БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-31

• 22 656
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • На брега на морето
Добро утро!
Имам 2 въпроса, имам и мнение по тях, но ми се иска да видя какво мислите и вие.
Дъщеря ми е на 13 месеца. В последния месец въведох белтък успешно.
Въпросът ми е, нужно ли е да продължавам са даването само на жълтък?
Колко често седмично е удачно децата да ядат яйца изобщо?

И следващият ми въпрос...тъй като тя почти се отби сама (предполагам не й харесва кърмата вече ) трябва да започна да давам някакво мляко вечер.
Някакъв съвет какво точно да е?
Напълно не съм наясно с АМ, които се предлагат на пазара. Не се е налагало да знам...

# 286
Щом си въвела белтък, две яйца на седмица се дават от 1 до 3 години.
Вечер бих давала кисело мляко на тази възраст.

# 287
ivaneliq_q, можеш да даваш цяло яйце  Peace
На тази възраст според мен няма голямо значение какво АМ ще избереш. Лактана, Хип, Аптамил за мен са хубави млека, но и по-скъпи. Аз давам Нестле Джуниър и съм много доволна. Има голяма вероятност да не приеме никакво АМ, спокойно можеш да даваш кисело мляко.

# 288
  • На брега на морето
Аз също предполагам, че изобщо няма да иска АМ, но все пак ще пробвам.
Кисело мляко обича много, та и с него ще пробвам.
Благодаря за включването!

# 289
как се стерилизира - готовата храна още вряла се сипва в бурканчето. първо се сипва малко, като се разнася по страните на бурканчето за да се зарее , и после се пълн цялото бурканче до горе. / това се прави, за да не се пръсне бурканчето от високата температура на врялятя храна. след това веднага се затваря плътно с капачка. вари се около 5-10 мин като водата трябва обилно да покрива бурканите. след това бурканчетата се изваждат и се слагат с капачките на долу, кота леко се натискат. до няколко минути капачката трябва да хлътне, това означава , че всичко е наред и буркана е вакумирал. най-добре е ако имате някоя баба под ръка, да я помолите да ви помогне или някоя по-възрастна съседка

Относно стерилизацията - колко време след като го направя пюретата са годни за употреба. И втори въпрос - след като отворя едно бурканче може ли да го консумира на два пъти в рамките на 24 часа? Благодраря предварително

# 290
За деца изобщо не е препоръчително да се претопля храна и в този смисъл да се дава повече от един ден. Всяко загряване до кипване унищожава полезните вещества в яденето или каквото е останало от тях след варене, стерилизация и прочае. Отделно в храната се развиват разни бактерии, които за голям човек може да не са проблем, но за малко дете- да. На кутийките от частната кухня, която вземам има инструкции съгласно еди коя наредба за детско хранене да не се претопля втори път и да не се консумира след 14 часа на същия ден.

На практика всички сме пренебрегвали горните правила по една или друга причина. Така че за мен не трябва, но всеки си решава.

# 291
Здравейте:) Честита Коледа на всички! Искам да питам авокадо в кой месец да мога въведа и с какво да го давам?

# 292
Авокадо и манго са сред първите! Авокадо давам с банан

# 293
А в сурово състояние ли даваш авокадото?

# 294
Банан и авокадо съм давала в суров вариант.
Пробвала съм пюре банан не се прие!
На практика съм давала плодово пюрета но без особен успех. Предпочита в сурово състояние! Всички плодове мия добре и махам люспа, костилка намачквам и предлагам

# 295
напълно съм съгласна, че на тази възраст повторно претопляне не е препоръчително
даже аз и не бих давала повторно от веднъж отворено бурканче. все пак и готовите пюрета са стерилизирани. според мен няма голяма разлика дали е купено или стерилизирано по отношение на обработката. аз лично предпочитам прясно приготвената храна, но когато пътиваме например няма как да я приготвям. но отворя ли веднъж бурканче, повторно не давам от него. мисля че спестяването на един лев може да доведе до куп проблеми. но пък има и деца на които храносмилателната система е по-развита и нямат проблеми. за това казах да наблюдавате детето, ако няма газове, присвиване и неясно мрънкане, то най-вероятно приема добре.

# 296
Аз също предпочитам прясно приготвената храна, но ни се скапа хладилника и всички домашни зеленчуци, които бях бланширала ги пратих на друго място, а не мога всеки ден да ходя да взимам по малко. Та искам да направя за няколко дни, докато имам къде да ги съхранявам отново. Утре ще пробвам да старилизирам пюрета да видя дали ще ми се получи.

# 297
Аз също предпочитам прясно приготвената храна, но ни се скапа хладилника и всички домашни зеленчуци, които бях бланширала ги пратих на друго място, а не мога всеки ден да ходя да взимам по малко. Та искам да направя за няколко дни, докато имам къде да ги съхранявам отново. Утре ще пробвам да старилизирам пюрета да видя дали ще ми се получи.

Ако нямаш хладилник, в който да стои вече отвореното бурканче, изобщо не си помисляй да го даваш втори път... Направи повече бурканчета, а остатъците дояждай ти. Не си струва.

# 298
  • на земята
Момичета,как давате авокадото какво количество и по кое време..)))  bouquet

# 299
Момичета,как давате авокадото какво количество и по кое време..)))  bouquet
Около половин плод е ОК ми беше казала Блонди. То е плод, така че смесено с плод може да ти е междинна закуска. Върви и със сирене на филийка като пастет.

Общи условия

Активация на акаунт