За кучетата и хората

• 66 848
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 2 010
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вярвам си аз. Дала съм по един от щедрост, щото реално и от двата вида не познавам.

А, сигурна бях, че е само от щедрост. Интересно, как точно този 1% , мразещ кучетата, сте се събрали тук.  Laughing

Tаис, ако аз не разбирам български, то ти го разбираш по- малко и от мен. Да, ти не си писала, че всички не чистят, но гузно мълчиш, когато член на твоята клика го твърди и то в няколко поредни поста: "За нещастие обаче всички кучкари не чистят след кучетата си." Иначе ореваваш целия форум, че ви били определили като кучемразци. Когато ти е удобно сте ние, "радетелките за свят без песове и помияри" , когато не ти е удобно ставаш "ти не можеш да четеш, аз не съм казала такова нещо".  

АЗ бях от тези кучкари, които в началото смятаха темата за нормална и писаха, че си държат кучето на каишка и му чистят /и това съм го казвала в не една и две теми много преди това фиаско тук/, но вие просто прекалихте. То не бяха подмятания, то не бяха обобщения, заяждания, подигравки. Включително с Брезичка, която ви уйдисваше на акъла, да ви убеждава, че ето, има и нормални кучкари. Толкова сте нагли ти, Джералдин, ма ко и още една -две от групичката, че не забелязвате как определенията, които сипете, се отнасят за вас самите.  

# 2 011
  • София
celevra, че в София е най-зле съм съгласна, скоро даже го и коментирахме. Тук последните 20-тина години стана някаква безумна сбирщина от хора, които са селяндури - не селяни, на тях им свалям шапка дори само защото ни хранят, а точно селяндури.

С манталитет тип ''Ти ли па ше ми кажеш на мене!''
Понеже доста пъти съм правила забележка на нахални кучкари, това е един много разпространен отговор.

И аз години съм се занимавала с кучета. Нещата вместо да се оправят, стават по-зле. Просто няма никакъв контрол. Ето, Елица писа по-назад за табела, която периодично се изскубвала от кучкарите, някой за колчета, които ги сполетява същата съдба. Сори, но това си е чисто безаконие.

Вселена, значи аз трябва освен в моите постове, където през ден-два повтарям, че има и свестни кучкари, да дебна и постовете на други момичета тук, които влизат възмутени от поредната наглост на кучкарите. Сори, ма за полицай не ме бива. Нито за пъдар.

И в същото време - това също сме го дъвкали - нито веднъж, когато някой като wholelottalove влезе тук и изрази възмущение, вие не казахте "Да, супер кофти се е получило, когато кучето те ухапало, или когато ти е скочило отгоре щото е било без каишка". Точно обратното, веднага я нападнахте, че не обича кучета, че тя си е виновна и подобни простотии.

Точно това е тъжното м/у впрочем: че тук сте 3-4 фанатички кучкарки, които дума не давате да се издума за лош стопанин. Или ако евентуааално нещо там под сурдинка признаете, че има и безотговорни такива, то вкупом пак на висок глас настоявате, че те са малцинство, че повечето сте прекрасни и ние си измисляме  Naughty

# 2 012
  • София
Вярвам си аз. Дала съм по един от щедрост, щото реално и от двата вида не познавам.

Интересно, как точно този 1% , мразещ кучетата, сте се събрали тук.  Laughing

Точно както сте се събрали тук единия процент "чистещи".
Нагли сме били...нагли сте тези, които газите в лайна точно колкото нас, но жмейки.

# 2 013
  • при късмета
Пак се връщаме на ти му казваш "мразя безотговорни стопани", то ти казва "не, ти мразиш кучетата"  ooooh!
Очевидно е обаче, само за някои

# 2 014
  • Варна
Пак се връщаме на ти му казваш "мразя безотговорни стопани", то ти казва "не, ти мразиш кучетата"  ooooh!
За теб е вярно, има и още. Grinning

# 2 015
  • София
Ех, хора, оставете ги да се самонавиват Simple Smile
Има още една две кучешки теми, нормални. Това фиаско тук от много време е за ключ, не биваше да го съживявате.

# 2 016
  • при късмета
За теб е вярно, има и още. Grinning

Кое точно е вярното? И от позицията на каква определи кое е вярно за мен? Познаваш ме може би

# 2 017
  • София
И на мен ми стана любопитно, и ще попитам Стейси - защо реши, че тук сме кучемразци?
Защото не харесваме мързеливи и безотговорни стопани, и смятаме че са болшинство?
Смешно. Моите двама съседи с кучета всеки път се радват на мен и детето когато ги засечем някъде на стълбите или в парка. Ние галим кучетата, говорим си. Същото се отнася и за приятелите ми с кучета - когато се видим все си играем с тях.

По-назад даже бях пуснала лично мои снимки, как съм клекнала и играя с кученцата на моя близка приятелка. Имах ли вид на кучемразец  newsm78

Елл се дразни от критиката към кучетата и стопаните - каквито и да са те. Който и да влезе тук и да се оплаче за нещо, тя на момента го напада и започва едва ли не да обвинява..накрая винаги излиза, че всъщност не човекът тук е потърпевш, а стопанинът и песът.

