you and all your family!  Praynig

# 154
искам да Ви кажа и за реакцията, която нашата педиатъра твърди че е от ваксина ДТК. След първата ваксинация на бебчо с тази ваксина нямаше абсолютно никаква реакция, сложихме ефералган свещичка както ни посъветва педиатъра и всичко мина без проблем, но на втората ДТК ваксина, късният след обяд детенцето както си пиеше млякото започна силно да плаче и въпреки че я гушках и настойчиво се опитвах да я успокоя абсолютно нищо не помогна и така в продължение на 30минути, след което се обадихме на педиатъра, който докато дойде минаха още около 20мин, и детенцето през това време започна да посинява според мен беше от силнят плач, но педиатъра установи че когато пипа ръчичката то плаче още по-силно и не иска да я мърда, така стигна до извода, че е реакция от ваксината, от тогава не е бита ваксина ДТК и ме притеснява това че не е ваксинирана. Има ли наистина повод за притеснения?

# 155
Не се слага на тази възраст ваксина в ръката.
Използвайте "Инфанрикс" вместо ДТК и няма да имате проблем.
Проблемът тук е и ваксината, и неправилното и поставяне.

# 156
  • Варна
Днес и на моето бебе поставиха ДТК в ръчичката и дадоха едновременно и полиомиелитна ваксина в устата. Получи се същата реакция както пише Renate -  около 3 часа след поставянето и приема -силен плач и крясъци на болка , като не можехме да я успокоим с каквото и да било около 2 часа. Настъпи известно успокояване след даване на Панадол бебе, но не напълно, неспокойна е и непрекъснато проплаква. Температурата беше 37.4 С, преди приема на Панадола. Искам да попитам мога ли да отложа следващата реимунизация на ДТК , която трябва да е след месец и ако да за кога. Бебето в момента е на 2 месеца и е родено недоносено един месец преди термин - трябваше ли да се почне сега с имунизацията или можеше да се изчака още поне месец? Може ли да се получи и някаква нежелана реакция вследствие на това, че съпругът ми е алергичен към ваксината против тетанус ? По какви признаци мога да разбера ако нещо не е наред, вследствие на това ваксиниране, тъй като бебето ми е много малко и не мога да разбера дали има някакви последствия.  Как да подготвя детето за следващото ваксиниране за да не изживява отново този ужас ?

# 157
  • Варна
Не се слага на тази възраст ваксина в ръката.
Използвайте "Инфанрикс" вместо ДТК и няма да имате проблем.
Проблемът тук е и ваксината, и неправилното и поставяне.

Как се приема " Инфанрикс " , ако не е в ръката, в крачето ли ? Може би сте го обсъждали, но нямам възможност да се върна назад и да прочета всичко.

# 158
Инфанрикс се прилага по предно-страничната част на бедрото.
Затоплена в ръката (на лекаря) предварително.

# 159
На недоносено бебе не се слагат ваксини по нормалния календар а след навьрШена  коригирана вьzраст.Така поне е в zакона ви в БГ.А това,4е мьжьт ви е алерги4ен е трябвало не сега а преди да слагате ваксината да го кажете на педиатьра...
Ако неЩо не е наред то Ще се прояви рано или кьсно.Не ви го пожелавам.
Мислете друг пьт преди да го бодете Peace

# 160
  • София
Здравейте и от мен  Hug Марти е на 3 месеца без 5 дена. Педиатърката ни е слагала само 1 ваксина в бутчето Simple Smile . За следващата ваксина имаме сутрешен час , понеже се слагала сутрин и доколкото разбрах бебчо щял доста да плаче. Каза , че можел и температура да вдигне - изобщо тежко се понасяла от организма тази ваксина. Затова педито предложи да купим вносна такава , която струвала 60 лв и замествала още 5 ваксинаций. Понеже за момента не можем да я купим се решихме на българската. Въпросът ми е някой от вас пробвал ли е вносната и дали си заслужава да се напънем с парите и да я купим ?

# 161
  • В сърцето на ММ
На 100 % това е от ваксината.Имам много лош спомен от ваксина за полиомиелит.Синът ми беше на 11 месеца.Едва го спасихме. ooooh!

# 162
Поемате огомен риск давайки жива полиомиелитна вакасина!!!  Naughty

Цитат
На 100 % това е от ваксината.Имам много лош спомен от ваксина за полиомиелит.Синът ми беше на 11 месеца.Едва го спасихме.

Дай повече подробости, моля те! Ако си го направила вече дай линк!
Благодаря предварително!

# 163
   Задравейте, майка съм на почти шестмесечно бебе, което има алергия към белтъка на кравето мляко. Алергичната реакция я получи на 4м, когато трябваше да приеме ваксина за ДТК и полиомелит. Педиатърът естествено изчака - не му я сложи веднага, но на последната консултация на 25.01.07 му сложи и двете. Имам голямо доверие на личния лекар, но се притеснявам, защото чета и чувам такива страшни работи.... Синът ми е жизнен, проплаква понякога и е малко неспокоен, но пък очакваме и зъбчета...Знам, че когато има алергия към нещо детето - тези ваксини трябва да се поставят много внимателно. А и ако вдигне температурата, какво да му давам, все пак е предразположен към алергии. Док казва, че мога да му давам и Нурофен и Панадол, но тук прочетох разни работи и се озадачих. Shocked

# 164
Zdraveite momicheta,
Otdavna mi se iskashe da se vklucha v razgovorite s vas , a pak nakraia MI SI Nalozi.
Imam bebe na 4 meseca i polovina  s Koklush.Batkoto koito e na 8 g i toi e s Koklush.V kashti se kashlia na porazia ,a nai golemia uzash e kato ne mogat da si poemat duh.Napravo sam pred isteria.Golemia go lekuvaha s Augmentin  , a malkoto s Standalicin.Efekta mai e nikakav.Ima li niakoi boleduval ot tazi bolest?
Dali batkoto go donese toia koklush ot uchilishte neznam.
V sashtoto vreme predi tretata vaksina DTK bebo se prokashliashe . Az kazah na pediatarkata, no tia kaza che mu se stichali sekreti i go imunizira.Sled tri dena otidoh pak pri neia i kazvam che bebo kashlia losho , a pak tia go pregleda preslush i kaza che mu niama nishto. Togava go zavedoh na chastno pri edna doktorka koiato kaza che e Koklush.

Общи условия

Активация на акаунт