За кучетата и хората

• 66 848
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 2 070
Сега те разбрах- ти си намерила как най- ненатрапващо  да не чистиш след кучето си. Два пъти на ден го водиш извън града, на 30км. Смяташ овцете и конете за горски животни и искаш и кучето ти да е като тях. Чистиш по улици и полянки, а по игрища и детски площадки- не. А бе я  ми го нарисувай...
Всъщност не ми отговаряй, не ми се четат обиди.
Не, както винаги нищо не си разбрала, ама не се напъвай..

# 2 071
  • виртуално
Рапунцел, да не би да правиш забележки на тези, които не си прибират лайната??
Мхм. А един мармот..

не с тези йезуитски номера  Naughty
като обвиняваш - цитирай къде съм казала, че не ми е работа да правя забележки.

колко ми е спокойно в алтернативата, че там още не сте полазили  Peace

# 2 072
  • София

Ти наистина нямаш никакво чувство за хумор, не разбираш от метафори и сравнения, имаш странни асоциации и изобщо...  ooooh! Думи нямам.

# 2 073
  • София
милитана, кои сме тези ''ние''? Не разбрах  Peace

Рапунцел, както ти самата се сопваше, че няма да четеш цяла тема за да си в час кой какво е казал, аз ще те репликирам, че няма да се ровя за да ти търся нападките.
Рови се сама. Ако ти стиска.

И си стой в алтернативния. Ма нещо не те свърта там. Явно и тук трябва да дойдеш и да излайваш от време на време - щото не може да има тема в която някои нахали изразяваме огорчение и възмущение от некадърни стопани и неприбрани лайна. Сърце не трае, такава тема трябва да се оака, да се натрият носовете на оплакващите се и да им се обясни, че щом не се кефят на кучешки лайна и на свободно пуснати песове, следователно са зли, садистични лелки. Гениално просто.

# 2 074

Ти наистина нямаш никакво чувство за хумор, не разбираш от метафори и сравнения, имаш странни асоциации и изобщо...  ooooh! Думи нямам.
Както вече ти написах веднъж - И аз те харесвам. Няма да напиша ти пък какво нямаш, но така е, никой не е съвършен.

# 2 075
милитана, кои сме тези ''ние''? Не разбрах  Peace

[
Ние означава всички ние - общество, социум, както предпочиташ.

# 2 076
  • виртуално

Рапунцел, както ти самата се сопваше, че няма да четеш цяла тема за да си в час кой какво е казал, аз ще те репликирам, че няма да се ровя за да ти търся нападките.
Рови се сама. Ако ти стиска.

и това не съм казвала, ама щом те кефи
изсули се като лайно от гащи  Joy
бъди жива и здрава, в живота всичко се връща

# 2 077
  • София
Такаа. Детето спи, котакът също, а аз чета назад в темата и не знам да плача ли, да се смея ли. Толкова безумия, такова нахалство..бях позабравила някои постове, а те са уникат.

Ето ''любимата'' ми заплаха на Рапунцел (стр. 93) - как в наша чест ще спре да събира лайна. Иначе тя е културен и отговорен към околните стопанин, да не си помислите нещо  Wink

"В чест на темата и поздравявайки някои особи - днес съм решила за първи път да не чистя след кучето  Peace
Ами така де, вие успяхте да ме убедите, че никой не го прави.
Отивам да го нахраня отново за да има богат урожай."

Ето и друг любим пост - на стр 99, от Коралин - тя отказва да приеме, че повечето стопани не си чистят след песовете. За нея ние си измисляме. В страниците преди този пост и се обяснява ли обяснява, че проблемът е голям, дават се примери..но тя си знае свойто. Не са повечето, бе  Crossing Arms

''Няма как да извадя статистика, но твърдя, че не са повечето. Съзнавам, че и двете няма как да докажем твърденията си.''

Коралин явно не знае, че статистиката не се спуска от Марс. Тя се основава на реални примери, случки. Статистиката я правят хората - и в този случай, когато страница след страница се изписва с едни и същи примери за непочистени лайна, от хора от всякакви квартали и паланки, да седнеш да обясняваш, че не било така трябва да си баси и нахалния индивид.

На 107 стр. Рапунцел е поредния кучкар, който не признава никаква критика и направо ни обвинява, че ние просто си търсим ежедневно на кой да си излеем злобата:

"*Coraline* - остави ги
Ако няма кой да им опонира темата ще замре.
Като ги гледам колко често и ежедневно пишат явно нямат друга работа и търсят къде и върху кой да си го излеят"

А пък 108-109 страници могат направо да влязат в учебниците  hahaha
Джералдин казва, че е редно кучкарите да правят забележки на безсъвестните такива , и ето достойния отговор на човек с нормална гражданска позиция:

"И интересно как това, че аз спазвам разпоредбите само ми вменява нови задължения - сега да ходя и да контролирам другите. Някаква друга работа ще ми възложиш ли? Та да може при всички случаи да съм виновна, защото иначе ти не си съгласна."

Та така. Има и още, но ме заболя главата да чета простотиите отново.

милитана, наистина не се чуваме. И не само тук, ами в една голяма част от обществото.

Ти какво предлагаш? Ето, аз и другите поздравихме момичето от Пловдив за това, че поне прави усилие да промени събратята си кучкари - калпавите, не съвестните.
Но никой от тук присъстващите кучкари от ''кликата'' на  Елл, не влезе и не каза, "Ами да, това е начина, хайде да пробваме!". Не. Влезе Рапунцел, изсъска пак там нещо и това беше. Ако влезе Елл или Вселена резултатът ще е същия.