Извинявай, Стейси, но ако беше направила опит да бъдеш малко по-обективна, а не автоматично и първосигнално да взимаш страна, щеше да видиш доста ясно кой какъв е. Аз също съм гледала кучета. Сега пък гледам коте. И какво от това? Трябва ли да плюя на всичко, което се случва около мен, всеки божи ден из парковете, и да поддържам Елл и компания, само защото някога съм имала кокери. Сори, но за мен това не би било редно..дори не е нормално  Peace

# 2 018
  • Варна
Единственото , което ще попитам, Ма-ко, е, : антифризът ли е проблем!

С този въпрос ще отговоря и на други! Благодаря, че ме разбрахте!

# 2 019
  • при късмета
Единственото , което ще попитам, Ма-ко, е, : антифризът ли е проблем!

С този въпрос ще отговоря и на други! Благодаря, че ме разбрахте!

Нещо много сериозно си се объркала. Антифриз не споменавам. Ти къде го прочете?

# 2 020
  • Варна
ма ко, явно не разбра метафората!
Казана от човек, който обикновено се страхува от кучета!
Не че очаквам разбиране, констатирам си. Какво ти пука-показа си. Laughing

# 2 021
  • при късмета
ма ко, явно не разбра метафората!
Казана от човек, който обикновено се страхува от кучета!
Не че очаквам разбиране, констатирам си. Какво ти пука-показа си. Laughing

Чела си каквото ти изнася. Ако беше, чела внимателно и непредубедено щеше да знаеш, че не се страхувам от кучета обикновено, а се наплаших от скоро. И аз бях от кучелюбците и в двата смисъла. Гледала съм кучета и сега обичам кучета, страх ме е от тези, които не познавам.
Разбиране няма да получиш, като четеш избирателно.
И да, някой показа предубеденост и защитаване на идея, само защото се запънал на нея, а не защото е вярна или реална, но не съм аз.
Ти си единствената в темата която влиза "само да си констатира" и нито веднъж не даде пример или да спориш за нещо с факти

# 2 022
  • Варна
Няма и да видиш мое мнение точно по въпроса в тема, в която се допуска ТОВА(сетѝ се). Било е в началото, когато нямаше ръфане.

Смятай, че съм чела напоследък наред и ти ми се наби в очите! Grinning

# 2 023
  • София
Стейси, може ли без гатанки. Зададох ти конкретни въпроси - на базата на какво реши, че тук сме кучемразци. Прочети ми пак предишния пост, ако обичаш, и ми дай разумен, смислен отговор. Ако можеш..защото аз си мисля всъщност, че точно защото не можеш - говориш с гатанки, правиш се на дръж ми шапката. Покриваш се.

Понеже съм любопитен човек, сега пуснах търсачката в темата с думата ''антифриз''. Ето какво излезе (цитатът е от Герри, изобщо не е на ма ко):

''Eто това разсъждение ме докарва до бяс...
Нека пробваме пък да видим няма ли да се реши А? Нека се въведе евтаназията за един пробен период от 5 години и ще видим, А?
Защото досега търпяхме терора на уличните глутници (обезпаразитени и кастрирани) вече 15 години...
Пак го повтарям-на хората в един момент ще им писне и то им писва.
Вижда се вече как им подхвърлят по улиците наденици с антифриз.
До там ги докарахте хората с вашето псевдоприродоуличнокучелюбство. Като това кучелюбство се изразява в пряка заплаха за живота и здравето на хората. Има и жертви от страна на хората. Да изброявам ли отново?
Бездомнокучелюбството се е развило да размерите на секта.
Нека някой си изхвърли домашния "любимец"-ще го подържат в приюта и евтаназират. Ако си изхвърли котилото в кашон-прибират, държат и евтаназират.
В България хората позволяват една крайна секта да им се катери по главите и да разболява децата им..овце сме си и това е...или по-скоро сме толкова назадничави, че думата хигиена я няма в речника на повечето хора..''

Такаа. И къде тук някой казва, че той/тя лично ще ходи и ще пръска антифриз за кучетата?
Герри казва, че на хората вече им е писнало, отчаяни са..и някои прибягват до антифриза.

И искам да подчертая, че в цитата става дума за бездомни песове - а тук доста кучкари влязоха и потвърдиха, че са ''за'' евтаназията и не искат бездомни глутници из улиците. Което си е съвсем нормално, и ние некучкарите също не искаме.

Стейси, когато преувеличаваш и преиначаваш, показваш безсилие. Рабираш ли?

# 2 024
  • Варна
Стейси,
Стейси, когато преувеличаваш и преиначаваш, показваш безсилие. Рабираш ли?
Права си! Усетила си ме.
Причината- липсата на модерация в темата!

Общи условия

Активация на акаунт