За кучетата и хората

• 66 944
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 1 890
  • София
Eдно кастрирано куче не може да роди малки. Едно мъртво куче също не може. Не разбирам защо плачете точно за евтаназия. Резултатът е еднакъв и в двата случая -  двете кучета от примера не могат да родят малки и да са причина за увеличение на популацията.

Дотук прочетох много следното - дай да ги избием и ще видим какво ще стане; друг начин освен евтаназия няма. И преди питах - защо мислите, че евтаназията ще работи? Пак питам - може ли някой да обясни защо?

И наистина ли мислите, че тя сама по себе си ще реши проблема или са необходими законодателни промени за контрол на домашните кучета.

Кастрираното обаче може да хапе и напада хора и да ръси тения.....това задоволява ли те????
Евтаназията работи, защото е знак минус на популацията на бездомните кучета, освен ако кучетата не са намерили начин да възкръсват- Елл-и ти не си надскочила математиката от първи клас.
Освен евтаназията трябва да има и глоба за хранене на бездомни кучета..
Ами защо не лобирате за това или за някакви законадетлни промени, които ще са трайна мярка - например задължителна кастрация, високи такси и строг контрол при размножаването? Защо сте се хванали за евтаназията?

Съветничката я разбирам - мярката е евтина, популистка, в краткосрочен план може и да доведе до някакъв положителен резултат. Няма се налага да се гърчат в друга посока с разни непопулярни мярки като задължителната кастрация например. Печелят червена точка и няколко гласа следващите избори, без да свършат нещо реално.
Но вас не ви разбирам.

# 1 891
  • при късмета
Елл, контрола и другите, които предлагаш, защо да са или или с евтаназията. Може спокойно да са двете заедно. Контрол, кастрация и т.н. са мерки, които трябва да се вземат за домашните кучета. А с уличните, няма друг начин освен евтаназия.
Освен контрол на домашните кучета, също така трябва и много сериозен на стопаните им.
Контрол на домашните, трябва да има дори да няма проблем с уличните. Ама не трябва да се разсъждава като теб, едното вместо другото. Никой не поставя въпроса така.
И да проблема с уличните трябва да се реши сега, не след 10 години

# 1 892
  • София
Аз не мисля, че евтаназията работи. Знам, че работи, защото съм го видяла. Кастрацията, ако се спазва, ще реши бъдещ проблем, но не и сегашен проблем. Само евтаназия също не решава проблема. Необходимо е евтаназия, за решаване на проблема с вече съществуващата популация, + контрол, за решаване на проблема с евентуалната бъдеща популация, + задължителна кастрация на дом. кучета. Последното е отново за решаване на евентуален бъдещ проблем.

# 1 893
  • София
Елл, контрола и другите, които предлагаш, защо да са или или с евтаназията. Може спокойно да са двете заедно. Контрол, кастрация и т.н. са мерки, които трябва да се вземат за домашните кучета. А с уличните, няма друг начин освен евтаназия.
Освен контрол на домашните кучета, също така трябва и много сериозен на стопаните им.
Контрол на домашните, трябва да има дори да няма проблем с уличните. Ама не трябва да се разсъждава като теб, едното вместо другото. Никой не поставя въпроса така.
И да проблема с уличните трябва да се реши сега, не след 10 години
Да, ама не чувам да се говори за контрол, а само за евтаназия. Не виждам да се предприемат никакви реални мерки, а само се тръби за евтаназия. Много интересно защо така - може би, защото другото ще струва пари и усилия от страна на управляващиет и няма да могат да извлекат някакви дивиденти... Thinking

# 1 894
# 1 895
  • На земята, която е всъщност звезда.
А защо, можеш да намериш отговор във филмчето
...
Кое филмче?
п.п. видях филма. Един час безвъзвратно загубено време от живота ми.

Е, много ясно, че така ще кажеш, нали не съвпада с твоето мнение.   hahaha

# 1 896
  • София
Уф, ще се самоцитирам, но вече наистина се чудя защо не може да се даде адекватен отговор на въпроса ми:

"Пак ще попитам: защо в европейските страни, Сащ, Австралия и т.н. ''бели страни'' може да има евтаназия, а тук не може??

Или ние трябва да сме като в Индия - те имат няколко милиона бездомни псета и положението на хората е много зле, глутниците нападат непрекъснато. Който иска да дели улиците с бездомни кучета, моля, да хваща самолета за там  Peace "

Някой може ли да каже, аджеба, защо тук не може да приложим чуждия опит?
Но без сантименталност и драматични призиви да делим живота си с глутниците  Tired

# 1 897
  • София
Аз не мисля, че евтаназията работи. Знам, че работи, защото съм го видяла. Кастрацията, ако се спазва, ще реши бъдещ проблем, но не и сегашен проблем. Само евтаназия също не решава проблема. Необходимо е евтаназия, за решаване на проблема с вече съществуващата популация, + контрол, за решаване на проблема с евентуалната бъдеща популация, + задължителна кастрация на дом. кучета. Последното е отново за решаване на евентуален бъдещ проблем.

Абсолютно!

евтаназия + контрол + кастрация = това правят в белите държави. И работи!  Peace

# 1 898

Някой може ли да каже, аджеба, защо тук не може да приложим чуждия опит?
Но без сантименталност и драматични призиви да делим живота си с глутниците  Tired

Уф, не случай преди две-три страници зададох въпрос, чиито отговор е точно този, който търсиш.

Хайде сега да сдъвча и смеля: ако можехме да приложим чуждия опит, софийските кучетата щяха да са изчезнали още преди десет години, когато се прибираха и евтанизираха /не случайно публикувах филма, където този факт се потвърждава от зам. кмета/. В тези страни се спазват законите, осъществява се контрол и няма нашата голяма корупция. Както показа филмът, самото общинско предприятие и служителите се грижеха винаги да има кучета, които да се размножават и винаги да има кучета за убиване. Евтаназията у нас се извършваше с лопата, а парите за упойки се прибираха. Работеха хора с връзки, които нямат никакво отношение към животните, в приюта всичко беше и е скрито и безконтролно. За какво осиновяване ми говориш, като нищо не се прави по въпроса, не се търсят осиновители, не се рекламират животните, не се пропагандира идеята. В български условия чуждият опит се превръща в напълно ненужно насилие, чиито единствен ефект е обогатяването на един кръг общински служители. Така беше преди 10 години, така ще бъде и сега по простата причина, че хората в Бг не са се променили. Чуждият опит може да се приложи само от хора с мислене като в съответните страни.   

# 1 899
  • София
Че е имало крадене на средства, това съм убедена. То може ли да има българи в една организация и там да не се краде. Не ме разбирайте погрешно, обичам си страната, но нещо последните години не се кефя много на народа  Tired

Но точно тук идва моментът с контрола: трябва да има строг контрол и върху приютите където, да речем след месец-два чакане за осиновяване, животните ще се евтаназират. Трябва да има контрол и върху домашните кучета и техните стопани - за да не може никой кретен да си изхвърли кучето или котето навън безнаказано. Глоби трябват, солидни глоби!

Освен това, както и по-назад писахме, и сега се крадат пари и уж се отчита дейност. Майка ми е гледала разследващ филм за еко организациите и как милиони потъват там.
А после всяко второ бездомно куче, което уж е кастрирано, забременява. Лично аз знам за няколко такива непорочни зачатия, по-назад и друг писа за подобен случай.

Затова и казвам, че освен евтаназия, тук трябват и глоби и контрол.
Иначе нищо няма да подейства, факт.

# 1 900
Само че непрекъснатото намилане какво "трябвало да има" не го прави реалност. Не е важно дали трябва да има контрол, а дали реално има. Е, няма! От 20 години няма, скоро няма и да има. Това прави бляновете за "милосърдно приспиване" абсолютно безсмислени, но пък популистки за залязващи политически звезди като Качакова и нахъсани кучемразци.  

И едно уточнение: добре е да правите разлика между частни еко-био-мио организации и общински организации. Частните организации може да получават милиони, даже милиарди, но те идват от частни джобове и само дарителите им могат да търсят отчет къде и как са потънали. Това, което засяга нас, като данъкоплатци, са "потъналите" милиони, които получават общинските фирми, в случая на София, "Екоравновесие". И точно тази фирма беше уличена в "непорочни зачатия" и че дава по десет кучета на един осиновител без изобщо да го проучва. Майка ти и много други не правят тази разлика, просто помнят, че става дума за "една кучешка организация" и разпространяват доста невярна и объркваща информация.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 03:30 от Вселена

# 1 901
  • София
Нека не използваме този филм за отправна точка-  твърде тенденциозен и едностранчив е. + е на 12 години все пак. Не ми се губят още часове от живота ми  Mr. Green , за да му правя подробен разбор. Природозащитниците са слепи и глухи не рядко. Много неща , които не се харесват от повечето хора е можело съвсем естествено да се направят от общината ако не са те. При все, че могат да идат да живеят в гората.. Да не говорим , че 50% са за имаше една тема за кукумицинките.
Евтаназията и кастрацията ще са еднакво ефективни относно бездомните кучета, ако има сериозен контрол  над домашните- задължителна кастрация, имунизации, да са на повод (за да не тичкат по бездомни  Mr. Green) и разбира се хич не на последно място - собствениците да си прибират (където искат изпражненията на животните си.

# 1 902
  • София

Евтаназията и кастрацията ще са еднакво ефективни относно бездомните кучета, ако има сериозен контрол  над домашните- задължителна кастрация, имунизации, да са на повод (за да не тичкат по бездомни  Mr. Green) и разбира се хич не на последно място - собствениците да си прибират (където искат изпражненията на животните си.
А ако няма  истински контрол, ако няма дори и бледа надежда да проима в близките години? Тогава защо ще ги убивате?

# 1 903
  • София
Ако ги убиваме и ти ще си с нас , Елл, данъци плащаш, нали? Сега ги кастрираме, а те ни хапят. но то все тая какво ще правим ако няма контрол. Аз разбира се съм го написала в предния пост и ти разбира се, не си го разбрала.Отново.
Когато започне да има истински контрол, така , че комшито да си научи кучето да стиска под команда, без да се налага да види контролен орган, тогава ще намалеят помиярите от улиците.

# 1 904
  • София
Въпросът беше риторичен и насочен към хората, които биха могли да се замислят какъв ще бъде смисъла от хиляди безсмислени убийства сега, освен този че за момент кучетата ще намалеят (евентуално, ако приемем, че тази цел ще е пред финансовите интереси). А после?

Общи условия

Активация на акаунт