# 2 078
  • виртуално
Моята позиция съм я казала още в началото на темата, преди да се нахъсате една друга срещу всичко, което е четирикрако

Имам и дете и куче  Peace

Не приемам безотговорното поведение на стопаните, така както и на родителите.
Не са виновни кучетата или децата, във възрастните е причината.

Не искам уличните кучета да надапат дъщеря ми в парка, и не съм съгласна крещящи деца да налитат да галят кучето ми без да попитат  Naughty

доброволно съм си признала, че правя и забележки на безсъвестните  Peace

Правилата не са за кучетата или децата, те трябва да са за всички.

Няма да ви казвам какъв скандал отнесох като дадох на една майка пликче, за да почисти след детето си, което удобно се беше из..рало до едно храстче в парка.

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 18:03 от Рапунцел ®

# 2 079
  • София
Рапунцел, аз не просто съм давала пликче на майка, изсрала си детето насред парка, но както писах вече - дори събрах едно такова. Цели 10 минути стояхме с ''дамата'' и се разправяхме като цигани. Накрая просто ми писна, и свърших работата вместо нея. Тя толкова се шашардиса, че си глътна езика.

Та много ми е интересно, ти правиш ли забележки на други недобросъвестни кучкари?
Вече няколко пъти стана на въпрос, а отговор така и не получихме. Или си на принципа, бе то щом е за кучета, е допустимо - и си затваряш очите. Да не би да си развалиш добрите отношения със събратята кучкари.

Ето, жената от Пловдив написа - подала пликче, направила забележка и съответно ''другата'' кучкарка се превъзпитала. Значи можело. Един ще се озъби, други двама обаче ще се превъзпитат. И то точно защото забележката идва от някой кучкар - иначе, и аз, и Герри, и Елица, и крем карамел, и Марианна, и ма ко, и още сума ти хора, които пишем тук, сме правили забележки. Някои до посиняване чак. Но понеже около нас не тичка пес, кучкарите най-нахално ни казват "Бе глей си работата'', и обръщат гръб  Twisted Evil

# 2 080
  • виртуално

Та много ми е интересно, ти правиш ли забележки на други недобросъвестни кучкари?
Вече няколко пъти стана на въпрос, а отговор така и не получихме. ....

Колкото и да ти е интересно няма да ти отговоря Joy
Каквото и да кажа ще се перефразира в зависимост от това, какво ти е изгодно да чуеш т.е. ако не е повод за оплюване - не се приема за истина  Naughty

# 2 081
  • София
Все си мисля, че въпросът който съм задала е съвсем, съвсем простичък. Все едно да те питам, кой ти е вет. лекар. Или правиш забележки, или не правиш. Кое точно ще се извърти??

Според твоя уклончив отговор излиза, че забележки правиш на майки, които не си чистят след децата. Защото това е примера, който си дала за ''недобросъвестни'' хора.

А на недобросъвестни кучкари? Спотаяване, щото ще вземат да се обидят. Забавно е всъщност. Правиш забележка на друга майка, при условие че и ти имаш дете, но не смееш да подадеш пликче и да кажеш в прав текст ''Я, ако обичаш, си почисти след животното" на друг кучкар, който си оставя лайната на кучето насред тревата.

Знаеш ли, Рапунцел, прави ми впечатление, че свестните кучкари, които влизаха тук, като Джарита, или жената с болонката, или сега жената от Пловдив директно си казваха как се дразнят на подобни недобросъвестни стопани и как им правят забележка, дават им пликове.
Дразнят се и на свободно пуснатите навсякъде кучета. Никой не им е теглил думите с ченгел от устата, и не са се чувствали застрашени от нас, ''лошите'', нито пък на някой от тях са му били извъртяни думите - както ти сега се оправдаваш, само и само за да избегнеш отговора.

Надали и с признанието, че правят забележки на други калпави кучкари, се чувстват по-малко кучкари самите те. Защото въпросът не опира до кучетата, както и Джералдин се опита по-назад да обясни. Въпросът опира до културата, до първите седем. А дали някой ще гледа куче, коза или жираф, това няма значение - важно е доколко стопанинът на това животно няма да пречи на околните и на средата, която го заобикаля.

# 2 082
  • виртуално
Ти събираш ли лайната на кучето си
- не - ау..... оплюване
- да - а правиш ли забележка на другите ......ау..... оплюване
- хвърляш ги в кошчето, защо не си ги носиш в къщи ........ ау..... оплюване
- защо не събираш и чуждите лайна ... ау..... оплюване
Кучето ти пикае - събираш ли му го в бурканче
- не - ау..... оплюване

Културата на някои наистина липсва  Peace

# 2 083
Ти събираш ли лайната на кучето си
- не - ау..... оплюване
- да - а правиш ли забележка на другите ......ау..... оплюване
- хвърляш ги в кошчето, защо не си ги носиш в къщи ........ ау..... оплюване
- защо не събираш и чуждите лайна ... ау..... оплюване
Кучето ти пикае - събираш ли му го в бурканче
- не - ау..... оплюване

Културата на някои наистина липсва  Peace
Joy  Joy  Joy
А, има и още -чистиш ли след кучето си в планината и на полето - не......ужас! Оплюване
държиш ли го на повод като си на поход в Стара планина например - не ....оу! Оплюване
Събираш ли изпражненията на коне, овце и диви животни извън града, където разхождаш кучето си - не ...оплюване
Наистина трябва да поработя върху културата си. Отивам да обучавам кучето да пишка в бурканче!

# 2 084
  • София
Ама вие заради едното оплюване не правите нищо от изброеното?Е... ъъъ...ок ...дано като вас има все по-малко. Аз вярвам все пак, че някой ден може пък съвестните кучкари да станат болшинство.
Пък ако щете не заради другите, а заради вашите собствени животни. Може пък да не си мислят за вас, това, което си мислите Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт