За кучетата и хората

• 66 876
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 2 055
  • София
Милитана, а-ха да кажеш нещо и... все не ти се получава. Ти за мен не си съвестен кучкар, за добро или за лошо това не би те трогнало. Ще продъжиш да си гледаш животното по начина, по който го правиш. Не мога да разбера що заразвинтена фантазия би имал човек, който при разговор за хигиена му идват на акъл жестокости като тези със запаленото куче. Какво общо има? Кажи ми, ако обичаш? Защо лайната ти правят асоциация със запалени кучета, защо? Ти като не чистиш за кучето отмъщаваш ли - какво?(знам ли ... хора всякакви) Не разбирам, честно.

# 2 056
  • Пловдив
Не,Янтра. Не стават за доказателство такива снимки. Никога не можеш да докажеш , че са от куче със снимки , може да са от "просто натурален простак". Преди две -три страници е писано, спрях да отговарям, че много надълбоко взе да става там изпростяването. Не се връщай да четеш, ако не си закусвала.
Ама аз как кучето си върши работата ще снимам!

# 2 057
  • София
Ааа, може тогава. Да не кажат, че е инсценировка само...

# 2 058
Милитана, а-ха да кажеш нещо и... все не ти се получава. Ти за мен не си съвестен кучкар, за добро или за лошо това не би те трогнало. Ще продъжиш да си гледаш животното по начина, по който го правиш. Не мога да разбера що заразвинтена фантазия би имал човек, който при разговор за хигиена му идват на акъл жестокости като тези със запаленото куче. Какво общо има? Кажи ми, ако обичаш? Защо лайната ти правят асоциация със запалени кучета, защо? Ти като не чистиш за кучето отмъщаваш ли - какво?(знам ли ... хора всякакви) Не разбирам, честно.
Първо никъде не съм казала, че не си чистя след кучето и нечистенето ме кефи. Това вече само дебили могат да го твърдят след 150 страници разисквания. Намери ми къде съм написала това, което твърдиш. Второ "идват ми на акъл" жестокостите с подпаленото куче, когато Таис ми размахва пръст за "псевдо гражданската ми позиция", щото не съм казала във форума, че правя забележки на хора, които не си събират фекалиите на кучето. Което забележете не означава, че не го правя, но съм се била "измъкнала гузно". Трето - наистина ми се гади, когато някой заявява че проблемът с лайната му бил по-важен от проблемът с подпалването. Не смятам да обяснявам повече очевидни неща на хора, които не са готови са чуят това, което не искат. Само много моля да не обиждате и квалифицирате хора, които не познавате. Понеже аз тук (както и всеки друг впрочем) може и Майка Тереза да се изкарам за пред любезната публика, а ей сега след малко да си хвърля боклука през терасата. Трудно ли е да се допусне тази хипотеза???

# 2 059
 Не мисля,че чистенето на кучешки лайна или пък изхвърлянето на боклука в кофата ни правят майки терези.А този изверг дето пали също заслужава евтаназия,както и още много други такива като него.Скоро убиха един в някакво село ,който трепел кучета.Не оправдавам убийството на човек ,но не ми е мъчно за него.Въпреки,че нещата винаги си имат две страни.И на мен понякога ми идва да прережа гърлото на кварталния помиар,съвсем честно и откровенно го заявявам с риск сега някой да ме линчува.

# 2 060
Не мисля,че чистенето на кучешки лайна или пък изхвърлянето на боклука в кофата ни правят майки терези.
Нещо май не си ме разбрала. Исках да напиша, че тук във форума всеки се изкарва какъвто си иска, а пък какво прави в реала е друг въпрос. Затова хайде да не даваме за пример определени съфорумки, пък да порицаваме други, щото нещата далеч не са сигурни какви са в крайна сметка. Не зная вече за кой път да напиша, че и мен мръсотията ме дразни, имам хигиенни навици, както и кучето ми.

# 2 061
  • София
Пред думата дебил ще замълча. Просто отбелязвам, че съм япрочела. Ти сега , милитана, чистиш ли след кучето си или не?
Както и това, че го извеждам извън града, за да не му събирам изпражненията и да не е на повод
И тъй като искам да затвърдя това, което се опитвам да ти обясня, а ти все не рабираш ще кажа, че дали с куче или без човек е простак когато оставя след себе си фекалии. Сега ще те помоля да си прочетеш това, което ти цитирах и ако искаш тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=759435.0

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 12:37 от Geraldine

# 2 062
  • София
милитана, пак извърташ. Питахме теб и още няколко кучкари дали правите забележка на други, безотговорни стопани - отговора ви беше, аа, не, всеки сам си решава, не се бъркам.

Ако за теб това е нормална гражданска позиция, за мен е псевдо такава. Лицемерна.
Щото не е достатъчно само да си събираш лайната на твоето куче - ако имаш някаква истинска загриженост и за некучкарите, т.е. ако наистина ти пука за околните, тогава ти самата ще правиш забележки на всеки кучкар, който не си прибере лайната на кучето. Мен нали това ме посъветвахте по-назад в темата - щом лайната ми пречат, да ходя да се разправям. Което означава, че на вас не ви пречат - иначе и вие щяхте да ходите и да се разправяте.

И пак ще кажа, щото имаш явен проблем с четенето на текст: такива кретени като този запалил Любчо са за затвор. Но! те са мал-цин-ство. Болшинството хора не горят кучета. Да, тези които го правят заслужават съд и ефективни присъди.
Но болшинството хора са нормални. За сметка на това, болшинството кучкари са безсъвестни - и съответно броят на кучешките лайна из парковете и градинките, феноменално надвишава броя на запалени кучета.

Сега стана ли ти ясно за какво става дума? И Джералдин се опитва да ти обясни, ма нъцки.

Баси. Четири месечния ми котарак ще вдене по-бързо от теб  Shocked

# 2 063
Пред думата дебил ще замълча. Просто отбелязвам, че съм япрочела. Ти сега , милтана, чистиш ли след кучето си или не?
Както и това, че го извеждам извън града, за да не му събирам изпражненията и да не е на повод
И тъй като искам да затвърдя това, което се опитвам да ти обясня, а ти все не рабираш ще кажа, че дали с куче или без човек е простак когато оставя след себе си фекалии. Сега ще те помоля да си прочетеш това, което ти цитирах и ако искаш тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=759435.0
Ами много ми е трудно да повярвям, че имаш нормални възприятия, честно! Да, като го водя в планината при овцете и конете не му събирам фекалиите, там няма хора може да тича на воля и не притеснявам никого. Ама това е на 30 км извън града в планината!!! Та според тебе ако това не е добра "гражданска позиция", ела тази събота с мен да ти посоча "произведенията" на конете и овцете, както и на дивите животни там да ги събереш. Тогава съм съгласна моите да ги събирам. Всъщност пък тогава не се сещам къде бихме могли да ги хвърлим......Сигурно два метра встрани  newsm78 И мисля, че като сте такива отявлени любители и бивши собственици на кучета говорите за хигиена и събиране на фекалии в градинки и по улиците - не в планината и на полето.   Сега разбра ли ме или да ти го нарисувам??? Кучето ми в града ако въобще направи мръсотия си имам пликчета и събирам след него. Но пък после такива като тебе ми правят забележка, че го хвърлям в коша, та пак няма угодия Затова избягвам разходки сред тълпите, предпочитаме с приятели да излизаме извън града. През останалото време си му чистя на двора. Какво нередно и застрашаващо бита ти видя в моя начин на отглеждане на кучето ?

# 2 064
  • София
Сега те разбрах- ти си намерила как най- ненатрапващо  да не чистиш след кучето си. Два пъти на ден го водиш извън града, на 30км. Смяташ овцете и конете за горски животни и искаш и кучето ти да е като тях. Чистиш по улици и полянки, а по игрища и детски площадки- не. А бе я  ми го нарисувай...
Всъщност не ми отговаряй, не ми се четат обиди.

# 2 065
  • София
милитана живее в Драгалевци, има собствен двор и веднъж седмично го водят извън София.

Тя казва: аз нямам допир с други кучкари, така че няма на кой да правя забележка. Елл, рапунцел и още 1-2 стопанки възмутено казаха, че не им е работа да правят забележки и че всеки си гледа кучето както намери за добре.

Но иначе това са изключително съвестни стопани, загрижени за околните и хигиената.
С блестяща гражданска позиция  Wink

Адмирации на такива като celevra, които когато видят нередност, правят забележка.
Промяната към по-добро може да дойде от тях.
Другите - Елл и компания, са най-големите лицемери, за които се сещам.

# 2 066
  • виртуално
  Елл, рапунцел и още 1-2 стопанки възмутено казаха, че не им е работа да правят забележки и че всеки си гледа кучето както намери за добре.

домъчня ли ти за мен, че се присети да ме включиш
държа да цитираш къде съм казала такова нещо, щото после ще излезе че и сестра имам  Thinking

# 2 067

Но иначе това са изключително съвестни стопани, загрижени за околните и хигиената.
С блестяща гражданска позиция  Wink

Ами ти като си толкова загрижена за хигиената, заповядай с мен и дай своя граждански принос в хигиената на полето. Стига сте мрънкали по форумите - заповядай с мен да чистиш и ти - нали ти пука за околната среда. А, и не води детето си извън града сред природата, защото там има изпражнения от животни понякога и не метат и не мият поляната всеки ден. Понякога даже има прахоляк.  После аз съм била лицемерка. Ти колко пъти изчисти нещо някъде, че ми размахваш пръст и претендираш и аз не знам за какво? Всъщност какво точно имаш против мен? Че имам куче и го извеждам извън града без повод и не му чистя ли? Ако е това, дефинирай "чистя" в поле, където дори кола не достига, няма кошче за боклук и др. такива екстри? И защо не те безпокоят конските и кравешките фекалии, а точно тези, които моето куче е произвело?

# 2 068
  • София
Рапунцел, да не би да правиш забележки на тези, които не си прибират лайната??
Мхм. А един мармот..

Та нали ти беше най-гръмогласна в твърдението си, че ние преувеличаваме и всъщност проблемът с неприбраните лайна е минимален. Даже когато писах, че заради лайната не мога да си пусна детето да тича по тревата в Заимов, вместо да проявиш елементарен такт, ти се заяде, че видиш ли що аз си разхождам детето из тревата.

Ми, дете е, влече го тревата.
Но очевидно за теб е нормално и естествено там да има песове. А не деца.

И от всички кучкари тук точно ти заяви най-нагло, че следващия път когато си разходиш кучето най-демонстративно ще му оставиш лайното неприбрано. За да ни накажеш, един вид  Shocked

Ето колко ти е културата и възпитанието  Naughty

милитана, по полето не ходя. Като си влезем пак куче, сигурно ще ходя. И за твоя голяма изненада, да, смятам, че имам гражданска позиция. Събирала съм лайна - даже и на едно детенце веднъж, с чиято майка се изпокарахме - беше си изсрала детето почти до алеята, съвсем на показ. И го заряза. Само че, за разлика от теб и още 2-3 момичета тук, аз не взимам страна първосигнално и не оправдавам някой само защото е като мен - в конкретния случай, защото има дете и двете сме майки. Благодаря за такава ''солидарност''.
Докато вие ще сучете, ще въртите, и пак няма да отидете и да кажете на някой побратим кучкар "Хей, не може така, ето ти пликче, почисти си след кучето!".

Конкретно ти си с кучето си или на двора, или по полето. Хубаво. А другите?
Защо се скатават когато видят някоя нередност? Точно от изкривено чувство за солидарност.
Или от непукизъм:"Аз си чистя, не ми дреме какво правят другите кучкари".

Това нормално ли е според теб?

# 2 069
Таис - не е нормално и не смятам, че някой се скатава. Ти мислиш, че ние собствениците на кучета обичаме да се въргаляме в мръсотии ли? За какво е цялата тема? Че ние не се разбираме, не се чуваме какво говорим  и не се понасяме - ето затова е кавгата тук за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт