БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-31

• 22 656
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря, F(x) ще изчакам с елдата. Някъде прочетох, че круши и ябълки също не може да яде и това много ме учуди. Това просо как се приготвя. Ние сме на шест месеца. И още един въпрос. Захраних го на 5 м., а сега сме на 6м. Хемуглобинът му в момента е 108, да започна ли с месото.
Малко рано си го захранила щом е с АБКМ. Недей да бързаш много, въвеждай по 5-7 дена и следи за реакции. Много деца с АБКМ показват чувствителност и към други храни, особено ако ги захраниш с тях ако още не са се нормализирали изхожданията (тоест още са им раздразнени червата).
Рано е за месо- поне 7-8 месец. Плодове можеш круша, слива, авокадо, дюля, ябълката остави последна. Може да ги комбинираш с каша ориз. Зеленчуци- тиквичка, пащърнак, картоф, тиква,  броколи, алабаш, зелен фасул. Последните три образуват газове, не давай много и ги остави накрая. Морков забави.
Просо има каша на Холе или вземаш зърна, вариш и пасираш, но също да е поне на 7 месеца, защото е трудно за смилане.
Хемоглобинът не е нисък.

# 241
здравейте
може да ви се стори малко странен моя въпрос, но все пак ми се иска да чуя и вашите мнения.
както вече бях писала преди , ние сме на годинка и четири месеца. имахме обаче много проблеми, които слава богу разрешихме. вследствие на това растем много бавно и сме едва 7 кг 73 см.
та бих искала да ви попитам какво ам да давам - единичка или за една година? от двойките се изриваме, знам че е странно но съм пробвала всички марки и още на втория ден пламва цялата в обрив. понякога си мисля че единичките са по-добре, защото са предназначени точно за периода с най-бурен разстеж и развитие. формулите които са за една година може би пък са по-концетрирани с оглед на това , че детето пие по-малко като количество. та виеакво мислите ?
благодаря предварително

# 242
Здравей,
За мен е странно, че сменяш млека! Би трябвало да пие мляко съобразено с проблема! За мен е необходима антиалергична формула и ограничаване на храните към които се проявява обрив

# 243
Подкрепям Малиш, не е нормално това, което пишеш. Имате някаква алергия, а тя не се преодолява с хаотична смяна на млека, а с диета. "Двойките" са с по- малко хидролизирани крави белтъци. Ако детето категорично реагира на млякото, значи търсете алергия към белтъка на кравето мляко. Прият се само фризопеп или аптамил адц.

# 244
Захраних бебето на 5м., защото за месец и половина наддаде 500гр. Тъй като го кърмя и педито отричаше АБКМ, а аз се страхувах да дам АМ, захранването ми се стори удачен вариант. С него дрискането на зелена слуз и пяна изчезнаха. Сега съм на диета и повръщането почти изчезна. Изписаха ни Фризопеп АЦ, но в нашия град се намира аптамил АДЦ. Той през здравната каса колко струва. Спанак може ли да му давам. Със сигурност ли може зелен боб, защото четох, че грах и зелен боб да не се дават. Толкова инфо изчетох, че тотално се обърках.

# 245
На мен ми се струва че си захранила рано. Трябвало е да минеш на диета и да продължиш да храниш на поискване. Абсолютно грешно е, че бебе, което не наддава ако бъде захранено ще почне да наддава. До първата година детето се храни с мляко! Всичко останало е да се запознае с нова храна, да опита различни консистенции!
Спанак не те съветвам да даваш!
Моето дете е без проблеми! Наддаваше супер! Захраних на 5 месеца. За 2 месеца и половина наддаде 450 гр.

# 246
Давала съм на поискване, много по-често от 3 часа, че го научих да дърпа цицата по цяла нощ. По това време ми казаха, че е лактазен дефицит, но съм сигурна, че са и двете, т.к. като малко бебче се обриваше, когато ядях кашкавал. Тогава не бях чела за АБКМ и не подозирах, че трябва да мина на диета / с толкова много забрани/ и се изкушавах понякога.. Ако знаех....... Но педиатърът твърдеше, че щом е на кърма няма как да има АБКМ. И когато го питах мога ли да ям мляко и млечни продукти, също и захар, каза да. И аз като невиждала....... и след 2 дена атопичен дерматит. Пак да питам някой знае ли колко се доплаща за Аптамил АДЦ и на следващия протокол може ли да се смени Фризопепа с Аптамил АДЦ.

# 247
Смея да твърдя, че кърма имам, но това воднисто дрискане по 5 пъти на ден ме съсипваше. Изплаших се да не получи анемия. А и мъжът ми на всяка консултация слушаше педиатърката, да давам пюрета. И семейния скандал вече беше назрял.

# 248
Давала съм на поискване, много по-често от 3 часа, че го научих да дърпа цицата по цяла нощ. По това време ми казаха, че е лактазен дефицит, но съм сигурна, че са и двете, т.к. като малко бебче се обриваше, когато ядях кашкавал. Тогава не бях чела за АБКМ и не подозирах, че трябва да мина на диета / с толкова много забрани/ и се изкушавах понякога.. Ако знаех....... Но педиатърът твърдеше, че щом е на кърма няма как да има АБКМ. И когато го питах мога ли да ям мляко и млечни продукти, също и захар, каза да. И аз като невиждала....... и след 2 дена атопичен дерматит. Пак да питам някой знае ли колко се доплаща за Аптамил АДЦ и на следващия протокол може ли да се смени Фризопепа с Аптамил АДЦ.

40 лв за 12 кутии.

# 249
  • на земята
АПТАМИЛ АДЦ,и аз доплатих около 40 лв.за 12 кутии  Peace
Мисля,че си захранила доста рано и аз  Peace и с това не разрешава проблема ти  Peace
За спанак е много рано още  Peace

# 250
Краси, пиша от телефона и затова кратко. Аптамил адц и фризо пеп не са решение, те не лекуват абкм. Няма и гаранция, че ддетето ще ги понесе. Детето ми е с абкм и го кърмя още. Трудно е без млечни, но се оцелява. Като навърши годинка приядох козе, после и той. После ще ри дам линк към темата за абкм.

# 251
Преди да започна да захранвам си мислех, че съм прочела всичко, което може да е важно. Сега постоянно ми изникват нови въпроси.  Crazy

1. От кога мога да въведа царевична каша
2. Кои каши въобще са подходящи за възрастта.
3. Имаме компоти, които правихме специално за нея без захар. Досещате се обаче, че един компот е голям и няма как да го консумира наведнъж. На мене ми се искаше да го пасирам и да го смесвам с каша, като го ползвам за следобедна закуска, но не зная как да го съхранявам няколко дни. Дайте идеи моля  Hug

# 252
Преди да започна да захранвам си мислех, че съм прочела всичко, което може да е важно. Сега постоянно ми изникват нови въпроси.  Crazy

1. От кога мога да въведа царевична каша
2. Кои каши въобще са подходящи за възрастта.
3. Имаме компоти, които правихме специално за нея без захар. Досещате се обаче, че един компот е голям и няма как да го консумира наведнъж. На мене ми се искаше да го пасирам и да го смесвам с каша, като го ползвам за следобедна закуска, но не зная как да го съхранявам няколко дни. Дайте идеи моля  Hug

Мисля, че за царевица е рано. Друг да каже, аз не съм давала. Сега ориз, просо, овес пшеница.
Няма как да го съхрани според мен.Най- много до другия ден в хладилник.

Краси, темата за АБКМ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=592735.msg27006180#msg27006180

# 253
здравейте,
не знам какво имат педвид под това че съм сменяла млека
пиехме хип най-напред формулата за недоносени, после единичка. когато сменихме с двойка се получи лек обрив и отказваше да го пие. тогава започнахме с несле, HA формулата. пак пихме единичка и нямаше проблем. след това пак пробвахме с двойка и пак отказ за пиене и след няколко дни лек обрив. тогава по препоръка на педи сменихме няколко млека от формулата на двойките и от всичките все едно и също. междувремнно станахме на годинка и започнахме да пием нестле джуниър за една годинка. между временно ядем сирене, кашкавал, масло, крем с прясно мляко и нямаме никакви проблеми. а иначе сериозните ни проблеми бяха две операции, хипотония, родени без сукателен и гълтателен рефлекс, недоносени, кувиози, апаратно дишане, хранене три месеца със сонда. та след целия тоя букет от проблеми сега нещата са доста по-добре, но доведоха да известно забавяне. та в тази връзка въпросът ми бе дали да пием единичка или за една годинка. в момента нямаме никакви обриви. просто се чудя при положение че на размери хич не сме като едногодишни, а по-скоро като бебе на няколко месеца дали не трябва да пием и мляко като за бебе на няколко месеца.
благодаря предварително

# 254
  • На брега на морето
Идеята на момичета, които ти казаха за млеката е, че за толкова малко дете, толкова честа смяна на млека е недопустима. Лутането от едно мляко, на друго мляко не помага на детето ти, само натоварва стомахчето му. Трябвало е да се спреш на 1 мляко и да даваш само него.
Мисля, че въпросът за това дали да даваш 1-ца или 2-ка, трябва да го отправиш към педиатъра на детето. Щом сте имали подобни проблеми, предполагам, че имаш доста чест контакт с лекуващ лекар, а и да нямаш все пак нали имате личен лекар. Той/Тя биха ти дали най-точен съвет.
Аз лично не виждам драма детето да си пие 1-ца, щом не му понася 2-ка. Но аз не съм компетентна, и отговорът ми е само върху мои размишления.

Общи условия

Активация на акаунт