БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 005
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • София
  • Мнения: 12 217
..........
И пак въпрос. Правих сладки , но ми останаха два жълтъка , мога ли да ги сложа до утре в хладилника .
Можеш разбира се, но капни няколко капки олио да не изсъхват.

# 451
  • Мнения: 765
Моля за някаква изпитана рецепта за патица.Веднъж правих в гювеч със зеленчуци,сега ми се иска да е нещо по различно.Предпочитам да я приготваям цяла.Видях рецепта с бира,струва ми се добре.Ако някой е пробвал да сподели!Благодаря!

# 452
  • Мнения: 9 785
Купих си буркан с лозови листа. Като отворя ще преценя дали не са достатъчно крехки, но ако трябва да ги попаря, колко точно да ги държа във врялата /или  вряща?/ вода? Няма да забравя едно предаване на Ути, как в ефир се изложи яко с попарването и листата /неговите май бяха зелеви/ станаха на каша. Joy

# 453
  • София
  • Мнения: 12 217
Купих си буркан с лозови листа. Като отворя ще преценя дали не са достатъчно крехки, но ако трябва да ги попаря, колко точно да ги държа във врялата /или  вряща?/ вода? Няма да забравя едно предаване на Ути, как в ефир се изложи яко с попарването и листата /неговите май бяха зелеви/ станаха на каша. Joy
Залей ги с гореща вода за няколко минути и изцеди.. Толкова. Смятам, че щом са в буркан са станали мекички. Внимавай, първо ги пробвай на пипане.

# 454
  • Мнения: 9 785
Значи вряла, а не вряща? Ще ги видя първо как са и ще преценя.

# 455
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Относно питката - утре ще правя първата си и се чудя содена или с мая. С мая не е ли постна? Как е по традиция?
По традиция трябва да постна разбира се. С мая  не е постна, защото са бактерии.
Аз все пак съм избрала с кис. мляко вместо мая. Поне е нещо което не ядем обичайно, та по ми отива за случая.

# 456
  • София
  • Мнения: 12 217
Значи вряла, а не вряща? Ще ги видя първо как са и ще преценя.
Когато са пресни листата ги варя за няколко минутки, но тук са в буркан и вече са минали през врящата вода. Смятам, че са мекички, пробвай ги на пипане.  Peace

# 457
  • Мнения: 9 785
Значи вряла, а не вряща? Ще ги видя първо как са и ще преценя.
Когато са пресни листата ги варя за няколко минутки, но тук са в буркан и вече са минали през врящата вода. Смятам, че са мекички, пробвай ги на пипане.  Peace

Благодаря ти!  bouquet

# 458
  • Мнения: 2 815
В буркан ли са, нямат нужда от попарване  Peace.
В случая проблем би бил, ако са стари листата (по късно брани, не млади, а вече тъмно зелени листа)  , но тях колкото и да ги вариш, крехки не можеш да ги направиш, все ще са си жилести.
За лозови листа говорим.

# 459
  • Мнения: 9
Здравейте!Имам нужда от помощ! Свекърът ми донесе 3кг говеждо месо(от крава е,не е  телешко!) и сега се чудя как да  го сготвя това месо така,че да не е жилаво и сухо! ooooh!
Може би пеп-чо ще ми помогне!  Praynig

# 460
  • Варна
  • Мнения: 2 026
Значи вряла, а не вряща? Ще ги видя първо как са и ще преценя.
Когато са пресни листата ги варя за няколко минутки, но тук са в буркан и вече са минали през врящата вода. Смятам, че са мекички, пробвай ги на пипане.  Peace

Благодаря ти!  bouquet
И аз така взех буркан, но пък се чудя дали не са кисели. И си мислех утре да ги сложа в малко студена вода да се изкиснат.

Почнах да правя тиквеник за утре, но ми остана тиква нарязана на парченца. Ако я настържа и замразя, после дали ще става  newsm78

# 461
  • София
  • Мнения: 5 731
И аз така взех буркан, но пък се чудя дали не са кисели. И си мислех утре да ги сложа в малко студена вода да се изкиснат.
Почнах да правя тиквеник за утре, но ми остана тиква нарязана на парченца. Ако я настържа и замразя, после дали ще става  newsm78
На мен почти всички ми киселеят и са ми солени и аз ги кисна в студена вода за 1-2 часа.
Тиквата спокойно можеш да си я сложиш във фризера, стига да е сурова.

# 462
  • В една Дупка.
  • Мнения: 630
Момичета, взех от този шоколад за готвене от Лидл. На котлона с олио ли се разтопява, и мога ли да заливам меденки с него? 

# 463
  • Мнения: 160
Момичета, взех от този шоколад за готвене от Лидл. На котлона с олио ли се разтопява, и мога ли да заливам меденки с него? 

На водна баня или в МВ после добавяш малко олио за гланц.Внимавай да не заври водата или да го загориш,че няма оправяне Wink става като пресечен

# 464
  • В една Дупка.
  • Мнения: 630
Pam73, Peace  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт