За кучетата и хората

• 66 853
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 1 995
  • София
милитана, нещо не си разбрала. Аз нямам нищо против кучетата, имам против поведението на собствениците им. Кучето е животно, не мога да искам от него да спазванорми, но мога да искам собственика му да не го изхожда, там където играе детето ми , така както аз водя детето ми да се изхожда , там където той рита футбол.

# 1 996
милитана, нещо не си разбрала. , така както аз водя детето ми да се изхожда , там където той рита футбол.
Предполагам, че това е лапсус   Wink
И аз нямам нищо против поведението на децата. Обаче когато родителя им ги насърчава да удрят животното ми с пръчка ми е много интересно ако отпусна повода кой ще бъде виновен за нахапаното дете? И сигурно кучето ще искате да се евтаназира, пък майката може и грамота да получи? Сериозно - обичате или не обичате кучета, те са около вас - домашни и улични. Поне не учете децата си на жестокост, защото самите те ще пострадат от това. Не чух никой да се възмущава от неадекватното поведение на майката, която кара детето си да удря кучето с пръчка. Сигурно го смятате за в реда на нещата.

# 1 997
  • София
Аз не познавам нормален човек, който да учи детето си да напада с пръчки нито хора,нито кучета. Не знам какво има да обсъждаме -то е ясно, че не е нормално товва поведение и за щастие далеч не всички летят с пръчки по кучета. За нещастие обаче всички кучкари не чистят след кучетата си.
Горното не е лапсус. Ако искам мога да изсипвам гърнето вскидневно на игрището, нали?

# 1 998
 Ами като се изходи там кучето е редно стопаните да си го почистят.И аз съм ЗА глобите в такива случаи.Но тогава трябва да глобяват и тези хлапета,които влизат в кучешкото ограждение,пият бири,чупят пейки,чоплят семки и хвърлят боклуци по земята ,които кучетата често изяждат след тях,което пък ги води във ветеринарния кабинет обикновенно.Или пък майките с малките дечица,които застават на оградата и им показват кучетата като музейни експонати,някое куче се дразни ,разджавка се по детето опряло носле  до мрежата на ограждението и следва "Лелеее,простаци,дръжте си кучетата"  ooooh! Иначе ,че има простащина и от стопаните никой не отрича,но същото се отнася и за тези,които нямат кучета.И не мисля,че кучкарите са болшинство.Ти как го реши ?

# 1 999
  • София
Geraldine, всички, които имаме някакъв - какъвто и да е - проблем с кучетата, моменталически биваме дамгосани като кучемразци. Най-забавно е когато тук влезе кучкар от нормалните, т.е. който откровено си признава, че има проблем с другите кучкари, които си пускат песовете навсякъде без повод и не събират лайна - тогава малката клика гузно замлъква и прескача поста. Щото някак не върви да наречеш кучемразец човек, който гледа куче  Wink

celevra, ако обичаш, по-спокойно с епитетите. Като смяташ, че бг мамма е всъщност бг змии, просто не влизай. Доколкото знам, писането тук не е задължително със закон.
И друго: ако в определен квартал в Пловдив сте се събрали свестни кучкари, това е похвално.
Аз също познавам нормални. Но това съвсем не означава, че ние тук си измисляме и че положението в други части на Пловдив, София, Ловеч, Видин и т.н. е блестящо.

Все пак, колкото и да ви се иска на майните, Пловдив не е цяла България  Naughty

милитана, ако аз бях на мястото на celevra, любезно щях да предложа на майката да я ударя няколко пъти с пръчката. По принцип съм устата и хич не си поплювам. Ясно е като бял ден, че жената е била идиот. Само че, извинявай, но колко такива майки има навън по парковете? Щото аз досега не съм засичала нито една такава. Дори когато гледах кучета. И не виждам деца, които нападат, както вие казвате, песове...виждам обаче песове без каишка, и стопани, които блеят в небето след като кучето им се изсере. За 3728 път ще кажа, че съм всеки ден по парковете заради детето. Днес също - познай колко свободно пуснати кучета видяхме. И поне 3-4 се изсраха и лайната им така си и останаха - за украса  Tired

# 2 000
Аз не познавам нормален човек, който да учи детето си да напада с пръчки нито хора,нито кучета.
И аз не познавам нормален човек, но простаци такива съм виждала и чувала за такива
 За нещастие обаче всички кучкари не чистят след кучетата си.
Това абсолютно не е вярно
Горното не е лапсус. Ако искам мога да изсипвам гърнето вскидневно на игрището, нали?
Така поставен въпроса, то и ти може всекидневно и директно да си вършиш физиологичните нужди на игрището даже пред погледите на футболистите. Ако толкова ти е акъла и имаш мерак за такова поведение - можеш, не е като да не можеш. Не те познавам, не мога да правя обобщения на тази база, за разлика от много пишещи тук

# 2 001
  • София
Хаха много го взе навътре. Тъй като не разбираш, ще поясня, че изпражнението си е изпражнение и дали ти, кучето ти или детето ти са го оставили там е все гнусно. Като се замисля ако не видя действието на момента , откъде да съм сигурна стопанина ли, кучето ли...  Whistling хора всякакви... Да не се замислям, а?

# 2 002
По-добре. Че току-виж тая работа я свършил и "нестопанин", а просто натурален простак. Такива има много, макар и без кучета.

# 2 003
  • На земята, която е всъщност звезда.
Geraldine, всички, които имаме някакъв - какъвто и да е - проблем с кучетата, моменталически биваме дамгосани като кучемразци. Най-забавно е когато тук влезе кучкар от нормалните, т.е. който откровено си признава, че има проблем с другите кучкари, които си пускат песовете навсякъде без повод и не събират лайна - тогава малката клика гузно замлъква и прескача поста. Щото някак не върви да наречеш кучемразец човек, който гледа куче  Wink

Нещо като всички, които имаме кучета да сме дамгосани, че задължително не си чистим?  
Я да видим сега вашата малката клика как ще реагира, гузно или не.

А за тази смешка да не говорим: "Щото някак не върви да наречеш кучемразец човек, който гледа куче.". Има немалко хора с кучета, които ги тренират върху други по- беззащитни такива и участват в кучешки боеве. За всички останали кучкари това са си кучемразци, които нито обичат кучетата като цяло, нито обичат своя дом. любимец.  Все пак трябва и да се мисли, не само да се пише.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 16:22 от Вселена

# 2 004
 Таис,мисля,че ти не си човекът,който ще ми казва къде да влизам и къде не.Аз не съм казала,че си измисляте,но не е правилно да слагате всички под един знаменател.Много добре познавам и такива каквито описвате,но те не са повече от съвестните кучкари,просто вие на тях обръщате внимание,а другите удобно пропускате.Защо не напишете "Днес видях един човек как чинно си събра изпражнението на кучето и си го изхвърли в кошчето ",а само плюете по кучкарите като едно цяло?И повярвай ми ,нищо не ни се иска на нас майните,още повече пък да сме цяла България.

# 2 005
  • София
Вселена, при вас 1% чистят, при нас 1% мразят кучета.

# 2 006
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена, при вас 1% чистят, при нас 1% мразят кучета.

hahaha Дори ти не си вярваш.

# 2 007
  • София
Вярвам си аз. Дала съм по един от щедрост, щото реално и от двата вида не познавам.

# 2 008
  • София
Вселена, ти български май не разбираш много добре. Не знам колко пъти вече в темата всички сме писали, че има и свестни кучкари. В последния си пост пак съм го написала, ама няма кой да чете.
Освен това лично аз поне 5-6 пъти съм написала черно на бяло, че в блока имаме 2-ма стопани, които са супер свестни, и отделно имам няколко приятели с кучета. Общо познавам към 10-12 души, които са изрядни.

Тук влизаха и кучкари, които пишат, че си държат кучетата на повод и си чистят - и се възмущаваха от калпавите стопани, как си пускат кучетата навсякъде да търчат. Така че, изкривените обобщения си ги дръж за себе си. Върни се назад и чети темата - ма не ти изнася, точно защото неведнъж сме подчертавали, че има и нормални кучкари с които нямаме никакъв проблем.

celevra, ти си поредния, който не чете темата и просто влиза за да плюе. После ние сме били змиите. Ми аз наскоро видях девойка, която си събра лайната на кучето - влязох после тук и веднага писах колко мило ми стана. Проблемът е, че такива са рядкост. Ако те бяха нормата, темата изобщо нямаше да я има.

# 2 009
 Така е не съм чела много назад,извинявам се за незнанието си тогава.Изобщо не влизам да плюя,не съм от тези.Предпочитам да ми е спокойничко и хич не ми е до заяждане с никой.Но не съм съгласна ,че съвестните стопани са рядкост.Не е вярно това.Занимавам се с кучета от толкова много години и по-скоро тези ,които не спазват правилата са рядкост.Може в Софето да е обратно пък знам ли,то там селянията край няма.

Общи условия

Активация на акаунт