Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 402
  • 788
  •   1
Отговори
# 105
Е, да, ако само си седиш в къщи да готвиш, да. Но пък има хора, на които и това им харесва.
Но иначе има толкова много възможности.....
Нино, ако остана вкъщи, най-малкото няма да имам финансова свобода, а за мен тя е от огромно значение. Нищо, че уж парите били общи. Нека да са общи, но да си печеля и аз.  Grinning
И аз съм на тоя принцип. Може 100 лева да имам, но да знам, че аз съм си ги изкарала. Съвсем друго е.

# 106
То ако съм домакиня от ония без деца у дома, и без мъж-психар
дето иска първо-второ-трето и всеки ден различно, ще имам време
да изкарвам И доходи с някаква работа на парче.

# 107
И аз ,като други,поработвам от вкъщи,
това,което 10 години работех в офис.
Домакиня ли съм,каква съм,не мога да се самоопределя? newsm78
Много съм щастлива,че се махнах от безбройните клюки,сплетни и всякакви други социални сблъсъци в
един офис(съставен предимно от жени) и клиенти с пари и не голям интелектуален заряд.

# 108
  • София
Най-хубавите ми 5г. в моя живот,най-пълноценна се чувствах именно като домакиня,ама свърши,пък повече не ми се ражда...
И сега кибича в тоя офис,работя по 10ч. на ден и нямам време един кекс(имам предвид точно кекс)да направя.Липсват ми и децата ужасно.Хубаво си ми беше вкъщи.

# 109
Че какво ти пречат децата? Около три години се задържат у дома, а после може и по цял ден да не ти се мотаят в краката.

# 110
Аз към момента парите си съм ги осигурила, но и аз, и мъжът ми сме хора, които знаят две и двеста. Имал е тежки периоди, защото той работи това, което му е на сърце и не би го сменил /ако няма здравословна нужда/ за нищо на света. И аз го подкрепям. Защото знам какво е в офис, независимо, че си обичам работата и средата, ако не беше така, нямаше вече 17 години да съм там. Та и аз да нося пари и той, все тая. Не е някой комплексар.
Но на мен мисълта ми е за друго. Както и да е, няма да споделям сега толкава дълбоки и лично въжделения  Grinning
Нещо като да си домакиня, за да можеш да направиш домът си уютен, децата добри /с внимание и любов/ и да прави нещо, от което да ти е супер кеф, но да си финансово стабилен, че ако нещо се прецака, да можеш да реагираш.

# 111
Най-хубавите ми 5г. в моя живот,най-пълноценна се чувствах именно като домакиня,ама свърши,пък повече не ми се ражда...
И сега кибича в тоя офис,работя по 10ч. на ден и нямам време един кекс(имам предвид точно кекс)да направя.Липсват ми и децата ужасно.Хубаво си ми беше вкъщи.
Ако можете да си го позволите, напускай. Не се оплаквай от работата си. Знаеш ли какво е да търсиш работа по обяви? Много по-зле е от висенето в офиса.

# 112
  • София
Ама моля ви, правете разлика между жена-домакиня и жена по майчинство.  Grinning

Аз, когато бях по майчинство, изобщо не се приемах като домакиня.

# 113
Ама моля ви, правете разлика между жена-домакиня и жена по майчинство.  Grinning

Аз говоря по-общо, защото домакиня съм могла да се почувствам само когато съм била в майчинство.  Peace

# 114

Аз, когато бях по майчинство, изобщо не се приемах като домакиня.
Може и така да се приеме. Каква домакиня си, ако не ходиш минимум 2 пъти седмично на спа за по цял ден.  Laughing

# 115
  • София
Ако можете да си го позволите, напускай. Не се оплаквай от работата си. Знаеш ли какво е да търсиш работа по обяви? Много по-зле е от висенето в офиса.

Можем да си го позволим,но моята заплата засега се събира,т.е. трябват ни тия пари...както и да е ...
Споделих мнение,знам колко трудно се намира работа,не съм идиот.

Докато съм в майчинство,не съм ли домакиня?

# 116
Че какво ти пречат децата? Около три години се задържат у дома, а после може и по цял ден да не ти се мотаят в краката.

Това чак е тъжно...в БГ като че ли е разпространена идеята "да се отървем от детето".
Да е независимо и да не ни се качва на главата. После се чудим защо сме такива
психари пораснали...

# 117
Аз от скоро работя и на моменти ми липсва това, че имах повече време за всичко докато си домакинствах.
А относно това как се отразява, ще кажа, че на мен не ми се отразяваше добре стоенето вкъщи. За две години преминах през няколко депресии, силно намаля самочувствието ми и определено се отрази на суетата ми - доста намаля, защото нямах възможност да се поддържам както преди.
Социалните ми контакти също пострадаха, защото не исках да съм от тези, които само оплакват и натоварват приятелите си.

# 118
Тони,чудесно правя разлика между двете,все пак докато бях по майчинство,съм била и домакиня,нали?

Не знам. Аз не съм била домакиня, докато бях по майчинство, всеки месец си получавах заплатата, т.е. майчинството, заради това, че работя - т.е. отглеждам детето. И това не съм смятала, че трябва да е у нас, основно навън бяхме.

# 119
На мен ми се наложи да се застоя вкъщи покрай бременността ми, не мога да кажа, че домакинствам, защото ми е забранена домашната работа, но като цяло не ми се отразява добре. Свикнала бях постоянно да съм в движение, ако не градирам по някакъв начин (в работа или в учене) се депресирам. Явно си е до човек и интереси, но перспективата цял ден прекаран в социалните мрежи, филми и тн. ми се струва потресаваща. Разбира се всяка една жена докато си стои вкъщи може да научи нещо ново, каквото и доставя удоволствие на нея (било то изучаване на чужд език, шиене на гоблем и тн.), стига да има време за това. Но само и единствено домакиня... без време за себе си, според мен си е пълно похабяване на живота.

П.п.
Не искам да засегна никой, това си е лично мое мнение.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт