За кучетата и хората

• 66 834
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 2 100
 Имам чувството ,че няма да й обърнат внимание телевизиите,защото това не е нищо ново под слънцето,не е сензация,не е интересно.Но и това е вариант.

# 2 101
  • София
Е, тя  не е съвсем да не бездейства. Изряза и двете катерушки и люлките (поставени реди 4 години) и сега ходи обяснявай, че това е детска площадка. По нищо не личи, освен по децата  Mr. Green Сложи табели забранено за кучета, но нали писах... Пък и точно в този момент виждам през прозореца как се прави оборка на междублоковото пространство. Нещо, което виждам поне веднъж в месеца след моя жалба. Но събират хартийки де и подобни, не кучешки произведения (пак не е малко). Та искам да кажа, че все пак правят нещо общината, но когато жаващите са единици - не става.
За телевизия не мисля, че ще стане. Май в тази тема писах за детската градина на детето ми, пред което имаше наркомани всекидневно, в момента има сметище (честно не знам кое е по-добре  Tired ) телевизиите не се наемат. Не знам защо. Сега за там пак ще пиша жалба, ама малко "куку" ми идва това жалване постоянно.
Това за слуха отровата съм си го мислила, но като знам, че и родители ще се притенснят за децата си и не ми се ще. Пък и не бива да се играе така със страха на хората- кучкари или не. Така мисля сега, но ето- запролетява, може да ми писне.

# 2 102
  • София
 celevra, може и да й обърнат. Днес гледах подобно оплакване по нова. Казаха, мисля, че ще проучат случая и ще направят репортаж.

# 2 103
  • София
Че то кучешки лайна по детските площадки и градинките пред блоковете отдавна не е сензация..де да беше, това щеше да означава, че се случва много, много рядко.
Джералдин, пробвайте все пак и с ТВ, не се знае, стават и чудеса.

celevra, едно от нещата за които се караме е, че повечето свестни кучкари не смеят - или направо не искат - да правят забележки на другите, безотговорните кучкари. А забележка от един кучкар към друг кучкар е много по-ефективна от някой като мен или Джералдин, или ма ко, или който и да е некучкар. На всички нас - а ние сме правили мнооого забележки - ни се казва ''Бе глей си работата!'' Един вид - щом нямаш куче, не можеш да даваш съвет и да изискваш  Crossing Arms

Ето ти си направила забележка на една девойка, и ефект е имало. Имаше и други като теб, влизаха и казваха, че се дразнят на калпавите кучкари, които не си събират лайната, и че им правят забележки, подават пликчета. За вас адмирации   bouquet

Проблемът е, че тук има хора като Рапунцел или Елл, които хем твърдят, че имат отговорно поведение, и че са съвестни граждани, хем не искат да заемат никаква активна позиция.
Което, както се сещаш, означава, че на тях само на думи им пречат лайната.
И си трайкат - когато видят събрат кучкар, който си зарязва лайното на кучето на тревата.
Всъщност Рапунцел подала плик на майка с дете, която не му била прибрала лайното. Ми, ОК, похвално. И аз съм го правила. Но на въпроса ми, дали прави същото с безотговорните кучкари, тя почва да се ежи, да говори с гатанки и се фръцка.

А отговорът е много простичък: да/не. Ти тук сама разказа за забележките, които си правила..едната несполучлива, другата сполучлива. Някой от нас да те е нападал за тях?
Не, всички те адмирирахме.

Това е в общи линии. Можеше и без драми, и без да се правят на ощипани всеки път когато ги питаме за отношението им към безотговорните кучкари..но явно сейр трябва да става  Peace

# 2 104
  • София
Тъй като предложнието за слуха е на човек с куче, си помислих сега, че точно вие (които чистите) бихте могли да дадете и други идеи относно проблема. Може би има неща, които ние , които нямаме кучета не виждаме. Сега ... ясно е, че ако има пъдар от общината, който глобява ням да има проблем. Но при липсата му- идеи?

# 2 105
  • София
Сигнал до медиите, за да се появи пъдар от общината. Малко им трябва на хората да се научат да чистят и къде е мястото за разходки - месец редовни проверки и ще се реши въпроса.

# 2 106
  • София
Аз мисля в посока за обособяване на нова детска площадка- ще затворим децата, като не може кучетата.

# 2 107
  • при късмета
Вече казах, че всеки е свободен да си дава парите където иска. Ей, веднъж да сме на едно мнение.
Изводите за теб може и да не са верни, но тук четат и други хора не си само ти. Те ще си направят техните.
И защо пак първа се припозна, milittana  Laughing, аз поименно не съм споменала никого

# 2 108
  • София
Ядат всякакви лайна - вкл техни собствени.

Дали ти харесва или не, дали ти е гнусно и не го приемаш - това няма значение. Фактите са факти.
И на мен ми е гнусен факта, че при акулите (харесвам ги много) има вътреутробен канибализъм, но няма да нарека някой друг лъжец, само защото ми е казал този неприятен факт.

Та мисълта ми беше, поради наличието на доста необезпаразитени домашни кучета, това че си ядат лайната определено не ми звучи много здравословно.

Няма ли най-накрая общините да се задействат и да започнат да глобяват със солидни глоби всички кретени, които имат кучета, но не полагат елементарни грижи за тях - в случая с липса на обезпаразитяване  #Cussing out

# 2 109
  • София

Та мисълта ми беше, поради наличието на доста необезпаразитени домашни кучета, това че си ядат лайната определено не ми звучи много здравословно.

Няма ли най-накрая общините да се задействат и да започнат да глобяват със солидни глоби всички кретени, които имат кучета, но не полагат елементарни грижи за тях - в случая с липса на обезпаразитяване  #Cussing out

Нещо не виждам връзка тука? Да глобяват собствениците, чиито кучета ядат лайна? Това ли е идеята? Мислиш, че обезпаразитяването ще спре кучетата да яде лайната на другия добитък ли?

# 2 110
  • София
Разбира се, че не. Навсякъде пише, че това им е остатък от ''вълчото време'', нормално е.
За съжаление пък понякога е признак на болест.

Имам предвид да се глобяват стопаните, които са безотговорни - в този случай, че не си обезпаразитяват кучето. Това не трябва да е пожелателно!
Имат отговорност - и към другите кучета, и към малките деца, които също все пак слагат всичко в устата си. 

# 2 111
  • Sofia
Много моля, да се придържате към правилата на форума и да спестявате личните нападки и квалификации.

# 2 112
  • София
Татти, нали замете вече, всички видяхме  Peace

Последните ни 2 поста - моя и на Елл са съвсем нормални, мисля.

# 2 113
  • София

Имам предвид да се глобяват стопаните, които са безотговорни - в този случай, че не си обезпаразитяват кучето. Това не трябва да е пожелателно!
Имат отговорност - и към другите кучета, и към малките деца, които също все пак слагат всичко в устата си. 
Това не е пожелателно - задължително е!

# 2 114
  • София
Да, де. Но ето - аз знам за кучета, които не са обезпаразитени.
Брезичка тук също повдигна въпроса - беше се разговорила с няколко кучкари и установила с ужас, че те милите не смятали това за важно и не си обезпаразитявали кучетата  Shocked

Това е ужасно безотговорно, особено за малките деца, които както казах, слагат всичко в устата. Моята щерка веднъж посегна към едно кучешко лайно, добре че все я дебнех и я спрях.

Затова и мисля, че трябва да има контрол, и глоби - солидни.
А милитана казва, че на практика няма как да има контрол  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт