БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-31

• 22 657
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Мерси, Чери! Аз имам предвид интервал от 2 часа примерно. Дадох вчера с огромен страх от посиране, но такова не последва  Grinning Хубав ден на всички!

# 526
2 часа си е ок, не се притеснявай изобщо.

# 527
  • на земята
Аз пък в деня в който давам риба,не давам сирене ..))))гастрото така ме посъветв,след две годинки каза,че може вече..)))
фиксче,от кравето масло ли се обринахте?ти кога даде сирене и кис.мляко на малкия?козе сирене ли даде?  bouquet

# 528
  • Sofia
Моята госпожичка повръща от сухото мляко,но пък добре и понесе маслото.Идва ред да въведа сиренцето и се чудя дали не е по-добре да започна с козе вместо с краве. newsm78

# 529
  • Sofia
Аз имам два въпроса:

Ако отрежете парченце ябълка/круша и го дадете, после този плод колко време може да се ползва за бебето? Даже на следващия ден като се изрежат крайчетата, които са потъмнели на мен ми се вижда отличен вътре. Какво мислите?

Био плодове/зеленчуци/месо ли купувате за бебетата за приготвяне на техните домашни пюрета?

# 530
  • София
Аз имам два въпроса:

Ако отрежете парченце ябълка/круша и го дадете, после този плод колко време може да се ползва за бебето? Даже на следващия ден като се изрежат крайчетата, които са потъмнели на мен ми се вижда отличен вътре. Какво мислите? Аз не бих чакала чак за утре; сигурно нещо се оксидира и се губят витамини или започва да ферментира  Mr. Green

Био плодове/зеленчуци/месо ли купувате за бебетата за приготвяне на техните домашни пюрета?
Не. Само пащърнак съм купувала био и то защото не-био не можах да намеря. И първото месо май търсих да е домашно. Е, понякога и био купувам.

# 531
  • Sofia
Аз имам два въпроса:

Ако отрежете парченце ябълка/круша и го дадете, после този плод колко време може да се ползва за бебето? Даже на следващия ден като се изрежат крайчетата, които са потъмнели на мен ми се вижда отличен вътре. Какво мислите? Аз не бих чакала чак за утре; сигурно нещо се оксидира и се губят витамини или започва да ферментира  Mr. Green

Не. Само пащърнак съм купувала био и то защото не-био не можах да намеря. И първото месо май търсих да е домашно. Е, понякога и био купувам.

А ако сутринта се отреже плода за следобед би ли дала парченце пак от този плод?

Това с био храните много ме гложди  newsm78 Преекспонира ли се тази тема? Аз за сега купувам само био, но до кога? А и кило пиле е 30 лв. Месните ги давам на хип. Мога ли да купя пиле от Кауфланд и да направя сама месно пюре? Вие как действате?

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 21:39 от Miho_She

# 532
  • София
Освен един заек, купуван от хора, които отглеждат зайци и срещнах съвсем случайно, никакво друго био месо не съм купувала. Кауфланд ми е най-редовен- от там купувам български охладени зайци и пуешко месо; пилешко май Дюк ползвам най-често. Ако имаш възможност, разбира се, хубаво е да е био.

# 533
Аз имам два въпроса:

А ако сутринта се отреже плода за следобед би ли дала парченце пак от този плод?

Това с био храните много ме гложди  newsm78 Преекспонира ли се тази тема? Аз за сега купувам само био, но до кога? А и кило пиле е 30 лв. Местните ги давам на хип. Мога ли да купя пиле от Кауфланд и да направя сама местно пюре? Вие как действате?

Глупаво звучи, ама честно да ти кажа няма някой който да може да ме убеди на 100%, че био-то е био. И от къде да знам какво има в пюретата. Честно казано предпочитам да си купя продукти от пазара примерно, да ги накисна за едни час ако са зеленчуци и аз да направя пюрето.
В днешно време истинско био може да има евентуално при баба на село. На мене всичко друго ми е съмнително. А цената е повече от ужасяваща.

# 534
Не давам втори път разрязан плод, освен банан, но в рамките на същия ден.
Био зеленчуци, месо и т.н. не съм купувала.

# 535
  • Варна
Био купувах преди сладки картофи (после започнах да ги взимам от Пикадили), пащърнак (после го открих в Билла), авокадо (него взеха да го зареждат в кварталния плод-зеленчук)...та вече нищо не купувам от био-магазина. Пилето е Дюк, а другите меса ги купувам като добавки на Сънвал и Плазмон.

Miho_She, ябълки не съм оставяла за другия ден, но круши да. За ябълките знам на 100%, че се оксидират и за нищо не стават след 15-20 мин.

# 536
Моята госпожичка повръща от сухото мляко,но пък добре и понесе маслото.Идва ред да въведа сиренцето и се чудя дали не е по-добре да започна с козе вместо с краве. newsm78

Краве сирене, защото си въвела краве масло и белтъка е същия.
Козето е съвсем различен белтък и е мит, че е по-лесно усвоим.

# 537
Като количество колко трябва да е зеленчуковото/месното пюре и кашите за едно хранене за бебе на 9-10 месеца?

180-200 грама. Може да е по-ящно и да иска повече, може да е по-малко, зависи.
Количеството е ориентировъчно.

Моята дама изяждаше в този период 50-ина грама, после наваксваше с кърма. Сега да изяжда 150, но никога не съм теглила купичката. Peace

# 538
  • Sofia

Краве сирене, защото си въвела краве масло и белтъка е същия.
Козето е съвсем различен белтък и е мит, че е по-лесно усвоим.

bouquet Мерси!Никога не бих се сетила.  Blush

# 539
Аз пък знам, че е хубаво да се започне с козе сирене, в темата за АБКМ доста се е коментирало това, и аз точно така постъпих, друг е въпросът, че моята госпожица изобщо не харесва (каквото и да е) сирене Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт