Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 43 338
  • 788
  •   1
Отговори
  • Kопенхаген
Когато една жена избере съдбата на ,,Домакиня,, неминуемо това започва да се отразява на интелектуалната ѝ активност и нови социални контакти , което само по себе си води до появата на умствени дефицити.

Подобно твърдение,  интерпретирано от мен тук предизвика бурна дискусия в една друга виртуална общност  Grinning

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 01:11 от Графиня дьо Адри́

# 1
Ако има деца може да създаде нови контакти със себеподобни!
Също така ако иска да си развива интелекта и разни умения може да се запише на курс да учи нещо.

# 2
  • Варна
А въпросът е?  Grinning

# 3
  • София
Изобщо не е така. Ако си в офис с 3-4 човека и мълчиш по цял ден какви са ти социалните контакти? Когато е вкъщи има повече време да прочете книга, да учи език или нещо друго.

# 4
А каква, моля, е интелектуалната активност на жените по принцип?

Щото ако я има, трудно се спира кранчето, дори и да постоиш у дома
няколко годинки.

# 5
Не всички хора, независимо дали са майки или не, са луди на тема "нови социални контакти". Имам чувството, че тази мантра се вменява много масирано напоследък.
Една голяма част от световното население са интроверти и не обичат да им се влиза непрекъснато и на тълпи в личното пространство. За такива хора оставането за изявестно време у дома с детето е истински рай.
Интелектът не се развива с непрекъснати и нови контакти. И събирателният образ на блондинката, кръстасваща моловете, има много и все по-нови социални контакти, но не и интелект.

А ако някоя дама се чувства зле с детето вкъщи, винаги може да промени ситуацията и да започне работа. Важното е всеки да намери това решение, което кара лично него да се чувства добре, а не да се мъчи да се вмести в някакви общоприети представи за не знам си какво.

Успех в търсенето на универсалната истина, пред която всички ще трябва да козируват  Laughing

# 6
На някои им се отразява както си написала, на някои не.
Ти не познаваш всички домакини в България, нали?

Аз лично в периодите когато не ходя на работа, имам повече социални контакти.

Така че тук няма за какво да се спори.

# 7
А ако знаете колко затъпяващо ми действат разговори с уж "интелигентни"
хора с костюми...предпочитам да наблюдавам бебето си за изражения и знаци
за развитие, нежели соросоиди на соросоидно парти, които си говорят за
икономикс...

# 8
  • В Космоса
Не всички хора, независимо дали са майки или не, са луди на тема "нови социални контакти". Имам чувството, че тази мантра се вменява много масирано напоследък.
Една голяма част от световното население са интроверти и не обичат да им се влиза непрекъснато и на тълпи в личното пространство. За такива хора оставането за изявестно време у дома с детето е истински рай.
Интелектът не се развива с непрекъснати и нови контакти. И събирателният образ на блондинката, кръстасваща моловете, има много и все по-нови социални контакти, но не и интелект.

А ако някоя дама се чувства зле с детето вкъщи, винаги може да промени ситуацията и да започне работа. Важното е всеки да намери това решение, което кара лично него да се чувства добре, а не да се мъчи да се вмести в някакви общоприети представи за не знам си какво.

Успех в търсенето на универсалната истина, пред която всички ще трябва да козируват  Laughing

Това е и моето мнение. Peace

# 9
Цитат на: Мадам Дьо Помпадур link=topic=753736.msg26895593#msg26895593
Подобно твърдение,  интерпретирано от мен тук предизвика бурна дискусия в една друга виртуална общност  Grinning

Не само в друга, тук също многократно е водило до бурни, даже прекалено бурни дискусии. Затова ми е странно, че засягаш подобна тема, която е очевадно, че ще доведе до бой. Предната за килограмите, аналогична по провокация, пак беше твоя. Нарочно ли е?  Simple Smile

Иначе моето мнение е, че не могат да се поставят хората под един знаменател, само защото ги обединява нещо друго. Както не може да се твърди, че на всички работещи работата се отразява положително на интелектуалната активност и социалните контакти, така и обратното. Хората са различни.

# 10
  • n/a
Освен нуждата от социални контакти,
и интелектуалното развитие е силно
надценявано. За сметка на пълноцен-
ното живеене в мир със себе си и с лю-
бимите хора.

# 11
Освен нуждата от социални контакти,
и интелектуалното развитие е силно
надценявано. За сметка на пълноцен-
ното живеене в мир със себе си и с лю-
бимите хора.

Днес само ще те цитирам и ще те обливам с  Heart Eyes

Отлично ми се отразява, на мен. По отношение на това, което каза Лоана. А как се отразява на другите стоенето ми у дома - зависи  Grinning

# 12
Цитат на: Мадам Дьо Помпадур link=topic=753736.msg26895593#msg26895593

Не само в друга, тук също многократно е водило до бурни, даже прекалено бурни дискусии. Затова ми е странно, че засягаш подобна тема, която е очевадно, че ще доведе до бой. Предната за килограмите, аналогична по провокация, пак беше твоя. Нарочно ли е?  Simple Smile

И заради това аз мнение няма да дам.
Само ще допълня, че тази точно тема е дъвкана и предъвквана и битки епични е имало...и ще има.
Както секцио срещу нормално
едно дете срещу три в семейство
момиче срещу момче като желание на таткото
кърмачки срещу ам-аджийки
градина срещу детегледачка или баба
и много още.
В този форум Всяка една тема е Повод за раздор.
Точно, защото е поднесена така или се намира някоя, която да се фръцне, заклейми, обобщи и пр.

И излизам.

# 13
тук, струва ми се, ще хвърчи перушина съвсем скоро  Mr. Green

по темата - близките ми приятелки, които останаха повече от година и половина вкъщи с детето, сами споделят, че се чувстват затъпели и с много ограничени социални контакти. обяснявам си го с това, че всички те преди това са имаха активен живот и динамична работа, която ги удволетворяваше, а еднообразието и това да не знаеш кой ден от седмицата е, сега им действа зле.

самата аз рядко общувам с жени, които са приели ролята на домакини. не че не са ми симпатични - напротив, но просто имаме много различно ежедневие и сме на различни вълни.

# 14
Докато бях в майчинство, се появиха социални мрежи, непрекъснати
тревоги, семантичен шум, цъкалки и уеб технологии до шия.

А аз таман се бях научила да чета задълбочено ЕДИН текст.

През това време младите и динамичните цъкат на смартфони като изоглавени.
Отстрани изглежда по-умно от смяна на памперс.

Но е крайно тъпо и ограничено, като се замислиш...

Общи условия

Активация на акаунт