За кучетата и хората

• 65 593
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Не се хвали с кокичетата, че ей сега ще дойдат една дозина собственици на кучета , които ще ти обяснят, че на тяхното търпеливо и постоянно наторяване имаш толккова хубави градинки.

# 421
  • София
Да ти кажа, няма да се учудя Simple Smile
Преди време попитах един господин с куче като теле,
дали не му стига цялата зелена площ, че си е наврял кучето баш
в петте квадратни метра цветя, а той ме изпрати в аптеката
за успокоителни, че нещо не съм била добре с нервите.
Какво да говорим повече  Rolling Eyes

# 422
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ти усещаш ли се, какво точно написа???
Ха, та аз дори си имам пепелник в чантата,
защото съм възпитана да не хвърлям на земята
дори обелка от семка. И пред 2-та блока в които
съм живяла, имах и имам подредени и красиви
цветни градини, които поддържам сама.
Чистя сняг /когато го има/, по продължението
на 2-та тротоара, за да може хората да не вървят
по уличното платно.
Алармирам общината за всяка нередност и сигурно
вече имам подробно досие там, но е факт, че
след мой сигнал, нещата се оправят.
Интересно ми е, ти какво си направила и кое ти дава право
да обиждаш хора, които срещаш за първи път през живота си.
Хубаво бях спряла да пиша тук и защо ли ми трябваше да се излъжа днес???
Едно време форума беше хубаво място, както и София преди ен брой години.
И двете места като се пренаселиха, заприличаха на клоака!

A, как ще се усещам, само ти и група избрани съфорумки, писали тук преди ен на брой години се усещате.  ooooh!

Абсурдното е, че високопарно заявяваш "Алармирам общината за всяка нередност...", докато самата ти вършиш нередност, като не си регистрираш кучето. Е, да, ти си имаш ен на брой причини за оправдание. Обаче съм сигурна, че и другите извършители, за които ти гордо алармираш, си имат ен+1 причини за оправдание.

А съчетаването на "...кое ти дава право да обиждаш хора, които срещаш за първи път през живота си." и "И двете места като се пренаселиха, заприличаха на клоака!" в един пост дори няма да коментирам. Явно си писала за себе си.

# 423
  • София
Не, не е абсурдно! Никак даже  Naughty
Ето, преди малко отремонтираха уличната лампа,
за която подадох сигнал преди няколко дни.
Когато тя не свети, на всички им е тъмно и
затруднява придвижването вечер на половината квартал.
Когато обаче моето куче е или не е регистрирано в общината,
това кой точно го бърка? Не е ли по-важно, че го поддържам чисто,
здраво и почиствам след него? Ако ти имаш куче и е регистрирано,
но оставя л...на, по-големи от човешките, с какво точно твоя данък
в общината ме топли мен и всички останали?
Когато общината свърши своята работа по въпросите с кучетата, които
съм изброила по-горе, тогава и аз на драго сърце ще го регистрирам.
По втората част, която си болднала е точно така и много от най-старите
съфорумци ще го потвърдят. Едно време форумът беше весело и приветливо място,
но уви, тези времена останаха в историята. Затова и по-голямата част се прехвърлиха във Фейсбук.
Хайде със здраве!

# 424
Когато обаче моето куче е или не е регистрирано в общината,
това кой точно го бърка? Не е ли по-важно, че го поддържам чисто,
здраво и почиствам след него? Ако ти имаш куче и е регистрирано,
но оставя л...на, по-големи от човешките, с какво точно твоя данък
в общината ме топли мен и всички останали?
Мен не ме бърка чие куче е регистрирано кое не, защото безпризорните бълхлясали шаровци обезсмислят регистрирането така или иначе...
Но начина на разсъждение ме кефи с типичната си българска здрава жилка. Защо да плащам допълнителни данъци, като така и така общината си ни цака с кво ли не...(моя трактовка).
Но иначе искаме да оправят лампите и звъним често там.
Аз лично ако избягвам някоя общинска такса гледам да си налягам парцалите и да не им се набивам на очи... Wink

# 425
Забелязала съм, че в много случаи неправилното гледане и непочистването идва от типа хора, който аз наричам "много ви моля, подарете ми куче, ако може много-рядка-и-скъпа-порода, много ще го обичам, много ще го гледам бляблябля". За мен това са неинформирани хора, в повечето случаи деца - мислят си, че покупката е най-големият разход и край. Ами храната, обезпаразитяването, ветеринарномедицинското обслужване? Взимат на детето кученце, че много искало, след 2 седмици на детето му омръзва и родителят ще не ще трябва да намери време и да гледа кучето, защото ако го махне на детенцето щяло да му е много тъжно и самотно Sick Или пък взел си някой куче, ама станало много голямо/лошо/осакатяло/остаряло и го пратил на село да го гледа баба му, която хабер си няма как се гледа ирландски вълкодав и как трябва да се възпитава. Ето два портрета на стопани, които не биха си почиствали и биха оставили кучето да се разхожда и възпитава самичко. Ядосах се... Crossing Arms

# 426
  • София
Мен пък да ви кажа честно, не ме интересува много-много какви са вероятните ''профили'' на кучкарите, които не си прибират лайната на любимците. Дали са купили животното заради децата си, или заради старата си леля, просто няма голямо значение.

Важното е, че ги има и са твърде много. Цивилизованите са малцинство.

Виждала съм стопани на всякакви породи - от най-обикновения лабрадор, до намсикво префърцунено кутре, които се правят на приятно разсеяни след като кучето си свърши нуждата в парка/градинката/на тротоара.

Докато не се въведат глоби, не мисля, че ще има оправия  Tired
Обаче веднага идва на дневен ред въпроса, кой ще ги събира?

# 427
Мен пък да ви кажа честно, не ме интересува много-много какви са вероятните ''профили'' на кучкарите, които не си прибират лайната на любимците. Дали са купили животното заради децата си, или заради старата си леля, просто няма голямо значение.

Важното е, че ги има и са твърде много. Цивилизованите са малцинство.

Виждала съм стопани на всякакви породи - от най-обикновения лабрадор, до намсикво префърцунено кутре, които се правят на приятно разсеяни след като кучето си свърши нуждата в парка/градинката/на тротоара.

Докато не се въведат глоби, не мисля, че ще има оправия  Tired
Обаче веднага идва на дневен ред въпроса, кой ще ги събира?
Винаги може да се намерят желаещи да събират глоби при тази безработица в момента-още повече от кучкарите. Въпроса е че  сегашното управление на София както и предишните не смятат че това е необходимо-т.е. л..ната и ухапаните явно не ги притесняват...явно хората които са възмутени от това гнусно състояние на града са малцинство.

# 428
  • София
Ако пуснеш една търсачка, ще се изумиш,
колко много подобни теми има и винаги
завършват с този въпрос. Особено сложно
е вечер, защото голяма част ги извеждат по тъмно.
Всичко е до съзнание. Изключително ме радва факта,
че детето ми ме пита "Мамо, взе ли пликче?" преди
да изведем кучето Simple Smile
У нас всичко е сбъркано изначално, затова не виждам
оправия. А и някак си започна да ми писва, една част
от нас да има само задължения, а друга, само права.
Докато не започнем всички да правим нещо, за да живеем
по-добре, нищо няма да се случи.

# 429
Дори да се намерят хора-доброволци да събират глобите, как аз, която съм кинта и 50, ще накарам грамаден идиот, нежелаещ да си почисти, да си плати глобата? Или пък някое бабе - последния път като направих на едно такова забележка, то взе да ме пита дали съм "от закона", да ме обижда и да ме засипва с поток от думи, че съм "от ония дето стачкуват за 50лв пред парламента". Правила съм забележка и за куче, пуснато да тича свободно - собствениците най-нагло се направиха, че не ме забелязват и като взех да им обяснявам че е опасно и за самото куче, те просто станаха и си заминаха, а кучето тичаше около тях.

# 430
Дори да се намерят хора-доброволци да събират глобите, как аз, която съм кинта и 50, ще накарам грамаден идиот, нежелаещ да си почисти, да си плати глобата? Или пък някое бабе - последния път като направих на едно такова забележка, то взе да ме пита дали съм "от закона", да ме обижда и да ме засипва с поток от думи, че съм "от ония дето стачкуват за 50лв пред парламента". Правила съм забележка и за куче, пуснато да тича свободно - собствениците най-нагло се направиха, че не ме забелязват и като взех да им обяснявам че е опасно и за самото куче, те просто станаха и си заминаха, а кучето тичаше около тях.
Има начин-винаги.
Към всяка фина госпожица събирач да бъде зачислен един здравеняк с фотоапарат и телефон.
Ама като няма желание и не става...
Все пак аз смятам че причината е в хората-на много просто не им прави впечатление тази гнусотия. Ако им правеше щяха да се вземат мерки.
ПП: Интересно защо в София проблема с кучетата е най-тежък. В Пловдив например не е така.
А във Варна приеха закон против тези дето хранят бездомните кучета.
Софиянци ли са най-големите мърлячи? А и самият град като че ли е най-мръсен и неугледен...

# 431
  • София
И по-мръсен град има от София. Е.. добре- градче, но такова, което преди две-три години имаше две  кучета на кръст, беше чист и някак си личеше, че макар неперфектен се правят усилия. Тогава се говореше, че приспиват кучетата, заловени на улицата.  Лично съм виждала кола да спира ида прибира самотно, спящо бездомнокуче. След това се разшумя нещо и ето- целият град в бездомни кучета и наакан. В комбинация с безобразното сметосъбиране и разкопаните улици (сменят водопроводната мрежа) се е получила ужасна смрад. София ми се вижда чиста в сравнение.
п.п. За Монтана говоря.

# 432
Търговията с животни ще бъде забранена! Сега тва изглежда утопично, но така е било и  с търговията на хора- спорили са дали трябва, имало е съпротива, финансов интерес,...и все пак е станало...И Леонардо така пророкува. Който обича животните, ше намери начин да се заобиколи с тях, без да ги купува, а който изпитва сляпа омраза също ще е доволен, щото кучетата ще намалеят-и уличните, и домашните. Peace

# 433
  • София
До колкото ми е известно /нека живеещите споделят/,
в Германия можеш да вземеш куче само и единствено
от развъдник, като кучето, което взимаш е кастрирано.
Противозаконно е развъждането на кучета в домашни условия,
а и няма как да се случи, защото там гражданското общество
е на светлинни години от нашето и веднага ще се намерят
поне 5 човека, които да алармират. Абсолютно всички
кучета се водят на отчет и ако дойде ден, в който да ти е
невъзможно да се грижиш за това куче, задължително го
откарваш в приют. Никой не може да си позволи да пусне кучето
си ей така, когато не може или не иска да го гледа.
Интересно ми е при нас, кога ще се случи подобно нещо?
Може би пра внуците ни ще имат честта...

# 434
До колкото ми е известно /нека живеещите споделят/,
в Германия можеш да вземеш куче само и единствено
от развъдник, като кучето, което взимаш е кастрирано...

Така е,
писаха подробно в началните страници за това.

Общи условия

Активация на акаунт