БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-31

• 22 656
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Според мен е екстра за възраста!
Ние сме на 10 месеца и се храним така:
7-7:30 200 мл АМ
10:30 кисело мляко с бисквити, кус кус с масло и сирене или попара. Обикновено пие и АМ 100 мл макс
14 - зеленчуково пюре с жълтък/ месно пюре
17:30 млечна каша с плод или бисквити! Пием и АМ - 100 мл макс
21 200 мл АМ
Това прави 600 мл АМ  дневно!
Случва се да разменя кашата и пюрето

# 121
  • на земята
Според мен е екстра за възраста!
Ние сме на 10 месеца и се храним така:
7-7:30 200 мл АМ
10:30 кисело мляко с бисквити, кус кус с масло и сирене или попара. Обикновено пие и АМ 100 мл макс
14 - зеленчуково пюре с жълтък/ месно пюре
17:30 млечна каша с плод или бисквити! Пием и АМ - 100 мл макс
21 200 мл АМ
Това прави 600 мл АМ  дневно!
Случва се да разменя кашата и пюрето
Доста неща си въвела за 10 месеца ,явно от рано сте се захранили. Peace
Аз жълтък дадох скоро,кис.мляко още не съм дала..)))
От месата свинско,агнешко кога дадохте.Хич не ми се дава това свинско,аз агнешко хич не понасям ама бебка може и да го хареса  newsm78

# 122
  • София
Свинско баш вчера дадох. "Свинско със сушени сливи"  Grinning на Гербер. Не намирам да му се отразява тежко на стомаха.

Аз сутрин давам млечна каша в 8 /макарони,юфка или пр./, към 10 има пресен плод, към обяд си яде манджата от кухнята, към 16:00 леко млечно кремче /грис/, 19:00 супа, предпочитаме и аз и той да е с хлебец, и към 21 пие 200 мляко. Топло  Grinning

# 123
От месата свинско,агнешко кога дадохте.Хич не ми се дава това свинско,аз агнешко хич не понасям ама бебка може и да го хареса  newsm78

Свинско дадох от пюре на Хипп, бил е към 11 месеца и нещо.
Нищо му няма на свинското, само да е съвсем крехко и да няма сланини.
Агнешко и досега не съм дала, не е ял никога. Вкъщи такова месо не влиза, може би това е причината.

# 124
Свинско не съм давала! Агнешко на 9,5 месеца, риба на 9. От зеленчуците не съм въвеждала домат, чушка, лък, краставица и някои др.
Кисело мляко ядем от 1 седмица! Определено и харесва!
Не съм давала манго, авокадо и цитруси. От тез яде само банан!
Захраних на 5 навършени месеца! До тогава бяхме на смесено хранене! Без сокове, вода и чай. Мляко на поискване!

# 125
На мен пък много ми се иска да пие повече мляко,( дъщеря ми е на 1 год,) но отказва адаптираното (винаги го е отказвала , с много малки изключение, когато е много гладна или много й се спи) . На кърмата също не е фен напоследък , съответно нямам и кой знае колко . И въобще нямах намерение да давам нещо твърдо преди сън, но напоследък го правя, просто не ми остана друг избор  Sad Малко по- късно давам и колкото иска да изпие кърма( или ам) и така.. И предимно ако се събуди вечер суче. Сутрин като се събуди вече окончателно, е прекалено заета да играе и не я вълнуват млека..  Не знам колко време ще продължаваме така, но ако се отбие не знам пък съвсем как ще й набавям нужното количество мляко. От скоро давам кисело и се радвам че поне него харесва, но тя както харесва нещо изведнъж спира да го харесва, не знам какво е това нейното.

Искам да попитам ако готвя домати от буркан, трябва ли да махам семената? (до сега винаги съм ги махала)

# 126
аз успях да върна ам като му добавих малко ванилия или има една ванилена захар с бурбонска ванилия-само няколко зрънца колкото за аромат. много страдах , че не иска да го пие , но тук от две седмици успях да я излъжа.
искам да попитам вие давате ли овесени ядки , на годинка и четиримесеца сме. преди взимахме кухня и в някои ястия слагаха. сега обаче се отказахме от кухнята и не знам каква марка да взема. все стоят твърди и не могат така хубаво да омекнат. дали има значение марката или аз нещо не ги приготвям както трябва ?

# 127
Овесени ядки може да дадеш. По възможност финни. В лидл има едни много финни! Всъщност като си въвеждала глутен не си ли давала овес?

# 128
Основно закуската ни е овесени ядки от много време насам Simple Smile Взимам фини на Слънчо, те ми се струват най-фини Simple Smile Заливам с малко вода и в микровълновата стават на каша за секунди.

# 129
давала съм овес, но беше някаква готова каша. иначе и сега с удоволствие похапваме кашата лека нощ с праскови и овесени ядки на хумана. а тези овесени ядки на слънчо от къде ги купувате. аз не съм виждала, но може и да не съм гледала внимателно. в кухнята правеха един много вкусен десерт за следобедна закуска мляко с малко нишесте, ванилия , мляко и овесени ядки, та ми се иска и аз да го направя.

# 130
Аз ги купувам от квартален супермаркет, но в големите вериги не съм ги виждала. Може да попиташ в бебешките магазини където има пюрета на Слънчо  Thinking Детето ти е достатъчно голямо, всякакви фини овесени ядки ще ти свършат работа Simple Smile И на нашата кухня дават такъв десерт, но аз не съм и правила. Ядките ги давам с кисело мляко или с АМ и сирене.

# 131
Аз взимам готовата каша на Хип, но като не мога да намеря взимам от лидл финни овесени ядки! Варя  ги добре и действам!

# 132

И защо не ти се дава свинско? Какво му е на месото?  Simple Smile
Ако имаш някакви резерви, знай, че никое месо не е задължително  Peace
Това, какво не понасяш ти, не бива да ти бъде водещо при предлагането на детето. Аз изпитвам истинска гнус към прясното мляко, дай сега да не й давам АМ  hahaha
Иначе и двете меса предложих след 10-ти месец. Само в БГ забелязвам, че има някако странно отношение към свинското за малките. Не е проблем да се дава, просто както каза Сърчи - чисто, нетлъсто, това е  Simple Smile

# 133

И защо не ти се дава свинско? Какво му е на месото?  Simple Smile
Ако имаш някакви резерви, знай, че никое месо не е задължително  Peace
Това, какво не понасяш ти, не бива да ти бъде водещо при предлагането на детето. Аз изпитвам истинска гнус към прясното мляко, дай сега да не й давам АМ  hahaha
Иначе и двете меса предложих след 10-ти месец. Само в БГ забелязвам, че има някако странно отношение към свинското за малките. Не е проблем да се дава, просто както каза Сърчи - чисто, нетлъсто, това е  Simple Smile

Подкрепям с две ръце...
Аз не обичам агнешко и телешко, но съм предложила на детето! Тя сама си решава какво да яде.
Друг пример е, че не обичам зелено ядене. Ям само броколи и маруля! Това, че не обичам фасул, спанак, коприва означава ли да не давам на детето

# 134
  • на земята
Захранвам с яйце,ще давам 10 дена през ден,колко количество трябва да достигна на 10 ден?
Започнах с трохички,как увеличавате ?И мога ли като давам жълтък да си давам риба в един и същи ден?

Общи условия

Активация на акаунт